Přejít na obsah

nneill

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem nneill

  1. Ahoj, prošel jsem si všechny fóra na dané téma a nenašel jsem případ, kdy se nic neměnili a najednou to přestalo fungovat. Mám původní Symphony s CD a multifunkční volant. Dával jsem auto do lakovny na přestřik pátých dveří a po vrácení mi nefunguje MaxiDOT a po vytažení klíčku rádio pořád hraje. Když jsem se ptal, jestli nedělali něco s elektřinou, tak mi řekli, že pouze vypojili osvětlení v kufru a vyměnili pojistku pro vnitřní osvětlení. V čem by tedy mohla být závada? Někdo z okolí Ova, kdo by mi na to koukl? Díky. .o)
  2. Zdar, tak mě přestalo na otevírání dveří interiérové světlo reagovat úplně a pořád svítí....protože tomu vůbec nerozumím, tak to hodím asi do servisu.....((((
  3. For PROCHY603: Než to zamkneš a hodíš "varovanie", tak si to prosím pořádně přečti. Kdybych našel podobné téma na permanentně svítící světlo v kufru, tak bych to sem nepsal.....nebo se ti snad mé téma podobné s tématem instalace vypínače???????
  4. Zdarec, já jsem na tom stejně - asi jako beduín znalcem skiaplpinismu. ( Za zkurvená světla v kufru mě už pěkně serou. Mě naopak trápí to, že občas při zavření kufru zhasnou, ale poslední dobou pořád svítí. Něco mám asi špatně v tom zámku (v servisu to už bylo a závada je zase zpátky). Chci se tě proto zeptat, jestli bys mi neposlal ten plánek, o kterém jsi psal, nebo neporadil, jak se do toho dostanu, abych to tam promazal? Pokud sohlas, pak prosím na nneill@seznam.cz Díky moc.
  5. nneill

