Přejít na obsah

MikiKo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    29
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem MikiKo

  1. No zřejmě je to opravdu z toho většího chladiče, je to dlouhé jako on a když jsem ho zespodu ohmatával, tak se mi zdálo, že to bude vylomené ze spodního nosného U profilu. Podle ohmatu to vypadá, že by to nemělo mít žádný kontakt s chladící kapalinou a že to je prostě jen lištička zvyšující z vnějšku plochu chladiče. Tj. věřím, že to nebude mít žádný výrazný negativní dopad.
  2. Zdravím, tak mi upadla jedna lištička zřejmě zespodu chladiče, jen nevím kterého. Našel jsem ji vevnitř předního nárazníku. Přiloženy jsou fotky a kód té části z nálepky na ní je 1J0 820 411D. Tento díl jsem nikde v ceníku ani autokelly ani skoda-dily nenašel. Mám 1.9TDi 81Kw climtronic (automatická klima). Nevíte jak moc je to kritický, v co to může eskalovat (chci jet v létě na Korsiku autem a nerad bych tam něco dával opravit) a kde to jde případně koupit? Zatím tam nic neteče ani jiný problémy jsem nezaregistroval. Díky M
  3. Zdravím, tak mi upadla jedna lištička zřejmě zespodu chladiče, jen nevím kterého. Našel jsem ji vevnitř předního nárazníku. Přiloženy jsou fotky a kód té části z nálepky na ní je 1J0 820 411D. Tento díl jsem nikde v ceníku ani autokelly ani skoda-dily nenašel. Mám 1.9TDi 81Kw climtronic (automatická klima). Nevíte jak moc je to kritický, v co to může eskalovat (chci jet v létě na Korsiku autem a nerad bych tam něco dával opravit) a kde to jde případně koupit? Zatím tam nic neteče ani jiný problémy jsem nezaregistroval.
  4. Chlapy a než mě přijde objednaná váha, mám jezdit s odpojenou nebo připojenou? S odpojenou (konektor) to jede líp, ale nevím zda tím něco nekazím.
  5. Dík, ještě dotaz. Mohlo by to být nějak ucpaným filtrem? Má cenu tu váhu nějak čistit? Nebo radši rovnou vyměnit.
  6. Nemohl by to být ucpaný filtr? Ovšem byl měněný tak před 4000km. Nebo nějaká klapka?
  7. Ahoj, dal jsem do zipu ty logy. Všechny byly nahrány na stejném úseku za co nejvíce shodných podmínek. V případě prvního z nich (LOG-01-003-008-011.CSV) nedošlo vůbec k sepnutí turba a i na plný plyn jsem se furt nebyl schopný dostat přes 2000 otáček. Ty další dva líně zrychlovaly.
  8. Ahoj, dal jsem do zipu ty logy (viz. úvodní text). Všechny byly nahrány na stejném úseku za co nejvíce shodných podmínek. V případě prvního z nich (LOG-01-003-008-011.CSV) nedošlo vůbec k sepnutí turba a i na plný plyn jsem se furt nebyl schopný dostat přes 2000 otáček. Ty další dva líně zrychlovaly.
  9. Ahoj, dal jsem do zipu ty logy. Všechny byly nahrány na stejném úseku za co nejvíce shodných podmínek. V případě prvního z nich (LOG-01-003-008-011.CSV) nedošlo vůbec k sepnutí turba a i na plný plyn jsem se furt nebyl schopný dostat přes 2000 otáček. Ty další dva líně zrychlovaly.
