Přejít na obsah

ratafak

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 266 zobrazení profilu

Oznámení ratafak

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

3

Popularita

  1. Pokud by to dopadlo, vzal bych taky jeden kousek. Díky moc.
  2. Mohu přidat čerstvou zkušenost. Ten samý zvuk se na našem Cígu (55 kW, r.v.2015, čtyřletá prodloužená záruka) začal objevovat také, jen v malinko jiném rozsahu otáček, než uváděl velkej.tom - cca od 2250 do 2600 a jen, když byl motor v tahu. K tomu se nám projevovalo "ramplování" na volnoběh, které při sešlápnutí spojky utichlo (klasický projev mnohokrát probíraný). Protože se blížila roční prohlídka, nechal jsem řešení na tento termín. V autorizáku jsem jim vše předvedl a popsal - to bylo v pondělí ráno, odpoledne mi volali, že se pokoušeli přijít na to odkud to jde, ale nic nezjisitili. Kontaktovali tedy přímo Škodovku, poslali jim nahrávku zvuků a hned v úterý ráno přišla že ŠA odpověď, že zvuky pocházejíí od spojky a v rámci prodloužené záruky nám mají namontovat novou lamelu a přítlačák. Servis se s tím vypořádal opravdu rychle a včera odpoledne jsem byl Cígo po opravě vyzvednout a výsledek je naprostý klid a ticho.... :-). Zmizelo ramplování na volnoběh i drnčení. Jsem tedy spokojen jak s přístupem k reklamaci, tak s rychlostí vyřízení...Takže jsem dopadl stejně, jako kolega velkej.tom - závada odstraněna.
  3. Ano, těch upevňovacích druků je na tom tlumicím kusu sedm, v kapotě je ale jen pět klasických výřezů, do kterých se zaklapávají - zbylé dva (počítáno po obvodu ve směru hodinových ručiček první a sedmý) není u Cíga klasický otvor, ale jakýsi výsek. A v tom byl právě ten problém - píšu byl, protože při prvním pokusu o nasazení tlumení jsem to dělal potmě a s baterkou, takže jsem to celé nasadil nějak křivě a vespodu - právě v těch inkriminovaných otvorech mi to vůbec nepasovalo a nešlo to zaklapnout. Dneska mi to nedalo a zkusil jsem to celé na denním světle v opačném pořadí a už si to sedlo a drží to perfektně. Nicméně drobný rozdíl mezi spodkem kapoty UPa a Cíga tam je...Nakonec to ale nemá vliv na funkci . Díky za odpovědi.
  4. Pánové, kteří jste si tlumení pořídili - mám na vás otázku. Jak jste naložili s upevňovacími druky na obou krajích tlumicího dílu (těmi nejspodnějšími-jeden vlevo a druhý vpravo) - dokola je jich celkem 7, ale na Citigu je na rozdíl od Upíka po obvodu kapoty jen 5 otvorů, kam se zacvakávají. Nechali jste ty dva druky nezacvaknuté nebo jste tam něco vymýšleli (pilovali, vrtali), aby se daly zacvaknout? Zdá se mi, že když to nechám být jen tak, za čas se nezacvaknuté druky vyklepou a ztratím je. Díky za odpovědi.
  5. Moc díky za odpovědi, zejména za fotky a popis Sir_Jarkovi. Já jsem hodně podobný případ - Cígo je mojí polovičky, které jsme ho pořídili letos v únoru jako náhradu za Clio z roku 91, protože jsem už neměl sílu dál ho udržovat při životě a prostrkovat další technickou. Nicméně to, že se dožilo takového věku snad svědčí o tom, že jsem se snažil tomu údržbou neubližovat, ale pomáhat . A s mojí Octávkou z roku 97 zatím procházím technickýma bez závad. A právě proto, kolik jedničových Octávek má zdeformované prahy, protože bohužel ani některé servisy nevědí, jak auto správně zvednout, jsem se ptal, abych Cígu hned při prvním přezování neubližoval. Zkrátka mě to taky baví, i když to lehání pod autem už není, vzhledem k přibývajícím rokům, taková slast, jako dřív.
  6. Nechci zakládat samostatné téma, protože moje otázka souvisí tak trochu i s tím, co se zde probírá, protože jste museli při montáži podběhů svoje autí zvedat heverem a tak se ptám tady... Nikde jsem nenašel, kde jsou body na podlaze, kam se může umístit jiný zvedák, než je ve výbavě auta - tam je to jasné a jsou tam vyznačeny na prazích příslušné body. Co když ale budu chtít použít třeba stranový hydraulický zvedák? Jde mi o to, abych ho někde nestrčil a nepromáčkl si podlahu. Třeba u jedničkové Octavie jsou body pro tento typ zvedáku na takových výstupcích prolisů podlahy. Ví někdo, jak je to tady? Díky.
