Přejít na obsah

w.one

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení w.one

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. w.one

    Vaše ex-vozy

    Myslíš takové, co máš jako avatar?
  2. w.one

    Vaše ex-vozy

    Ále kdepak ;-). 90% jsou služebáky a ty jsem u zaměstnavatelů měnil dost často. Bohužel jsem nějak nenatrefil na firmu, která byla uvědomnělá a svým ovečkám poskytovala něco fajnovějšího ;-). Ale zase to jezdilo zadarmo, takže nejlepší auto je to, co jezdí zadarmo a nemusím se o něj starat ;-)))
  3. Trošku se ta diskuse stočila jiným směre, než bylo myšleno. Za skoro roční používání FII Combi ve verzi Elegance musím říct, že až na několik cvrčků, žmolkující se potahy Chic a chybějící věci z verze Elegance u FI (kontrola žárovek, regulace podsvícení PD, otvírání nádrže z místa řidiče) mi Fabia slouží velmi dobře a zvyknul jsem si na ní. Rozhodně je to komfortnější a pohodlnější svezení než u FI - auto je robustnější, sedí se výše, lepší pocit za volantem si připadám jako v autě a ne jako na pryčně, což jsem ve FI měl. Designově je nová FII v kombíku rozhodně hezčí, vypadá "mastodontněji" a dravěji. FI je už přece jenom někde v jiném století. Bohužel nemám MAXIDOT, což mi opravdu hodně u téhle verze chybí (ve verzích 2009 už by měl být standardem) a přemýšlím o nákupu Columbuse z druhé ruky). Jinak audio je o 1000% lepší než u původní FI. Zvuk je někde jinde a jen by to chtělo doladit výplně dveří, které při basovějším základu trochu rezonují (hlavně v zadních dveřích). Jinak spokojenost, ale jako své auto bych si FII stejně nekoupil a šel bych do něčeho lepšího. Jsem zahleděný do C5, C4 Picasso atd., ale to je zase jiná třída, ale třeba takové Picasso se dá dnes už koupit za pěkné peníze skoro jako FII v Elegance). Nebo bych koupil ojetinu, které strašně padly a taková lancia Phedra za 250 000,- v plné náloži to není marný nákup.
  4. w.one

    Vaše ex-vozy

    01) Škoda Forman hnědá palubovka ;-) 02) Škoda Forman černý LX model ;-) 03) Renault Twingo 04) Škoda Felicia Lxi 05) Honda Civic 1.6 06) Škoda Octavia TDi Elegance 07) Škoda Octavia Combi 2.0 Elegance 08) Škoda Octavia Combi 1.8 Turbo Elegance 09) Opel Corsa 1.4 10) Opel Meriva 1.7 CDTi 11) Citroen Xantia Break 2.0 Exclusive 12) Citroen Xantia Break 1.9 TD Exclusive 13) Fabia Combi 1.4 16V 14) Fabia Combi II 1.4 TDi Elegance + nějaké na občasné popojíždění, ale žádné exkluzívní modely
  5. Na podsvícení můžu doporučit kluky z Bluetuningu http://www.bluetuning.cz/. Dá se s nimi domluvit na všem a jsou šikulové. Zachránili mi montáž Magicaru, kterou zprasil "autoelektrikář z firmy Topra". To byste museli vidět.
  6. Bohužel vrzání je nešvar většiny škodovek a bohužel nových FII obzvlášť. Jak jsem psal v jiném vláknu, mě začala vrzat Fábka hned po týdnu používání a museli mi sundat celou PD aby našly uvolněné šroubky přímo z výroby a špatně nalícované plasty. Chvíli to přestalo, ale potom to začalo zase někde jinde. Teď mi vrže i sloupek u mého ramene, něco v předních dveřích v rohu nahoře u ovladače zrcátek. Vepředu vpravo na PD u okna, vrže mi loketní opěrka. prostě samé nepříjemné detaily, které znepříjemňují komfort cestování. O žmolkování potahů ani nemluvím - po 14-ti dnech!!!!! Holt si musíme na cvrčky zvyknout a s postupem času jich bude jenom víc. Zatím mám bezmála 30k km.
  7. w.one