  10. Ahoj všem, přikládám grafy 3,8,11 kanálu mého motoru 1.9TDi 81kW (poslední část grafu = do mírného kopce zhruba od 1600 ot., plný plyn). Dneska mi začala blbnout a ve chvíli kdy očekávám nárůst výkonu, při sešlápnutí plynu na doraz (cca okolo 1600 otáček), naopak přijde i do pedálu cítitelné přidušení. Ve výpisu chyb motoru byly dvě chyby (občas jedna občas druhá - viz. obrázky, které se po smazání opakovaly. Konektor váhy jsem prohlídl, vytáhl a dal zpět a vypadal ok. Chtěl bych vědět zda ji rovnou vyměnit nebo se podívat ještě na něco jiného, např. vzduchový filtr, hadičky, ... Dík moc za reakce. PS: Před 3 dny jsem si čistil kastlík pod stěrači (u řídící jednotky) od listí a bordelu. Mohlo se stát něco tam? Dají se např. nějak proměřit kontakty na konektoru zda tam třeba už od řídící jednotky není zkrat? Přikládám ty *.csv logy. Všechny byly nahrány na stejném úseku za co nejvíce shodných podmínek. V případě prvního z nich (LOG-01-003-008-011.CSV) nedošlo vůbec k sepnutí turba a i na plný plyn jsem se furt nebyl schopný dostat přes 2000 otáček. Ty další dva líně zrychlovaly. logy.zip
  11. MikiKo

    Ztáta klíčku

    Ahoj, začíná to vypadat že jsem někde ztratil klíček od auta. Mám ještě náhradní ale asi bych to chtěl nějak řešet protože nevím zda mi nevypadl někde u auta kde ho někdo sebral a ví jaké mám auto. Mám dálkový centrál s alarmem na klíček jak to půjde udělat???? Udělají to v autorizovaném servise???? Budu muset měnit vložku zámku nebo jen přeprogramují imobilizér, když nebudu chtít aby ten starý klíček fungoval??? Dík za odpovědi M
  12. tak konečně . zajímal by mě materiál těchto konektorů, nechápu jak takový plíšek mohl odolávat takové hrubé síle tak dlouho. ten kdo to tak vymyslel včetně materiálu by zasloužil velkooooooooooooooou pochvalu a nebo s rozběhem nakopat do prrrrrrrrrrr.
  13. Už u toho zuřím, vytáhl jsem tu žlutou zarážku a stejně to nejde ven?????????????? jak na to?????????????? Please help me?????????? foto??????????????Dííííííííík
  14. Ahoj, nejede mi zapalovač, jak jsem se dočetl tak to možná bude zamáčklou děckou pojistkou, hned jak budu moci zkusím. Zkoušel jsem se dívat zda náhodou není spálená nějaká pojistka a nejsu si jistý zda jsem jednu 30A vrátil na správné místo (nepozornost ) proto bych to rád zkontroloval a taky bych rád věděl kde má co být. Auto mám dovezené z německa a myslím, že k tomu nemám nic v čem by to bylo napsané, natož česky nebo anglicky. Může mi někdo poslat schéma zapojení pojistek, nebo alespoň fotku a co na které pozici je? Mám O1 1.9TDi SLX, r.v. 2000. V případě že by někde nějaká pojistka chyběla, bylo by to signalizováno?
  15. Ahoj, tak to tím kartáčkem moc nepomohlo :-), zkusím to ještě tím šroubovákem. Dá se to z té nádobky nedestruktivně vytáhnout a třeba vyměnit?
  16. Dík :-) hned ráno vezmu kartáček a vyzkouším to :-). Klaním se moudrosti a zkušenostem členů fóra.
  17. Ahoj, mám problém (motor 1.9TDi 81kW) těsně po startu cca.5s, pouze při totálně studeném motoru, se mi ozve třikrát pípnutí, bliká červeně kontrolka chladící kapaliny (znak stejný jako pod ukazatelem teploty vody) a bliká asi 15s. Po těch cca. 15s zhasne a vše je již v pořádku. Při opakovaných startech s již trochu zahřátým motorem se to neděje a v průběhu jízdy taky ne. Kontroloval jsem stav chladící kapaliny a bylo jí tam víc než mělo, tak jsem odebral, aby byla ve šrafovaném rozsahu, ale nepomohlo to. Začalo se to dít poté, co mi vyměnili rozvody, včetně vodní pumpy (nevím zda to s tím souvisí). Čím to může být? Mám ještě měnit žhaviče, jeden nežhaví. Může to být tím? Nebo termostat či teplotní čidlo (teplotu ale ukazuje normálně) nebo čidlo úrovně chladící kapaliny (proč ale jen při studeném motoru)? Neví někdo? Předem dík za dobré rady. M.
