Přejít na obsah

self

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem self

  1. Taky jsem obdržel scalu 05/2022, a očekával jsem, že clona bude, ale nainstalována není.
  2. @marskama Trasa je za jeden den, samozřejmě pár přestávek. Jelikož to bylo v zahraničí, a největši část v Rakousku, snažil jsem předpisově, to znamená dle GPS a max +5km/h. Pokud to ovšem provoz dovolil. Podle té průměrné 102 km/h se nedá říct že se nějak často jezdilo pomalu v provoze, vzhledem k faktu, že se jelo předpisově ;). 7 kvalt a act, a občasné vyřazování (pravda, při ACC moc nevyřazuje, jestli vůbec?) dost nahrává nízké spotřebě. A v rakousku mají hodně tunelů 110km/h a zón kde se jezdi pomaleji pro snížení hluku vůči přírodě. @kecka tak to nevím jak to :D, čekal jsem i menší spotřebu, možná kdybych nepoužíval ACC. Dá se jezdit možná hospodárněji, ale popravdě ještě že existuje ACC a DSG, to by mi asi upadla pravá noha, člověka to tak nezmůže, když jde o delší trasy. EDIT: s BMW jsem jel taky přes rakousko zpět z dovolene ve 4 lidech za 5.2/100, právě proto bych čekal spotřebu lepší v autě které je o 14 let mladší :D
  3. Ahoj, motor zatím ještě surový, (asi 4 t. km.) 95% dálnice, 90% adaptívní tempomat, sice brzdy dostávají záhul, spotřebu to taky nezlepší, spíše naopak, ale za mě spokojenost. Aditiva zatím žádné. Tankováno palivo 95.
  4. Zdar, stala se mi taková nepříjemná věc cestou na dovolenou. Nejdřív jsem měl za to, že se mi přehřál mobil (Iphone xr) přece jenom už není nejnovější. Zkrátka, při zapnutém applecarplay a navigaci waze (google maps, cokoli), z ničeho nic se poloha v navigaci posunula o např. 200m mimo realnou polohu. Tzn. příklad jel jsem po rovné dálnici ale poloha kopírovala paralelně tuto trasu ale o 200 metrů bokem. Nešlo se na ní spoléhat. Dosavadní řešení bylo následující: mobil odpojen od bezdrátového nebo kabelového carplay a poloha v navigaci byla hned OK, jakmile jsem jí zobrazil skrze Bolero tak se hned posunula a ukazovala nesmysly. Zkoušel jsem pak různě restartovat mobil, chladit jej. A nakonec mě napadlo vypnout vozidlo, zamknout a znovu nastartovat, a pomohlo. Jenže na cestě zpět z dovolené se stalo totéž, při tom mobil byl celkem chladný. Tak jsem jel chvíli bez carplay, a po nějaké době se to nějakým zázrakem opravilo, a dalších 8 hodin trasy úplně v pohodě. Někdo zkušenosti, rady? Díky.
  5. Zdar, mám otázku ohledně akustického projevu DSG převodovky, mám teď auto měsíc a všiml jsem si, že při přeřazování například při pozvolném zrychlování jde občas slyšet takové cvaknutí od převodovky, jen se staženým okénkem. Vím že třeba pro režim P je v převodovce jakási záklapka na které vůz zabrzdí (ale brzdím jen ručkou) Ale pro řazení by tam měla být hydraulická mechatronika, která by neměla dělat žádné zvuky. Leda něco co dělá zvuky ve spojkové části DSG? Je to normální? nebo se obávám zbytečně? EDIT: asi "OK" dle tohoto videa, jak ojeté tak předpokládám i nové můžou jemně cvakat z principu fungování
  6. Problém je v tom, že každým způsobem se mobil nabíjí jiným proudem (rychlost nabíjení), a ten největší nabíjecí proud je stanoven výrobcem, ten lze dosáhnout jen kabelem. USB-C v dnešních škodovkách, si troufám říct dají i 40-60 nebo snad i 100W? Názorný příklad, takový iphone 13 se skrze lightning to USB nabíjí 20W, jenže když si ho člověk dá do PhoneBoxu nabíjí se ani ne polovičním výkonem: 7,5W(qi nabíjení nemá takovou účinnost přenosu energie, vznikají zde ztráty). Když si do toho započtu vlastní spotřebu telefonu tzn. nějakou navigaci, do pozadí spotify, a mobilní data tak na samotné dobíjení nezbyde moc. U starších telefonů se mohlo stát, že při horší kondici baterie a vyšším nárokům dnešních aplikací se telefon pomaličku vybíjel i při nabíjení, jak USB kabelem tak i třeba bezdrátovým. Osobně mobily nabíjím raději menším proudem, nejsem úplně fandou rychlonabíjením o 40 a více Wattech. Nechci mít po jednom roce rychlonabíjení 90% kapacity baterie, 90% co bych měl u pomalu nabíjeném mobilu po 3 letech používání. Ale chápu frustraci lidí, kteří očekávají, že se jím bezdrátem mobil nabije během pul hodinky při jízdě autem. EDIT: ano @keras , nabíjet nějakého samsunga v roce 2012 50 Watty by mělo katastrofální následky, dnes je tomu jinak, technologie se mění, ale nejsem toho zastáncem.
  7. Auto mám teprve 3 dny, ale appka funguje bez problémů. Taky na jabku.
  8. self

