Přejít na obsah

michalk

Uživatel
  • Počet příspěvků

    24
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem michalk

  1. Ahoj , tak co škubání přes uplynulou zimu ? projevilo se ? nebo je klid ?
  2. 1.8 stará nedokáže chytnout na jedno čidlo otáček motoru. Euro 4 to již v nouzovém režimu zvládne. Máš zřejmě vadný čidlo otáček na klice! A ty chytráky kteří ti píšou ty nesmysli a posílaj ti obrázky z návodů neposlouchej! Oni samy by měli vědět že pokud startuješ dýl jak 5 s tak se mazání rozkřičí automaticky-to je funkce panelu! Olej řeš pokud ti to nebude mazat za jízdy! On i kdyby motor nemazal tak ti to stejně nerosvítí kontrolku pokud nebudeš mít min 1600ot. To je taky daná funkce. Zaměř se na ty čidla. Je to klasika problém 1.8 ček.
  3. To chlapci nemáte pravdu.Tady se rozjedou rady jako blázen ale nikdo se nezeptáte jakou má převodovku! Ale jeden ví že tam má hydraulický protože má doma 96kwASZ,druhej ví že tam má obyčejný protože oct II 1.9 tdi nemá hydraulický :-) A co takhle OCT 1?9TDI 77KW 4x4 ? MONITOR? Popřemýšlejte nejdřív o svých odpovědích než začnete bláznit hlavu chudákovi který se ptá na technický problém! Konec konců to je tady u všech témat.
  4. michalk

    Převodovka - opravy

    2,0 tdi se 6ti rychlostní převodovkou má tento problém do cca roku 2008 poněvadž tam změnily jeden z obalů převodovky který je v místě uložení ložiska silnější a proto se nedokáže hřídel uvolnit. Na oleje se vyse.....- Stejně vám to nepomůže! Jeden krásnej poznatek jak zjistit uvolněné ložisko je jet na jedničku s lehounkém přišlápnutím spojky a přidat a pustit plyn a toto opakovat! A krásně ucítíte jak vám bude spojkový pedál cestovat pod nohou klidně i o 2 cm! A pak je to na výměnu obalu a ložisek hřídelí.Tudíž vrakoviště příp bazar na jinou převodovku vyjde levněji ale opět je to zajíc v pytli!Nejlépe převodovku vyr. od 2008.Tam už je klid.
  5. Tak za prvé se nedivím,že s tebou AAA vymetlo!To je normální. Ale s tím pojištěním musím doporučit CarGarantie! Ty zaplatěj snad všechno!Dělal jsem VW CADY prodané v bazaru a po 4 měsících se mu zesra....l kompresor klima a setrvačník a car garantie vše zaplatil a že to byla fakturka v řádech desetitisíců! Poněvadž autorizovaný servis. Bez žádných komplikaccí! Klobouk dolů! A upozorňuji že to není ojedinělý případ!
  6. to je dobrá blbost s tím odpojením snímače teploty!Bodejď by to líp nenastartovalo když ŘJ po tomto zásahu dá pokyn žhavit jako při -40st,ceslia! To bys mel vědět že sw erem se nalejvá nafta při poloteplém startu a ne že by se měnila teplota chl.kapaliny! A ty SW úpravy já osobně neuznávám,jediné kd bych toto doporučil je u vozu který se chce prodat v bazaru:-(Pokud si chce někdo auto nechat ještě pár roků tak dop nový startér!
  7. Mám tomtoma XL s oknama sunsafe a v poho. Hledal bych problém jinde! A ještě když nemáš problém v jiných státech! To autem nebude.
  8. Začínají být hlučná ale na ten kvalitní olej se ani nedivím.Co vás to lidi napadá lejt Mogul do motoru? To se vám líbí ta nálepka na láhvi? Se vůbec nedivím,že je po 7500 km čistý.!Vždyť v sobě nemá ani trochu čistících přísad!
  9. Žádný ventil to nemá.A hluk jde z turba(zkuste se nechat svýzt a sedněte si do zadu-to teprv uslyšíte houkání)
  10. Nic,vypni a zapni klíče v zapalování při zhaslích světlech a máš po závadě.
  11. A co to pravé ložisko? Nejjednodušší způsob zjištění vadného ložiska je že zvedneš kolo do vzduchu(hever)a zatočíš s ním a v tom chytneš pružinu prsty a pokud ucítíš vibrace tak je ložisko vadné! Pokud vibrace necítíš je o.k. Tímto lze poznat i začínající vadné ložisko,které za jízdy ještě nehučí!No a další je to tvoje zjištění.Dle mého mínění je ta pravá strana špatná stejně jak jsi to slyšel i ty. A kámoš ti seděl v kufru obráceně tak se spletl co? Protože do pravotočivé zatáčky se ti pravá strana odlehčí a ím přestane hučet. Držím palce!
  12. Těsnění pod hlavou to zřejmě pánové nebude že?Pokud by to tlačilo do mazacího kanálu tak už je hlava se vstřikama zadřená nemyslíte? Když už tak tento tlak se vyskytuje profouknutím komprese mezi pístnímy kroužky a je to normální jev(Samozřejmě do jisté míry)Ale schválně si zkuste za teplého motoru otevřít nalejvací víčko u svých vozů a uvidíte že fučej všechy. Já osobně bych zkusil koupit víčko nové a basta.Přeci jenom mám zkušenost při výměně těsnění a i přihnutí plíšku se utěsnění vždy nepovede.Nové víčko vždy pomohlo a stojí orig. do 3 stovek. No a pro jistotu si můžeš nechat změřit tlaky válců.Meli by být nad 30atm. ale z praxe bývá kolem 35atm. Hodně zdarů!
  13. Všichni máme najeto přes 100tis že? je to čerpadlem,které dává již malou volnoběžnou dávku a proto ten motor jakoby pohupuje:Neopravitelný normálním servisem a ani to nelze upravit jednotkou.Bohužel jedině výměna čerpadla.Ale já má 210tis,km a v poho.
  14. sháním octavii a nikde nic