  18. Ahoj, doufám, že administrátoři toto téma nesmažou a třeba taky nabídnou své profesionální služby. Tak co Vy na to? Kdo zná dobrý servis v dané oblasti, dobré ceny, dobré znalosti a manuální zručnost. Pochvalte ty, co se Vám dobře starají o vaše miláčky, zaslouží si to!!!
  19. Díky moc všem za náměty. Problém vyřešen. Nenapadlo mě že je nutné kontrolovat práci člověka v servise, ale bohužel ten můj problém opravdu souvisel s výměnou oleje a filtrů i když nepřímo. Prostě mechanik nepřipojil zpátky konektor k váze vzduchu. :-( Jsem si 3000km vyzkoušel jaké to je jezdit s SDI a jsem moc rád za to že mám svých 81kW zpět. Protože některá předjíždění, a to nejsem žádný šílenec na kolech, byla opravdu o hubu. Michal
  20. Zdravím všechny, zejména ty ochotné mi pomoci. Mám Octavia 1.9 TDi 81kW. Protože se mi zdálo, že mi auto najednou nějak hůře akceleruje připojil jsem ho na VAG, že udělám testy na váhu vzduchu a ejhle řada chyb. výpis z Vagu: 17552 - Měřič hmotnosti vzduchu (G70) Přerušení/zkrat ke kostře P1144 - 35 - - 17978 - rid. jedn. motoru zablokována P1570 - 35 - - 00741 - Kontrola brzdového pedálu 27-00 - nesmyslný signál. Mimo to jsem provedl podle návodu na ověření váhy vzduchu vyčtení hodnot MAF (actual) při plně sešláplém pedálu na 4/5 rychlostní stupeň. Ovšem MAF (actual) byl po celou dobu jízdy při všech otáčkách motoru na hodnotě 550mg/h. Co s tím???????????????????? Mám vyměnit váhu vzduchu za novou, nebo je tam opravdu někde zkrat a jde ho odstranit? To zablokování řídící jednotky je v důsledku té chyby váhy vzduchu a odblokuje se sama až zmizí problém s váhou nebo je to jinak? Co brzdový pedál? Mohlo k těmto potížím dojít v důsledku následujícího: Poprvé jsem ztrátu výkonu pozoroval po výměně oleje a a filtrů, která ale možná proběhla nestandardním způsobem. Do servisu jsem přijel asi 55km a celkem jsem auto nešetřil. Mechanik na to, když jsem mu řekl, že je auto dost zahřátý řekl, že to nevadí, že to alespoň líp odteče a hned vypustil olej. A provedl výměnu. Může to být tím????? Dík moc za reakce a náměty na řešení. Michal
  21. Super už jsem tu o tom našel diskuzi ve které měl borec (v roce 2006) podobný příznaky jako já a výměna toho odporu mu pomohla. Zítra prohmatám kontakty a když to nepomůže, tak kde se dá koupit a kolik za něj? Nevíš?
  22. Chlapi a nemůže na to mít vliv nějaké čidlo od tlačítka cirkulace vzduchu?
  23. TEN vnitřní. Tj. Po zapnutí do polohy 1 se spustí klimatizace a venkovní ventilátor, ovšem vnitřní ofukový ne. Po přepnutí do polohy 2 a výše se vypne klima i venkovní ventilátor a spustí se ventilátor vnitřní.
×
×
  • Vytvořit nový...