    Kontrolka ABS

    Ahoj, úplně stejný problém jsem řešil na svém autě. Závada se mi opakuje vždycky v zimě, když přituhne, začne mrznout nebo je vyloženě mokro. ABS kontrolka problikává, přičemž automaticky ABSko vypne a zase zapne. Čidlo ABS mám nový, pojistky jsou ok a podle servisu je problém v kabeláží mezi ABS a jednotkou. Už mi to několikrát opravovali, letovali a pichtili se s tím a tvrdí, že už neví co s tím - že prej by pomohly nový dráty, ale to prej stojí cca 4000....včera mi pro změnu odešly brzdy - pedál až na podlaze, vůbec to nebrzdí. Tohle auto je úplně nahovno(debilní náklapěcí lopatky v turbu, náchylná těhlice na jakýkoliv menší náraz, atd. atd..), při nejbližší příležitosti vyměním... .o(( Octavia Combi 1.9. TDII, 81kW, 2004.
  6. Zítra zkusím nechat udělat novou geošku a uvidím...
  7. Hoši hoši, žádná rozumná rada. Jako laik si nejsem jist, jestli jsou origoš 16" Škoda disky Rider shit nebo ne a rovněž pneu BRIDGESTONE 205/55 R16 ER300 91W MFS mi připadají za tu cenu docela dobrá volba. Ještě jsem na to koukal a drhne mi to zčásti o podběh a z části o plech za kolem v maximálním dorazu. Před nasazením Bridgestone a před opravou brzd mi to nedělalo - jezdil jsem na stejných, jak vy říkáte "shit" discích, pouze na jiných pneu - BFGOODRICH G-FORCE PROFILER 91V 205/55 R16. Takže názor s disky vypouštím..... Spíš by mne zajímalo, jestli tohle může způsobovat například zmiňovaná výměna brzd......atd.... ))))))
  8. Plastovy podbeh drzi jak prikovany. Je to vydrene na spojeni plastu a kovu - v místě, kde vytočíš kola do maximálního rejdu - tak tam to chytá vnitřkem gumy. Jinak pneu jsou BRIDGESTONE 205/55 R16 ER300 91W MFS.
  9. Ano, ET by mělo být v pořádku. Připomínám, že to dělá jen na jedné straně....
  10. Zdravím, měnil jsem včera letní pneu (Bridgestone ER300 - 205/55/16) za zimní (Pirelli Sotozen 195/15), disky original Škoda - Rider a nestačil jsem se divit. Na jedné straně mám v podběhu vydřené místo od vnitřní strany pneu. Vůbec nechápu čím to může být. Je to vydřený v místě, kde je maximální rejd pneu, tam se to dotýká podběhu. Dřív jsem si toho nevšiml. Až nyní při výměně pneu. Nechal jsem mezitím udělat nové brzdy - kotouče i desky. Nevíte v čem by mohl být problém? Geometrie? Špatně udělané brzdy? Díky za názory....
  11. Hoj Cosby, díky za rady - už podruhé jsi mi poradil (minule to bylo turbo). Pomohlo odpojení od baterky(až na podruhé), už to je asi okey. ths
  12. Zdravím, tenhle dotaz jsem už na tohle fórum připojil k jednomu dotazu k Symphony, ale i tak jsem se rozhodl, že založím nové téma. Mám Oct.1-rider, 2004 s rádiem Symphony s CD - zobrazení na panelu mezi budíky (palubní počítač a pak výstupy s rádia - číslo skladby CD, název songu, nebo RDS stanice a název songu). Dnes se mi stalo, že se mi na tomto displeii zasekla jedna z navolených stanic FM a název nějaké písničky (např. FM1 - Rihanna atd..). Jakákoliv změna stanice, změna písničky, přepnutí na CD, napojení iPodu nereaguje a pořád tam vidím tu seknutou Fm stanici a název skladby, která zrovna hrála - Rihanna. Nevíte prosím v čem může být problém? Díky moc.
  13. Zdravím, můj dotaz nesouvisí s původním dotazem, ale zkusím to, možná mi poradíte. Mám Oct.1, 2004 s rádiem Symphony s CD - zobrazení na panelu mezi budíky (palubní počítač a pak výstupy s rádia - číslo skladby CD, název songu, nebo RDS stanice a název songu). Dnes se mi stalo, že se mi na tomto displeii zasekla jedna z navolených stanic FM a název nějaké písničky (např. FM1 - Rihanna atd..). Jakákoliv změna stanice, změna písničky, přepnutí na CD, napojení iPodu nereaguje a pořád tam vidím tu seknutou Fm stanici a název skladby, která zrovna hrála - Rihanna. Nevíte prosím v čem může být problém? Díky moc.
