Přejít na obsah

xkali

Uživatel
  • Počet příspěvků

    201
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem xkali

  1. O2 - 1.6 FSI koupená se 112000km, prodána s 252000km. Motor celkem OK, ale musel jet na N98 (asi uz byl solidne zakarbonovanej). Ve 208000 rozvody pak odešel EGR, ale jinak to docela šlo.
  2. Tlak, esc a abs může dělat snímač ABS na kole (všechny tyto systémy z něj čerpají informace).
  3. Zkontroluj škrtící klapku - zasviněná to dělá
  4. Můžu dát referenci z motoru 1.6 FSI (z domu šla s 250tkm na hrbu) - na N95 to bude jezdit, ale řešil jsem problém, že pokud bylo teplo tak v přechodových otáčkách (mezi tak 2000-3000) bylo při otevřeném okénku slyšet lehké cvakání z motoru - bylo to tím, že už elektronika motoru nezvládla korigovat klepání a v motoru docházelo k detonačnímu spalování (ignorovat se to fakt nevyplatí)- vyřešeno nakonec tankováním vysokooktanového benzínu. Pak ani nehlesla. Výkonově to má vliv takový, že pokud motor na N95 musí korigovat klepání - jde to na úkor výkonu, proto u těchto motorů to na N98 jede lépe.
  5. Musím potvrdit - minulý týden - CR-HR a zpět - 1.4TSI nalozeno, 18" gumy. Prumer 5,2l
  6. Bohužel Columbus je velmi žádané zboží - já když koupil octu (jetou) s navi tak tu jsem hned hodil na aukro a pořídil Audience :-( Holt parkuju venku.
  7. Záleží co tam je za olej. Já používám 10W-40 - interval 15tkm a ten vydrží celou dobu - motor má 150tkm U LongLife olejů ke ztrátě dochází poměrně často a je nutné dolévat (jsou řidší)
  8. xkali

    Zimné pneumatiky

    Osobně mám na autě 195/65/15 na zimu (na léto 16") - koupil jsem dle doporučení ADACu GoodYear UltraGrip 7+ na netu byly za dobrou cenu (tuším kolem 1300,- / kus). Provozováno v oblasti Krušných hor (Boží Dar a okolí) a naprostá spokojenost. Na druhém autě máme Dunlop WinterSport 3D a taky v pohodě - pocitově se mi ty GY jeví o něco lepší. Obecně, ale když člověk vezme cokoliv z "prémiových" značek tak chybu neudělá - osobně bych na autě nechtěl mít obuto nic co má na boku "Made in China".
  9. Já než si pořádně zvyknul s FSI jezdit tak jsem taky tvrdil jak je to líný, ale jak už psal někdo předemnou, ten motor musí být v otáčkách pak táhne. Do kopce jsme z kolegou zkoušeli jeho 1.9TDI - 77kW (bez čipu) a FSI mu ujede, ale otáčkoměr lítá až do červenýho. S MPI už dnes nejsem schopen porovnat s tou jsem jel někdy před 6 lety pak přestup na 1.8T a to člověka zkazilo, protože u ostatních motorizací má pocit, že nejedou.
  10. xkali

