Přejít na obsah

trpaslik10

Uživatel
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

914 zobrazení profilu

Oznámení trpaslik10

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Už to tady bylo napsáno kabel HEX-CAN a to buď original, nebo nějaký čínský klon.
  2. Tak jsem dnes pokračoval a při studování schémat jsem zjistil že mr99 ještě čidlo G191 neměl. Půjčil jsem si jednotku a po připojení jsem zjisitl že závada už v paměti je a to snímač výparníku G263, ten už v tom autě je. Takže tam někdo hodil jednotku s novější octavy. A mám snad už poslední dotaz dá se na ten snímač dostat nějakým způsobem? Podle DP je nutno demontovat palubku a to se mi moc nechce. Měnil už ho někdo a poradí kudy na něj?
  3. Zdravím a prosím o radu, nejde mi klima v paměti žádná závada, ale v měřených hodnotách ukazuje snímač G-191 -53 stupňů. Podle DP by se měl nacházet za kastlíkem spolujezdce vlevo na středovém výduchu, ale tam ho nikde nemůžu najít. Nevíte kde by se mohl nacházet ? Když jsem odpojil snímač na nohy , tak mi ukázal -59 stupňů tak tipuji jestli náhodou není odpojený, nebo vadný, ale nedaří se mi ho najít. Je to MR99.
  4. Vyzkoušej sklepnout elektrody na svíčkách na 0.55. Dej vědět jestli je to lepší.
  5. Bohužel se pleteš na feldách odpojuje jednotka lpg přes relé napájení vstřikovačů a u MPi je od vstřikovačů napájen i ventilek. Vstřikovače 1 a 2 píšou zkrat nebo přerušené vedení sporadická i ten ventilek protože jim to sebere + a jednotka je blbá a myslí že se jí vstřikovače ztratili. Jinak na HLPropan najdeš zapojení LPG a pak ti bude vše jasné. PS. Jen BMM nepíše ventilek protože je napájen odjinud než vstřikovač ale to už jsem psal. Pokud máš feldu na plyn , tak ti to tam prostě bude skákat, vyřešit jde akorát ten ventilek ale to jsem už taky psal výše. Odkaz na montážní instrukce http://www.hlpropan.cz/montinstruction.htm
  6. Co se týká vyřazení vstřikovačů při chodu na LPG, to je pravda. Někdo již v předchozích článcích naznačil, že závadu vstřikovačů může způsobovat právě jednotka LPG. To nemůžu vyvrátit, vzhledem k tomu, že jsem diagnostikoval závady až po namontování. Nicméně, kamarád má taky LPG na Felicii 1.3MPI a takové závady mu to neukazuje (to ale není 100 procentní průkaznost toho že to nedělá LPG jednotka, ale nechápu proč by to dělala, myslím že je napojená na řídící jednotku a normálně s ní komunikuje a využívá její měřící veličiny). Chyby na vstřikovačích a ventilku nádobky s aktivním uhlím vám tam skáčou proto že při provozu na lpg se vypíná napájení vstřikovačů a ventilku nádobky a aktivním uhlím. Mě štval akorát ten ventilek, tak jsem mu zapojil napájení na ohřev lambda sondy podle zapojení BMM a s ventilkem mám klid.Prostuduj si schéma MPi a BMM a uvidíš rozdíl v napájení ventilku.
  7. Chtěl jsem se jen zeptat , dělají to všechny vagy myslím i hexcan, nebo jen ty starší ?
  8. Po výměně ŘJ dveří je vše v pořádku, měl jsem ji i rozebranou jestli náhodou stuďáky nejsou v ní, ale bez úspěchu. Díky zůčastněným.
  9. Takže jsem se vrhl do důkladného prozkoumání a proměření motorku a podle schémy tam spínač F221 je , ale v samotném centrálu chybí . Chtěl jsem se zeptat nemůže to být třeba špatně nakodované jen ty spolujezdcové dveře ? Protože pak mi nějak uniká proč mi v paměti závad vypsal F221 nevěrohodný signál a motorky oba dva chodí perfektně. Auto je koupené po havárce na zadek, ale v těhle dveřích bylo uvnitř sklo čert ví proč jestli to nebylo už před tím bourané. Jinak je vše v pořádku. Pro jistotu ještě číslo jednotky ve dveřích 1K0 959 792 J Číslo zámku 3D1837016
  10. Měl jsem ho rozebraný a proměřil jsem mikrospínače i motorky (na zdroji se normálně točily.
  11. Zdravím a prosím o radu co by to mohlo být , kabeláž skontrolovaná i zámek. Že by jednotka dveří? Objednací číslo řídící jednoky: 1T0 959 702 D HW: 1T0 959 702 D Systém a/nebo verze: Tuer-SG 006 1203 Kódování: 0000116 3 závad nalezeno. 01553 - motor centralniho zamykani: dvere spolujezdce: ZAMK. (V57) 012 - chyba v elektr. obvodu 00097 - motor centralniho zamykani prednich spolujezdcu (V162) 012 - chyba v elektr. obvodu 00929 - zamykaci jednotka centralniho zamykani: strana spolujezdce (F221) 008 - neverohodny signal
  12. Tak mám znovu s tím ventilkem problém, když jsem jel po dálnici tak mi zničeho nic poklesl výkon a když jsem zastavil tak z ventilku mi fučí výfuk je tam zespoda taková ucpácka a ta mi asi vypadla nebo vystřelila a netuším v čem by mohl být problém. Napadl mě snad jen ucpaný výfuk ,ale auto jezdilo v pořádku tak co by jste mi poradili, nebo nesetkali jste se s tím někdo kontrolka motoru nesvítí a závady nejsou žádné opravdu nevím proč ta zátka vypadla díl to byl ten samý pierburg, nebo jak se to píše. Díky za nápady.
  13. Ty vstřikovací ventily ti to bude psát stále protože LPG je odpojuje tyto chyby jsou při provozu LPG normální mě to taky píše.
  14. Děkuji za radu, vyzkouším snad to bude pak v pořádku.
×
×
  • Vytvořit nový...