Přejít na obsah

alsiik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    53
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Vše zveřejněné uživatelem alsiik

  1. Myslím že se na ni od výroby (2003) nešahalo...
  2. Ahoj, na své Octavii mám ve VAGu následující chyby: 17526 - řada válců 1 - sonda 2: obvod vyhřívání - přerušení P1118 - 35-00 17606 - řada válců 1 - sonda 2: el.chyba obvodu vytápění P1198 - 35-00 19667 - Výfukové plyny: řada válců 1 - sonda 1 Zpětná vazba P3211 - 35-00 svítí oranžová kontrolka motoru, spotřeba je normální 1) Je pravděpodobně v háji 2. lambda sonda za katalyzátorem ?? 2) Může to souviset se škubáním motoru při akceleraci mezi 1500 - 2000 otáčkami ?
  3. alsiik

    Padá teplota

    S hadicema se to má tak. Po návštěvě toho neorigo servisu to bylo tak, že hadice do chladiče byla teplá skoro hned. Tak jsem logicky uvažoval jeině nad termostatem. Teď po návštěvě autorizáku je tam origo termostat, vyměněný těsnění pod ním a hadice vedoucí k chladiči je zase teplá, ale tentokrát později, až když se ručka teploměru začne zvedat a je tak okolo 60 - 70 stupňů, ale určitě je teplá dřív než je tam 90. S topením to jde právě úplně proti předpokladu že je zase špatnej termostat. Topí to vlažný už po ujetí párset metrů nebo minutě volnoběhu a topí to normálně, tzn. že když jedu třeba pět kilometrů a ručička se pořád ještě nezačala zvedat, tak mi fouká horký vzduch z ofuků když dám na climatronicu "HI". Jsem z toho prostě jelen
  4. alsiik

    Padá teplota

    Mám už delší dobu problém s teplotou motoru. Za jízdy se dostane na 90 stupňů jen při jízdě po městě anebo při častém stání na volnoběh. Na dálnici je při teplotách teď okolo nuly teplota od 80 do 90 stupňů podle toho jestli se jede z kopce nebo do kopce. Motor se mnohem pomaleji ohřívá, ručička dlouho leží na dorazu a pak jen neochotně šplhá nahoru, na 90 se dostane třeba až po 12 - 15 kilometrech. Dřív se to ohřálo během 5 kilometrů a teplotu to drželo. Z čeho ale nejsem moudrej je to, že mám už dvakrát vyměněný termostat. Poprvé u garážníků, když se to nezlepšilo, myslel jsem že to odflákli, tak jsem jel do autorizáku, kde to za nekřesťanský prachy vyměnili za origo díl a zlepšilo se to jenom trošku. DIagnostika nehlásí žádné špatné čidlo teploty motoru. Spotřeba je normální. Máte někdo nějaký nápad čím to může být??
  5. alsiik

    taha v pravo

    Zkusím prohodit mezi sebou pravou a levou gumu vepředu i vzadu. Ale mám na nich směr otáčení, takže budou muset jít z disku na disk.
  6. Přesně tohle teď řeším u dvoulitru AZJ. Studený start po celonočním stání a rozjezd do kopce je v první chvíli docela průser. Plyn na podlaze a stejně se to dusí a nechce se rozjet. Jakmile nechám půlminutu auto stát po nastartování na volnoběh, tak je to v pohodě. A začalo to taky poškubávat při jízdě na minimální plyn. Plus to za studena škube v otáčkách 1500 - 2000. Na VAGU nic nemám, kromě toho, že mám v pytli druhou lambda sondu za katalyzátorem. Ale ta už je v trapu minimálně rok a půl...
  7. alsiik

    taha v pravo

    To nevím. Říkal jsem si, že když jsou ty gumy jetý vzadu kde je na jedné z nich větší odklon, tak se sjíždí jedna zadní guma víc z tý vnitřní strany a teď když jsem dal ty gumy dopředu, tak to táhne kvůli tomu. Abych potvrdil že je to gumama, tak se chystám přehodit pravou stranu za levou a otestovat to. Jestli to potáhne na druhou stranu než teď tak to bude fakt pneumatikama.
  8. alsiik

