Přejít na obsah

mmmm.

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení mmmm.

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. To jsou ale zbytečný kecy.. Ps - s doporučeným uživatelem jsem už v kontaktu mailem, díky za pomoc. Nicméně zvládá pouze elektroinstalaci, nikoliv "včalounění" dečky..moc se mi to nechce dělit na víc částí..je zde někdo, kdo to zvládne komplet?..
  2. Tomu Vašovi jsem chtěl zaslat SZ, ale háže by to nějakou chybovou hlášku. Mně tento web připadá těžce složitý a uživateĺsky nepřátelský, můžeš ho, prosím, zkontaktovat? Ps - a to jsem celkem počítačově zběhlý, ale toto jsem ještě neviděl
  3. Moc to zde neznám, takže ani netuším, kdo je Vašo z Prostějova:-) Můžeš mi, prosím, poslat SZ s vysvětlením, případně přímo kontaktem na toho člověka? Díky moc, hodně o to stojím, teploty klesají
  4. Je zde někdo, kdo je schopen za rozumnější peníze než aut. servis dodat a provézt montáž orig. park. senzorů do Oct. 2, r.v. 2006?
  5. Ahoj, je tu někdo schopen mi to komplet udělat do Octavie 2, r.v. 2006, s Climaticem? Jihomoravský kraj, nejlépe Brno a okolí? To jediné mi výrazně chybí a za to rád před zimou utratím peníze:-)) Spěchá:-)
  6. Octavia, r.v. 2007, Climatic. Po zapnutí climaticu jde z klimatizace pouze nejchladnější vzduch, nemění se se změnou teplotu v interiéru (jak by u climatiku mělo být) a nejen to. Stále stejně chladný vzduch jde z klimatizace, i když člověk teplotu kolečkem "zvyšuje". Až teprve těsně před koncem dráhy kolečka najednou něco zavrní a místo totálně studeného vzduchu (ten je stále jakoby z naplno puštěné klimatizace) začne foukat vzduch úplně teplý. Jinými slovy - jakoby klima fungoval jen jako Zapnuto - vypnuto. Setkal se s tím někdo, prosím? Rád bych byl před komunikací se servisem (zřejmě už zítra) aspoň trošku infomačně vybaven:-) Podotýkám, že v autě je vyměněný kompresor a klima funguje. Zlobí tedy jen regulace, předpokládám, že se jedná o banalitu, bude-li správně dignostikována a řešena.. Díky Moc!!
  7. Hmmmm, to se dalo očekávat..touto "drobností" moje úvahy koupi Touru zřejmě definitivne skončily..mechanická klimatizace je v roce 2010 u auta za 350 tis. (dovybavená Tour) anachronismus...
  8. AC u poloautomatu je možné mít stále zapnuto, taj jako to mám nyní, to je právě ta pointa:-))
  9. Octavia Tour 2. pro mě představovala splněné přání..i poté, co jsem zjistil, že dokonfigurováním u liftbacku na přijatelnou výbavu jsem u skoro čtyř set tisíc..ale co škodovce neodpustím je to, že nabízí pouze mechanickou klimatizaci..to je anachronismus a s tím to auto prostě není pro rozumně uvažujícího člověka akceptovatelné...za sebe - ale bohužel:-((
  10. Situaci v poslední době vůbec nesleduji, takže se zaptám - jak vypadá situace s nástupcem staré dobré tour?..
  11. Kupce Primy moc nechápu..opravdu ne. Prodejce mi ji před pár měsíci nabízel a měl kecy o tom, že to je v podstatě clasic..když z něj pak vypadla absence esp a hlavových airbagů, tak jsem měl chuť mu ji natáhnout. Za hloupost, za drzost, čert ví, ale měl:-)
  12. No nevím, rozdíl neznatelný...nemyslím si to. Také záleží na tom, jak a kde budeš jezdit. Já jsem pro město volil lité 14 místo 15, kdy po jízdě ve dvou různých autech byl konfort v tom druhém menší. Kostky, koleje, výmol sem, výmol tam...paráda je jedna věc a pohodlí druhá, že?:-)
  13. Vím, že jsi se na tohle zrovna neptal, ale....za ten rok, co se začala Tour v akci nabízet, se změnilo dost věcí zejména v nabídce ostatních automobilek a také v nabídce samotné Škody. Je květen 2010. Zdá se mi pošetilé kupovat za 400.000,- (!) jedničkovou Octavii, která je konstukčně, designově i jízdně v roce 1996. To jsem musel napsat, není to myšleno ve zlém.
  14. ..taky jsem se díval na fabii elegance, protože má v zásadě vše, co u auta chci mít, ALE - jak říkáš, absence ESP a hlavových airbagů z toho dělá ne úplně ideální auto z hlediska bezpečnosti..a když se to těmito prvky dovybaví, tak je to cenově najednou u aut o třídu výš..a paradoxně někdy s ne o moc chudší výbavou..těžké, težké rozhodování.. Dle ceníku je momentální nejnižší možná cena elegance v combi tsi, slabší verze, za 32O.000,....dále, dle ceníku 16.000,. za ESP a 7.000,- za hlavové airbagy...10.000,- za metalízu..a za 35O tisíc fabii, no nevím, jestli je někdo až takový fandy značky. Sice mám jedničkovou a jsem spokojený, ale přijde mi, že taková cena je úplně mimo mísu..
  15. Zdravím účastníky tohoto threadu! než položím dotaz, chci zdůraznit, že stojím jen o věcné odpovědí od vlastníků 1,6 MPI a to, že jsme na 55. straně ne vždy hovoru k věci a proto se zeptám a půl dne ho nepročítám..děkuji za pochopení a nyní ten dotaz: Zvažuji koupi nové Octavie s motorem 1,6 MPI a zajímá mě spotřeba a vlastnosti tohoto motoru při převážné jízdě po městě, protože má psaných 1O l a to se mi zdá moc..(nyní ve Fabii combi 1,2 papírových 7,7 a reálných 7,5 i s klimatizací dle PP; jednalo by se tedy o zřettelný nárůst:-(( Děkuji za reálné zkušenosti se spotřebou a chováním tohoto motoru ve městě a prosím jen o ně a ne o doporučení k prostudování tohoto fóra. Díky moc!!!
×
×
  • Vytvořit nový...