  7. Hezký den, měl bych dotaz, zda se někdo z vás nesetkal s následujícím problémem - několikrát se nám v poslední době stalo, že při snaze o rozjezd po zařazení jedničky byla místo jedničky zařazena zpátečka. Jedničku se podařilo zařadit až teprve po opakovaných pokusech. Je to CG 55kw, r.v. 2015, tedy zpátečka se řadí přes zatlačení páky... Stalo se to mně, i mé polovičce, takže bych lidskou chybu při řazení spíše vyloučil ... :-) Díky za případné zkušenosti.
  8. Zkuste tento postup: v programu Fresh je nutno založit si osobní účet a po přihlášení k němu zaregistrovat navigaci. Poté vybrat menu Můj systém a v něm volbu Latest Map Guarantee. A tady by mohla zafungovat aktualizace na poslední verzi map. Jak je psáno výše, lze to provést jen do 60 dnů od prvního zapnutí navigace a jejího prvního zaregistrování systémem GPS. Zkuste, třeba to dopadne. Teď koukám, že jsem jako Cimrman - než jsem to dopsal, už jsem druhej ... mike_k byl rychlejší ....
  9. Pokud jsi předtím nedělal nic se škrtící klapkou (čištění bez následného nastavení adaptačních hodnot), tak bych to na 95 % viděl na vadné čidlo teploty chladící kapaliny. Výměna na počkání.
  10. Přesně tak, jak píše Píst - hromadění toho bordelu je smrtící. Stačí se projít po nějakém parkovišti a vyhledat Octávky z prvních roků výroby, které zadní plasťák ještě neměly. Jen málo která z nich na tomhle místě "nekvete". Tenkrát jsem to řešil v rámci záruky se Škodovkou a vyměnili mi celý blatník a dodali právě ty podběhy. Od té doby zatím klid.
  11. Pročetl jsem si celé tvé trápení. Asi je to blbost, nebo jsem to přehlídnul, ale měnil jsi svíčky? Měl jsem stejnej problém (tedy ne na Octavce, ale co kdyby...), dokud se to nezahřálo, jelo to bez problémů, jakmile to došlo na provozní teplotu, byl konec - v záběru cukání, střílení do filtru, po překročení určitých otáček zase bez problému. Taky jsem měl předtím vyměněné svíčky, takže jsem měnil všechno okolo-od elektriky po dopravu benzínu a stále jsem byl v pr.... Svíčky měly v tu dobu najeto asi 8000 km, takže mi to nedocvaklo. Až v návalu naprosté zoufalosti jsem tam dal zpátky ty starý, který jsem ještě nestačil vyhodit. A ejhle - cukání bylo pryč. Nové svíčky, se kterými to cukalo byly stejného typu, jako ty starý....Podotýkám, že cukání nepřišlo ihned po výměně za nové svíčky, to by mě bývalo trklo, ale dostavilo se postupně. Jinak ještě poznámka k váze vzduchu - takhle stejně se mi na 1.6 projevovala vadná váha. Vím, psal jsi, že ji máš měněnou, ale to neznamená, že je O.K. Vím, je to tako trochu schizofrenie, ale starý Murphy má pravdu v tom, že největší závady mají příčinu v největších blbostech
  12. Na 99% spínačka (tedy plastová část s kontakty). Probíráno tady: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...4%B9%EF%BF%BDka Znám z vlastní zkušenosti, oprava výměnou poškozené části spínačky
  13. Pánové - chce to jen hledat. Hodně podobné téma se tady už probíralo, je tam i vysvětlena ta zkratka SR.... http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...liv%E9+s%E1n%ED
  14. ratafak

    Sekova knizka!

    Tak to jsi musel mít smůlu. Já tam volal ve středu dopoledne a ve čtvrtek dopoledne byla doma v poště i s průvodním dopisem a seznamem servisů v kraji. Fakt nekecám, teď ji tu mám na stole a koukám na ni Operátorka na infolince okamžitě věděla o co se jedná a sama mi nabídla, že mi ji pošlou domů ... Nedej se a zkus tam zavolat znovu.
×
×
  • Vytvořit nový...