Přejít na obsah

romaneek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    55
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem romaneek

  1. Taky jsem pořád řešil dokola. Nakonec před dvěmi lety originální Hella (jedno tuším 1800 ze Škoda-díly) do toho kvalitní žárovky od Osramu a naprostá spokojenost. ---
  2. Na Passatu (BKC) jej mám zaslepený + sw vypnutý a před měsícem emise v pohodě. Byl jsem připraven, že neprojde, ale černá skříňka nic neodhalila ;-)
  3. Ahoj všem, potřebuju radu s tempomatem (téma mám celé pročtené).. Na autě (původně ATD 74kw combi s plně funkčním tempomatem) jsem vyměnil 5kv převodovku za 6kv, která nemá snímač rychlosti. Následně jsem měnil budíky za budíky z FRS a človíček, který mi je kódoval nastavil (do té doby rychlost neukazovali), aby brali signál pro rychlost z CANU, předpokládám tedy, že z ABS. Tempomat je od té doby nefunkční, při zapnutí naskočí: 17977 - spinac regulace rychlosti jizdy (E45) - neverohodny signal - P1569 - 35-10 Zkoušel jsem projít připojení kabeláže tempomatu a vše je kde má být, zkoušel jsem i přehodit kablík na příčné stěně z T11a pin10 do T11b pin6, ale to se nezobrazil ani ve vagu. Ve VAGU mi v jednotce motoru, v měřených hodnotách, skupina 006 normálně ukazuje aktuální rychost,spojkový a brzdový spínač také ukazují normálně, v dalším okně tempomat Re/Ac/ZAP skáčou nějaká procenta, v tempomat system je 0. Pokud tempomat zapnu, naskočí mi v posledním okně 1. Máte někdo nějaký nápad kde by mohl být problém? Nemůže to být pouze nějakým nastavením v diagnostice? Díky Roman
  4. Ahoj, nevím jestli jsi již vyřešil. Měl jsem podobný problém, jednotka mi nespínala mínus na relé žhavení a zjistil jsem to až tak, že jsem si z toho kontaktu vyvedl kontrolku, abych věděl jestli žhaví nebo ne. Pokud jsem tam při zaplém klíčku propojil mínus, normálně to žhavilo. Problém byl v softu, který bohužel toto způsoboval. Jinak když jsem odpojil čidlo teploty chladící kapaliny, tak to stejně vzalo údaje z čidla pro teplotu nafty.. Probliknutí, respektive zhasnutí kontrolky "žhavení" v budíkách pouze signalizuje připravenost motoru ke startu, nemá to nic společného s délkou žkavení apod. Auto si žhaví podle potřeby bez toho, že by jsi o tom věděl.. Třeba to pomůže.. R...
  5. Software máš upravený? Ten kdo Ti to dělal by to měl nalogovat a ukáže se kde je problém. Ještě mne napadá váha vzduchu..
  6. Tak co se mne týče, na klidnou rodinnou jízdu mám Passata. S fabií jezdím do práce 70km tam a 70 zpět, z toho 80% dálnice v DE, takže se rád svezu. To, že nejezdím za 4l na 100 mne netrápí, je to dar za pocit z jízdy. Průměrnou reálnou spotřebu mám 6,5 a nestydím se za ní.. Jo a pod 2tis ot se motor podívá možná tak ve městě a nebo když občas řídí žena (která jen tak mimochodem jezdí s fabčou raději než s passatem protože se nebojí s tím výkonem předjíždět ;-) ) Toliko za mne, ale jasně, že je to vše individuální a každý má pocit radosti z něčeho jiného.. Roman..
