Přejít na obsah

Bladik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 149
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Bladik

  1. Já mám od zásahu cca 20tkm a musím říci...je klid...👍
  2. Tak výsledek = výměna jednotky...číslo se nemění, prostě v ní bylo něco špatně...no jsem zvědav, na druhou stranu měl jsem půjčenou novou oktu a díky bohu za mého Koďouše :D ...
  3. Takže pohádka (no on je to spíš trochu horor) pokračuje. Evidentně někdo špatně zaktualizoval SW jednotky, protože jednotka odmítá komunikovat s originální Škodováckou diagnostikou...je zvláštní že mě s VCP i VCDS to jde :D ...dokonce jsem jim to ukazoval přímo na místě ... achjo ... Takže auto je opět v servisu a uvidíme s čím zítra přijdou..prý už raději drží skladem jednotky i volatny, tak se uvidí jestli nebudu nějaký případ mimo systém....dám vědět :)
  4. Tak já mám bohužel špatné zprávy, od updatu mám nalítáno cca 4000km a teď cca před dvěma dny to zase začalo hlásit. Do té doby opravdu nic. Teď s naprosto jistou pravidelností, ráno po startu minimálně 2x až 3x. Během jízdy zatím nic. Těžko říci co ten SW vlastně dělá, jestli se spíš nepokouší jen tu hlášku potlačit...ale na tohle by mohl odpovědět jen ten co to psal ... :) No uvidím, budu to sledovat. Tím že najezdím měsíčně cca 5000km, tak budu asi solidní tester.
  5. Ano vyskočí jim to jako "svolávačka" když přijede auto do servisu. A musím říc to samé co Vítek, také jsem cca před třemi týdny odkliknul nějaký update v infotainmantu a od té doby ani jedna chybka...otázka tedy je co to bylo, vyřešení opravdové a nebo nějaká obezlička aby to neřvalo??? ... to se těžko dozvíme :)
  6. Sorry, ale pocit z toho auta a jeho chování při akceleraci je úplně jinde, na tom videu sleduje dva parametry odpovídající volbě režimu toť vše. Já to testoval a fungovalo to mnohem lépe...skoro bych řekl že se to projevem velmi blížilo mému starému SUPu 162kW. Toto mění chování nástupu výkonu, prostě to nečeká s výkonem typu že se to táhne jak žvejka na botě. Nepřidá to žádné koně, to si myslí jen trouba. Změní to pouze projev chování nástupu výkonu. Závěr: Pocitově mě to pomohlo, každý si může vyzkoušet a říci si k tomu závěr.
  7. @hamouna @midlan ... podle mě řešíte naprosto dvě rozdílné věci. Michal v prvním příspěvku popisuje naprosto debilní chování převodovky a motoru, když je třeba rychle zmizet...toto chování opravdu "řeší" přenastavení v jednotce 44, ovšem pokud někdo používá AutoHold, začne při tomto nastavení jednotky 44 pociťovat "hrubé" zacházení převodovky...cuká při řazení z 1na2 nebo z 2na3 (nevím teď přesně u kterého stupně to je). Sice popisuje, že mu to nereaguje na plyn, ale s tím to opravdu nemá nic společného. Přehození plynu na chování Audi už nemá žádného velkého vlivu na sešlápnutí plynu, protože převodovky jsou nastaveny z výroby absolutně katastrofálně...tedy ekologicky.
  8. Na celou tuto akci je přímo svolávačka, vyskakuje jim to na VIN kódy ze systému, proto to někdo už může mít a někdo ne. Tím pádem by to mělo naskočit všem automaticky...snad tedy i mimo záruku. Já mám dojem, že to ten SW nevyřeší, může to nějak zoptimalizovat tak, že se to nebude objevovat tak často a tím pádem to přestanou lidi řešit...což můj případ nebude....začnu jim od teď šlapat na krk, včera jsem stavěl do latě garančáka....a zase jsem dostal odpověď, jaktože toho tolik víte, to nejsou veřejné informace...co mi asi tak jiného zbývá než si informace sehnat že :)
  9. Tak jsem včera vyzvedával Superba po týdnu ze servisu...nic se na něm neudělalo. Škodovka zakázala jakékoliv výměny volantů, všechny volanty, které tam měli připravené na výměnu se vrácí zpět do výrobního závodu. Čeká se na uvolnění nového SW. Včera byla uvolněna verze pro Kodiaqa, což by mohlo znamenat, že pro Superb to bude také co nevidět. To jestli nový SW řeší ten problém už bude ve hvězdách a můj názor je .... že velmi těžko. Co mě ale nasralo nejvíc, že jsem měl na tomto autě ještě další dvě reklamace a nic neudělali, prostě tam to auto stálo a naprosto k ničemu...celý přístup Škodovky jde úplně do ..... a i zákazník odebírající pravidelně na RKS smlouvu auta v hodnotách přes mega pro ně nic neznamená...začínám hledat jiného dodavatele mimo VW groupu...tohle je fakt hnus!
  10. Těch chyb, který to otravné pípání způsobuje je víc a jen jedna z nich je řešitelná výměnou volantu, ostatní prý řeší nový FW....ale těch slibů od Škody v tomto bylo už tolik, že se mi z toho chce zvracet. Mám teď jednoho Superba s tímto problémem, tak jsem zvědav s čím na mě přijdou...u auta za 1,2 mega...fakt super...
  11. Já jsem lehnul s angínou, tak jsem to nemohl moc testovat ... ono najít delší rovinku, kde to můžeš rozjet v Brně bez děr, kterým se musíš vyhnout je aktuálně dost problém. Služebky sjem musel zrušit. Každopádně včera testováno aspoň na kousku a nic co by mi táhlo auto doprava jsem nezjistil, ale raději na závěr počkám jak vyrazím někam mimo...
