Přejít na obsah

peetr

Uživatel
  • Počet příspěvků

    171
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem peetr

  1. Po týdnu v garáži to bezchybně chytlo. Pak jsem za tepla několikrát startoval a vždycky to chcíplo. Nějaký problém v nastavení směsi.
  2. Já měl před lety vlnovec jak cedník. Jezdilo to normálně, jen to smrdělo dovnitř a bolela z toho hlava. Po ucpání výfuku to vpředu syčelo a motor běžel dál.
  3. Po nastartování se zakucká a chcípne. Jedno jestli zatepla nebo zastudena. Ale po přidání plynu se to umravní a jezdí normálně. Nové svíčky, nová baterka, nový olej, jiný benzín. Dělá mi to už několik měsíců. Spotřeba 7 litrů. Hydroštely byly všechny měněny před 20000 km - nedržely olej a cvakaly. Když odpojuji jednotlivě vstřiky, tak to nechcípne a pomale to není na chodu poznat. Vypadá to na vypadnutí aspoň dvou válců naráz. Žlutá kontrolka motoru se rozsvítila pouze jednou a pak zhasla. Při denním ježdění to startuje jen s malým zakolísáním. Po vícedenní odstávce je vždy problém. A pokud byla baterka slabá, tak jsem nesměl rozsvítit světla, hned po nastartování. Ale dobíjí na 14,5V. NĚJAKÁ INSPIRACE?
  4. Vážení odborníci, jsem v koncích. Na podzim jsem přezul na zimní a začalo to hučet. Nevěnoval jsem tomu pozornost, protože jsem věděl, že pneumatiky, co jsem dal na zadek, předtím hučely. Ale včera jsem přezul na letní sestavu, zajetou, až sjetou a ono to hučí pořád stejně! Tahle sestava byla předtím tichá. Je to, jak když vrčí vzorek pneumatiky a ztichne to jen v ostré levé zatáčce, jinak nikdy. Začíná to při 20km/h a s rychlostí to narůstá. Za jízdy se nedá poslouchat rádio. Byl jsem na technické a tam to prošlo naprosto bez problémů. Sám jsem byl pod autem, nic jsem neobjevil. Když autem lomcuju, tak mi klape akorát stabilizátor, ale na ten s*u. Nejvíc to řve na hladkém asfaltu. Jde to jakoby odzadu. Opticky vypadá geometrie/odklon dobře. Tož co to je? Silentblok, tlumič? Podezřívám pravé zadní kolo. Loni v lednu byly měněný přední silentbloky. Možná si gumy jen zvykají na novou procovní polohu. Nijak to nesouvisí s motorem, jen s rotací kol. I když zvukově to motoru "přidává koně". Je to podobný rachot, jak když je vytuningovaný (děravý) výfuk. LOŽISKO NA LEVÉM ZADNÍM. Kolo hroutí a vibruje, rozrezonuje to celé auto. A než jsem zjistil, že to nedělají gumy, najel jsem 3800km :-)
  5. A ty myslíš, že to sundávají zadarmo, třeba na garančkách nebo jiných ptákovinách?
  6. Jendno jsem našel, kdo je chce? Zajímalo by mě, kolik si servis účtuje za sudávání toho plastu při opravachách, když vyšroubování svíčky stojí 50Kč
  7. Do starýho vychlastanýho motoru syntetiku dávat nebudu, to bych ho odepsal rovnou. Jinak v příručce píšou, že to může žrát až 0,5l na 1000, takže si nestěžuju. Je to z bazaru, takže určitě přetočené a nájezd přes 200k tam být klidně může.
  8. No nechal jsem si jedním odborníkem poradit, že tam stačí úplně levný. Měl škodárnu s favoriťáckým motorem, naoko stejným, jenže bez těch hydroštelů. Nejvíc jsem tam dával Valvoline Durablend 10W-40. Teď naposled Liqui Moly MoS2 Leichtlauf 10W/40 - prý kvalita. Loni jsem nestíhal kontrolovat olej a pak byl na konci měrky jen na kuličce. Dolil jsem 0,8l a bylo to dopůlky měrky. Hydroštely byly při rozjezdu hlučné, po dolití ztichly. Takže tohle byl asi začátek konce. Vychází to, že to žere deci na 1000km.
  9. Dik za info, ja mam dobre jenon tri, ty vostatni sly zamacknout uplne lehce. Premyslim, proc to odeslo. Ctyri roky jsem jezdil denne 4x4km takze porad nastudeno. Posledni tri roky jen dlouhe trasy 2x30km. S otackama jsem pres 3000 sel jen dokopce. Asi to chtelo menit olej casteji nez po 15k. Vodu to nezere.
  10. Ne díky, já potřebuju, aby to jezdilo. Škoda je má za 1112,-Kč s DPH, teda nemá. I v Kelly je mají dražší. Ale má to jedno pozitivum, za ten měsíc jsem ušetřil spoustu tisíc za benzín. Jěště dotaz, sundá se hlava a vytahují je z bloku motoru? Z nákresů pořád moc chytrý nejsem a v servisu to taky ještě neviděli :-( Mám jiné koníčky.
  11. Výměna u autorizovaného servisu je neřešitelný problém. Nejsou schopní sehnat originál zdvihátka a podle přístupu je asi už nikdy mít stejně nebudou. Doporučíte, co koupit? Číňany asi ne. Pokud chci ještě někdy vyjet, musím se smířit stím, že to bude bez záruky a že si to musím sehnat sám. Je to drahá záležitost, sám se dotoho pouštět nebudu. http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/047109309-zdvihatko-ventilu-de-7683.html Tohle vypadá nadějně, jen jestli je mají a není to převlečenej číňan.
