Přejít na obsah

BHMarten

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem BHMarten

  1. Vyřešeno - rozdělal jsem to že tam hodím zpýtky ten starý termostat a vyzkouším.... zjistil jsem že při poslední montáži se mi termostat pootočil a nesedl správně do hrdla a ulomila se v hrdle ta jedna plastová pacička, tak se dostala do termostatu a zašprajcovalo se to tam a termostat nemohl dovřít a zůstával otevřený. Co se týče ventilátorů , po startu se točí asi minutu dvě a vypnou... napadlo mě když jsem kontroloval ventilátory po zastavení, jestli se vlastně nemohli točit setrvačností když se roztočili náporem vzduchu při jízdě. Díky všem za reakce.
  2. no me to topi, ale malo, intenzita topeni kopiruje teplotu ukazatele.... takze jak je rucka na 50°C topi min, kdyz pojedu do kopce a vytahnu tam teplotu s pedalem na podlaze 70°C tak to topi vic, ale ta teplota pada dolu na 50°C pri bezne jizde, pokud vypnu zcela topeni malinko se ta teplota zlepsi ale takhle to fungovat nema. tohle je ma druha octavia a je pravda ze ta prvni lepe topila ale nemela climatronic a mela pridavne zhaveni do vody, to jsem pozoroval hned ze tohle auto min topi ale tohle je ted nejaka zavada.. budu doufat ze odesel ten termostat.... a pak teda jeste mrknu na ty ventilatory.. proc to fouka na chladic kde je to studeny.. jestli neni zapeceny relatko.
  3. téma jsem pročetl ale moudrý z toho moc nejsem.... myslím že kdyby motor byl skutečně ohřátý, tak mi topení jede na plný pecky, ale mě topení topí právě málo, takže motor bude asi studenej.. a pumpa nevim, před rokem se dělaly rozvody a pumpa se měnila.
  4. ty kryty pred chladic mi hlava nejak nebere... k cemu to je ? preci pokud termostat nepusti studenou vodu z chladice do motoru, diky tomu ze motor neni ohratej tak je to uplne jedno, nebo se pletu ? tohle by pomahalo kdyby mel nekdo termostat (velky okruh) stale otevrenej a omezil by ochlazovani vody v chladici naporovym vzduchem.
  5. Zdravím zkušené, prosím o konzultaci. Zhruba před měsícem jsem si měnil termostat u mé 01 74Kw. Na volnoběh hodně padala teplota, tak jsem koupil WAHLERa a vyměnil. Zlepšení bylo, ale ne až takové jaké jsem očekával. V porovnání s O2 TDI to topilo míň, což může být určitými rozdíly (nemám přídavné předehřívání v okruhu). Každopádně nový WAHLER byl lepší a držel teplotu motoru lépe. Dnes jsem byl na 40km vyjížďce a zjistil jsem že - teplota při jízdě lehká noha 50-55 °C. Do kopce tak 70 ale hned to zase padne. Auto netopí, takže skutečně ten motor je studenej, je to vidět i na spotřebě (cca + 2l).. co mě zarazilo... když jsem sahal na hadice vedoucí do chladiče... horní do chladiče tepla, ale ne moc.. spodní studená... že ventilátory chladiče běžely. Je to normální ? Ventilátory běžej stále nebo se zapínají podle potřeba ? Přijde mi nelogický, že motor je studenej, voda v chladiči také a ještě ventilátory chladiče běžej. Nevím zda termostat odešel, nebo se jen zasekl, každopádně asi vyměnit že ? Neriskovat že se zasekne zas. Divný je že teda vydržel měsíc.. Pak jestli mi teda někdo napíšete jestli ty ventilátory mají běžet i když motor není natopený. Díky za příspěvky.
  6. Prosím o názor ... včera jsem si dovezl jetou Octavii.. spojka ok. přijel jsem s ni cca 150km.. dnes jízda po měste a teď co jsem nechtěl, divný zvuk při sešlápnutí spojky. Při nášlapu to začne chrčet a když spojka zcela rozepne je pak klid.. co by to mohlo být ? spojka pracuje jak má, jen začala chrčet.. přikládám soubor s nahrávkou zvuku .. uloženo na edisk zvuk My link díky za rady., Marten
  7. klima je 14 dnu po vymene naplne... pri vymene a zkouseni jsem zadny takovy zvuk neslysel... na tu spojku mrknu jak to tam je delany..
  8. Zdravim, u 1.9 TDI kdyz zapnu klimatizaci, tak slysim od motoru chrceni, divny zvuky asi od kompresoru klimatizace.. cim by to mohlo byt ? je to velky zavada ? diky predem za info.
  9. zdravim, mam octavii kratce. nestusim jak se to ma nebo nema chovat ale u 66Kw ALH najeto 100tis. km... pozoruju... lehke vibrace do pedalu spojky pri seslapnuti spojky, pokud vytocim trosku motor (rozjezd na 1.) a seslapnu spojku, slysim takove susteni, jakoby treni...ktere se umerne otackam motoru... pri zatezi motoru mi auto zacne vibrovat.. zacina to na nejakych 1900 ot/min.. chveje se to... neco podobnyho mi delal vnitrni kloub poloosy kdysi na felicii.. tak se chci zeptat,,, jsou tohle priznaky ze se neco ohledne spojky chce odporoucet ? diky.
  10. zdravim vsechny, vi nekdo jak je oznaceny termsotat WAHLER na felici 1.6 ? nevidim na nem nikde nazev, jen cisla... doufam ze mi neprodali nejakyho polaka jako Wahlera....
  11. BHMarten

    Prevodovke

    no a podrzte se, mam taky 1.6 a to rachtani za studena, ale kdyz zapnu mlhovky (pri volnobehu) tak se mi to rachtani zesili kdyby nekdo vedel proc tak at napise, vubec to nechapu ale je to tak.
×
×
  • Vytvořit nový...