    Zvěř u cesty

    Po sražení srny asi v kilu dodávkou se osvědčila kombinace pomalé jízdy a výkoných (ideálně xenonových) světel.
  11. FSI rozvody řetězem, MPI řemenem - prý řetez víc vydrží. Jinak asi FSI bude víc náchylnější na kvalitu benzínu (osobně tam leju N95 z ONA a na něj mi to jezdí nejlíp - mimo Carrery 100, VPOwer 100 apod. (tchán nabral minule N95 u malé benziny - to jsou ty bývalé socialistické - a autu se moc tahat nechtělo a mělo tendenci cukat - dlouhodobě se s tím dá jezdit i pod 6 litrů). Spolehlivost ? Nevím auto má 140tis. (já ho koupil ve 105tkm) - výměnil jsem svíčky, olej, vodní pumpu a kladku na klín. řemenu (ještě nebyly KO, ale nezdál se mi zvuk v ložisku) jinak jen leju benzín a jezdím. Po přesednutí z TDI mám ale pocit, že mi někdo sebral motor
  12. Srovnávat TDI a SDI je dost mimo - s SDI jsem jel asi 300 km a je to prostě traktor - to auto netáhne v žádnýc otáčkách. Fakt je, že načipované TDI 81kW je asi optimum co se týče toho jak auto jede a tím kolik žere. Doma jsem provozoval souběžně 1.8T a 1.9 TDI 81kW obě čiplé - a to TDI zrovna až tak moc nezaostávalo v běžné jízdě. Pokud s tím někdo nechce lítat někde kolem 200km/m tak je dnes 1.8T blbost (opravdu s tím motorem se blbě jezdí 90-100 - chce to opravdu silnou vůli nesešlápnou to). V běžném provozu ty auta maj ve spotřebě rozdíl minimálně tak 3 litry (při stejném stylu jízdy ne s TDI plyn u podlahy a u 1.8T jezdit klobouka) - u 1.8T není problém při trochu agresivnější jízdě atakovat hodnoty za 10 litry - což při dnešní ceně paliva je skoro 100kč/100km - pro mě je to docela argument na úsporu (měsíčna nalítám těch 2500km) - servisně 1.8T opravdu není tak "jednoduchá" jako 1.6 - takže servis bych přirovnal tak právě k tomu TDI - u 1.8T s čipem docela dost trpí spojka - 40tkm a začala lehce prokluzovat u 1.9 TDI drží (250tkm). Sertvačník mají obě dvě . Nakonec 1.8T šla do světa - prodával jsem jí docela dlouho ač cena byla poměrně solidní - lidi se těchhle motorů prostě bojí - domů ženě to koupí málokdo a tatík na sobotní výlet na chatu s rodinou asi nééé - ten šáhne spíš po 1.6 nebo TDI. Po zavedení bodového systému a hlavně laser. radarů a policejních pasattů je prostě problém se někde rychle svést - 1.8T to docela umí a já řidičák potřebuju doma a ne v čistírně.
  13. S tímle bych souhlasil Co se týče oprav tak servisovat 1.8T a TDI vyjde asi nastejno.
  14. No obecně 4x4 má asi o litr vyšší spotřebu než předokolka, pokud 4x4 nepotřebuješ (hory, apod.) asi bych se tomu v ojetině vyhnul (možnost problémů - je to holt něco navíc). Spotřeba na 7 km jízdy po městě - můj odhad 12-13 - u 30 km je to již lepší. Já měl 1.8T ne 4x4 a normální ježdění bylo tak kolem 8l dá se s tím jet i o něco míň (můj rekord byl asi 6 l/100km, ale přes 90 jsem nešel a turbo se taky nenadřelo - to nebyla jízda - spíš ploužení, ale ten motor umí i o dost víc i těch 12-14 na "pilu") - zkušenost po městě je poměrně nelichotivá - tam to žere doslova i trávu kolem cesty. Obecně O1 1.8T jsou ceny dost nízko - to auto se hodně blbě prodává s tímto motorem, protože o něm jdou legendy co se týče spotřeby. Osobně na těch 7 km je to asi jedno - tam diesel opravdu postrádá smysl, ale spotřebu bych na tak krátké trati neřešil, ale pokud ročně budeš do těch 15-20 tkm tak bych to bral (osobně ne 4x4) svezení je s tím špičkový. Bohužel já najedu ročně celkem dost tak jsem zůstal u TDI - víc mi vyhovuje charakteristika motoru - pro klidnější jízdu a spotřeba je vzhledem k výkonu špičková a hlavně je dneska všude plno radarů a 1.8T (ideálně čiplá) je nejlepší pozvánka na odebrání řidičáku - s tímhle autem to chce hódně silnou vůli jezdit v rámci limitů 90km/h.
