Přejít na obsah

xaviernaidoo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    69
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem xaviernaidoo

  1. Nejspíš to nebude i tvůj případ, ale mě se taky rozsvítila kontrolka systém kontroly výfukových plynů. Po otevření motoru jsem trošku slídil a našel pár chlupů od kuny.Tak jsem hledal dál, a ejhle.... Podtlaková hadička malého průměru překousaná durch. Cesta do škodovky, výměna na počkání a zdarma.Vše zase OK.
  2. Před 14 dni jsem nechal vyměnit zavěšení převodovky a motoru (levý silentblok) Bohužel žádné zlepšení, takže auto prodáno a přechod na Octavii II 1,9 TDI hlavně z usporých důvodů. (moje průměrná spotřeba německé okresky je 3,9-4,4 l)
  3. Dobrej tip, díky. Jen ještě jednu otázku. Jsou cítit vibrace ve spojkovém pedálu při vadném setrváku?
  4. Zatím jsme tedy "prodloužili"výfuk povytažením ve sponách(aby nebyl tak vypnutý a závěsy byly ve 100 %vertikální poloze, bohužel nepomohlo.Příští týden se chystáme pootočit středový tlumič, zkontrolovat dekl na motoru atd. Začínám podezírat silentbloky , při pozorování motoru při 2000 otáčkách začne motor skákat a je jasně vidět, že pod vlnovcem už je potrubí klidné a nic se tam nepřenáší.
  5. V úterý návštěva servisu, kde mi slíbil servisák, že se pokusíme znovu lokalizovat příčinu a mě tak ušetřit peníze za nakupování dílů.Podezření trvá na výfuk, v úterý poreferuju.
  6. Tak to nevím, kde je kupoval, jen jestli se nejedenalo o "RádobySachs" made in Asia se štemplem Sachs.Ono to není zas takový problém to poznat.Sachs začal dávat na tlumiče známku s ochrannými prvky.(něco jako na bankovkách,při natočení různými směry se jinak zbarví a zobrazí se ochranné prvky) Mám Sachse na Octě cca 9 000 km a zažívám nejlepší komfort jakej jsem dosud měl. Navíc Sachs dává 100 000 km záruku, tak není problém je vyměnit. Ale říkám, já nakupoval v německé pobočce francouzského dealera (díly přišly až z hlubokého jihu Francie přes Lyon, překladiště Paris-jih a Frankfurt a M., lze sledovat pohyb balíku on-line)
  7. dnes ráno cesta jsem absolovoval cestu do Plzně, hned po výjezdu 300 m od baráku při projíždění kruháče a dlouhém zatáčení doleva se ozvaly divné zvuky odspoda (přítelkyně je nazvala jako rupnutí v zádech ) Hned potom jsem si všiml, že jinak obvyklé vibrace "téměř" vymizely. Nedokážete si představit moje nadšení. Bohužel dnes odpoledne se tento vibrační syndrom objevil znovu cestou z Plzně zpět, tedy po ujetí cca 50 km. Uznejte sami, že tahle událost možná napověděla, ale stejně možných příčin je pořád víc než cikánů na kolotoči. Jak bude teplo, zvednu to a budu hledat.Určitě dám vědět.Nejste náhodou někdo z Plzenskeho kraje s rampou?
  8. Já vím, pořád věřím, že to nebudou silentbloky, někdo tu psal, že když je v háji nějakej silentblok, tak při startování a vypnutí motoru to jakoby "rupne"jak se motor pohne. vím, vím, je to zřejmě jen když už jsou asi hooooodně vymletý.Jen mi neštimuje, že by se to zhoršilo ze dne na den, čekal bych pozvolné zhoršení.
  9. Díky za nápady.Kola jsou vyvážená a vibrace se projevujou jen v závislosti na otáčkách motoru a ne rychlosti.Ale ložisko alternátoru teda zkontroluju.Jinak vůle na polosách nejsou, na ty jsme koukali.
  10. Zdravím.Už půl roku bojuji s mírnými vibracemi a zvýšeným hlukem motoru při 2000-2200 otáčkách. Změna nastala ze dne na den, projevuje se zejména při záběru a brždění motorem (v tomto rozsahu otáček) a také mírně u velmi prochladlého motoru na volnoběh. Vibrace jsou cítit nejvíce na středovém panelu, řadící páce a nepatrně na volantu, stejně jako v celé kabině není "klídek" jako býval dřív.Zatím provedeny tyto zásahy: výměna gumových závěsů výfuku, výměna zadního tlumiče výfuku, dotaženy plechy nad katalyzátorem a jinými částmi výfuku pohledová kontrola pohybu motoru v silentblocích, kontrola rozvodového řemene. Děkuji za všechny nápady, určitě se najde někdo, kdo řeší nebo řešil obdobný problém.
  11. Jestli to někomu pomůže při hledání. Mám Octavia 1U2 1,8 Turbo a v poslední době začalo být hlučné servo, hlavně při stání a pomalé jízdě (logicky při větší námaze čerpadla) Mrknul jsem na hydraulickej olej v nádobce a ejhle.....3 cm pod rysku "min."Takže jsem dolil, ale posléze našel loužičku pod autem na straně u spolujezdce. Tak jsem hledal a objevil díru v hadičce od nádobky oleje asi v polovině délky. Z hrůzou jsem zjistil, že jeden úchyt s průchodkou povolil a hadice se tak pohnula, že narážela na horní převod klínového řemene a to kolo hadici na jednom místě prostě prodřelo durch.spodek hadice samozřejmě od oleje. Takže ted nahradím část hadice a vymyslím nové přichycení.
  12. Stejný motor jako ty, před 2 roky stejný problém.Byl to termostat, nedovíral už pořádně a pořád propouštěl.takže například při delší jízdě z kopce se teplota snížila na cca 60 st. Výměna termostatu za nový problém odstranila.
  13. Osobní zkušenost nemám.ale vzhledem k tomu, že jsem nedávno měnil, tak jsem se ptal kluků na dílně, že uvažuju taky o Bilsteinech.(Kayaby vytekly a netlumily pořádně) Zkušenost je taková, že prej taky tečou docela brzo, ale samozřejmě nevím jak a kde s tím jezdí.Já se radši rozhodl pro Sachse.
  14. Nevím, kdo ti řekl, že Monroe dodává do prvovýroby.To bejvávalo, už hezkejch pár let dodává pro VW-Konzern výhradně SACHS.Já si nedávno na tomhle shopu http://www.mister-auto.de/de/sto-dampfer/sachs-312-354_g854_a032312!354.html koupil Super Touring (kapalinový) a mám lepší komfort než posledních 70 000 km s Kayaba.Měnily se i pružiny,uložení, ložisko uložení (uplně zrezlé a jedno i rozpadlé), dorazy.Komfort výborný, doufám že i vydrží, nakonec výrobce dává garanci 100 000 km, takže si asi docela věří.
  15. Kayaba Excel jsou pěkná bída.Objektivně zhodnoceno: výměna původních originálů za Kayaba v září r.2008, najeto nyní 50 000 km a při výměně brzdových kotoučů jsem zjistil, že předek už mírně teče na obou stranách, jen zadek zatím suchý.Ježděno z 60% německé okresky a spolkové silnice, z 10% něm.dálnice, zbytek české okresky. Subjektivní hodnocení:Již od začátku horší dojem pružení a průnik rázů, hlavně příčných nerovností do kabiny.Radši obětuji příště 2krát tolik za originály.
  16. Jasně, diagnostika nic nepíše,u mě psal VAG taky bez závad.On taky VAG není nic moc, teď už se jede na lepší diagnostiky, prej toho najdou víc.Zkus odpojit kabel váhy vzduchu (je to kablík s několika pinovým konektorem připojený k váze vzduchu ze strany ve směru ke kabině řidiče.Váha vzduchu je umístěná mezi krytem vzduchového filtru a přívodní hadicí vzduchu k motoru)Vyčisti kontakty kabelu i váhy vzduchu nějakým kontakt.sprayem.Taky jsem čistil kryt vzduch.filtru zevnitř a hlavně v horním místě, kde je otvor kterým se odvádí vzduch k váze vzduchu.(samotnou váhu vzduchu nerozebírej a nečisti, je to hrozně choulostivý zařízení s citlivým čidlem, kámoš tohle dělal a pak jí mohl jen zahodit, protože prostě přestala měřit úplně.) Tak držím palce a dej vědět, jak to dopadlo.Jinak jsou tohle super motůrky (to se asi shodnem) a jen díky tomu mám tuhle Octávku už 10 let a zatím měnit nechci.
  17. Mám stejnej problém, dělá to nejvíc za studena a jen při rozjezdu na zpátečku.Při ostatních rychlostech je klid.Má někdo nějakej tip?
  18. Může pomoci výměna prutu antény za kratší nebo nejlépe integrovanou.Ne věřil bych, že ta potvora dokéže udělat takovej rambajs.Také jsem slyšel svištění jakoby od zadních dveří či sloupku, prostě se to rozléhalo celou střechou.
  19. Zkus odmontovat prut antény, mě to pomohlo.Doporučuji nahradit kratší (ikdyž většinou s horším příjmem) nebo nejlépe integrovanou (např.ploutev)
  20. xaviernaidoo

