Přejít na obsah

vrkal

Uživatel
  • Počet příspěvků

    217
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem vrkal

  1. Od jakého výrobce ji máš? Kvalita je Ok (myslím zejména zda nemá tendence se odlepovat)?
  2. Folii nechci, právě kvůli tomu viditelnému poškození, takže jedině ta nerez. No asi nezbyde než to někde omrknout fyzicky jak je jaká lišta kvalitní a pak se rozhodnu.
  3. Mám tu rovnou horní plochu nárazníku doškrábanou od předchozího majitele (bratr) a toto mi přišlo i z estetického hlediska jako nejlepší varianta jak vše zakrýt (zbytek je totiž OK), navíc je i vryp přímo na hraně, takže proto chci s tím překrytem hrany.
  4. Chci pořídit nerez ochrannou lištu hrany zadního nárazníku. Nemáte zkušenosti s konkrétním výrobkem např. https://www.auto-doplnky.com/listy-na-prah-patych-dveri-skoda-superb-iii-2015-a10016 , nebo je nejlepší vzít origo Škoda https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/ochranna-lista-nakladove-hrany-superb-iii-combi/p/3V9061195 ?
  5. vrkal

    Letní pneumatiky

    Vybírám nové letní pneu v rozměru 195/50 R15. Rozhoduji se mezi Hankook K115 a Goodear Effigrip Performance. Jaké doporučuje vzít? V hodnocení výchazí obě cca nastejno a cenově jsou na tom lépe Hankook, ale nechám si poradit.
  6. minulý týden se rozsvítila kontrolka servořízení, chyběly asi dvě deci oleje, které jsem dolil, ale servo stále nejede, řízení je sice tužší, ale v poho se s tím dá jezdit a dnes po napíchnutí na VAG zjištěno následující: Řídící jednotka: 6Q0 423 156 R Komponent: LenkhilfeKYO V913 Kódování: 10140 Opravna #: WSC 13765 2 Nalezeny chyby: 00566 - Provoz servorizeni 27-00 - nesmyslny signal 01314 - rid.jedn. motoru 49-10 - bez komunikace - Sporadicky Můžete mi říci zda je servo v háji, nebo je zakopaný pes jinde,ať nemusím zbytečně vyhazovat peníze za servis, který bych si udělal sám? Dík PS: hrozí nějaké poškození řízení, nebo něčeho jiného, když jezdím i s tou rozsvícenou kontrolkou?
  7. mám taktéž uvedený problém, můžete mi říct kde je to čerpadlo, abych věděl po jakých kabelech mám jít(zda není chyba v nic), neboť pojistka preventivně vyměněna, ale pořád kontrolky svítí. Dík
  8. teď budu rozebírat budíky, respektive potřebuji se dostat pod folii viz. foto č. 1, teď k jádru věci, ručičky jdou normálně vyndat (jsou zacvaklé), nebo je třeba použít jiný fígl a samotnou folii sundám jak? a když to v závěru dám dohromady, je třeba něco kódovat? A co počítadlo KM, nevymaže se celkový počet Km při demontáži budíků?
  9. pojistky jsou OK, ten spínač zkusím zítra dík za radu.....
  10. Mám origo parkováky, ale z ničeho nic přestaly fungovat, stejně jako zpátečkové světla, vše v jedent moment. Když mi parkováky kontrolovali na Vagu, tak fungovali, a nevykazovali žádnou chybu, ale po odpojení z Vagu zase nejdou. Kde by mohla být chyba?
  11. když chci měnit jenom pryžový doraz na zadních tlumičích, musím tlumič sundat celý, nebo stačí jenom povolit šroub nahoře?
  12. moje 1,4 16V 74kw r.v. 2003 má taky jenom jeden lauf
  13. a co se stane, když tam dám DOT 3, která má bod varu stejný jako DOT 4? Vím, že jsou to brzdy a na těch by se němělo šetřit, ale když už je tady téma brzdovky, tak se ptám....
  14. vrkal

    Kto tu je bajker

    to deko and for all: ano v Beskydech jsou krásnější a náročnější, např. sjezd z Kotaře do Morávky mohu všem doporučit.. ale ne s kolem, které má rám Pells:p Já mohu za sebe říci, že pro mne nej jsou Hostýnské vrchy a Jizerky....
  15. vrkal

    vymena oleja

    mám F1 1,4 74kw, r.v. 2003, motor BBZ, tak když budeš té lásky a pokud mi sdělíš přesný rozměr té podložky. Dík
  16. vrkal

    vymena oleja

    Mohla by mi nějaká dobrá duše říct číslo dle etky měděné podložky, která je pod výpustným šroubem oleje u F1. Jedná se o obyč měděnou podložku, nebo nějakou spešl pro Škodu? Pokud je to obyč, tak bych prosil ještě její průměr. Dík.
  17. vrkal

