Přejít na obsah

Pavlos PM

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Pavlos PM

  1. PavelZ:

    Díky za cenné informace. Pokud přepnu Climatronic do režimu AUTO, tak vše funguje jak by asi mělo, tedy nastavím si teplotu 22 stupňů a v těchto venkovních teplotách je do interiéru vozu vháněn mírně teplý vzduch. Při nastavených 18 stupních je vzduch lehoulince vlažný. Tedy řekl bych, že vše funguje tak jak má.

    Ale není mi jasné proč, když je Climatronic přepnut do režimu ECON topí při nastavených 18 stupních jako řekněme v režimu AUTO při nastavených 25 stupních.

    Bojler:

    Díky za info, kombinaci tlačítek jsem zkusil na displeji se poté objeví 444 a vedle 000, takže v tomto případě by mělo být vše OK.

    Byl bych rád pokud by i zde zazněly další praktické zkušenosti majitelů Climatronicu.

    Díky, díky

  2. Problém s topením.

    Ve svém voze mám klimatizaci Climatronic a v letošní zimě jsem dle mého názoru zaznamenal nestandardní chování topení. Podotýkám, že nastalý problém pozoruji cca měsíce zpět, kdy jsou venkovní teploty v rozmezí cca -12 ˚C až +2 ˚C. Topení začne pomalu, ale jistě topit cca po 1km, po cca ujetí 4km je motor zahřátý na provozní teplotu a topení již funguje na plný výkon.

    Problém je v tom, že po plném zahřátí motoru musím mít na Climatronicu nastavenou teplotu 18 ˚C a přestože je topení na minimum z výfuku ventilace proudí poměrně dost teplý vzduch a často musím prostřední klapky mechanicky zavřít, abych se ve voze cítil rozumně.

    Zaznamenal někdo tento problém? Je Climatronic v pořádku, nebo se jedná o špatné nastavení Climatronicu, případně o závadu jednotky? Ještě dodám, že loňskou zimu jsem podobné chování nezaznamenal, je pravdou, že ani takové mrazy nebyly. Předpokládám, že když si na Climatroniku nastavím řekněme 22 ˚C tak z výfuků ventilace má jít vzduch o teplotě 22 ˚C a je jedno kolik je stupňů venku. Nebo se pletu?

    Díky předem za radu.

  3. Takže, pokud budeme chtít, aby se rádio přelaďovalo na všechny dostupné dopravní informace, ať posloucháme CD, či jinou rozhlasovou stanici budeme muset mít na rádiu i funkci TA (Viz. níže). Pokud mi pamět neklame, tak tyto funkce RDS mají dnes prakticky všechna autorádia s cenou od cca 4 000 Kč. Dance se samostatně prodává za 15 000 Kč a nemá to, :aggressive:

    TA - Identifikace dopravního hlášení (Traffic - Announcement identification)

    Tento signál má povahu zapnuto/vypnuto a indikuje, zda se vysílá hlášení pro motoristy. Tento signál může přijímač využít, aby:

    a ) automaticky přepnul z libovolného audio-módu na dopravní hlášení;

    b ) automaticky zapnul dopravní hlášení, je-li v pohotovostním režimu a je-li současně potlačen audiosignál;

    c ) přepnul z programu, který nepřenáší žádné dopravní informace, na program, který je přenáší.

  4. Osobně jsem předpokládal, že funkce TP funguje tak, že stačí mít uložené stanice v paměti a poslouchat jakoukoli jinou stanici nebo cd a při dopravním hlášení se prostě rádio přepne na tu stanici, která zrovna vysílá "DOPRAVU". Takže jak tady už zaznělo …, je to i pro moji osobu zklamání. Bohužel tato funkce postrádá tedy prakticky smysl :-(

  5. No popravdě jsem z funkce TP naprosto blázen. Dnes jsem ráno jel autem, přepnul jsem si při zapnutém TP na předvolbu kde je uložen Radiožurnál a poté pustil CD. Krátce po celé byla Zelená vlna a CD se samo přeplo na "DOPRAVU" a poté zpět na CD. Do teď jsem si myslel, že stačí mít zvolenou stanici pouze uloženou a ne jako poslední naladěnou, kterou jsem poslouchal. Bohužel v návodu chování této funkce není popsáno, tak nevím co je dobře a špatně. :feve:

