Přejít na obsah

HWSpeedy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    234
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem HWSpeedy

  1. Dík za odpověď, ale co to znamená? Je to problém spojky nebo někde jinde? Protože ta spojka byla měněná a s tím prý je vyměněno i ložisko spojky.
  2. Zdravím, problém se týká sice Citiga, ale předpokládám že by to mohlo být obecnější a v tamním fóru prakticky už nikdo nekomunikuje. Jedná se o to, že při rozjezdu se relativně často stává že když jsou nižší otáčky (ale nejedná se o nějaké podtočení, prostě přidání plynu na riozjezd), tak se spojka/převodovka rozvibruje. Ustane to po rozjetí. Spojka je dělaná nedávno. Kde může být problém. Spojka byla originál a řešil jsem po 240000 km hlavně její chrastění pokud bylo vyřazeno a nebyla sešláplá spojka (čekání na křižovatkách). To se výměnou vyřešilo.
  3. Přesně tak jak píše Alma. Ale pozor, čerpadlo nemusí běžet pořád. Nevím jak u MPi, ale předpokládám že po otočení klíčku se čerpadlo rozběhne pro natlakování a pokud nestartuješ, tak se po chvilce vypne. Pak ještě otázka, kde že to Citigo píše "píše zavádu nejde palivo nevrci čerpadlo"?
  4. Silentbloky na ramenech předního ramene mně na autě jakoby poťukávaly a jakoby v místě těsně pod pedály. V servisu vždy promazali a byl klid do další prohlídky. Vůle tam prý žádné nebyly.
  5. Nevím jestli je to to samé, ale u mě to dělalo jen když byla zima a spíše brzy po vyjetí a jen při zhoupnutí předku (např. zpomalovací práh). Jako kdyby se tlumič potřeboval rozhýbat. Teď jsem nechal při 240000 km vyměnit tlumiče včetně vrchního uložení tak uvidím až přijde zima.
  6. Dá se dostat k tlačítku na pátých dveří zvenku? Nějakým odloupnutím plastu kolem tlačítka?
  7. HWSpeedy

    Baterie

    Nemáte někdo kontakt na Pepa007? Alespoň email, zpráva mu zde nejde poslat.
  8. HWSpeedy

    Baterie

    Zdravím Pepu007, můžu poprosit o bližší podrobnosti ohledně výměny autobaterie v Citigo? Je to 12/2012 a mám tam z výroby předpokládám AGM. Vydržela 10 roků a 240 000 km. Dnes bez varování auto nenastartovalo a jen cvakala relátka a poskakovaly ručičky budíků. Chci tam dát tu samou co ty Exide AGM 60 Ah. Co přesně se nastavuje v jednotce 61 a kde se přepne typ baterie (spíš jen pro kontrolu co tam je teď).
  9. Tak ty zvuky jdou zevnitř zámku a hlavně když je auto studené. Jakmile se vytopí tak to přestane. Projevuje se to takovým ťukáním, stačí když člověk pustí plyn a pan zase sešlápne. Ťělo se v tu chvíli maličko pomele, došponuje nebo povolí mírně pás a v tu chvíli to ťuká. Opravdu nikdo netuší?
  10. Zdravím, nějaké novinky v kódování CG někdo nemáte? Jinak se zeptám, nastavení jazyka u maxidotu se dělá diagnostikou? V menu jsem našel že je nastavená čeština, ale nevím jestli se netýká jen rádia. Protože mám druhé CG po FL dovezené z Německa a s druhým náhradním klíčem je maxidot v němčině. Dále se zeptám jestli někdo nezkoušel nastavení posilovače, protože v novém jde řízení daleko lehčeji a lépe mně sedí to v starším, kde to jde daleko více ztuha. A předpokládám že by to mělo být podobné jako u Fabie, kde to tuším jde nastavit.
  11. Nevadí, chystám se na to až na jaře. Ty se tím nějak víc zabýváš nebo jsi to dělal jen pro sebe? Ne že bych to nezvládl, ale času je málo. Tak přemýšlím jak k tomu přistoupit a zda by případně někdo nepomohl. Jinak super popis. Ostatní díly byly nové nebo z nějakého vrakoviště?
  12. Co to přesně je "tu pevnou teplotu 22°C interiéru"? Edit: Aha, jsem si nevšiml že to je v sekci CITIGOe iV. Proto mně to bylo divné že o ničem takovém nevím.
  13. Mohu potvrdit, že tato značka aku Cameron Sino je naprosto v pořádku. A prodejce také, měl jsem od nich v minulosti několik akumulátorů, například do Mio navigací, telefonů, inventurních záznamníků, .... Dokonce jsem jednou potřeboval aku co sice výrobce vyráběl, ale nikdo z prodejců neměli v sortimentu. Po dotazu a následné dohodě ji v relativně krátkém čase dodali a ještě za dobrou cenu.
  14. Myslím že tam není žádný chyták. Řešil jsem výměnu spínací skříňky a návod na plasty jsem neřešil. Předpokládám 2-3 šrouby které drží vrchní a spodní část při sobě. https://forum.skodahome.cz/topic/147277-spínací-skříňka-problém/ EDIT: Byl tu i návod, ale odkaz tam je nefunkční https://forum.skodahome.cz/topic/135151-demontáž-plastů-pod-volantem/
  15. Dnes jsem po cca 200 km v MR2018 přesedl do MR2013 a okamžitě jsem zjistil, že posilovač působí naprosto jinak. V MR2013 jde řízení daleko tíže. Rozměry pneu jsou stejné. Může na to mít vliv nějaké opotřebení, má najeto cca 220000 km? Nebo snad nějaké nastavení přes diagnostiku? Některá auta s elektrickým posilovačem mají nastavitelnou přípomoc posilovače, tak si dovedu představit že by to přes diagnostiku mohlo jít nějak nastavovat. Co Vy na to?
  16. Nesetkal se někdo se zvuky od zámků bezpečnostních pásů? Ten zámek je na mém CG (MR2018) s mezerou od plastu na boku sedačky a za jízdy jak se člověk hlavně na nerovnostech trochu mele, tak ten zámek ťuká do toho plastu. Zámek u spolujezdce pokud jedu sám tak občas zase o ten plast drnčí. Neřešil to někdo? Napadlo mě jedině na zámek nalepit gumový čtverec.
  17. Netuší někdo zda existují SCORPIUS 16" čistě tmavé? Pokud ano pod jakým označením?
  18. To jako že dostanu klon 1:1, přijdu k autu, odemknu s ním přes DO a dokáži s ním i odjet? A nemusím nic nastavovat přes diagnostiku? EDIT: Takže v autorizovaném servisu mně řekli že se dá objednat jen sklopný s DO v ceně 2000 Kč + nakódování klíče za cca 500 Kč. Otázkou je, proč by neměl jít objednat jen obyčejný bez DO?
  19. Mohl by prosím někdo stručně sepsat co obnáší pořízení nového klíče, přibližně ceny a co je potřeba. Ideálně pro variantu klíč s DO a klíč bez dálky. A pak ještě varianta vše originál Škoda servis a varianta nákup jinde a jestli jde dokódování přes VCDS. Děkuji.
  20. HWSpeedy