    Kto tu je bajker

    dle mého názoru je to kravina, radši dvě, než jednu, bo v létě se v ní budeš strašně potit, navíc ta s membránou se ti nikdy nepodaří sbalit do malého uzlíku, aby jsi ji dal do dresu, či malého batohu. Radši buď šustku, nebo vestu(léto) a pak nějakou podzimní s membránou. Zajdi do obchodu a zeptej se tam, uvidíš, co ti řeknou.
  18. vrkal

    Kto tu je bajker

    http://www.axonsport.cz/index.php?web_submenu_sort=10.1.3 třeba Biker I, nebo II, ale otázka je taky, jakou máš cenovou představu?? Bo kvalitní bunda s windstopperem tě přijde na min. 2500,-Kč ale toto je bunda do chladnějších dní, pokud chceš bundu na sezónu (tj. konec jara, léto), tak ti bohatě stačí šustka, nebo vesta + návleky(vyjde to levněji). Bundu s membránou bych volil v případě, pkud bych jezdil bu´d po celý rok, nebo v extrémním počasí. Toto jsou mé poznatky získané během několika let. Já mám bundu s windstopperem jako zimní, na léto mám pouze obyč. pláštěnku, ale tu používám min. bo když je hnusně tak nejedu(jsem už starý) a když mě chytne déš´t, tak to nějak vydržím, když nemám tu pláštěnku u sebe.
  19. vrkal

    Kto tu je bajker

    Já bych bral CUBE. Lepší vidla(pro mě hodně důležitá záležitost). Manitou mě osobně nebere. Cube má super design, pro mne lepší geometrie. Co se týká dalších komponentů, tak dle mého názoru je to věc vkusu a co ti sedí, ale jak Shimano, tak Sram ti budou šlapat bezproblémů. Zbytek neřeším.
  20. vrkal

    Střešní box

    Nechci zakládat na jeden dotaz nové téma, tak se ptám tady. Váhám s koupí mezi těmito střešními boxy: MONT BLANC Triton 500s THULE Pacific 700 Jaké má kdo s nini zkušenosti? Vím, že oba jsou super, ale nemůžu se rozhodnout, tak žádám o radu. Dík.
  21. vrkal

    Kto tu je bajker

    tak toto je jedna z nej pěkných blbostí, co jsem v poslední době slyšel. Je logické, že řetězy jsou z výroby delší, neboť každý má jiné převody(velikost kazety a převodníků). Délka řetězu se nastavuje jak je uvedeno tady: http://www.ivelo.cz/domaci-dilna/demontaz-montaz-retezu a nebo se přiměří starý origo řetěz, pokud nebyl zkracovaný, či prodlužovaný. Krátit řetěz kvůli lepšímu napětí, je blbost. Trpí tím pružina v přehazce a navíc se tato dostává do pozic, díky krátkému řetězu, které ji nesvědčí. Teda pokud nemáte sjezdový speciál, kde hrozí velké riziko pádu řetězu. Ale proti gustu žádný ..... Co se týká toho nýtování, tak jedine s nýtovačkou rozdělávat řetěz. A musím souhlasit s tou rychlospojkou. Sám ji používám několik let a není nad to, když se může rychle rozdělat řetěz(např čištění). Těch pár korun za to stojí a hlavně, máš ji na pořád. A ještě jedna věc, pokud pořádně neumíš dělat s nýtovačkou, tak si to nejdříve vyzkoušej na kousku starého řetězu, aby jsi pak neměl problémy. Důležité je, aby se pak snýtovaný článek hýbal jako ostatní(pokud nepoužiješ zníměnou rychlospojku). Je nutné najít to správné místo, jak moc má být nýt zatlačen do protějšího článku, aby se zase nevytlačil druhou stranou ven.
  22. Zkoušel někdo Symphony ve Fabii pravidelně vytahovat a poté opětovně dávat zpět(za pomocí origo vytahováků). Chci si jej opětovně pořídit(první bylo ukradeno) a tak přemýšlým, jak zabezpečit abych o něj znovu nepřišel. Garáž nemám, hlídané parkoviště v okolí žádné není a vzhledem k tomu, že Symphony žádné zabezpečení nemá, mě jiná možnost než jej pravidelně po jízdě demontovat a poté opětovně dávat zpět, nenapadla.
  23. http://video.kenblockracing.com/flash/smal...FF&autoplay
  24. vrkal

    Kto tu je bajker

    tak to jsem zvědavý, jak to nosem udýcháš? stačí šála kolem krku a nebo si koupit speciální kuklu, či návlek...
×
×
  • Vytvořit nový...