  7. Tak mi puknul malej hybrid :-( To jsem viděl poprvé.. Motor naštěstí ok, sací vrtule všude ve vedení vzduchu, docela jsem si dal než jsem to vyčistil. Zítra si jedu k Andrému pro set s GT1756VK, tak to snad vydrží :-)
  8. Ahojte, fabču jsem bohužel neměl možnost porovnat časy zrychlení po chipu a před (natož pak po dalších úpravách), ale pocitově to bylo znát mooc. Teď mám jako primární auto pašíka a toho jsem změřil. Pokaždé dvě měření na rovině, na 5ku, ze 100km/h cihla, a čas do 120,140,160 km/h. Natočil jsem si to na tel. a pak to z videa stopoval a vyšly mi časy. A vypadá to takto: Před chipem- 5,5 sec, 13 sec, 22,5 sec Po chipu- 3 sec, 7,5 sec, 17,5 sec Takže za mě spokojenost.. Ps: Jinak si myslím, že pro porovnání změny výkonu bude tento typ měření daleko přínosnější než z 0 na 100... Samozřejmě na stejném voze, ze stejně dlouhou převodovkou..
  9. Jj, vím.. Je to další věc, kterou zkusit nějak řešit.. Líbilo by se mi kdyby to ve 2000ot mělo aspoň 300Nm. Hlavně s tou dlouhou převodovkou, jej skoro nevyužiju. 5ka při 2000ot 100km/h, 6ka při 2000ot 120km/h a při 3000ot 180km/h. Max jsem ještě nezkoušel, ono se to při tom počasí jaké panuje ani nedá..
  10. Ahojte, také jsem potunil.. F1- combi, motor ASZ, VB turbo, FMIC, chip a odbrždění by Dragpower..
  11. Mám tam už 14 dní FJW z FRS a měřeno GPS s původním 5ti kvaltem při 3tis otáčkách 154 km/h, se 6ti kvaltem 172 km/h, takže spokojenost. Pouze u FJW neni čidlo měření rychlosti, takže než přijdu jak na to, nezbývá mi než jezdit pouze podle GPS :-( Jinak investice 15000 Kč za kulisu řazení, převodovku, spojku, starter, poloosy s těhlicemi a brzdy 288mm, přehodil jsem si to sám a stačil mi na to 1 den dovolené v práci. A pozor taky na šrouby, je potřeba to mít komplet, páč na poloosách, setrváku i spojce jsou jiné.. R..
  12. Takže jsem to včera prošel.. Vladoci, díky za "nakopnutí" po zapnutí klíčku dobíjení nesvítilo, ale já jsem si toho bl... nevšiml.. Procházel jsem kabely od alternátoru a v konektoru na převodovce přesně jak jsi napsal- upadlý modrý drát, takže jsem ho ucvakl v místě kde již vypadal ok a připájel.. Nastartoval jsem, procházel ten kabelový svazek a všechny kabely co jdou od baterky ( když už jsem to měl všechno rozhozené a odmotané) a zkoušel jimi různě hýbat jestli zase nevyskočí nějaká chybka.. Nic se neobjevilo, tak snad to bylo tím.. Dnes pro jistotu nechám proměřit dobíjení.. Ještě jednou díky moc za rady Roman..
  13. Takže na suchu najeto cca 250km bez problémů a dnes lehce mokrá silnice, na které ani nestálo moc vody a opět. Nejprve se zpomalil chod stěračů, a pak začly výpadky ABS,ASR, poté se sekl otáčkoměr i tachometr na hodnotě na které zrovna byl, podsvícení palubovky, servo, stěrače, blinkry. Jediné co šlo byly světla, když jsem je vypnul tak se ani nerozeběhly stěrače. Po vypnutí motoru šlo opět nastartovat až po cca 10 min. A pak po 5 km to samé. Při jízdě pak svítí světla dost málo, jako by nedobíjel alternátor. Zítra zkusím zavolat do jedné dílny kde se specializují na autoelektriku jestli na to budou mít čas. Jednou mi již řešili problém s nefunkčním ABS ( pomohla výměna jednoho drátu). Ještě mě napadá zkusit nechat proměřit ten alternátor, ale pořád mi nejde do hlavy, že na suchu vše šlape normálně. Další věc je, že jsem si dnes po jízdě svítil všude kolem motoru baterkou a bylo tam sucho.. Pořád si to spojuji s tím sundaným spodním krytem motoru, že se tam nějaká vlhkost dostala, takže mě ještě leda napadá sundat ho a celý motorový prostor pořádně vysušit.