    Kde se šetřilo

    Ahoj, Auto mám objednáno 09/21, a vyrobeno bylo cirka před týdnem, dnes jsem se na něj šel kouknout než bude hotový a rozbalený, a TOP LED zadní světla má.
  9. self

    Výroba

    @Snowboarder ne že bych přímo urgoval u prodejce, ale prodejce byl ochotný v rámci svých skladovek nakonfigurovat mou sestavu a zřejmě tyto auta mají přednost. Ale tohle jsme řešili už v únoru. Takže jsem nakonec rád že to tak dopadlo.
  10. self

    Výroba

    Ahoj, mám objednáno od 09/21 s předstihem, avšak jak to sleduju tak dost pozdě, tak abych měl auto do května června 22. Auto je celkem ve vysoké výbavě, původně to naskákalo na říjen 22, ale po urgenci se mělo auto už každou chvíli vyrábět, prý minulý týden. Zatím jsem se netázal jak to dopadlo. EDIT: byl tu zákazník na foru, kterému to vyrobili a s autem už jezdí, objednával taktéž 09/22, ale teď už nevím kdo to přesně byl. EDIT2: 12.05.22 tak auto je vyrobeno, čeká se na dovoz k prodejci
  11. Něco mi říká, že tento asistent je již povinný u všech nových aut myslím od 2022 možná dřív (proto to plošné zdražování), pokud se pořádně podíváte na ceník Scaly, tak nikde nenajdete tuto volbu jako volitelnou položku, avšak v katalogu tento systém je prezentován. V konfigurátoru taktéž neleze tuto volbu najít a zvolit. Pokud tedy mám pravdu, nastává otázka, zda si @Snowboarder objednal Scalu v době kdy tato položka byla volitelná, a tudíž jí nedostane, nebo výrobce je nucen EU směrnicemi vydávat auta s těmito systémy ikdyž to člověk tehdy ani nechtěl. EDIT: mám objednanou Scalu z 09/21, která se má jít tento týden do výroby. S paketem, již historickým, kde byl obsažen tento asistent, ten nyní volitelný není, právě z důvodů že je povinný.
  12. Řešení neznám, spíš takový tip: Taky jsem řešil podobnou věc na jiném autě, startér točil a motor chytnul po 1-2 sekundách, při tom šel i cítit nespálený benzín. Takto se auto chovalo s nedochlazeným, tzn. ještě ne studeným motorem (např. po nákupu v obchodě), v zimě -20;+10C vždycky v pohodě, při takových teplotách se vždycky motor dochladil. Někdo mi radil, že na nízkotlaké pumpě, která je u nádrže, že tam nemusí držet po vypnutí zapalování tlak a když pak klesne, tak motor po nastartování točil. Bohužel tímto jsem problém nevyřešil, protože LPFP(low-preasure-fuel-pump) držel konstantní hodnotu tlaku. @hardhouse.trip nebude asi špatný tip i na tu vysokotlakou pumpu.
  13. self

    Kde se šetřilo

    To by mě zajímalo, zda v mé konfiguraci Style 2021 tam TOP led zadní světla budu mít, když jsem auto objednával v září 2021.
  14. Ale jo, bude to pravda, někde jsem se dočetl, že např. nová fábie IV musí mít taktéž aktivní žaluzie chladiče a plastové aerodynamické krytky kol a podobné, aby automobilka nemusela nabízet hybridní či mild-hybridní verze motoru. V příloze jsem dokonce našel pojistku dedikovanou žaluziím ve Scale. Dále v dílenské příručce jsou tyto obvody taky zakresleny, senzor žaluzií, servo žaluzií chladiče a podobné.
  15. Ahoj, na F III bolero, jsem si všim asi jediné funkce, a to byla při zaplým apple car play, tak to aktivovalo Siri asistenta, u androidu by to bylo věřím obdobné.
  16. Zdar, bolerem mám zkušenosti z firemní Scaly a F III. Jinak jsme si objednali scalu na květen bez Amunsen, mít navíc offline zastaralou navigaci a pár funkcí navíc mi nepřišlo výhodné. Dost jsem si zvyknul na kombinaci waze + spotify. Co se týče equalizeru, v boleru tuším je 3 nebo 4 pásmový? Za mě asi stačí i vzhledem k tomu, že jsem neměl možnost si přikoupit příplatkové audio s SUB vzadu. No to audio ve style nehraje nejhůře, příplatkové jsem neměl možnost si vyzkoušet jen to canton v superbu III, za mě nehraje špatně, hraje třeba čistěji než moje BMW E90 se základním audiem, ale ty basy ve Scale celkem slabé. Ale nic na co bych si nezvykl, a řek jsem si že v tom autě taky nemusím mít všechno... Za ten větší display nevím, UI mi přišlo identické, akorát větší display, funkčnost mi přišla stejná. S tím Subem, do toho bych v budoucnu možná i šel, nějaký co by se vlezl do boku, přesně tam kde to montují z výroby, ale zatím nemám žádnou představu.
×
×
  • Vytvořit nový...