Přejít na obsah

Jura24

Uživatel
  • Počet příspěvků

    33
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

703 zobrazení profilu

Oznámení Jura24

  1. Už tomu fakt nerozumím. Už jsem chtěl AA pochválit. Mám nejnovější verzi 9.8.632424. Zapnul jsem povolení používat GPS pro AA. Bezdrátové připojení fungovalo úplně v pohodě. Vždy cestou do/z práce se to bezdrátově chytlo v pohodě, dokonce jsem mohl zadávat přes klávesnici nehledě jestli jsem měl zpojenou ručku nebo ne. Ale dnes ráno opět se to nechtělo připojit. Všlijaké restartování Infotainmentu nepomohlo - zase to smrdí tím, že mu vadí povolené GPS. Od včerejška jsem v mobilu ani v autě nic nedělal. Nechápu, proč to zase nešlo.... Už mě to fakt vytáčí. Docela rád bych se osobně sešel s vývojáři Škodovky - měl bych na ně spoustu otázek, např. nechápu proč AA přes bezdrátové připojení potřebuje BT i WiFi zárověň? Kdyby se někomu podařilo na něco přijít, budu moc rád za feedback :)
  2. To jsem tak měl ale vždycky nastavené - tedy polohu zakázanou, aby bezdrátově se mi to připojilo. Nicméně v předchozích verzí AA mi psaní klávesnicí šlo když jsem stál nebo zastavil. Takže tím GPS oprávněním to asi nebude - spíš chybou v nejnovější verzi AA. Mám Samsung Galaxy S22 Btw, přišel už někdo na řešení? Připojování kabelem se mi fakt nechce, když bezdrátově mě to jinak funguje v pohodě.
  3. Tak já mám taky stejný problém. Po tom co AA naskočí (ať už mám zaplé zapalování nebo nastartovaný motor), tak mi to nedovolí psát - protože prej jedu. Děje se to tak ikdyž mám zataženou ruční brzdu. O tomto problému vím už ale dlouho - je to tak asi několik měsíců.
  4. 3,2 barů to je nějak přehnaně moc ne? :o
  5. Ahoj, také mě se to už stalo dvakrát po posledním tankování. Stalo se mi tak, když přes víkend jsem nejezdil a v pondělí ráno, kdy bylo -7°C, motor chytnul asi tak po 5s a dalších cca 3-5s jakoby škytal - auto se při tom zatřepe. Nechám ho na volnoběh minutu až se to uklidní a vyrážím citlivou jízdou. Tankuji EuroOil Diesel Optimal (zimní nafta s filtrovatelností -24°C) + Zimní VIF.....který mi zbyl z minulého roku - to si myslím, že za to mohl, protože zelená barva staršího zimního VIF byla taková více dozelena. Nový VIF má takovou mentolově zelenou. Navíc plechovku jsem míval vždy v kufru auta, což taky není správně, jelikož se to má skladovat do +5°C. V práci jsem využil naše světelné mikroskopy a udělal jsem si analýzu nového vs starého VIF. Zjistil jsem, že ve starém VIFu (který jsem teda nechával v zimně v autě) se vytvořili takové nerozpuštěné cucky - takže si říkám, že ta poslední dávka, která těchto cucků měla nejvíc, způsobila ucpání palivového filtru Přikládám dvě fotky z mikroskopu: V novém VIFu jsem viděl pár mikroskopických krystalků, kdežto ve starém (vlivem nízkých teplot a delšímu skladování) pravděpodobně došlo ke shlukování těchto krystalků do větších chuchvalců, které jdou vidět i pouhým okem. Zkoušel jsem je zahřát, ale už se nerozpustili. Takže závěrem: neskladovat zimní VIF v negarážovém autě v zimě a nepoužívat víc jak rok staré :D Edit: dneska budu tankovat tentokrát již s novým VIFem, tak se to snad zlepší :)
