Přejít na obsah

tomasek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    82
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem tomasek

  1. Z vlastní zkušenosti pomůže už jen nákup nových pneu . Dělalo nám to na O3 s jednoduchou nápravou, pneu Pirelli P7 17" z výroby a bohužel nepomohlo žádné otočení ani prohození pneumatik. Koupili se nové pneu, zatím najeto cca 10 000 km a je klid.
  2. My tohle v práci řešili na O3 1.6 TDI. V rámci záruky servis vyměnil všechno možné, aktualizoval se SW ŘJ a stejně nic. Teď je auto už po záruce, má 100 tis. a pomalu se s tím smiřujeme. Hlavní je, že to vždycky nastartuje :-)
  3. Uplně stejně mě to štve u 1.6 TDI CR v O3. Jezdím hodne po dálnici, ale přijde mi, že auto mi to dělá naschvál a čeká až vjedu do města a budu chtít zastavit .
  4. 15degren: Já si dovolím zareagovat na tu šnekojízdu a bludy. U nás se tohle neřeší, priorita je být co nejdříve u zákazníka a i přesto auto chodí 5,3 - 5,5 litru. Palubák nikdo nenuluje, je to počítané z tankovací karty k autu. Prostě normální firemní provoz, kde se málo kdy hledí na šetření paliva.
  5. U nás v práci dle výpisu z tankovací karty jezdí O3 1.6 TDI v průměru za 5,3 litru. Má najeto cca 95 tis. km a provoz je tak 50/50 město a dálnice.
  6. Není tu někdo z okolí Uherského Hradiště nebo Kroměříže? Chtěl bych na O3 dokódovat pár drobností.
  7. Ta povinná výbava mě celkem zarazila, my když jsme do práce kupovali O3 tak tam povinná byla, když jsme kupovali Supa tak taky a navíc plná nádrž nafty a roční dálniční známka. A ani u jednoho auta to nebylo na faktuře. Jedině když se brala Dacia, tak nás prodejce upozornil při přebírání, že povinnou výbavu si musíme dokoupit.
  8. ještě jsem v souvislosti s tímto přemýšlel, zda nezměnit olej. Aktuálně se dává 507.00 a mění po 15 tis. km. Zda by kvůli většímu podílu dálničních jízd nebylo lepší 5w40 acea C3. Ale to už je spíše do jiného tématu.
  9. Zajímal by mě názor ostatních, každé ráno po cca kilometru najíždím na dálnici. Vím, že to se studeným motorem není uplně optimální. Snažím se alespoň v rámci provozu nešlapat na to a než mi teploměr oleje ukáže aspoň tu nejnižší teplotu 50 st. tak jedu kolem 110 což je cca 2 tis. ot. Nenapadá mě nic jiného, jak to autu ulehčit, krom rozumné jízdy. Auto mám O3 TDI.
  10. Sedlám firemní O3, cca kolem 20 tis. jsme doplnili 1 L oleje a od té doby nic. Aktuálně najeto 90 tis. , do cca 85 ježděno na LL interval, nyní překódováno na pevných 15 tis.
  11. Náš fíremní superb 140kW, DSG, předokolka zatím dlouhodobá 6,5 podle palubáku. Najeto 30 tis. km
  12. Zajímalo by mě, za kolik jsou tak zhruba prodejné origo alu Denom? Je to bez pneu, nepoškozeno, z firemní Octavie 3, možnost daňového dokladu.
  13. Taky je možné, že stárnu :-) . Ale naše firemní O3 na 17" moc pohodlná není. Teď máme v servisu Superba a dostali jsem jako náhradu nového Passata, je na 16" ALU a tak bych si představoval pohodlné auto. Uplně jiné svezení. Jinak tu O3 máme 1.6TDI, takže jednoduchá zadní náprava.
  14. My v práci zatím bez problémů. Auto najeto 85 tis. km a vždy naskočí ihned. Nafta tankována standartní OMV nebo MOL, podle toho jakou dostanu tankovací kartu.
