Přejít na obsah

don carlos

Uživatel
  • Počet příspěvků

    28
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli don carlos

  • Narozeniny 27.6.1982

Kontaktní metody

  • ICQ
    315591451

Oznámení don carlos

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. don carlos

    Brzdy

    Jaké doporučujete kotouče a desky na fa 1,9 TDI? Nejlépe drážkované. Díky.
  2. 35% to těžko... No tak sedni k papíru a kalkulačce a počítej. Nebo si vyjeď někde z netu kolika lidem se rozletěla skříň na načipovaném autě. Ale závodní vozy a káry stavěné na sprinty bych do toho nebral, tam se s tím totiž počítá - výkon na úkor životnosti. Praxe mluví za vše. Když to budeš krmit při každém šlápnutí na plyn, tak se samozřejmě zkrátí životnost. No a pokud víš o konstruování převodovek, tak bys možná mohl vědět, že řetěz je tak slabý jako jeho nejslabší článek. A proto se jisté věci navrhují tak, aby se nerozletěla skříň, ale střihla poloosa atd...
  3. Jo je to nárust výkonu o 36% a taky krouťáku. Jenže maximálního výkonu a maximálního krouťáku. Tzn. že i když budeš mít 200 PS a pojedeš na půl plynu, tak části přenášející krouťák z motoru na kola budou namáhány stejně, jako v tvojí seriové fábce při plném plynu. Čip od cimbu tuším není zjistitelný v jednotce. Ovšem při převedení do map by to technik mohl poznat, pokud zná sériové hodnoty.
  4. Spíš budu OT. Měl jsem stejný problém, jen nesvítilo servo. Pouze abs asr. Zjistil jsem vypadlý kabel u levého zadního kola, který se prodřel a při vlhku probíjel. Zaizolování to vyřešilo.
  5. a než nám povolili závodní pneu, byla odzkoušena obrovská řada pneu.
  6. No máš v podstatě pravdu. Letní pneu mi málokdy vydrží víc než sezonu. Vlastnosti jsem vyzdvihl proto, aby jste si uvědomili, jestli ta guma bude za 3 roky použitelná. Jestli myslíte ekonomicky a víte, že než tu gumu sjedete, uplyne 6 let. Tak stejně si po 4řech letech koupíte novou, pač (možná) zestárne. Takže finančně to vyjde možná na stejno, jak dražší guma.
  7. Jenže u tebe je "měření" hoodně zavádějící. Poněvadž pneu asi 205/16, nebo co tam máš obuté je na trošku jinou váhovou kategorii,než je 1,2 htp. Jinak zkušenosti: barum brilantis, michelin pilot, pirelli p5000drago, p6000, p6,p7, gy ug7, amtel nordmaster, kormoran winter,pneu vranik, dunlop sp, semperit Srovnávání pneu po jednom roce užívání je taky rizikovým sportem. Tím chci říct, že ta či ona guma může po jednom či dvou rocích pěkně ztvrdnout, neb naopak, může si zachovat své vlastnosti i po 3,4 letech. No a samozřejmě odzkoušeno plno neznačkových pneu z obchoďáků atd. Značky už si nepamatuju.
  8. A kolik metrů jedeš tou 140tkou?
  9. To si děláte srandu? Auta za statisíce a šetříte na pneu? No já nevím, jak vy, ale já nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci. Kolik je nájezd na těch pneu? Píšou 40 000km. Opravdu tomu věříte? Obujte značkové pneu a zkuste několikrát proletět jednu zatáčku co nejrychleji. Pak obujte infinity a zkuste to znovu. Jestli vylezete bez modřin, tak smeknu. Ještě na seatu jsem jezdil barum brilantis. Přední byly made in cz, zadní made in tuším romania. Jednou jsem jich přehodil a nastal hukot a zhoršená říditelnost.To samé mi potvrdil známý na felicii. A v neposlední řadě připomínám, že koupí těchto pneu přímo podpoříte asijskou ekonomiku. Která se rozesírá po světě a bere práci a kvalitní výrobky nejen v naší zemi. No ale pokud nakupujete jednou týdně v lidlu a jedete celou cestu (7km) šedesátkou na svých 225/40/17, tak vám určo vydrží i 60 000 km. A pak můžete napsat svůj komentář, že sedí jak přibitý. A za cenu 1330 je výkon/cena superbombastický. Nehledě na to, že v tom lidlu nakoupíte banány za 6,90.
  10. Typuju váhu vzduchu. Stejný problém jsem řešil známému na oplu.
  11. Čeče asi daji, pač se mi to podařilo. Je pravda, že už jsou dost jeté, ale dalo. Stejně jich ale vyměním. Teď ještě zjistit, jak vyčistím trysku ostřikovače a budu nejštnější člověk na světě.
  12. Dají se ty čudlíky vytáhnout, aniž bych je zničil? Nejde mi o peníze, spíše, abych nejezdil bez toho plastu, než se dostanu koupit nové.
  13. Běž do 1,9 TDI. MOŽNÁ nebudeš nadšený, ale určitě nebudeš litovat. Můj nájezd je cca 1600 měsíčně. Taky sem chtěl 16V,ale kalkulačka měla hlavní slovo. Mám chip, jezdím po Valašských kopcích (jenom zvasvěcení ví, co to znamená)a dlouhodobá spotřeba 5,2. Navíc jsem se ještě nesetkal s člověkem, který by se od nafty vrátil k benzínu. Teď se samozřejmě ozvou všichni, co nesnáší dehet, a pojedete pořád do kolečka. Ale nikdo z nich nemá aspoň půl roku v kuse TDI.
  14. Funguje klima? SAMOZŘEJMĚ! CO CHCETE,JE TO JAK NOVÉ. Já ji zapnu. NEZAPÍNEJTE, STEJNĚ TO HNED NEPOZNÁTE. cvak.... klima nejede. NE, TO MUSÍTE POČKAT, SEM VÁM ŘÍKAL, ŽE TO HNED NEPOZNÁTE. Klima byla absolutně prázdná... Bylo to bourané? (5.dveře pohlé, sklo v kufru,chybějící nápis fabia) NE, MY NEVÍME. A po zaplacení a podepsání smlouvy: NO TROŠKU TO BYLO ŤUKLÉ. A stejně jsem ji vzal. "Vymlátil" sem z nich slevu a jelo se.
×
×
  • Vytvořit nový...