Přejít na obsah

athlon

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení athlon

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Západku zatím nechám tak jak je. Našel jsem na fóru o Octaviích a VW radu, že se při leštění auta nemá nanášet leštěnka na tu část kde se opíra to těsnění, že prý to pak šíleně vrže. A to já jsem udělal (i když už je to delší dobu). A taky někteří používají suché mýdlo. A tak jsem udělal mýdlovou vodu a rám kde se těsnění opírá jsem umyl tou mýdlovou vodou a taky jsem suchým mýdlem potřel ten semiš. Nevěřil jsem tomu, ale funguje to jako malý zázrak. Při zavření dveří na ně můžu tlačit jak chci a je absolutní ticho. Nevím jak dlouho to vydrží a ještě jsem nikde nejel, ale zatím to vypadá dobře.
  2. No já na dveřích (Roomster) žádné gumové dorazy nemám. Otec na fabii má jeden dole, ale já tam mám akorát maly placatý špuntík a ten šroubovat nejde.
  3. Mě přístrojovka nevrže, spíš tam něco občas zadrnčí nebo zarezonuje hlavně u spolujezdce okolo horního kastlíku, ale když to není trvalé tak to už neřeším. Co mě ale začíná otravovat je VRZÁNÍ hlavně předních dveří. A to obvzlášť když stojím někde déle na sluníčku. To potom když se rozjedu a než se karosérie trochu ochladí je hotový vrzací koncert. Zjistil jsem že to dělá to semišové těsnění předních dveří. Stačí v těch místech na zavřené dveře potlačit zevnitř nebo zvenku a už to vrže. Jak se karoserie hýbe na nerovnostech nebo i v zatáčkách je to jako se vrtět na kožené sedačce. Nevím jaký má to semišové těsnění důvod, ale zadní dveře mají normální gumové, to namažu silikonovým sprejem a je pokoj. Jenže čím mám namazat ten semiš na předních ? Sprej se do toho vsákne a je to k ničemu. Nemáte nějaké tipy, dělá vám to taky ? Možná by pomohlo dotažení dveří aby se tak nehýbaly, nevím.
  4. Zdravím všechny. V poslední době vidím čím dál tím více Roomsterů, kterým nesvítí ty koncové "céčka" celé. Někomu třeba jenom spodní část, jinému spodní i prostřední atd. Kolik tam vlastně je žárovek v jednom světle ? Tři ? Šest žárovek na dvě koncové světla se mi zdá trochu moc. Jaký mají odběr ?
  5. Chtěl bych se zeptat jestli se dá celá ta opěrka nějak jednoduše vyndat ven aby nezavázela, např. když potřebuju převést něco delšího a prostrčit to z kufru mezi sedačkami až pod přístrojovku (vezli jsme tak ve Fábii třeba podlahové lišty).
  6. athlon

    Ceny ALU disků

    Cena je určitě jenom za 4 kola. Za ALU rezervu se navíc připlácí podle ceníku dalších 3000 kč.
  7. athlon

    Ceny ALU disků

    To jsou všechno malé věci, je třeba si uvědomit, že ty Aviory u nového auta nestojí 12000,- ale ta částka se připlácí. Tzn., že bych očekával odečtenou cenu plecháčů, které mi seberou i s poklicemi. Vzhledem k tomu, že jeden plecháč stojí asi kolem 1000 kč a jedna poklice asi 400 kč (sada Hermes poklic stojí 1309 kč) cena doplatku za jedno lité kolo by měla být podle mě zhruba 1200 kč (když přičtu nějaké bezpečnostní šrouby atd. tak o něco vyšší) ale určitě ne 3000 kč.Prostě jediný důvod proč bych si měl nechat lité kola obout už při výrobě neexistuje. Jedině, že bych snad nevěděl co s penězma
  8. Pro nový rok 2008 je Roomster ve verzi Style nabízen nově i s interiérem v barvě Onyx-Onyx (celý černý). Jedni tady na fóru píšou, že jedině černý interiér, protože světlý vypadá lacině, druzí zase, že ten světlý interiér to oživuje. Každý má prostě jiný názor. Mě by spíše zajímaly praktické zkušenosti s tím světlým interiérem. Jestli se moc nešpiní a hlavně jestli jsou ty plasty opravdu dost kvalitní a po delším čase nezačnou zašedat nebo žloutnout vlivem slunce atd. Dvoubarevné provedení se mi líbí, ale přece jenom mám jakési obavy jak to bude vypadat po letech. U starých Fábií ta druhá barva byla podstatně tmavší.
  9. athlon

    Ceny ALU disků

    Tak to by mě docela zajímalo jaké gumy se dodávají na 15" plecháčích a na 15" Aviorech ?
  10. athlon

    Ceny ALU disků

    Zaráží mě ceny příplatků ALU kol na nového Roomstera. Např. za 15" Aviory se připlácí 12000,- a za 16" Atria 15000,-. Přitom když se podívám přímo na stránky Škodovky do originálního příslušenství tak Avior stojí 2563,40 kč (což za 4 kola dělá celkem 10253,60 kč) a Atria stojí 2699,80 kč (4 kola 10799,20 kč). Ceny nejsou uváděny jako akční a jsou i s DPH. Takže když si je koupím samostatně později tak mě to vyjde levněji a ještě mi zbydou plecháče z nového auta, na které pak můžu koupit pneu na zimu. Díval jsem se i na ostatní příslušenství a tam už je to vždy dražší než když si to připlatím u nového auta. U těch kol je to ale naopak, nechápu.
×
×
  • Vytvořit nový...