  14. Odmotáno mám už cca. 2 roky. Pouze ležel na tom nosníku, tak jsem ho "vybindroval" do vzduchu a uvidím, jestli se problém ještě objeví..
  15. Ahoj všem, fabia combi 1,9 TDI, rv 2002, motor ASZ, elektrika neměněna. Již podruhé se mi stalo toto. Během jízdy v dešti začne postupně selhávat celá elektrika v tomto pořadí rádio, stěrače jdou pouze když se vypnou světla a naopak, posilovač řízení a brzdový systém, začne lítat otáčkoměr, prostě takový kolaps. Po vypnutí motoru nejde nastartovat, startér pouze cvaká jako kdyby baterie neměla šťávu. Po cca. 10 min. nastartuju a jedu dál, tento problém se opakuje třeba 3x na 30km trase. Poprvé se mi to stalo když jsem min. týden měnil olej v převodovce, sundal jsem kryt pod motorem a poté musel vyjet, tak jsem ho tam dočasně nedával. Po výměně tentýž den a montáži krytu vše ok. Pak jsem jezdil vesměs na suchu. Dnes déšť a situace se opakovala. Do této doby žádné podobné problémy, baterie je rok stará, všechny pojistky ok. Nějaké nápady? Díky Roman
  16. Převodovka určitě pasuje, sám to tak mám ( bavíme-li se o ASZ z Fabie RS).. Je jasné, že spojka musí zůstat jednohmota z ATD..
  17. Zdravím všechny, sám jsem tuto přestavbu loni absolvoval ( z důvodu kleklého vstřiku na ATD :-) ). Dával jsem ASZ, IC a filtrbox z RS, ostatní zůstalo původní. Soft nahratý upravený z RS a až na tempomat vše šlape jak má (prý to chce přehrát eprom či co). Překopávku jsem dělal sám ve "stodole", pouze montáž, demontáž převodovky a nandavat motor mi pomáhal kámoš. 2 dny práce, až mě překvapilo jak to šlo hladce a bez vážnějšího zádrhelu. A pocit z jízdy R..
  18. Ahoj všem, dnes ve 03:15 ( čas dle poznatků sousedů) byla mému bratrovi odcizena Škoda Octavia Combi 4x4 1,9Tdi 2003, tmavě modrá, xenony, poškozený přední nárazník, odřený levý přední I zadní blatník, promáčklé pravé přední dveře, celkově tedy poměrně oklepaná. SPZ- 1SJ 9970 VIN- TMBKS21U738711264 Ještě v pondělí odpo. jsem mu měnil výbojky v xenonech Vzhledem ke stavu se obávám, že se pohromadě nenajde, novému majiteli přeju co nejvíce nepříjemné prožití svátků vánočních.. Přesto, pokud by jste ji náhodou někde viděli odstavenou, třeba právě kvůli tomu, že z ní ve dne vylezlo vcelku ošklivé auto, tak mne prosím kontaktujte na 733628430. Díky Roman
  19. Nedavno jsem prehodil komplet agregat do Combika a jezdim prumer za 6.5, mesto tak za 7..
  20. Vždy jsem to nasazoval bez hadic, abych to lépe a citlivěji trefil. Každopádně, díky všem za rady. Koupil jsem nové O kroužky, vyčistil vše od vazelíny, namydlil a prozatím to drží. Konečně ten motor z RS ukáže co umí...