  15. Za sebe bych doporučil 16". Máme firemní O3 na 17" a je to hrozně trvdé. Taky pořád řešíme, že se blbě sjíždí pneu a po čase začnou být hodně hlučné (mají "pilku"). Několikrát kontrola celého podvozku + geo, vždy to bylo v pořádku. Od pár lidí z oboru jsem už slyšel, že O3 s jednoduchou zadní nápravou se "nemá ráda" s 17" pneu. Doma jsem měl do nedávna O2 na 16" a to mi přišlo jako optimální z hlediska vzhledu a komfortu jízdy.
  16. Tohle TPI je pouze na RS Octavie? Máme v práci 1.6 TDI a zadní náprava nám teda bouchá, nebo spíš mlátí celkem hodně.
  17. Je tady někdo z okolí Uherského Hradiště nebo Kroměříže, popř. někde po trase? Rád bych si nechal dokódovat pár drobností na O3. Díky.
  18. Měli jsme na firemní O3 TDI to samé, teplota vody přes 100 už kolem 130 km/h na dálnici. Diag čístá, ale měli jsme to vyfoceno mobilem. V servisu výměna vodní pumpy na záruku a od té doby klid.
  19. Možná to je hloupost, ale co tak nějaká "nesnášenlivost" 17" pneu s tou jednoduchou zadní nápravou na O3? Protože co máme 15" zimní, tak ty jsou naprosto v pořádku a auto je na nich i daleko tišší než na těch letních.
  20. Ty letní máme 17" taky Pirelli P7 Cinturato. Ještě jedna O3 mi jezdí v rodině, 16" zimní Matador a 17" letni Dunlop a ani u jedněch pneu se problém s "pilkou" neprojevil. Auto má najeto cca 40 tis. A i na stránkách pneunet.cz si hodně lidí u těch Pirelli P7 stěžuje na hlučnost. Příští rok objednám jinou značku a snad bude klid.
  21. Máme to samé na firemním autě, pneu pirelli. Nechala se udělat kontrola geometrie a kontrola tlumičů, vše bez závad. Foukáno na předepsaný tlak. Auto má najeto cca 60 tis. km, jelikož tohle léto je pro pneumatiky už poslední tak na příští rok objednáme jinou značku pneu. Zajímavé je, že zimní 15" Nexen jsou uplně v pohodě. Dělají to jen ty letní 17".
  22. Z důvodu nevyužití přemýšlím o prodeji své O2. Zajímal by mě Váš názor ohledně reálné ceny a zda by se to vůbec vyplatilo. Je to 2004 hatchback, TDI 77 kW. Bohužel na mě padl pešek se stočenými kilometry, auto má 260 tacho, reál je zhruba + 180 tis. Jezdí bez problémů, je pravidelně servisované. Akorát poslední dobou spíš stojí, jelikož mám k dispozici služební i pro soukromé účely. Nebo tím, že mám k dispozici garáž tak to zatím nehrotit a nechat pro případ, že by služební skončilo v servisu nebo se zvrtlo něco jiného. Co jsem se díval třeba na mobile.de, tak i s takovým kilometry se prodávají oktávky kolem 3 tis. EUR.
  23. Jen k tomu srovnání O2 versus O3. Doma mám O2 77kw TDI, v práci O3 1.6 TDI a zdá se mi teda, že ta firemní je líná jako hrom. Nemám to změřené, ale pocitově jede líp ta starší. Obě dvě auta jsou v sériovém stavu, firemní má najeto cca 60 tis., já mám 260 tis. A zdá se to jenom mě, nebo je ta O3 podvozkově strašně tvrdá a uskákaná?
  24. já teda aktuálně 3tí nádrž verva diesel, spotřeba dle tankování 5,4 L . trasa pořád stejná, navíc ještě 16" zimní pneu .
  25. sorry, ano je to 32.90 kc :-) . ale i tak dobre za vervu, normalni naftu maji za 32.20
×
×
  • Vytvořit nový...