Přejít na obsah

HjM

Člen ŠKODA Klubu
  • Počet příspěvků

    1 482
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Návštěvy profilu

2 762 zobrazení profilu

Oznámení HjM

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

77

Popularita

  1. Tak mluvil jsem s prodejcem, a potvrdil mi, že to je na reklamaci. Prý se stejným problémem teď setkal u dvou Octavií. Dám vědět, jak to dopadne.
  2. Otřel jsem to jenom navlhčenou mikrovláknovou utěrkou a pak vyleštil suchou stranou utěrkou, to snad tomu ublížit nemůže. V návodu píšou, že se to má čistit lihem, to by tam přece taky nateklo...
  3. Zdravím, včera jsem po delší době vyčistil displej rádia, a objevil jsem na něm takovou čáru od vrchu dolů přes celý displej - viz foto (v červeném oválu.) Je to vidět i při vypnutém rádiu. Nevím, jestli to tam už bylo a já si toho nevšiml, jak to bylo upatlané, nebo to má nějakou souvislost s tím včerejším čištěním, ale asi to budu muset reklamovat. Neměl jste někdo podobný problém? Je to Swing Plus v FIII po faceliftu.
  4. Tak první výměnu mám v plánu udělat po 10 tis. km a další v intervalu 15 tis. km, přičemž ty mezivýměny chci řešit svépomocí. No asi si zjistím, co tam dává autorizák, kam budu auto dávat, ať tam v mezivýměnách neliju 5W30 a oni mi tam pak budou dávat zase 0W20...
  5. A jako prvonáplň se tam už asi dává jen ta 0W20 ne? Asi bych pokračoval pak v tomto oleji.
  6. Ano, co mi říkal prodejce, tak u motoru s OPF lze používat pouze LL oleje. Který LL je ale myšlen? Dá se použít Longlife III 5W30 nebo pouze Longlife IV 0W20?
  7. Teď mě trochu děsíš můžeš být u těch servisních nákladů trochu konkrétnější prosím? A máš na mysli DSG obecně nebo zde konkrétně tzv. suché 7 stupňové, které se dává do Fabie? My jsme teď koupili na soukromé ježdění novou Fabii III Combi s DSG, hlavně tedy kvůli manželce, abych ji přinutil do řízení já osobně bych radši bral manuál, i když je to opravdu návykové ježdění. Předpokládám užívání minimálně 10 let a nájezd tak 150-200 tisíc km. Před koupí jsem to konzultoval s řadou lidí, přičemž některé názory byly, že to je dosti poruchové, obzvlášť to suché DSG, přičemž nakonec převažoval názor jít do toho. Samozřejmě manuál by byl v tomhle ohledu jistější, ale to bych pak kvůli obavám nemohl dneska vzhledem ke složitosti současné techniky koupit nic. Samozřejmě, že manuál je v tomto jistější volba, nicméně tak nějak předpokládám, že snad ty auta při rozumném používání jsou dimenzovány aspoň na tu všude proklamovanou životnost 250 tis. km, jasné, že od toho neočekávám životnost půl milionu km jako třeba u produkce z přelomu tisíciletí. A do ojetého DSG bych nešel, to bych měl strach. Nebo máš s těmi převodovkami jiné zkušenosti? Ono vzato do důsledku je v tom autě i řada dalších věcí, jejichž životnost je v tuto chvíli otázkou, např. LED světlomety (dle SM s nevyměnitelnými zdroji) nebo OPF filtr atd.
  8. Za relevantní odpovědi děkuji hoši jsem rádi že se bavíte ale prosím bez zbytečného off topic. Myslím, že to zas není takový blábol, řeší se tu na fóru kolikrát větší chujoviny Tady ty dotykáče se příšerně matlají a hlavně se to blbě čistí, proto se ptám na konkrétní zkušenosti, a to jestli to čistíte na "sucho" nebo nějakým spešl přípravkem. Na druhém autě mám taky displej (sice nedotykový), ale je třeba dost náchylný na poškrábání, tak bych nerad na tom dotykáči měl nějaké nepěkné škrábance nebo to poškodil nevhodným přípravkem.
  9. HjM

    Fabia III Facelift

    Nevím jak teď, ale my objednávali v říjnu FIIIC TSI s DSG a vyrobena byla za měsíc.
  10. Díky za rady a máte nějaký konkrétní tip na to kvalitní mikrovlákno? Klidně třeba do SZ.
  11. Zdravím, čím je nejlepší čistit displej infotainmentu, případně máte nějaké zkušenosti s různými přípravky na čištění?
  12. Nevíte někdo, jaký dostává z výroby kabinový filtr Fabia III po faceliftu s Climatronicem? Je tam pořád filtr s aktivním uhlím nebo dávají ten obyčejný?
  13. Já nikde o víceleté záruce nic nenašel, je tam podle mě standardní dvouletá, ty čísla co se uváděly v propagačních materiálech ke škodováckým bateriím se týkaly životnosti. Konkrétně uváděli minimálně 5 let u originální a cca 4 roky u economy baterie. Jinak nakonec jsem koupil tu originální, stála 1900 a nějaké drobné, ta economy byla něco přes 1600, takže si myslím, že to už není takový rozdíl.
  14. Zdravím chlapi, po 7 letech a necelých dvou měsících odešla na Fábce origo baterka. Je to HTP 51 kw, takže předpokládám, že je tam 44Ah, když se to cpe i do větších aut. Otázka zní, jaký je rozdíl mezi Originální baterií a Economy baterií kromě ceny? Je rozdíl ve výdrži markantní? V nějakém letáku od Škody bylo, že Originální vydrží minimálně 5 let a ta Economy cca 4 roky. Má s tím někdo zkušenost?
  15. Zdravím, problém s drnčící zadní podložkou pod SPZ jsem řešil na Nissanu, dal jsem pod držák antivibrační podložku od Škodovky (odkaz dole) a drnčelo to pořád, zjistil jsem, že drnčí ta SPZ o ten plastový držák, ty antivibrační podložky byly v balení dvě, tak jsem tou druhou polepil zezadu SPZku v místech, kde se dotýkala s tím plastovým držákem a je klid http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-yeti/exterierove-doplnky/antivibracni-podlozka-pod-spz-skoda-original-2-ks-id:5171.eshop
×
×
  • Vytvořit nový...