    taha v pravo

    Já mám úplně stejnej problém jako Papek. Letní mám 205/55 R16, tuhle sezónu byly nové. Měnil jsem na jaře silentbloky předních ramen a čepy, taky kosti stabilizátoru. Pak jsem nechal udělat geometrii a jezdilo to víceméně v pohodě. Možná to malinko táhlo na stranu, ale u tý mý bačkory s tim laboruju pořád, takže jsem to bral všechno v normě. Teď jsem přehodil zimní gumy 195/65 R15, dvě zimní sezóny jetý, dvojici co byla loni vpředu jsem dal dozadu a naopak ... a jízda hlavně po dálnici je utrpení - nechal jsem udělat po výměně kol zase geometrii, ale auto táhne doleva jako kráva a když chci jet rovně, musim mít volant vpravo a překonávat jeho odpor. Na pěst to je. Chci se zeptat, je možný, že je to tim, že mám teď vepředu ty kola ze zadní nápravy, kde mám na pravym zadnim kole větší odklon kola ??? Zítra sem snad přihodím výsledky geometrie kde jsem dneska byl. Vše je v normě, jenom odklon pravýho zadního kola je větší než by měl být...
  9. To ti říkali dobře a viděl jsi taky dobře. Je určitě víc druhů termostatů pro víc motorů, ale vzhledem ke konstrukčním podobnostem bloku motorů a jeho částí se pro některý řady používá stejný termostat. Já na benzínovém dvoulitru mám termostat s označením dílu 050 121 113 C, je shodný pro 1.6, 1.8, 2.0. Na diesel 1.9 a všechny jeho deriváty (1.9 TDI maj víceméně stejný blok jako 1.9D z felicie) je taky určitý jeden typ termostatu....
  10. Ahoj borci, po vyloupení Octavie I Collection jsem přišel o vnitřek předního popelníku a tomu chudákovi se podařilo i vylomit nějakou pacičku a tak nedrží ten překryt popelníku v zavřené poloze. Máte někdo tušení jak se celý ten dekor pro akční výbavu Collection (2003) jmenuje, případně jaký má číslo v ETCE ten komplet popelník ?? Dekor je podobnej dekoru RSky a já to nemůžu nikde najít. Dík !!
  11. Ahoj, poradím ti jen s tím cvakáním blinkrů, protože jsem to měl taky a taky na O1 2003. Buď to je spínač varovných světel (u výdechů ventilace červený trojúhelník, resp. to co je pod ním, dá se to vyloupnout pomocí nože) anebo jsou v pytli měděné kontakty na páčce blinkrů. Já měl tu páčku blinkrů.
  12. Sdar borci, vy kteří máte stále ještě dvoulitr benzín, jak vám to fičí ? Já mám od ledna 2010 najeto celkem 65 000 s tímhle motorem a jsem spokojen. Celkově má najeto 177 000. Motor šlapal až doteď dobře a bez problému (nedávno se mi objevila závada - škubání při akceleraci podmíněný neochotou nastartovat - vyvěsil jsem téma v "Závady, poruchy" části fóra), jezdím na obyčejný N95 jen občas na nějaký lepší a spotřeba je dlouhodobě okolo 7,1 v létě na 205/55 R16 Michelin až po 7,8 v zimě na 195/65 R15 Dunlop. Nedávno jsem vyzkoušel i vír v nádrži při potřebě opravdu rychlého přesunu přes půlku Německa. Průměrná rychlost byla 157 km/h a pr. spotřeba 12,5l/100. Jinak jezdím vcelku klidně a oceňuju pružnost tohohle motoru, a to i když jsem naložený.
  13. Ahoj, mám poslední dobou nepravidelný problém u OI 2.0 85kW, 2003, najeto 177kkm. Když zhasnu teplý motor a po nějaké době ho natočím, občas nenaskočí vůbec anebo se rozběhne okolo 500 otáček a zdechne. Když tohle udělá, tak při prudší akceleraci (na dvojku se to pozná nejlíp) chybí výkon a někde okolo 4000 to dost zaškube, nechce se mu do otáček. Jakmile se to jednou takhle proškube, pak to jede normálně. Když to nastartuje normálně, škubání se taky nekoná. Doplňující info: Mám v hajzlu druhou lambda sondu za katalyzátorem a svítí mi kontrolka emisí. To mám ale už rok a půl. Na diagnostice je taky sporadická chyba snímače otáček vačkového hřídele, nevím jestli to může souviset s problémem Setkal jste se někdo s podobně se projevující závadou ??
  14. Ahoj, teď jsem za poslední týden dvakrát zpozoroval to samé co popisuje Gaucman na začátku topicu. Jedu po rovince a najednou si auto samo přidá jak kdybych šlápl plný plyn. To trvá půl vteřiny, možná vteřinu, a nic. Podruhé se to stalo po vyřazení z rychlosti, kdy otáčky vyskočily na 2500 a po vteřině šly dolů. Zkusím čidlo ....
  15. alsiik

