Přejít na obsah

ress

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem ress

  1. Taky mi připadlo, že 1.2 47kW jela lepé od spodu (combi). Čekám, až budu mít najeto více km (zatím 7 500 km), na druhou stranu nečekám drastickou změnu. Co je opravdu lepší je tak od 3000 ot, jen škoda uvadnutí v 5000 ot. Jediné, na co si stále nemohu zvyknout, je poměrně větší hlučnost.
  2. Brzdy jsou opravdu "podivný". Přes noc vždy brzdový pedál ztvrdne na kámen a celkový průběh brzdného momentu je jako "brzdí, brzdí, sakra já to nedobrzdím". Tak jsem zvědav, kde je zakopanej pes.
  3. HTP je do města je úplně v pohodě. Prakticky rozdíl je jen v lepším tahu do kopce a při naložení, 1.4 16V neumírá tak brzy. Větší rozdíl člověk pozná až po přiložení cihly na pedál a vytočení cca nad 3 500 ot.
  4. Nerad se vymlouvám, ale ... špinavý to je, času málo...
  5. Sorry, nepřálo počasí. Hned jak to půjde, auto projde očistou a provedu nafocení. Jinak zatím přikládám dojmy z motoru 1.4 16V 63 kW, který ale mohu porovnat jen s 1.2 HTP 47 kW. Hlučnost Po zajetí (cca 1500 km) se motor znatelně ztišil, ale i tak mi připradne např. při 3000 ot dunivější než HTP. Inu válec navíc.. Dynamika Největší změna po zajetí. Lépe táhne odspodu a rozhodně je lepší než 1.2 HTP. Cca od 3500 ot slušně táhne a téměř zmizelo i vadnutí okolo 4800 ot. Do červeného zatím netočím, zkoušel jsem max 5500ot. Spotřeba Žere, kombinace syrový motor + zima je smrtící. S velmi lehkou nohou jezdím ve městě za 7.5 - 8l, mimo město o litr méně. Rekord zatím 6l.
  6. Víčko i uzávěr se zdají identické s F1. Také mi vrtá hlavou, proč F2 nemá otevírání tlačítkem ani v Elegance. Někde jsem četl, že to bylo poruchové, ale spíš to vypadá na šetření a asi i pokus o "odlišení" v rámci koncernu.
  7. O víkendu ji nafotím. Jinak na léto jsou připraveny 15" ALU Antares.
  8. Výsledek akce "kufr": - žádná velká změna oproti původní verzi - nárůst je hlavně do výšky - krokem zpět je plastové čalounění podběhů, koberec se neodře zato plast ano - madlo zasunuté roletky nelze úplně zaklopit, trčí nahoru a trochu zavazí ve výhledu
  9. El.zasuvka v kufru je u F2 Combi pritomna (vybava Ambiente).
  10. Kufr včetně kočárku snad nafotím za chvíli, zatím přidávám vyjádření k funkčnímu paketu, resp. co je součástí výbavy Ambiente. Je součástí - 2 čtecí světla vpředu, 1 vzadu (kromě 5451*) VZADU NENÍ - víko odkládací schránky spolujezdce s osvětlením (pro 5451*) SVĚTLO JEŠTĚ OVĚŘÍM Není součástí - otevřené odkládací schránky za zadními podběhy - pružná odkládací schránka, 2 sklopné háčky - odkládací kapsy ve výplních zadních dveří - výklopná odkládací schránka pod sedadlem řidiče a spolujezdce - schránka na brýle
  11. To jsem D1 jen přejížděl u Brna. Po D1 jsme se pohybovali 27 a 28.12.
  12. Kontroloval jsem předávací protokol a potvrzuji šedou satin.
  13. Popel na mou hlavu, mate samozrejme pravdu. Jinak v technicaku je modroseda stredni metaliza.
  14. Zatím přidávám dvě rychlovky z předání.
  15. Zítra ji nafotím, máte konkrétní přání?
  16. Modrá storm metalíza, interiér je komplet v černé. Jinak ještě přidám sumář "slabostí" oproti původní verzi: - menší schránka u spolujezdce - chybí přihrádka na drobné odpadky - Ambiente má multifunkční displej (ne MAXIDOT), na kterém úplně chybí teplota motoru .. takhle vůbec nevím, kdy je motor zahřátý na provozní teplotu - utopená řadící páka
  17. Kufr je prakticky stejný, mám pocit, že narostl hlavně do výšky a lehce do hloubky. Co nevidět ho ale naláduji kočárkem a dětským příslušenstvím a to pak přesně poznám, kde narostl. Co se týče výměny - není to žádný velký skok, který by člověka měl donutit prodat starou a koupit novou. Osobně mě ale potěšilo následující: - větší vnitřní prostor - subjektivně lepší rozhled díky vyššímu posezu - lépe připnu dětskou sedačku díky delšímu pásu - pravé koleno není v tak velkém konfliktu se středovou konzolí - lépe se nasedá Více či méně jde o drobnosti, které ale hodně potěší.
  18. Ahoj, ve čtvrtek jsme ji přivezli domů - 1.4 Ambiente s manuální klimatizací. Přikládám první dojmy a hlavně porovnání s předchozí generací 1.2 HTP 47 kW Ambiente. Design je subjektivní záležitost, proto si dovolím ho nehodnotit. Interiér a ergonomie + Vnitřní prostor působí jako větší, hlavně místo na nohy a hlavu. V porovnání s předchozí generací mi sedí vyšší posez a hlavně umístění ovladačů rádia a klimatizace. - Nesedí mi nízko položená řadící páka, musím ji lovit někde v hloubce a občas zavadím o rádio. Schránka u spolujezdce je menší. Podvozek Komfotnější, subjektivně se více naklání, ale pocit jistoty zůstává. Motor a spotřeba Motor je zatím hodně syrový, průměrná spotřeba s lehkou nohou se pohybuje okolo 6,5l. Když ho porovnám s předchozím tříválcem, zvuk je hrubší a hlučnější. Asi jsem jeden z mála, kterým se líbíl zvuk tříválcového "vysavače"... zněl jak okleštěný šestiválec. HTP také táhlo lépe odspodu, ale to se asi změní po zajetí. P.
×
×
  • Vytvořit nový...