Přejít na obsah

kijos

Uživatel
  • Počet příspěvků

    81
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem kijos

  1. Ahoj, je tady někdo z MS kraje, kdo by mi urgentně pomohl s nefunkčním side asist na superbu 3. Dle diagnostiky nekomunikuje jednotka (je pasivní)
  2. kijos

    Zadní mlhovka

    Poradíte mi jak demontovat zadní mlhové světlo bez demontáže nárazníku? Páčil jsem ho na sílu, ale stejně se nedostanu na konektor.
  3. Teď jsem řešil stejný problém se svítícím ASR. Za studena se projevovalo nepatrně delším startem a nic nesvítilo. Po zahřátí se z ničeho nic objevilo škubnutí rozsvítilo se ASR snížil se rapidně výkon. Za tepla nešlo motor nastartovat popř s přidáním plynu. Závada byla vadné čidlo na klice. Oprava za 500,-kc za nové od Hella. Děkuji všem na fóru co sdílejí závady a jejich opravy díky nim jsem opravil svépomocí a nemusel cekat na termín v servisu.
  4. Ahoj, vyřešil někdo úspěšně to cuknutím při plném sešlápnutí plynu při přeřazení z 5 na 6tku? Diagnostika bez závady.
  5. kijos

    koroze

    Ahoj, máte někdo zkušenost s provedenou opravou koroze v tomto místě myslím btim jak to vypadá třeba po třech letech?
  6. Ahoj, není někdo z okolí Ostravska, kdo by zvládl zapojit Webasto na ventilátor interiéru. Jedná se o dostavbu termo top C, která ohřívá jen motor. Dík za info
  7. Dneska jsem vyzvedl auto ze servisu. Dělaly se přední tlumiče Sachs včetně kompletního uložení, zadní silentbloky nápravy, uložení stabilizátoru a závěrečná geometrie. Vše komplet 6700,-Kč....a už nevrzne ?
  8. Tak u mě to byly ty zadní silentbloky v nápravnici + mi zjistili vyteklé přední tlumiče a zadní se začínají rosit....auto staré 4 roky....
  9. ...a nedělají to ty zapouzdřené zadní silentbloky v nápravnici?
  10. Chlapi jaké číslo je na samolepek v kufru při svolávací akci na diesel gatě. Já tam mám toto viz. Obr. Auto je dovoz DE
  11. Ahoj, chlapi koupil jsem si před dvěma dny supa s origo webastem. Předchozí majitel mi řekl že když kupoval supa jako ojetinu on tak dálkač nedostal. Dneska jsem zjišťoval v servise přes známého zda jde zjistit dle vin zda šel sup z výroby s dálkou k webastu, kdy mi řekl že dálkác se dokupoval vždy zvlášť jako náhradní díl. Je to pravda. Poradíte mi jak to ověřit. Dálkač bych si koupil ale nevím zda je auto vybaveno jednotkou pro příjem. Údajně se jednotka nachází v místě pod volantem jak ji poznám. Díky
  12. Ahoj, řešil jsem problém s cvakáním související se spojkou. Když jsem sešlapnul spojkový pedál zvuk zmizel. Řešení bylo výměna spojkového ložiska v autorizovaném servise za 4tis. Auto mělo najeto 60tis.
  13. Chlapi znáte někoho kdo se v TSI motorech vyzná z okolí Ostravy. Autorizované servisy zavrhuju.
  14. svíčky jsou nové, diagnostika bez závad. Měnit cívky a kabely neuškodí? Jako že pokus omyl jako v autorizáku jo...nejsem milionář. Kdyby byla vadna cívka či vstřik, tak to prej VAG načte. Napadá mě už jen turbo, jelikož to při plynulém - pomalém rozjezdu z nižších do vyšších otáček nedělá. Když mu šlápnu tak to kopne jen při 1800ot. a až do 5000 bez problému. Nevíte od kolika se rozbíhá turbo?
  15. tak auto je po výměně nastavovače vačky (12000,-kč originál díl) naštěstí vyreklamováno, jelikož mi bylo auto prodáno s vadným a bylo to zatajeno. Při jednom udělány komplet rozvody. Nicméně škubnutí při razantnějším šlápnutí na plyn kolem uvedených otáček stále přetrvává. Všiml jsem si drobků od rohlíků v motorovém prostoru. Tak mě napadá, zda mi ty ku..ny, nekously zapalovací kabel. Může to být tím?
  16. ahoj, jsem čerstvým majitelem OII 1.4Tsi. rv. 09 koupeno jako ojeté s 178000km a původními rozvody, které zatím nezlobí, jen tak 1s po prvním startu než se napnou. Servis jen škoda, olej 5w-40 od novoty dosud měněn po 15000km. Co se týče problému: vypozoroval jsem, že když šlápnu více na plyn tak při přechodu určitého pásma otáček cca kolem 1700 ot/min, auto škubne. Vše jinak funguje co se týče motoru bez problému. Pokud se však rozjíždím uplně zlehka jako důchodce, když se při rozjezdu dále na 2,3,4 dostávám pomalu přes 2000 ot/min. tak to neškubne. Je to běžný jev např. že sepne turbo, nebo to je závada. Dělá Vám to také???
  17. tak jsem si koupil ojetou O II a mám stejný problém - nejde zavřít popelník, nemáte někdo radu popř. foto jak na opravu dík
  18. mám stejný problém, octa rv. 00 1.9tdi Agr manuální klima, když zapnu klimu a tak kompresor spíná a vypíná. V řj dochlazování pod baterkou jde cítit jak cvakají relátka. Klima byla nově naplněná a taky nic. Obě vrtule se točí, ale nedokáží říct jestli fofrujou na druhý stupeń. Při jízdě jde cítin když to sepne a vypne auto cukne. Nevíte co stím?
  19. mě tyky připadá, že baterka v těchto klíčích dlouho nevydrží, koupil jsem 2KS baterek s růžovým zajícem ale stejně odemykám tak na metr od auta
  20. tak chlapi nic z toho co jste psali, motor se nepřehřívá, když zapnu klimu při studeném motoru a teplota vzduchu je víc než třeba 27°C tak chviličku jede bez cukání (asi do té doby než se začne přehřívat kvůli nedostatku chlazení, vrtule se točí ale jen na první rychlostní stupeň), počítám že závada bude v nějakém čidle nebo snímači nebo bude přerušena kabeláž kterou je spouštěna druhá rychlost vrtulí.
  21. měl to dílně indi, zkoušel vyměnit všechny čidla i tu jednotku pod baterkou, opakovaně byla naplněna náplň klimy a ošetřeny všechny kontakty, příšti týden to vezu do škodovky - zoufalý krok
  22. A CO NAFTA, KDYŽ TI TO DĚLÁ NEPRAVIDELNĚ? SKUS NATANKOVAT TŘEBA NA NĚJAKÉ ZNAČKOVÉ BEZNINCE
  23. takže dnes 33°C a zase to dělá, kdyby vás někoho něco napadlo budu rád. Jinak to měl loni na opravu i Indi skusil vyměnit i nemožné ale taky nic.
×
×
  • Vytvořit nový...