Přejít na obsah

RÁFEK

Uživatel
  • Počet příspěvků

    266
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem RÁFEK

  1. RÁFEK

    Kódování Kamiq

    Ochrana vybraných jednotek pomocí SFD je pouze u nové Octavie 4 a nejspíš i Enyaq. Všechny ostatní aktuální škodovky tím zatím "postiženy" nejsou. Start/stop již nelze vypnout pouhou změnou napětí u všech modelů od MR 2020 s gateway jednotkami, které mají označení indexem AC, AG.
  2. RÁFEK

    Lane assist

    Změnou kódování lze nastavit paměť poslední volby pro LA stejně jako u Scaly a už není třeba při každém startu vypínat :-). https://forum.skodahome.cz/topic/146900-scala-kódování/?do=findComment&comment=2441973
  3. @David46 Ahoj, návod jsem zveřejnil o několik příspěvků výše :-). Tak ještě jednou:
  4. Tak i má Scala je postižena "dětskou nemocí" prvních kusů v podobě nefunkční signalizace poklesu hladiny náplně ostřikovačů. Při návštěvě autorizovaného servisu mi sice potvrdili, že toto má umět každá Scala, bohužel už nejsou schopni závadu odstranit a tak požádali o radu z MB. Nabit informacemi z fóra jsem jim zmínil i možné chybné kódování, ale nepovedlo se opravit. Jsem tedy zvědav co jim poradí. Po návratu ze servisu za použití VCDS diagnostiky opraveno správným kódováním za 5 minut :-). Konkrétně jde o kanál v jednotce BCM: ENG141645-MAS00212-HW_Verbau-Nedostatek vody v ostřikovačích - nezabudovaný změnit na zabudovaný a už hlásí prázdnou nádobku.
  5. @Drapa postup je následující: A5 - Přední snímač asistenta jízdy - 07-kódování - Byte 14 - Bit 2-3 změnit na 08 Perso_HC,Last_setting Co se týče paměti jízdních profilů tak nemohu sloužit, ptž moje Scala je nemá. Tak nemám na čem zkoušet. @csabac na dobu trvání to nemá vliv, je to stejné. Nejsem si jist zda-li je to vůbec možné změnit. @slots s FA nemám žádný problém tak mi nevadí, že je zapnutý pořád.
  6. Vysvětlení zde: http://www.autolexicon.net/cs/articles/lane-assist/
  7. Trocha hraní s VCDS a Lane Assist toho ve Scale umí o něco více (viz. videa výše). - Aktivace možnosti výběru citlivosti - Aktivace adaptivního vedení v pruhu Největší radost mám ovšem z toho, že nyní si LA pamatuje poslední volbu. Tudíž už není potřeba při každém startu deaktivovat na maxidotu či v menu infotainmentu.
  8. Foto je z Bolera. Z Columbusu bohužel nemám, ale předpokládám, že to umí též :-).
  9. To určitě ne. Mám problém s nějakou funkčností, jedu navštívit servis. Nemám problém, spokojeně jezdím a neřeším aktualizace. Jinak tyto updaty se také provádí při pravidelné návštěvě servisu, kdy ti prověří zda náhodou nepotřebuje nějaká jednotka v tvém voze aktualizovat. Alespoň taková je teorie, praxi máme každý se svým servisem jinou :-). Zkrátka není potřeba se honit za nutně nejnovější verzí SW když vše funguje.
  10. Prakticky jen k aktualizaci map pro navigaci (Amundsen, Columbus) a loga rádií. Taková má osobní zkušenost. Aktualizace SW řídících jednotek ve voze je pro servis práce. Ještě to není jako aktualizace ve Windows :-).
  11. Nejnovější SW je 0463 (Swing, Bolero). Vyhlášena servisní akce 91W5. Takže hurá do servisu na aktualizaci :-).
  12. Trochu se divím proč rovnou neaktualizovali na nejnovější dostupný SW 0463, ale budiž :-). V domácích podmínkách jedině, že by ti někdo v servisu SW stáhl a dal na flashce. Ale proč by to dělali, že ano :-).
  13. K info. Octavia 2,0 TDI vyrobena srpen 2016 (MR 2017) Start-Stop bezproblémově vypnut pomocí VCDS změnou napětí viz. návod výše. Odesláno z mého HTC One_M8 pomocí Tapatalk
  14. Nevím jak Leon, takže ti moc neporadím [emoji4] , ale mohu potvrdit, že u mé Okty 1,6 TDI MR2016 S/S úspěšně deaktivován změnou napětí dle návodu v tomto tématu.
  15. Najde se tu mezi námi někdo šikovný v kódování z Liberecka (LB,JB,SM) nebo Mladá Boleslav, případně Východní Čechy? O Koktovi vím, jen zkouším někoho blíže. :-)
  16. Moje okta se chová úplně stejně. MR 2014, bez ostřiku světel. Jak říkaš, je to kravina, ale otravná . Bude to chtít vykoumat sw vypnutí alespoň toho gongu.
  17. Můžu potvrdit, Nexeny jsem viděl v místním Havexu na jednom Rapidu.
  18. RÁFEK

    Zimní pneumatiky

    Taktéž objednám Nokian WR A3 205/55 R16
  19. Taktéž max. spokojenost bez komplikací . My se blížíme 20. tis. a dohromady s předešlým Yetíkem už je to taky skoro 30. tis. km.
  20. Něco málo z letošního Goodwoodu .
  21. A Taktéž něco málo ode mne http://www.rajce.net/a7228397
×
×
  • Vytvořit nový...