Přejít na obsah

PavelZ

Uživatel
  • Počet příspěvků

    72
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem PavelZ

  1. Tohle jaro jsem si tohoto problému taky všimnul (1.6, climatronic). Jako na potvoru po celou dobu záruky (4 roky) nic. Pomohla někomu ta výměna ventilu? Za cca měsíc jdu na pravidelný servis, tak by mě zajímalo, zda-li se mám zmínit o tom přípisu s výměnou ventilu. Hlavně mám strach, aby na tom nenadělali víc škody než užitku.
  2. Já pozoruju podobný problém. Při zapnuté klimatizaci (climatronic) kolem cca 2tis. otáček se z motoru ozývá hučení/pískání a je závislé na otáčkách motoru. Když vypnu klimatizaci, tak toto hučení/pískání ihned přestane. Přitom klimatizaci mi plnili a kontrolovali při servisní prohlídce loni v červenci. Napadá mě, jestli by to nemohlo být nějaké ložisko v kompresoru, případně něco podobného?
  3. PavelZ

    Climatronic

    Toto je normální chování ...
  4. PavelZ

    Climatronic

    Naprostý souhlas s bojlerem. Taky před dojezdem nenastavuju ECON a klimatizace nijak nesmrdí. Nicméně každý rok spolu se servisní prohlídkou nechávám klimatizaci čistit.
  5. PavelZ

    Climatronic

    Mít výdechy studeného vzduchu nasměrované na sebe zdraví moc neprospívá. Taky je třeba pravidelně dezinfikovat výparník aby tam nevznikala plíseň. Kombinace obou těchto faktorů může způsobovat popisované problémy.
  6. PavelZ

    Climatronic

    Já tedy s Climatronicem žádné potíže nemám. Na palubce mám prostření ofuky nasměrované úplně nahoru, boční nahoru a k oknu. Nikdy tak na mě nefouká. Jediné na co šahám je teplota (dle teploty venku a dle mého oblečení) a občas vnitřní cirkulace, případně odmlžení předního okna. Jinak vše nechávám na automatice a jsem spokojen.
  7. PavelZ

    Zimní pneu

    Právě z důvodu možnosti využití sněhových řetězů jsem použil rozměr 185/55 R15. Před rokem, kdy jsem zimáky kupoval v rozměru 195/55 snad ani nic nebylo.
  8. PavelZ

    Brzdy

    Tak asi málo jezdíš . Nové kotouče ti budou reznout taky.
  9. PavelZ

    Brzdy

    To že jsou orezlé celkem nic neznamená. Důvodem k výměně je sjetí na tloušťku udanou k výměně, nebo jiné problémy (zvlněné kotouče atd.)
  10. PavelZ

    Topení

    Já mám FII 1.6, r.v. 2009 a na topení si stěžovat nemůžu. Teplý vzduch fouká už po pár stech metrech. V porovnání s Felicií 1.6 bych řekl, že to je stejný.
  11. PavelZ

    Climatronic

    jak píše bojler. Nastavit stupně a neřešit. Já jezdím na AUTO celý rok. Jediné co měním je, že v zimě nastavuji teplotu 19 stupňů protože mám na sobě více oblečení.
  12. Já mám Fabii MR 2010 a dunění z prostoru ventilátoru při přejezdu nerovností pozoruji taky, ale jen když jde ventilátor skoro na plné obrátky. Jinak ticho, tedy až na pazvuky ze dveří a horní části palubky.
  13. PavelZ

    Climatronic

    Co je důvodem této změny? Cena?
  14. nevíte jestli je nějaký posun s tímto problémem, resp. jaká je nejaktuálnější verze SW?
  15. Zdravím, o víkendu mi zničehonic při nastupování do auta prasklo čelní sklo - prasklina ve tvaru L od horní hrany skla směrem dolů cca 30 cm dlouhá. Jedná se o necelý rok starou FII, najeto 15.000 km. Mám šanci to vyreklamovat na záruku?
  16. PavelZ

    Brzdy

    Nevíte jaké změny jsou na brzdách po faceliftu?
  17. PavelZ

    Climatronic

    Pokud se nepletu, tak na Climatronicu se nastavuje požadovaná teplota v interieru. A vzhledem k tomu, že ŘJ klimatizace se snaží na tuto teplotu dostat co nejrychleji je vzduch vháněný do auta určitě teplejší. Já mám klimu puštěnou od koupi pořád na AUTO a nemůžu si stěžovat. Na klapky ofuků jsem zatím vůbec nesáhl. Každopádně z klapek uprostřed palubovky nic nefouká. Vzduch jde na nohy, okno a boční výdechy.
  18. O vikendu jsem si sedl na místo spolujezdce a je tam slyšet stejný hluk jako u řidiče, takže z toho usuzuju, že je to asi normální. Uvidím jak to bude slyšet s letníma gumama.
  19. Na svým autě taky pozoruju zvýšený aerodynamický hluk pronikající do interiéru. Vždy si myslím, že mám trochu stažené okno. Navíc bych řekl, že do kabiny proniká i hluk od kol. Hlavně je to znát, když na silnici přejedu místo s hladkým asfaltem a nejlépe mokrým. Taky to pozorujete nebo je to spíš závada mého vozu a měl bych to řešit se servisem?
  20. Určitě je třeba měnit jednotku ABS? Já myslel, že to ovládá ŘJ motoru.
  21. Přesně tak. Bydlím totiž na kopci a proto se o to zajímám. Bohužel když jsem si objednával auto, tak jsem na toto bohužel pozapomněl. Proto teď zjišťuji co obnáší dodatečná montáž.
  22. právě že jsem hledal, ale nic konkrétního jsem nenašel. Vše se víceméně točilo kolem ESP.
  23. Nevíte někdo je-li možná, případně co vše obnáší dodatečná montáž ASR?
  24. Nevíte kde se v ČR dá sehnat ten zpětný ventil a na jaký průměr hadičky to musí být?
  25. PavelZ

    B-sloupek

    Tak problém podlepením krytu panelu přístrojů vyřešen.
×
×
  • Vytvořit nový...