  21. Každá rada se počítá, díky Ti..
  22. Ahoj všem, prosím o radu Před měsícem jsem měnil komplet motor ve své fabče 1,9 Tdi ( ASZ za ATD). Nebyl žádný zádrhel až do doby kdy jsem vyměnil hliníkové trubky, které jsou napojeny přímo do radiátoru topení ( drží je 6ka imbus a jsou na nich O kroužky) za naprosto identické, které jsem koupil i s motorem. Poté co jsem vše kompletně nastrojil a nalil chladící kapalinu jsem zjistil, že mi právě v tomto vstupu do topení kapalina doslova vytéká. Jelikož jsem to považoval za triviální problém rozhodl jsem se, že zpátky nasadím původní, se kterými to neteklo. Tentokráte ne na sucho, jako napoprvé, ale s tím, že O kroužky lehce pomáznu vazelínou, aby si lépe sedly. Po asi 6ti pokusech se mi podařilo vytékání jakž takž zamezit, takže teď dolévám vodu už jen jednou týdně. U tohoto ovšem zůstat nechci a ptám se, byla zásadní chyba v tom, že jsem nepoužil nové O kroužky ( staré vypadaly ok, seděly, nevytahané, neporušené) a napoprvé jsem to tam "nacpal" na sucho? Nevíte někdo z jakého kovu je vstup do radiátoru topení, ve kterém je dvojité osazení ( první na kraj hliníkové trubky, druhé na O kroužek), jestli jsem ho třeba při trefování se nepoškodil hrdlem té trubky. Ta je, ale z hliníku takže se mi to nezdá moc pravděpodobné.. Řešil jste už někdo podobný problém? Nechce se mi kvůli tomuto rozebírat půl palubky, abych radiátor vyndal a pořádně zkontroloval. Jelikož je to za motorem a hůře přístupné tak jsem to pouze zkoukl přes zrcátko a osazení vypadají neporušeně. Ještě zkusím ve škodovce koupit nové O kroužky a při montáži je potřu dle návodu mýdlovým roztokem, ale myslím si, že to bude stejný efekt jako vazelína.. Díky moc za případné postřehy a rady.. Roman
  23. Ahoj, je to běžný jev u tohoto motoru.. Zase, ale nehrozí, aby se v létě přehřál Já jsem minulou zimu dokonce zkoušel zakrýt částečně chladič, ale výrazný efekt to nemělo :-(
  24. Taky se přidám.. Je to už sice starší historka, ale povedená.. Loni v létě jsem si vyjeli na dovču do španělska.. Jeli jsme podél pobřeží a střídali camp za campem.. Občas než jsme se někde usadili jsme si s mladou šly zaplavat a věci jsme samozřejmě nechávali v autě.. Za předníma sedačkama byly karimatky a pár pet lahví, zbytek věcí schovanej v kufru, prachy a pasy pod koberečkama.. Zaparkoval jsem pěkně vestínu vedle nějakých německých soudruhů (audi A6, Touareg) a jdem se koupat.. Tak po dvouch hodinách jdeme k autu, odmykám a alarm pípnul 3x, říkám si že by spustili čidla (občas se to stává) a jak přicházíme blíž vidím na zemi propisku, pak vysypané okno zadních dveří a říkám si sakra.. a co, že ukradli? 2 telefony (zvonili ještě druhý den- měli jsme zablokované klávesy tak je určitě někam vyhodili), foťák, panel od rádia (jak houkal alarm tak neměli čas vyrvat rádio), moje ledvinka a kalhoty (ovšem bez peněz) a taktéž zásobník s CD.. Prolezl jsem okolí, jestli to někde nenajdu vyhozené, ale bezúspěšně.. No, a tak jsem koupil igelit, lepenku, okno pořádně zadělal, ještě dva dny si užívali sluníčka a pak jsme vyrazili na 2400km dlouhou zpáteční cestu.. Musím uznat, že igelit do 170km/h držel, ale ten hukot byl k nevydržení... Ještě, že máme připojištění na skla, takže doma opraveno zadarmo ten samý den..
×
×
  • Vytvořit nový...