  6. Bezva, takže jsem vše otestoval, bohužel k žádnému přepínání u TP nedochází. Poslouchal jsem několik hodin jen CD a nedošlo k ničemu, i přestože je funkce TP zapnuta a stanice v pamětech. Jak jsem už dříve psal přeladění se mi stalo pouze 2x u Radiožurnálu a u Bayern 3. Jediné co se stane je, že při dopravním hlášení se zesiluje zvuk na mnou nastavenou úroveň. Další problém je, že pokud vypnu v menu rádia funkci „AF“, tak i přes vypnutí funkce na displeji se tato funkce často nevypne. Sice to není nikterak zásadní závada, ale také je. Takže s rádie po této stránce spokojen moc nejsem. To nemluvím o tom, že přenos informací z rádia na Maxidot přestal fungovat. A včera se mi nejednou z ničeho nic na celkové spotřebě auta ukázalo 4.1 l / 100km. Což je hloupost, jelikož jsem tam měl den předtím něco málo okolo 5.4l / 100km …. No prostě se to nějak zbláznilo.

    Takže při prohlídce v červnu zaměstnám servis.

  7. Tak žádné potěšující zprávy :-( Je fakt, že zatím to není nic hrozného. Běžným pohledem to zatím není znatelné. Až půjdu na tu servisku, tak jim to povím, uvidíme. Popřípadě to na podzim nějak ošeřím sám. :aggressive:

  8. No rez, že není závada? Chceš mi říci, že je tedy normální, že auto po ani ne roce provozu má rezavé bubny? To snad ne! Při kupování auta jsem s tímto faktem nebyl seznámen, takže to považuji jednoznačně za závadu, kterou budu reklamovat. Uvidíme, jak to dopadne v každém případě to není moc hezký pohled. Po druhé zimě by to mohlo vypadat už daleko hůř.

  9. Já jen potvrzuji. Při hraní CD při zapnutém TP na stanici RELAX, nebo CITY ( jiné jsem nezkoušel), došlo při hlášení dopravní situace k vypnutí CDčka a protože jsem v menu rádia měl nastavenou jinou hlasitost, rádio začalo řvát až jsem se lekl, co se děje. Po ukončení zpravodajství se opět zaplo přehrávání CD.

    Asi se hloupě zeptám, ale není mi zcela jasné jak má fungovat funkce TP na autorádiu Škoda. Několikrát jsem tuto funkci měl dlouhodobě zapnutou a podařilo se mi zaznamenat pouze dvakrát nějakou reakci na zapnuté TP. Jednou se mi rádio přeladilo na stanici ČRo1 Radiožurnál a jednou na stanici Bayern 3. Nikdy víc jsem žádnou podobnou aktivitu nezaznamenal. Otázka zní, stačí TP zapnou na jakékoli stanici a poté je tato funkce aktivní pro všechny uložené stanice v autorádiu? Má se rádio samo přepínat na všechny signály TP, nebo musejí být zároveň vysílány i signály TA? Jediné co funguje spolehlivě je zesílená hlasitost při dopravní zpravodajství, ale bohužel jak jsem psal, přelaďovaní proběhlo pouze dvakrát, takže se domnívám, že jde o závadu na autorádiu.

    Doufám, že jsem celou situaci popsal dobře a pevně věřím, že mi někdo poradí.

  10. Tak bohužel mám také malinko rezavé bubny po první zimě a to jsem parkoval hlavně garáži a spodek auta často oplachoval. Rez na bubnech mi teda také překvapila, osobně se do opravy pouštět nebudu a v rámci servisní prohlídky to svěřím odborníkům, navíc jim přidám i závadu na Maxidotě, přestal zobrazovat informace z autorádia. Alespoň si vydělají korunky ze Škoda Auto. :-) Snad to budou poslední závady na Škodovce!