    Letní pneu

    Tak já jsem včera objednal letní Micheliny Primacy HP 205/55 R16 91V za 1900/kus. Z výroby tam je tenhle rozměr, pač je to OI kombi Ambiente Collection s origo Škoda Knife 16'' alu. Letní Micheliny Primacy na autě byly když jsem ho před rokem kupoval a byly skvělé i když už měly svoje odslouženo. Sjíždějí se mnohem míň než Dunlopy SP které jsem míval na dřívějších autech.
  16. Ahoj, mám problém u své Octy. Jde o to, že v závislosti na nějakém zapnutém spotřebiči se mi zapne/vypne jiný. Jsem laik a potřeboval bych poradit od čeho se odpíchnout, kde může být problém. Příklad: - Zapnutý vyhřívání sedačky/sedaček někdy spustí stěrače, i když jsou v poloze vypnuto. - Když je zapnutý výhřev obou sedaček, tak se (hlavně během studené zimy) ozve odněkud z pojistkové skříně v různě dlouhých intervalech takové zabzučení. - Vyhřívání sedaček a zapnutý stěrače na cyklovač mi třeba během jízdy po dálnici čas od času nepravidelně zruší nastavení tempomatu. Dík za rady
  17. Ahoj, zkontroluj čidlo teploty chladící kapaliny a lambda před katalyzátorem (pokud máš EU4 verzi motoru se dvěma lambda sondami). Moje spotřeba na volnoběh je 0,8 - 1 l/h bez klimy, 1,1-1,4 l/h se zapnutým kompresorem klimatizace.
  18. Já jen doufám že to je ten spínač varovných světel, protože páčka by mě vyšla na 3000,-. Mám multifunkční volant, takže na páčce je jenom vypínač tempomatu on-off, ovládání je na volantu. To je ta nejexotičtější varianta ze všech ...
  19. Pánové, mám teď Octávii na prohlídce po 150 000km, koupil jsem zadní kotouče a destičky, Shell Helix HX7 a filtry. Protože potřebuju zítra v pondělí jet autem pryč, tak jsem s garážmistry domluvený, že to tam dám nadvakrát a napodruhé se podívají na přední nápravu, které se dost děsím, protože díky českým / pražským silnicím a těžkému dvoulitru v ní vrže při přejezdu nerovností, a tak to vidím na výměny silentbloků, čepů atdatd. NIcméně, objevuje se mi čas od času ještě jedna závada. Sporadicky, ale myslím, že častěji se objevovala v letních měsících. Typický případ - někam přijedu, auto stojí tři čtyři hodiny, pak do něj sednu, nastartuju, motor nakočí ale kucká někde okolo 500 otáček a nakonec zdechne. Druhý start OK a auto se tváří jakoby nic. Napadá vás, co by to mohlo být ?? Se stále svítící kontrolkou emisí to pravděpodobně nebude mít co dělat, ta kontrolka mi svítí už bezmála rok a už ji neřeším. Baterka je v pohodě, termostat i čidlo chladící kapaliny taky... Jo a začalo mi naprázdno cvakat relátko které je za spínačem varovných světel. Hodně otravná záležitost.
  20. Mno, tak jezdím oktávkou kombi 2003, benzín 2.0 85kW a hodně velká pohoda. Dlouhodobá spotřeba je rovných 7 litrů, jezdím na pohodu a spíše delší trasy a to i po městě (přes prahu). Dostatek síly i v nízkých otáčkách a zvuk motoru je v rozmezí 1500 - 2500 rpm menší než aerodynamický hluk. Když potřebuju uhánět tak cestování po dálnici v rychlostech 170-180 nedělá motoru problém, pak samozřejmě se spotřebou 10,5 - 11 litrů. Za poslední měsíc jsem měl možnost řídit několik aut v nižší střední třídě a co se týče neprémiových značek, tak bych volil jedině benzíny, diesely jsou podle mého názoru parodie na motor. Kamarádova Octavia kombi 2002 1,9 / 81 kW. Nejklasičtější klasika, nízká spotřeba a lákavá možnost přečipování vykoupená strašným smradem, kouřem, nekultivovaností, kopanci kupředu a neustálým řazením. Díky, ne. Mámina Honda Civic 2006 benzín 1,8/103 kW. Asi nejlepší benzínový motor do 2l objemu, kterým jsem kdy v nižší střední jel. Agilní, točivý (nedá se to vůbec srovnat s mým 8V dvoulitrem, tomu se do otáček moc nechce, nejlépe pohodlné cruisování