  12. Tohle trvá tak 6-12 měsíců než se to projeví. Jsem zvědav, kolegův Superb už je jak zvonkohra, takže je také objednán na výměnu. U mého Kodiaqu, kterému je cca 9 měsíců se to zatím projevuje sporadicky...tak uvidíme jestli se jim to povedlo vyřešit nebo ne.
  13. No nevím, jet 450km 6,5hodiny se mi zdá jako sebemrskačství...měl jsem tento motor a najel jsem s ním přes 300tkm, spotřeba byla úžasná a to jsem rozhodně nejezdil po dálnici 100vkou. Užívejte si akceleraci a tah tohoto motoru..už se takový koupit nedá.,.to mlžu teď potvrdit :( I opravdový přelet Německem byl za 8,9. V ČR jsem s ním jezdil pod 8 bez problémů. Jooo kde jsou ty časy....
  14. Jj to bylo ještě když se nešetřilo :) ... už tuto díru má i moje SQ7, která je 5 let stará
  15. Ještě jednou se na to zaměřím, ale neuvědomuji si takovéto chování a to ani u předchozího Superba, kde jsem měl motor, který opravdu uměl zatáhnout a nikdy jsem si nevšiml tohoto chování. Tento 140kW bohužel akceleraci moc nemá...myslím, že bych si toho ale při mých dlouhých trasách, kde volant v některých případech jen lehce přidržuji všimnul, na druhou stranu jsem asi jeden z mála který hojně využívá lane assist...a ten si držení v pruhu pohlídá sám...ještě dám vědět.
  16. To má každé auto, které má posuvnou zadní lavici...prostě ta mezera zmizí až si na maximu zadní pozice ať už posunem vodorovným, tak i maximálním sklopením do polohy "ležmo".
  17. Ahoj, 2,0TSi 140kW, 4x4 FL - nic takového nepozoruji...najeto 20tkm. Tvrzení že je to kvůli bezpečnosti je dle mě solidní <> ... od toho tam je asistent, který auto zastaví v pruhu, případně u pravé krajnice.... Mě se to nějak nezdá jako vlastnost vozu...pak by to dělaly přece všechny auta tohoto typu.
  18. Má někdo zkušenosti s firmou Profichip? Zdá se mi to co tam píšou jako rozumné, ale nějaké reference se hodí. Díky.
  19. No já dnes vezl kolegův Superb na servis a vyhřívání volantu poslal TA úplně do kopru, dokud jsem vyhřívání zase nevypnul...tak nevím, ale do dneška jsem žil v domění, že zapnuté vyhřívání funkci TA zlepšuje a ne úplně deaktivuje...jsem zvědav co na to Škoda...hodil jsem jim to na hlavu včetně toho papíru co mi nabídli k podpisu .... :)
  20. No ono je to spíš na nějakou hromadnější žalobičku. Zákon mluví jasně, není možné odstranit závadu výrobcem odstoupení od smlouvy a v krajních možnostech žádat i nějakou náhradu navíc. Znám styl jednání v automotive businessu, výrobce volantu to bude muset vyřešit... jinak je ŠA zahrabe hodně hluboko. Docela by mě zajímalo jak to řeší např. v Německu, Británii, apod. Pokud se někdo v záruční době ozve měl by naléhat na výměnu volantu, ať už po jednání se servisem nebo s ŠA linkou to je úplně jedno....evidentně po nějakém nátlaku ten volant výmění a tím že bude vyměněn, zase běží záruka na tento díl...nebo?
  21. No ještě chviličku, dostane se to do nějakých novin...a pak snad už hoši budou natolik v tlaku že ten soft dotáhnou do konce. PS: Má stejné problémky i VW či Audi? Vždyť jedou na stejných platformě ne?
  22. Jo to je jasný, ale aspoň něco, protože chápu že je dost na nervy když ti na každým km vyskočí hláška o deaktivace TA... Doufám, že Škoda ten SW dodá co nejrychleji, u mého Kodiaqa to není tak hrozné, ale kolega v Supu to má opravdu co chvilku a ten už začíná být hodně nervózní když přijede z delší služebky :)
  23. Tak to mám v Kodiaqu trochu jinak.... Lane asist hlídá pruhy ale zasahuje do řízení....tedy jezdí cik cak mezi čárama....pokud s tím nic neděláš zařve a objeví se hláška jeď uprostřed(nebo něco takového)...ale dál jsem ho nikdy nepustil, takže nevím co by se stalo kdybych ho nechal jezdit cik cak a neposlechl tu hlášku...a studovat manuál se mi teď nechce :)
  24. Fakt? Vždyť ty ostatní asistenti fungují i když není TA zapnuté...to se mi nezdá že by to deaktivovali úplně všechno...ale aktuálně je u Škodovky možné asi vše...
  25. Mělo by dojít k deaktivaci pouze travel asistenta, tedy vlastně k té kombinaci všech asistentů dohromady...každý asistent sám za sebe by měl fungovat...ale jistý to není.. Bohužel Škoda se rozhodla přistupovat k reklamacím všeobecně takto blbě...např. mi tvrdí, že chyba uložená v paměti motorové jednotky, která se již opakovala 3x a vždy způsobila pád motoru do nouzového stavu, je stará a nemůžou se na ní ohlížet...když mi tohle při předávání tvrdili, přemýšlel jsem jestli právě nepřistál borec z Marsu...je to hnus
×
×
  • Vytvořit nový...