Přejít na obsah

speedo009

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem speedo009

  1. Mám stejný problém - Fabia 2001 MPI - první studený start - sbírá se to jako na 3 válce, po zahřátí startuje normálně. Zkusil jsem vyměnit: čidlo teploty, vstřikovací lištu, svíčky a mnoho dalšího. Zbývá mi: ŘJ motoru a čidlo nasávaného vzduchu - oboje celkem drahé (aby byla jistota nového dílu). Navíc po chcípnutí nejde jen tak nastartovat!! Musí se tak 30 vteřin počkat - na křižovatce je to zážitek :-)) Jak jsem to vyřešil? SMÍŘIL JSEM SE!!! :-)))) - dost staré auto, abych z něj dělal novotu.. Bohužel, je to tak.. Smíření pomohlo. :-) Mějte se.
  2. Nevíte, jak vyhřívání trysek funguje? Po dvou letech jsem zjistil, že mám pod torpédem kabeláž... :-) Při zapnutém zapalování je v konektorech proud - nechápu, proč se třeba nespouští s vyhříváním zrcátek. A nebo je tam chyba?? Díky za odpo.
  3. Úchyty jsou totožné, rozdíl je jen v kratší zahnuté trubce úplně vzadu - bude končit víc pod autem. Myslíte, že to bude vadit? Celý výfuk jsem koupil za 1000 Kč, ale tohle jsem si neohlídal (resp. jsem byl ujišťován, že je z dlouhé Fabie a není). Co na konec něco navařit? Když je to takhle venku, nemusela by to být velká práce a mohlo by to vypadat k světu.
  4. Mám 1,4 MPI. Tak jen krátce. Výhody: snadné a levné opravy, jednoduchý motor, spotřeba na dálku lehká noha i 5,5l. Můj test spotřeby - Liberec - Vildalpen cca 500 km (4 lidi, pálava, 3 kajaky na střeše, pádla a osobní věci - spotřeba 8l). Nevýhody: výkon, když se honí, žere. Ale potřebuje to, aspoň občas, jinak je líná
  5. Mam asi stejny problem, ktery ted momentalne odkladam. Udelal jsem vymenu z jineho auta: - cidlo tepoloty - zapalovaci modul - svicky - prehrani sw RJ motoru - vycisteni skrtici klapky + nastaveni Posledni vec, ktera zbyva (aspon myslim) je CIDLO NASAVANEHO VZDUCHU. Nemam to ze svy hlavy, ale zni to celkem logicky. Jediny problem je, ze mam ve Fabii jeste cidlo z Feldy, ktere je drazsi nez u Fabie - proto jsem ho zatim nemenil.
  6. Mám asi podobný problém - zejména do kopce netáhne a to hlavně mezi 2000 - 3000 ot. Mám rok 01 s jednou lambdou. Vyměněno nebo vyzkoučeno následující: 1) lišta zapalování 2) čidlo teploty 3) vstřiky 4) vyčištění klapky + nastavení 5) nové svíčky teď se chystám na výměnu jednotku motoru, ale najít tu pro jednu lambdu nebude lehké. Tzn. 00 - 01 (ale spíš začátek roku)
  7. Jsem neznaly veci, ale jezdim 2 Fabiema, obe 2001 a u jedne (zrovna u te moji) je servo slyset - je to typicky bzucivy zvuk. Je to chyba, nebo se do Fabii davaji ruzne druhy serv? Diky
  8. Osobně jsem ten motor neviděl, ale kamarád automechanik říkal, že u htp je výměna řetězu docela složitá (snad že se musí i sundat hlava a další - už přesně nevím).
  9. Diky diky, ja jen psal co mi rikal kamarad automechanik. Necham tomu cas, uvidim a mozna Ti dam(e) za pravdu.. Co je to cidlo klepani? Jsem nervozni, ze to nevim....
  10. Ahoj, bavil jsem se o tom s kamaradem - automechanikem. Tesneni pod hlavou uplne vyloucil, protoze mi logicky vysvetlil, jak by mohla chladici kapalina natect do valce po vypnuti motoru. To by po nastartovani a natlakovani systemu voda primo strikala do valce. Navic by byly problemy s topenim, ubytkem kapaliny apod.... Vyfuk sice smrdi, ale je to spatme spaleny benzin, ne spaleny Fridex. To je podle me proto, ze to nabehne na min valcu. Me to dela jen obcas, zacal jsem tankovat W Power a tak tyden to neudelalo, ale dneska uz zase pri starem. Jeste zkusim vymenit cidlo teploty. Prosim vas, jeste mi reknete jednu vec - CO JE CIDLO KLEPANI a co dela/ridi??? Diky :-)
  11. Nekolik desitek vterin? U me to kolisani otacek trva max 5 vterin po nastartovani...
  12. speedo009