ustálenou rychostí) a hodně výkonný motor - krásně táhne od 2500 až do 6500 rpm kde má maximum výkonu. Mám z něj mnohem lepší pocit než z nemastného neslaného VW 2.0 FSI / 110kW. Spřažený se šestistupňovou převodovkou má i výbornou spotřebu. Ve městě se pohybuju do 8 litrů (máma se stylem brzda-plyn a ježděním výlučně po městě má dlouhodobou rovných 9), mimo město při mé pohodové jízdě je to okolo 6l a rychlý přesun po dálnici okolo 170-180 spotřebuje 9l. Měl jsem možnost projet i VW zázrak 1,4 TSI s 90kW a ten na tom byl při podobných režimech i přes papírově lepší hodnoty spotřeby o dost hůř. Proto se mi moc nelíbí downsizing a přeplňování malých motorů v honbě za nízkými emisemi CO2. Z velkých značek snad jedině už Mazda, Toyota, Honda a Ford nabízejí atmosféry v objemech 1,8 - 2,4 l na které teda po svých zkušenostech nedám dopustit... Tátova firemní Kia Ceed 2009 s 1,6 CRDi a výkonem okolo 80kW. Myslel jsem si, že to odstranění kopanců starých TDI a snaha o linearitu výkonu dospělo dál, ale těžce jsem se zklamal. Do 1500 rpm se neděje vůbec nic, pak následuje vcelku pozvolné zrychlování a přes 3500 rpm se zase už neděje nic. Jel jsem v tom sám, ale subjektivně jsem si připadal tak, jako kdybych řídil moji Oktávii s 5 lidmi a plným kufrem. Do toho dlouhá šestistupňová převodovka kde 6. stupeň je jen rychloběh protože motor už nemá sílu na zrychlování. Pohádky konec...
  21. Ahoj, před koupí oktávky jsem se po téhle informaci taky pídil, ale nikde jsem oficiálně nic nenašel a ani na fórech jsem se nedozvěděl nijak přesné informace. Vypadá to, že vadná byla jen nějaká série, a to ještě spíše na začátku výroby oktávky s tímhle motorem - tzn. asi někdy okolo roku 2000. Víc jsem se nedozvěděl. Jinak obecně 2.0 olej žere v porovnání s jinými motory docela dost (měli jsme v rodině 1,6 100k a 1,2 htp a tam se mezi výměnami nedolévalo nic), musím s sebou v zadním podběhu vozit litrovou lahev s olejem a doleju postupně mezi výměnami (každých 15 000km) asi litr oleje, tak se na to připrav. Je to normální věc.
  22. Čidlo teploty chladící kapaliny. Před lety nám odešlo v 1,6 74kW a projevovalo se to přesně jak píšeš.
  23. Taky se přikláním k přední lambdě. Moje kontrolka pořád svítí a podle diagnostiky to je špatná zadní sonda za katalyzátorem, ale tu vem čert, ta jen kontroluje jestli je obsah spalin vedoucí z katalyzátoru v normě. To co ovlivňuje spotřebu a chování motoru je přední sonda a její případné problémy. Jinak přihazuju čerstvé zkušenosti - po přezutí ze zimních 195/65 R15 na letní 205/55 R16 jsem čekal minimálně stejnou spotřebu jako v zimě, ale jsem příjemně překvapenej - dlouhodobá klesla na 7 litrů / 100km. Teď o víkendu jsem jel Praha - Znojmo - Vídeň a zpátky a spotřeba na obou cestách byla při průměrné rychlosti 90km/h jenom 6,5 l/100km (okresky podle terénu 80-130, dálnice podle terénu 120-150). Snažil jsem se jen o plynulost, rozhodně ne o co nejmenší spotřebu. Jsem s 2,0 spokojenej, protože se potvrzuje moje domněnka že na dlouhých trasách to bude žrát stejně anebo míň než 1,6 74kW ....
  24. alsiik

    Zimní pneu

    Dunlop SP Winter Sport 3D 195/65 R15, na libereckém a jabloneckém sněhu vynikající a jisté.
  25. Jo, akorát jsem si všimnul jedné věci. Je normální když jedu 600 km po dálnici, zastavím na čtvrt hodiny na pumpě a po opětovném nastartování mám ručičku teploty motoru někde na polovině ?? (bylo to při teplotě cca 2°). Zdá se mi že zahřátí motoru je normální (+- stejně rychle jako má předchozí HTP a podle vzpomínek +- stejně rychle jako 1,6 74kW Octavia), ale to "stydnutí" je mnohem rychlejší než u obou zmiňovaných aut ....
×
×
  • Vytvořit nový...