    škrábance

    Nebojte se toho, je to fakt jednoduchý.Chce to jen trpělivost.Krouživými pohyby s pomocí spec.brusné pasty to zmáknete.Leštěnka je dobrá věc, ale odstraní jen opravdu drobné povrchové škrábance.Používá se spíš k čištění a získání lesku laku.Pokud máte jistotu, že je lak originál, dejte se do toho.
  21. xaviernaidoo

    škrábance

    Kupte si sadu jemné brusné pasty, spec.brusného papíru a leštící pasty. Např.zde: www.kratzer-ex.de U jemných škrábanců stačí použít pastu u hrubších i přiložený, dobře namočený brusný papír.Je důležité místo po broušení dobře umýt a teprve poté vyleštit.Povedlo se mi takhle odstranit 90% všech škrábanců.Předpokladem úspěšné opravy je dostatečně silná vrstva laku.Pokud byl díl neodborně lakován nedostatečnou vrstvou, hlubší škrábance neodstraníte, tady pomůže jen přelakování celého dílu.
  22. Tak jsem měnil prasklou Philips Night Guide na Octávce za novou-životnost byla 4 roky(takhle dlouho mi ještě žádná halogenka nevydržela), druhá žárovka ještě držela ale měla už trošku nižší svítivost.Soudím subjektivně při svícení na zeď z pár metrů,také modré a žluté světlo bylo po čtyřech letech provozu méně výrazné, takže jsem vyměnil radši obě) Kupoval jsem na německým e-shopu.Cena 11,39 EUR/1 kus.
  23. Na 1,8 Turbo se nedělá originál ani náhrada vnitřního kloubu.hledal jsem i v Německu, a nakonec se ukázalo že ani tam se to nedá sehnat.Dělaj to snad italové, výrobce Metelli a to prej je klump, kterej dlouho nevydrží a nemusel by tam ani pasovat. Takže nakonec mi nezbylo, než koupit celou poloosu.(a to až napotřetí poslali od Štangla tu správnou, předtím kloub kterej pasuje na 1,8 atmosf.a potom zaměnili poloosu) No jsem rád, že 3týdenní anabáze je za mnou.
×
×
  • Vytvořit nový...