  11. Pánové děkuji za informace a odkaz. Pravděpodobně vydržím do servisky, která se bude konat koncem června, pokud mi to bude štvát, tak tam zajedu dříve a pak podám hlášení :palec2:

  12. Před časem se zde řešilo, že Maxidot přestal ukazovat informace z autorádia. Bohužel jsem se tady nedočetl, jak dopadla nějaká reklamace v autorizovaném servisu. Došlo opravdu na výměnu autorádia a poté bylo vše již OK. Minulý týden jsem zaznamenal na svém Maxidotu tuto závadu, auto mám necelý rok, takže už mám první problém. Díky

  13. Me rekli u jednoho prodejce, ze marze je 7%. Moc tomu ale neverim...rekl bych, ze vic...

    Sice nevím jaká je marže prodejců Škodovek, ale v červnu 2008 jsem dostal slevu 9% a nepředpokládám, že by prodejce prodával do mínusu. Je ale pravdou, že při pátrání po nejlepší slevě mi několik prodejců napsalo, že pod 7% jít nemůžou a že pod cenu prodávat neumí a že se budou informovat ve Škoda Auto jak je možné, že někdo může nabídnout takovou slevu. lol

  14. Takže má zkušenost. Já natankoval do Fabia II 1,4 TDI 59KW celkem 55 litrů nafty. Až jsem si říkal, že Shell to má nějaké pokažené ten stojan. Běžně jsem tankoval tak 42 - 43l. Dojezd ukazoval cca 100km, což v mém případě odpovídá něco okolo 5l. Takže v autě bylo v tu chvilku nalito minimálně 60 litrů nafty. Příště zkusím ještě zacloumat s pistolí jak bylo psáno výše a dám ještě vědět. Jsem zvědavej, zda-li tam je ta rezerva oněch 13l.

  15. zásadně nesmíš volat a psát majly ... zásadně musíš jednat osobně ... "

    No zase až tak bych netvrdil, že je třeba jednat osobně. Má zkušenost je s jednáním výhradně po emailu. Nakonec jsem získal slevu 9% z celkové částky cca 555 000 Kč. Poté jsem si do Prahy dojel až osobně vůz vyzvednout. Zálohu jsem poslal na účet autosalonu.

    Osobně bych spíše volil taktiku napsat třeba 25 prodejcům emailem poptávku a počkat na výsledky prvního kola. Poté vybrat například deset nejlepších a těm odepsat, že máte nabídku, která je XY a čekat. Zaručeně půjde cena opět dolů. A takhle chvilku pokračovat, až slabší kusy odpadnou. Stalo se mi, že mi dokonce dva prodejci psali, že pod cenu už opravdu prodávat nemůžou a že se budou informovat ve Škoda Auto, jak je možné, že někdo dokáže nabídnout slevu na kterou nedosáhnou. Prostě každý prodejce má asi jiné možnosti. Rozhodně se vyplatí trpělivost a třeba obeslat i vzdálenější prodejce. Výsledku jsem dosáhl cca po dvou týdnech.

  16. V sobotu jsem vůz vyzkoušel poprvé na delší trase mimo město a dálnici. Vyrazil jsem na trasu Plzeň – Sušice. Vůz teprve zajíždím, tedy jel jsem okolo 2 000 otáček, v obci 50km/h a mimo okolo 90km/h + -. Dostal jsem se na spotřebu 5l / 100 KM, ve voze dva lidi a drobnosti v kufru, cca 60kg. Dnes při zpáteční cestě do Plzně jsem se nakonec dostal na neuvěřitelnou spotřebu 4.4l / 100KM při dvou lidech a téměř prázdném kufru s vajíčky, atd. , mám to vyfoceno mobilem, ale kvalita nic moc. Vyfotit jsem fotoaparátem cca 30km před Plzní 4.5 L / 100km. Spotřeba je tedy ještě menší než udává Škoda Auta, tuším, že uvádí mimo město 4.7l / 100 km. Takže na nezajetý motor jsem zatím spokojen! Zatím najeto cca 350 km. Auto je vyrobené ve středu, dle Škoda Auto nejspolehlivější den výroby -_- , tak se uvidí. Jinak dlouhodobá je zatim 5.8l / 100km

    post-13943-1211753061_thumb.jpg

  17. Nevím co je na té mřížce tak drahého ale já ji mám ve dvou autech a obě mi dali zdarma, podařilo se mi vžycky chytit nějakou akci ta poslední byla na rooma při ůvěru od ČSOB mřížka na odpočet DPH zdarma.

    Možná že to ještě platí. :p

    Ano, mám pocit, že nějaká podobná akce stále platí, ale týká se to pouze vozu na lízing. Já beru vůz za hotové a nikdo mi žádnou mříž N1 zdarma nenabízel :aggressive:

  18. Mám dotaz, možná bude někdo znát odpověď. Minulý týden jsem si objednal vůz Škoda Fabia Combi a jelikož jsem vůz chtěl i na odpočet DPH, objednal jsem si i montáž mříže včetně přípravy na N1. A teď jsou tři otázky.