  15. Jen ty klouby prohoď mezi sebou! Z leva do prava a naopak! Začneš zatěšovat to část ketrá je doposavaď zatěžována jen při brždění motorem!Tudíž bez poškozenííííí. Držím palce!Jednou se mi stalo že to bylo v takové míře opotřebené,že již praskla klec-a tudíž tam jsem musel kloub vyměnit! Ale v tom autě se nedalo sedět již od 30km/hod!
  16. ] Vidíš to jak si všímavý a proč by to měla být blbost???????????Už jsem na tomto způsobu vidělal dost peněz a jen za práci-bez materiálu!!!!!!!!!!Lidi ti rvou ruce když je to tak levně opravený.Ahoj
  17. Tento problém může nastat i při přehození hadic přívodu a odvodu nafty!!!!Buď na filtru nebo po cestě k nádrží!!Mohlo se to někomu povést po odpojení a opětovném připojení!(třeba u výměny rozvodů si to odpojuji pod nádobkou na chl.kapalinu a tam se to může stát!)Zkontroluj to!Modrá hadice popř, trubka je zpátečka-černá je přívod!
  18. Pokud to jsou vibrace při akceleraci tak o je vymletejma vnitřníma kloubama poloos!Nové stojí dost peněz ale existuje fígl jak to vyléčit!
  19. Nemusíš mít obavy!Rozvody ti tam půjdou,jsou identické.Jediný rozdíl v té době nastal v řemenu který vydžel déle,proto 120tis.Dnes už dávno existuje přípis kde je psáno výrobní číslo napínací kladky a pokud ho máš v sadě(samozřejmě orig sadě,ne tu kterou si udával)můžeš je nechat 150tis,km!Pumpu výrobce HEPU nedoporučuji!mají těsnící kroužek který za rok stvrde a začne rosit!Buď si kup k tý hepu orig těsnící kroužek(cca80kč) ale já jsem pro orig pumpu(při dnešních cenách jiné nemontuji)stojí cca1500 vratný díl!!!
  20. Co to je za nesmysl s tou řemenicí???????????Tlumič vibrací řemenu má první PD motor a 1.8 turbo i atm oct1!!!!!!!A slouží k samotnému tlačení řemenu alt a uklidnění jeho chodu.To železo z čehož je vyrobena řemenice kliky fakt nic netlumí,pleteš si to z třeba felicií 1.9d která má tuto řemenici na klice ale pro příslušenství(drážkoví řemen!!!!!!)
  21. Zkontroluj si také vedení kabelů od alternátoru,tam jsem něl problém já!!!!Těch slabých,resp. ten co spíná kontrolku dobíjení!Potom výměna relé popř. celé sady denního svícení.To ale musíš do autorizovaného servisu!
  22. Zajeď si do autorizovaného servisu, kde žádej aktualizaci softweru řídící jednotky motoru a měl bys mít klid!Už jsem pár takových 1,2 flaschoval a ok.Když to bylo v zaruce tak se měnilo ještě i relé které napají řj motoru ale to bylo dáseříct bezvýznamné.Vždy pomohla aktualizace.
  23. Měl by to být PTC členy - el.topení za radiátorem topení.U naftových fabií je to v našich podmínkách montováno standartně,kvůhttp://forum.skodahome.cz/style_images/skodacommunity/folder_editor_images/rte-list.gifli tomu,že se nechtějí ohřívat!Mají to i oct2 nafty a superby.
×
×
  • Vytvořit nový...