  12. u mě to bylo postupně: hlava - nesrovnali, ale vydrželo to dlouho, bude znova pumpa - kapalo to chladič - prorezl, to byl fofr
  13. Setkal se někdo stím, že to bylo jen olejovým čerpadlem? Podle mě blbost. Když tři nejdou značnut a zbytek ano. Mačkal jsem to "lehce" šroubovákovou rukojetí, kde nakonci byl klíč na matku s menším číslem, než je ta zajišťovací. V otáčkách a nastudeno to hraje normálně, ale na teplém motoru se nesmí přejít na volnoběh, to je pak zle.
  14. Kontroluje se to na teplém motoru. Nastavuje na studeném. Tvrdá zdvihátka byla pouze tři. Ostatní šla zmáčnout, že na ventilu vznikla vůle skoro 2mm. Co si otom myslet? Olej je tam Liqui Moly MoS2 Leichtlauf 10W/40, najeto 6000km. Kolem těsnění víka bylo dost karbonu. "Měření" jsem dělal dvakrát, při otáčení kolem.
  15. http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/047109309-zdvihatko-ventilu-cn-16762.html Zkoušeli jste zdvihátka z Číny? Nechce se mi do starýho vraku cpát zdvihátka za 800 nebo 1200Kč. Když měnit, tak všechny, nebo jen ty co zlobí? Mám najeto 150000km, že bych se nato cvakání vykašlal? Kdyby to ještě 50000 zvládlo... Jenže problémy jsou už i při startu - tři válce, než se to natlakuje. To znamená, že vzimě bych taky neodjel.
  16. Na oleji mám 5kkm, žačalo to poslední týden. Jinak zdvihátka jsou dražší, než jsem si představoval... za tento rok už přes 10kKč za opravy a jak vidím není konec. Jezdit dopráce autem není dobrý ani levný nápad.
  17. A pomohlo to seřízení? Mně to mlátí přesně jak na videu. Na volnoběh po 25km rychlé jízdy. Oleje dost. Po přidání to nachvíli zmizí. Několikrát to udělalo i při jízdě. 150kkm Ještě kontrolní otázka, při výměně zdvihátka musí vahadla pryč, že.
  18. Odvzdušňovat termostat je ptákovina, proto tam je ta hadička, co vede do baňky.
  19. To, že svítí kontrolka hladiny, motoru nevadí. Akorát zírám na ty ceny. Nedávno origo skříň s termostatem stála 1500,-
  20. 2012 XS 047121121S - zkušenosti: Vydržel 22kkm, necelé dva roky!!! Předpověď odborníků byla půl roku. Nové "železo" zase Poland stálo 130Kč. Segrovka je festovní, bez masívních kleští bez nároku na vyndání! Se starým trvalo 10km, než naběhla teplota, pak držel. Mám dojem, že to začlo od doby, kdy jsem vymetal výfuk. Takže točení přes 4000 si příště odpustím. Jinak tohle víko už prodávají všude, nejmíň za 250Kč. Hned vedle za 350Kč. Výměna pajšlu jde hladce. A ten plastový zácvak z originálu ŠKODA zatím nikde nevyplaval ani se nešprajcnul. 2010 Mám za 317Kč z Kelly. Železo Poland, plast na koncovkách pro hadice jsem musel zarovnat, hrany od lisování. Termostat je zajištěný velkou podložkou a je tam něco jak černý silikon. http://obchod.autokelly.cz/ XS 047121121S
  21. Před mnoha a mnoha lety jsem pořídil, už nevím kde, nový tlakoměr a bezmezně mu důvěřoval. Plastový, zalisovaný. Nedávno jsem zjistil, že ukazuje přesně o 0,5 atmosféry víc. Výsledek? O litr vyšší spotřeba, pneumatiky sjeté na krajích. Na bicyklu stále prodřená zadní duše. Úplně stejně blbě totiž ukazuje měřák namontovaný na pumpě z Lídlu. Nesrovnatelně se to chová při dojezdu bez rychlosti. Jediné, které měří správně: http://www.kovovd.cz/pneu.html http://www.kovovd.cz/cesky/sites/medl_pneu.htm Na benzínkách se tomu taky nedá moc věřit, protože měříte spíš tlak v hadici. KAUFLAND A LÍDL JE LEVNÝ, ale jsou to vyhozené peníze.
  22. Prošel jsem servisní manuál a pořád mi není jasné, jestli je nějaká regulace průtoku vody topením. Na Š120 bylo škrtítko (kapající), při úplném zavření zas kolísala teplota. Tady je to pořád naplno? Když je termostat ještě zavřený, tak to jde jen topením? A jaký vnitřní průměr má trubička v chladiči?
  23. Tak rady se jen hrnou... DÍKY! Z triviální výměny (tri šroubky) jsem nakonec měl málem PROBLÉM. 1. mi uletěl jeden konec pružinové svěrky na malé hadičce a nebylo ji jak sundat 2. snažil jsem se pružinu "sundat" a urval jsem plastovou trubičku na víku termostatu a ta zůstala v hadičce 3. tímpádem jedna ruka špuntovala dírku ... a druhá chtěla jít koupit novou hadici... Nakonec se mi podařilo kapalinu z tlusté hadice vypustit do kanystříku od ostřikovačky, stačilo 3l. Na termostatu se utrhla jedna bakelitová packa, co drží zavírací péro a je někde v motoru Proto nedovíral. Proti polskému má ještě maličký přepouštěcí ventilek. Prvních 10km bez problémů. Fakt by mě zajímalo, kde je ten kus velmi tvrdého plastu asi 2cm x 7mm. Snad si pumpa poradí.
×
×
  • Vytvořit nový...