    Koroze

    Poslusne hlasim - zaruka uznana, ale dvere se menit nebudou. No a kdyz se to objevi zase, tak se to opravi... Fabce je teprv 6.. Do 10 casu dost..
  13. speedo009

    CCS

    V prvni rade drzitel karty definuje sluzby a zbozi, ktere muzes na CCS kupovat. Zrovna tento tyden jsem videl zoufaleho chlapka, kterymu to nepustilo ani na zaplaceni mycky... Ve vyuctovani chodi reporty, mam dojem, ze i vcetne kopii uctu. Tzn., co je na uctu, to dojde casem i k drziteli CCS.
  14. Jiskři to protože auto z baterky pořad bere elektriku - hodiny, display km, autoradio atd. a pokud má třeba otevřené řidičovy dveře tak i čerpadlo...a to už nějaký odběr mít bude.... Asi jsem pako, ale jaky cerpadlo bezi, kdyz se otevrou ridicovy dvere? Vsiml jsem si na Fabii 2005, ze neco sepne, ale u my nic neslysim...
  15. Je to úplně normální - po nastartování a několika stech metrech je spotřeba něco okolo 20l, teprve s prvními kilometry klesá. Jezdím do práce 22 km a i na této vzdálenosti má vliv taková blbost, jestli zavírám vrata, nebo to nechám na rodině (rozdíl cca minuta ve volnoběhu, klidně i 0,3l). Pravidlo zní - nahoru jde spotřeba snadno, dolů je to pekelně těžké. Jezdím trasu LBC - Hrádek nad Nisou (minimální spotřeba 4,4, normálně 5), do LBC, který je do kopce 6, normálně 6,6 Normálně = lehká noha... - nesmíte spěchat a vypadáte, že jedete v obci... Pokud spěchám, přičtěte si k hodnotám 2 - 3 litry.. MPI je v přímé hierarchii Favorit, Felicia, Fabia - v podstatě stejný motor s "drobnými" úpravami.
  16. V servisu mě braly mrákoty z možných investic - pokud nesvítí kontrolka a nejde servo, je průšvih!!! 1) vadný jednokus - servo, nádobka, řídící jednotka - moc peněz, špatný přístup k nádobce (MPI), chytře dáno do jednoho kusu 2) olej teče do řízení - moc peněz V obou případech se jednalo o cca 15 - 20 tis. opravy. To jsem ještě nebyl moc zběhlý. Teď už vím: jednokus se sežene na vrakáči - brát co nejmladší kus, řízení generálkují ve Frýdlantě, kvalita je srovnatelná s novým. Cena v obou případech velká, ale mlže být větší. Já měl štěstí - o šroub u podběhu se obrousila hadička (nějaký přepad), oprava za 1000 Kč.
  17. Mám stejný problém, nastartuju (1000 ot) a hned jde do 500 a vypadá to, že jde do 2 nebo 3 válců. Ale dělá to jen při studeném startu a co je nejhorší, jen někdy - délka odstavení ani teplota okolí nemá vliv... Vyměnil jsem svíčky, ale nic. Palivový filtr se mi zdá zbytečné měnit - to by auto cukalo při akceleraci.. Souvislost se stavem nádrže není - včera jsem nastartoval, v pohodě, dneska startoval špatně - a benzín jsem žádný neprojel. Taky se mi zdá, že výfuk dost smrdí. Díky za radu. Mám 1,4 MPI 2001
  18. No, ještě že byla moje 2001 bouraná a má kolem dokola novou barvu..... až na 5. dveře, které pro změnu začínají kvést. A to začíná zima... :-)
  19. speedo009

    Barva auta

    Kastle se strika v Boleslavi, narazniky jsou z Liberce - Cadence Innovation (byvaly Peguform, predtim Plastimat) a taky se v LBC strikaji. Nepatrny odstin je docela casty, zvlaste pak u metaliz, kde je to videt jeste vic...
  20. speedo009

    Koroze

    Mozna, ze se tady ta odpoved objevi 2x, tak me omluvte, jsem zacatecnik.... Mam 2001 Fabia combi, na 5. dverich 2 puchyrky cca 1cm v prumeru, jeden pod hornim brzdovym svetlem. Skoda vse nafotila a odeslala k posouzeni. Vysledek zatim neznam, ale bude to asi jen na opravu, ne vymenu.. :-(
×
×
  • Vytvořit nový...