    CITIGOe iV

    Tak se musím omluvit, psal jsem že nemám v CG žádný problém s mrtvým uhlem. To pořád platí. Ale když jsem teď kupoval ojeté auto, tak jsem v ceníku z té doby narazil že měli u nějaké vyšší výbavy uvedeno, že obsahuje asferické venkovní zrcátko. Takže to vypadá, že ne všechna CG měla dělené. Jak to máš pro zajímavost ty? Naštěstéí to nové ho má taky, takže nemám problém. Ale jel jsem ve středu s 2 roky starým Karoqem v prostřední výbavě a co nevidím. Jednoduché zrcátko. Asi by na tom soudruzi ze Škodovky prodělali kalhoty kdyby to měli dávat do všech aut.
  21. Dořešili jste nějak to současné svícení dálkových a tlumených světel? Doposud jsem měl CG 2012 s H4 žárovkama kde tlumené zhasne při dálkových a vůbec mně to nevadilo. Toto jsou snad nejpovedenější H4 světla co jsem jezdil. Teď mám také CG 2018 s H7 a kvůli více svítivým žárovkám jsem si řekl, že je budu šetřit když budou svítit dálková. Dnes jsem to nakódoval a před garáží zkoušel a opravdy tlumená zhasnou. Uvidíme jak to u těch H7 bude vypadat s osvětlením silnice. Každopádně by takto mělo jít i zapnutí obou žárovek při dálkových. Ještě otázka, zda někdo neřešil varovná brzdové světla (přerušovaná) a nebo automatické zapnití varovných blinkrů při prudkém brzdění?
  22. Díky, moc pěkně to tam mají popsáno. Včetně potřebné BCM. Něco takového kdyby měli na CG tak by to bylo super. Asi jim zkusím napsat.
  23. Tak zrovna od tebe bych čekal detailnější odpověď. Kabely odkud? Z pojistkové skříňky nebo až někde dál? Nebo by snad mohly být už předpřipravené? A dají se koupit? A kabel od toho vypínače tam 100% už je a stačí jen jiný se spínáním předních mlhovek? Dále předpokládám novou mřížku předního nárazníku a vlastní mlhovky. A pak předpokládám nějaké nakódování že tam ty mlhovky vůbec jsou.
  24. Nedá se nakódovat aby při zapnutí vnitřní cirkulace vzduchu (používám na silnicích každou chvilku díky čoudícím borcům) se automaticky nezapnula také automatická klimatizace? Tu zas používám jen vyjímečně. Je to CG 2018. Takto musím zmáčknout cirkulaci a hned na to vypnout A/C.
×
×
  • Vytvořit nový...