Přejít na obsah

DonSalieri

Uživatel
  • Počet příspěvků

    30
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení DonSalieri

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. DonSalieri

    Jaký olej

    Tak do tohoto servisu bych osobne uz nikdy nesel..Starline je vysoce NEkvalitni olej, ktery se vlastne ani olejem neda nazyvat..Moje rada zni okamzite vypustit a servisaky nakopat do zadnice..Muzes pouzit klidne viskozitu 5W40 i 10W40 podle stylu jizdy tedy delsi trasy 10tka kratsi a caste starty 5tka.Zmineny Total Quartz 5W40 je vyborna volba za vybornou cenu, ktery muzu s klidnym svedomim doporucit, po Starlinu se motoru ulevi..
  2. To si piš, že to s tím souvislost má..Olej je pro Hydroštely životně důležitý...Normy jsou určitě velmi důležité a je třeba je dodržet, ale je potřeba daát i kvalitní a prověřenou značku, protože normy s podivem plní i oleje Tesco,Lidl atd...Otázka je jestli je vůbec skutečně plní a nebo plní tak tak a to pouze jako nové..
  3. Jaký olej je teď v motoru??
  4. Hlavní rozdíl je v tom, že motor SDi využívá přímého vstřikování zatímco 1.9D ve Feldě je klasický komůrkový diesel osazený ne moc povedeným čerpadlem Lucas...Už i na pouhý pohled se motory liší, ale v podstatě u obou jde o starou poctivou a "nezničitelnou" techniku
  5. DonSalieri

    Jaký olej

    Co jsem se dival tak oleje Petro Canada maji celkem dost specifikaci a schvaleni zrejme to bude celkem slusny olej, ale zkusenosti nemam..V ČR moc zname nejsou..
  6. DonSalieri

    Jaký olej

    http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=2884 koukni sem dost se to tam resilo... Jinak 5W40 nic s motorem neudela, na Avanol se vykasli a dej tam poradnej olej napr.(Agip,Total,Elf,Esso,Shell,Q8,Fuchs,Valvoline,Divinol,Mogul,Texaco,OMV,Mobi l......) Je na vyber hodne dobrejch oleju za slusny ceny, tak proc tam cpat nejakej Avanol vsak si sam precti zkusenosti v odkaze..
  7. Motorovej olej bych určitě vyměnil..Ten převoďák nebude potřeba..
  8. DonSalieri

    Motorovy olej

    Proč 5W30??Myslíš kvůli spotřebě?Zas tak rapidně stejně neklesne navíc ten olej je dražší. Pro motor SDi je ta 10W40 ideální..V případě více studených startů 5W40..Pokud se bude měnit pravidelně, doporučoval bych už po 10 až 12tis km, tak ten motor nás přežije..Není důvod do něj cpát drahou 5W30..
  9. DonSalieri

    Motorovy olej

    To vypadá, že dost jezdíš spíš delší trasy...V tom případě dej 10W40 a není problém..
  10. DonSalieri

    Motorovy olej

    Viděl jsem fotky motorů co jezdily na Magnatec a vevnitř byl pěkně špinavej..Magnatec sice celkem slušně maže (aby taky ne za ty prachy),ale to je tak všechno.. Proč tam lít horší olej,když můžu za stejný peníze nebo i za míň koupit lepší olej..
  11. DonSalieri

    Motorovy olej

    No asi bych to měl konkretizovat...Vyhnul bych se řadě Magnatec není to nic moc olej..Zato nová řada EDGE by se i dala doporučit slyšel jsem na ni zatím jen pozitivní ohlasy, zřejmě jde o kvalitní olej..Jinak k těm specifikacím..Ono specifikace má v dnešní době i olej Tesco,Hekra,Lotos a podobné hnusy,které je MOŽNÁ plní jen tak tak a to pouze jako nové...Čímž nechci říct,že by nebyly důležité to určitě ne!!
  12. DonSalieri

    Motorovy olej

    Do SDI bych osobně dal tohle http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1297 nebo http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=682 ..Oleje Fuchs jsou velmi kvalitní a do těchto motorů se hodí..Jinak můžeš použít i jiný olej 5W40 nebo 10W40 nějakého renomoveného výrobce.. (Total,LiquiMoly,Shell,Mobil,Q8,Efl,Valvoline)..Pokud máš víc studených startů bude lepší ta 5W40 pokud auto jezdí síš delší trasy dal bych tam tu 10sitku.. P.S. Vyhni se Castrolu !!!!!
  13. Bublinky by tam byt nemeli...Pokud tam jsou je neco spatne nekde to saje vzduch..Zkus se podivat jeste na utesneni filtru..
  14. DonSalieri

    Jaký olej

    Informace mám z olejářského fora na www.oleje.cz ..Myslím, že je tam poměrně hodně dobrých rad a informací..Například oleje Castrol tam mají velmi špatnou reputaci...Z toho co jsem četl tak mi vychází, že Castrol Magnatec je vyráběn HC technologií, tedy jde o "hydrokrak"...Ovšem některé HC oleje se klidně můžou kvalitou rovnat syntetickým olejům to připouštím..Oleje řady Magnatec jsou podle mě předražené a kvalita neodpovídá ceně.Možná, že řada Edge už bude lepší to zatím těžko posoudit..Samozřejmě jsou důležité normy,které Castrol plní, ovšem stejné normy mají dnes s podivem i různé no name oleje.Ovšem jedna věc jsou normy na papíře a druhá věc je realita..Prostě existují lepší oleje za lepší cenu, tak proč přeplácet Castol, pravda taky maže.
×
×
  • Vytvořit nový...