  15. U 1.6 FSI se to nevyplatí. U 2.0 TFSI je návratnost už někde jinde, ale přijde mi to dost exotické řešení. Popis práce http://www.autolpg.cz/lpg_fsi.html Když jdeš po spotřebě tak TDI
  16. Jo, jo spotřeba je krásná na benzín, ale když byl člověk zvyklej na poměrně silné TDI tak se to chce naučit s tím jezdit. Nedokážu říct, jestli to má nebo nemá vrstvené spalování - to je stejné jako, když jistý automoto novinář v recenzi trvdil, že TDI 81kW nemá dvouhmotnostní setrvačník (je tam věřte mi). Já si myslím, že by tomu slušela 6g převodovka (neví někdo jestli jde přehodit z golfa 1.6 FSI?) Tímto přeju hodně šťastných km s FSI.
  17. Přestavět FSI na LPG prý lze - stojí to dost přes 40tkč a pracuje to na principu několik vstriku LPG potom jeden vstrik benzinu, kvůli chlazení vstřikovačů. Co jsem to odhadem počítal tak se to do FSI nevyplatí (mám 1.6 - průměr 6,5 l/100km), protože to trvale žere benzín, akorát místo např. 8 l/100 km si to vezme třeba 2-3 l/100km + neco LPG.
  18. Jednoznačně 1.8T doporučuju, měl jsem AGU s čipem někde kolem 140kW a byla to fakt raketka. Spotřeba mezi 6,5-11,5 dle nohy, v DE po dálnici dala dle tacho i 250km/h, ale to byl už docela extrém, jinak 200 nebyl žádnej problém i do kopce. Srovnávat 1.8T s 1.9TDI nemá smysl, měl jsme obě tyto auta (TDI stále), obě čiplý - je fakt že TDI tahá do sedaček, ale bouchne kolem 2000ot a lehce na 3000 ot je mrtvá, v přímém srovnání (sprint) má 1.8T plynulejší zátah a TDičku doslova ulítne - a předjíždění krabic jedoucích kolem 90-100km/h - to je otázka okamžiku - je tam slušný přebytek výkonu - zkrátka srovnat to nejde - ve spotřebě je to jiná TDI do 6l/100km, 1.8T - 8,5l/100km. Porovnání s 1.6MPI - to je o úplně něčem jiném - to nejede, na to že nejede dost žere. O turbo se neboj - při správném zacházení vydrží fakt dost. Takže jednoznačně 1.8T ano !!!
  19. Osobní zkušenost Cheb - Legoland DE od hranic DE po dálnici (cca.350-370 km odhad - jedna cesta) - tankováno N98 na ONO Tank - O2 - 1.6 FSI, 3 dospělí, 2 děti - tempomat 120-130 km. Spotřeba tam 6,4l / 100km, zpět 6,6l / 100km - tantování opět u Chebu na ONO tanku. Cestou zpět s klimou neb teploty lezly dost přes 30 st. Tchán s tím jezdí 15-30km trasy, dost město a dlouhodobou má kolem 7l/100km. Myslím, že to není žádný zázrak - nejnižší spotřebu jsem udělal KV-Pha - 5,3 l / 100km, ale jel jsem fakt defenzivně - jinak kolem 6,5 se s tím dá normálně jezdit - N95 z ONO, žádný VPOwer apod. K maximálce - v DE to dolezlo tak do 190km/h, ale víc ani ťuk - ten motor na to prostě nemá. Pokud by, ale soudruzi z VW do O2 nechali dát 6gang převodvku jako má golf s tímto motorem, tak si myslím, že by to auto bylo o něčem jiném. (myslím spotřebu, ne maximálku)
  20. Zdravím, potřebuju trochu helpnout, kam na konektor xenon světla připojit 12V, aby se rozsvítila výbojka ??? Světlo je mimo auto. Díky PS: Je to předfacelift. Nejlépe foto.
  21. xkali

    Zimné pneumatiky

    Osobní zkušenost O1 - 195/65/15 GoodYear UG7+ O2 - 195/65/15 Dunlop WS 3D Mohu jen doporučit !!! Ještě velmi dobré jsou Micheliny a Continentalky, ale cena je trochu vyšší.
  22. No z nostalgie jsem se sem kouknul, protože jsem auto s tímhle motorem měl asi rok jako služebáka a docela mě překvapilo co s tím chcete dělat. Prostě mi nejde do hlavy, proč chce někdo upravovat nejslabší motor co byl v Octě? Proč někoupit 1.8T (ceny už jsou slušné) a tam se za pár korun nevyřádit. Měl jsem autí s tímhle motorem 2 roky a hóóódně se mi po něm stýská (po spotřebě méně), ale ta 1.6 - 55kW žrala skoro stějně (Brno-Pha - plyn u podlahy a spotřeba kolem 12 litrů :-) při polovičním výkonu (sériovém).
×
×
  • Vytvořit nový...