    1) Proč na internetových stránkách Škoda Auto je k vidění mříž N1 za 16 500 Kč. A v autosalonu mi bylo účtováno cca 25 000 Kč. Po emailovém dotazu mi bylo sděleno, že není započítaná montáž a homologační štítek, tudíž se nám cena zvedne. Je to opravdu tak nebo jen prodejce blafuje a pak mi mohl nabídnout velkoryse velkou slevu?

    2) Co je proboha na té mříži tak drahého? Připadá mi to tak, že se prostě napálila vysoká cena jen z důvodu toho, že pokud chce někdo odečíst DPH tak nemá jinou možnost, než si tu mříž zakoupit, nebo se pletu?

    3) Proč přímo ve Škodovce v Boleslavi nedokážou namontovat mříž N1 přímo při výrobě. Stejná situace je například při montáží předních a zadníc lapačů nečistot a jistě nejen tam.

  19. A ďaľšia nehoda - náraz do stĺpa.

    No to jsou fotky! Bohužel i tohle patří k autíčkům. :kuk: Tohle by si měl prohlednout každý pirát silnic, aby věděl jak může dopadnout. A včas se za volantem uklidnil. :help: Koukám, že fotky pochází ve valné většině z Belgie. Jak jsi se k těmto fotkám dostal?

  20. Tak dnes jsem si objednal taky Škodu, konkrétně Škoda Fabia Combi 1.4 TDi 59KW, Elegance + Climatronic + kombifiltr + Funkcní paket + Maxi-DOT + SunSet + Alarm + centrální zamykání + El. ovládání oken vpredu a vzadu + El. strešní okno + Overhead II + Kola Atria + Strešní nosic - Stríbrný + Vestavba N1.

    Původní cena: 555 998,-

    Sleva: 9% -47 708,-

    Výsledna cena: 508 290,-

    Cena je sice astronomická, takovou bych teda určitě za Škodovku nedal, ale jelikož můžu v rodině uplatnit odpočet DPH, tak mi nakonec vůz vyjde na slušných 427 134,- Kč. Což je už přijatelné za takhle nabouchaný vůz. Akorát je škoda, že za mříž N1 zaplatím téměř 22 000,- Kč, navíc se příští rok má rušit, tak se s ní pak můžu akorát vyfotit fuck .

    Pro informaci doplním, že vůz jsem si objednal v Praze, ač jsem z Plzně.

  21. Zdravím všechny šťastné majitele vozů Škoda Fabia II ...

    Přítelkyně si objednala cca před měsícem tento vůz:

    Škoda Fabia Combi, Elegance - 1.2 HTP. výbava ELEGANCE

    Červená Corrida + Maxi-Dot + Alarm s hlídáním vnitřního prostoru + Deaktivace airbagu spolujezdce.

    Vůz si pojedeme vyzvednout pravděpodobně tento pátek, pokud vše dopadne jak má, nejpozději během příštího týdne. Fotky dodám hned jak nějaké pořídím.

    Vůz byl nakonec po dlouhém pátrání, kde ho nabídnou nejlevněji objednán v Autosalonu v Praze. Nabídnuta byla sleva 30 000 Kč, původní cena byla 382 599,- Kč. Což je na vůz na zakázku velice pěkná sleva! V Plzni byla nejvyšší sleva 22 000 Kč. Běžná sleva v ZČ byla cca rozmezí 17 - 22 000 Kč. Jediné Porsche Plzeň Lochotín nabídlo „směšnou“ slevu 8 500 Kč a to se chlubí obrovskou cedulí, že nabízí nejlepší ceny na Fabii II.

    Jelikož jsem se také rozhodl pro vůz Škoda Fabia Combi stejný autosalon mi nabídl na vůz Fabia Combi 1,4 TDi 59KW, výbava ELEGANCE, plus nějaké doplňky slevu 45 000 Kč. Moji slevu „hodnotí“ jako velkoodběratelskou. Ale bohužel já si musím počkat až na květen, kdy vůz objednám. No bude to dlouhé čekání.

×
×
  • Vytvořit nový...