  14. Taky jsem váhal jak připojit iPoda do Octy a nakonec jsem se rozhodl, že nechám v autě původní rádio Symphony s CD, ke kterému jsem si za 1400,- objednal připojovací originál kabel k ipodu (lze připojit přes cinch nebo přímo origoš konektor pro připojení iPodu). V podstatě jediné náklady jsou 1400,- za ten kábel, montáž je jednoduchá a zvuk je "super".No a pak zamozřejmě ten iPod, kterého jsem si nechal poslat z US a vyšel o 1/2 méně než u nás. IPoda mám připojenýho stejně jako kolegy s Alpine verzí. Mám tam 80GB a veškerou hudbu jedu z tohohle, CD jsem už dal komplet do prdele. Kábel dodává firma zastupující právě rádio Symphony a jmenuje se tuším Technisat a sídlí v MB.
  15. Zatim ho připojený nemám, u nás jsou přestřelené ceny, nechal jsem si ho poslat z us, ale zatím nedorazil. Uvažuju, že si koupím ten usb konektor od stualaram.cz. Byl jsem v Škodaauto a řekli mi, že výstup tam mám. Jinak je to Symphony s CD, Octávka r.v.2004 - Rider. Až se přiconectím, tak napíšu. Díky za rady hoši.
  16. Tak tak, souhlasím s TDIfunem...minulý týden jsem sháněl váhu vzduchu (Octavia 1.9. TDII, 81kW, 2004) tady v okolí Ova a cena? Krám Škoda - origoš Bosch 1800 s DPH, neoriginál 1400 s DPH (asi ta čínská). )))) Takže se docela divím tomu rozpětí cen, které tady hážete....asi čím víc na východ, tím levněji.. ))))) For TDIfun - tak u mě to bylo fakt turbem - zadřené lopatky a cena? 3000. )
  17. Dobrý den, mám dotaz ohledně připojení iPodu Apple Video 80GB k autorádiu Škoda SYMPHONY. Nevíte někdo, co musím dokoupit, aby to jelo??? A jde vůbec na SYMPHONY tenhle iPod připojit??? Díkas
  18. Podle příspěvků poznáte, že jsem tady novej a stejně je to i s tím autem. Přesedlal jsem z benzínu na TDI, tak bych měl asi začít tím, že si přečtu, jak se mám s dieslem jezdit a vyvarovat se tak toho co napsal Indi, tzn., aby se to zase nezasralo. Mimochodem měli jste pravdu - závada - zadřená regulace naklápěcích lopatek v turbu. Kluci to rozebíraj a uvidíme co z toho bude. Každý kontakt z okolí Ka je super, protože je fakt, že spousta lidí se v tom už nechce hrabat, mají dost práce, tak proč něco čistit atd. Takže díkas hoši, tohle fórum už mám v oblíbených.
  19. Ještě jednou hoši moc díky za info a budu tedy zvažovat co s tím a uvidím podle toho, co mi řekne servisman. Na druhou stranu vás chápu...aut jezdí hodně, servisy jsou plné, takže na nějaké individuální čištění asi fakt nebude moc času. A já jako laik, který neví, kde všechny ty váhy, ventily a turba vůbec jsou budu muset zvážit co dál. Tohle forum je super, vůbec jsem nevěděl, že něco takového je. Jsou tady super příspěvky a super rady. ))
  20. Pánové, díky za odpověď. Zároveň dotaz....když se v tom v normálním servisu takhle nekopou a rovnou to mění kus za kus, neznáte někoho schopného v okolí Karviné nebo Ostravy, kdo je fakt dobrej a rozumí tomu???
  21. Dobrý den, po přečtení většiny příspěvků jsem stále na vážkách co by mohlo být problémem u mé octávky (Octavia I, 1.9 TDII, 81kW, r.v.2004,102000km). Popis závady: Klasika - při větších otáčkách ukáže počítač hlášku "Emise-do servisu" a přepne se do nouzového režimu. Po napíchnutí na pc hodí vždy stejnou hlášku - "Regulace plnícího tlaku/Překročena horní mez. Náhodná závada." Auto nejede, ztratilo výkon, předjíždění je o ničem atd. Turbo vypadá, že jede, protože po vyresetování píská, tak jako předtím...akorát ten výkon je v háji. Přičemž někdy se výkon zdá být ok, jindy ne (po vypnutí klíče a opětovném nastartování to jede lépe). Zkoušel jsem několik nezávislých servisů a zaskočilo mě, že má každý jiný názor. Navíc mne zarazilo, že v mnoha příspěvcíh je podezření, že to turbem nebylo, jen ho v servisu vyměnili, nechali si zaplatit a "asi" použili jinde. Prosím tedy o radu - dá se z toho co jsem napsal výše, porucha turba vyloučit? Nebo mám jako laik zkusit "nasrat" servismena tím, že mu řeknu: "zkontrolujte prosím před výměnou turba váhy, jestli není prodřená podtlaková hadička, ventil plnícího tlaku N75, zatuhlost naklápěcích lopatek v turbu atd"... Díky za případnou odpověď.
×
×
  • Vytvořit nový...