    Spotřeba

    Dovolená Slovensko, najeto 700 km po okreskách, dálnicích a po městech, stále puštěná klimatizace. Průměrná spotřeba dle palubního počítače 5,1 l/100km což považuji za skvělou práci řidiče a auta . Jízda 90km mimo obec, 50km v obci, dálnice max. 140km/h. Motor 1,4 TDi 59kW.
  8. Já měl "pozdrav souseda" hned týden po tom, co jsem novou Fabii přivezl. Je na lomu zadního blatníku hned nad kolem a vypadalo to, jako že mi to posral vrabec - taková bílá stopa jakoby steklá. Tak vemu ubrousek a že to očistím a ono ejhle - rýha od dveří někoho s bílým autem. je to docela vidět protože to na té velké stříbrné ploše docela svítí jako zašedlý neumitý flek. Zkusím to Tempem, ale obávám se, že to nepůjde. Asi 14 dni po tom pravý přední nárazník nějakýho "miláčka" opět od otevírání dveří. Včera při mytí jsem objevil malý škrábanec na zadních dveřích. Člověk prostě musí brát, že je to "jenom" auto a nerozčilovat se, protože lidi jsou závistivý kurvy a je jim to úplně fuk, že třeba vám to fuk není. Nejhorší jsou právě parkoviště a z toho mám strach. U minulý Fábie I jsem ráno přišel k autu, a sjetý zadní dveře přes blatník až po zadní roh nárazníku nějakýho mamrda co vycouvával. Za stěračem jsem měl hlášku: "Ten hajzl co vám vodřel auto byl v bílým Favoritu BMA XX-XX". Říkám si, hodnej náhodnej kolemjdoucí, ale policajti tu značku ověřovali a prej to byl nějakej fialovej Renault, takže buď někdo blbě viděl, nebo jenom zmátl stopu. Mně se jednou stalo, že jsem při couvání z parkoviště koukal do zadu a nedíval jsem se na bok a buch, vzal jsem auto vedle - starou Felicii. Hned jsem na sebe dal vizitku a potom jsme to s maníkem vyřešili po telefonu. Já zašel na pojišťovnu a šlo to z povinnýho, ale lidi jsou líný KURVY a raději ujedou. Prostě jsme český národ a pár lidí, kteří přemýšlí to nezachrání. Proto s vámi se všemi soucítím a hned bych takovýho ču--ka vytáhnul z auta a dokopal.
  9. Lze jednoduše vyměnit manuální klimu Climatic za automatickou Climatronic ve FII? Je to řešený pouze stylem Plug ń Play (vyhodit, zapojit konektor a zastrčit zpět) nebo jsou tam ještě nějaké zádrhely? Kolik by mohla stát taková jednotka nebo výměna?
  10. w.one

    Hlučnost motorů

    Mám služební Fabii Combi 1,4 TDi 59kW sice v Elegantu (kde bych očekával výrazně lepší odhlučnění od motoru), ale chrochták je to ukrutnej. Bohužel je to politika firmy, že prostě musíme mít Fabie a ještě k tomu 1,4 TDi, nicméně nic s tím nenadělám a jsem rád, že to jezdí zadarmo. Když to tady ale tak čtu, tak ani s benzínem žádná výhra co? Můžu ale porovnávat motory a auta, protože za mou praxi v obchodě mi jich už hezkých pár desítek pod rukama svištělo po slnicích, ale i když se oháním špatným motorem 1,4 TDi s předpotopním systémem pumpa-tryska a srovnám ho např. s Oplem Meriva 1,7 CDTi s Commo railem, tak zase tak velký rozdíl v kultivovanosti tam není - stejný traktor akorát lépe táhnul - 74kW (možná to bylo tím, že to byla Meriva v základu a jen s klimatizací, takže žádný komfort). Nová Corsa s tímtéž dieselem je úplně jiné kafe. Nejlepší a nejtišší diesely stejně dělají frantíci a jejich Hdi už snad nikdo ani nenapadne, že jsou neklidný a hlučný, protože to tak prostě není. Nesmíte si pánové stěžovat, že máte hlučná auta, když jste si je s tím už kupovali - škodovky vždycky byly hlučný a je vidět, že i nadále budou a i když porovnám OII s 1,9 TDi a třeba Forda, Peugeota, nebo něco podobného s dieselem, vždycky bude i nová OII hlučnější. A bude to tak pořád, dokud to bude český zákazník kupovat a nebude se proti hluku ohrazovat. Škoda nemá zájem ztišovat hluk do kabiny od motoru, když vidí,l že ty auta za tyhle peníze prodá i tak a nikdo si nestěžuje. Vy byste taky nedávali další peníze ze své marže do něčeho navíc, kdyby vám lidi čekali na auta i několik měsíců - jako to bylo v případě mé služební Fabie II. Tím nechci pobouřit zdejší majitele škodovek a zapřísáhlých vlastenců kupujících si "česká" auta, ale co si budeme povídat, kdybysme měli na Lexusy, tak se po škodárně ani neobhlídneme. Prostě berte hlučnost škdovek jako vlastnost a ne jako chybu - ono to tak totiž skutečně je. Omlouvám se všem, které tento příspěvek rozčílí do běla
  11. No, já mám auto 14 dní a něco mi začíná vrzat a skřípat ve dveřích u spolujezdce. Je to dost nepříjemný a v pondělí s tím zajedu do servisu. Tohle by fakt u nových aut dělat nemělo a je mi jedno, jestli je to auto za 200 nebo 999 999,- tisíc.
  12. w.one

    Upravený maxidot

    Do Kopřivnice není problém dojet, ale za kolik. Jseš taky schopnej změnit barvu podsvícení jak u budíků, tak i u dotu a podsvícení třeba ovládacích prvků na tunelu? Dík
  13. w.one

    Upravený maxidot

    Ahoj pánové. Mám nově Fabii II Combi a rád bych místo standardního pal. poč. Maxidot. Pomůže mi někdo s jeho montáží a za kolik. Mám autorádio Dance, tak aby vše fungovalo. Díky za tip.
×
×
  • Vytvořit nový...