  6. Jo aha tak to jsem nevěděl :) Tak obecně benzíny mají menší emise než diesly (proto nepotřebují vstřikovat "chcanky" :D do výfuku), takže třeba po chipu jsi byl pořád v normě. Tak snad se sem někdo přidá do diskuze. Kdo má 1.6 TDI po chipu?
  7. Ahojte :) chci se jen zeptat: Letos na začátku listopadu jsem byl v autorizovaném servisu, kde mi řekli, že je potřeba vyměnit brzdové kotouče a destičky. Prý je kontrolovali a byly zralé na výměnu. Prý po 60tis. se musí vyměnit - nevím jestli je to pravda, nebo jestli si chtěli chlapci nadělit na Ježíška. Servis mě stál celkově přes 26tis. Kč v autorizáku. Takže tohle mám všechno nové vyměněné. Brzdí to lépe - s tím nemám problém. Ale teď poslední dobou mi docela dost pískají - zvlášť při brždění z nižší rychlostí (30km/h) Je to normální? Zlepší se to? U starých brzd mi to nikdy nedělalo. Díky za odpověď :)
  8. Právě si myslím, že to zvýší emise, když se zvýší množství nafty a vzduchu - zvýší se efektivita spalování - více energie = více zplodin. Myslím si, že kdyby to bylo tak jak píšeš, tak by výrobce prodával tuhle Scalu s tímto motorem ve dvou konfigurací: 85 kW a 110kW, ostatně takto to bylo i u jiných škodovek - rozdíl byl jen u programování řídící jednotky - a rozdíl v ceně daleko větší - prostě marketing. Důvod proč nemáme dieslovou Scalu s výkonem 110kW je prostý - prostě EU a splnění Euro6....proto by mě zajímalo, jestli na STK by na to chip přišly. Ale jak píšeš, že si s tím neměl problém na STK tak si myslím, že jsou dvě varianty: buď to špatně naměřily, nebo máš špatný ("falešný" - že tam vhání třeba jen více vzduchu) chip.... Chip jsem ještě nikdy nedělal, takže mě se to tu kecá viď :D Jen píšu co jsem se dozvěděl z netu, od známých nebo přímo od Škodovky :)
  9. když bych měl chip, tak na STK asi neprojdu, že? :D ...takže si to nechat udělat nekde (třeba Cimbu), kde mi udělají kopii originálního SW, který bych si zpětně nahrál před STK a po kontrole zase to hodil zpět?
  10. Víte prosím přesně o jaké silentbloky a různé gumové úchyty se jedná? Plánuji jet zase do autorizovaného servisu. Auto mám stále v záruce, takže na ně budu tlačit. Po minulém servisu mi řekli, že nic neslyšeli... Tak abych chlapce lépe navedl. Určitě bych upřednostnil výměnu z a nové.
  11. Tak jsem si řekl, že zkusím taky jednou přesedlat z Waze do Mapy.cz, které mají nejkrásnější namalované mapy. Bohužel po nastartování (auto stojí) mi AA ji nedovolí spustit (viz foto) spusteni v mobilu sice funguje, ale nepromítne se na infotainmentu. Jediný správný postup je před nastartováním auta i infotainmentu si nejdřív otevřít Mapy v mobilu (nejlépe s už nastavenou trasou). ...to mám takhle jako dělat pořád? S Waze takové problémy fakt nemám. A už mě nějak nebaví, že AA rozhoduje o tom co je bezpečné a co není....dost to omezuje na svobodném rozhodování řidiče. Vše mám aktuální. Samsung Galaxy S22 -> bezdrátové připojení
  12. Jura24

    Jaký olej?

    Tak mě včera na autorizovaném servisu řekli, že 5W-30 507.00 rozhodně nedoporučují - prý je to jen jako nouzovka na kratší dojezd. Takže mi doporučili 0W-30 507.00 - všiml jsem si, že ho taky mám napsaný na nálepce z boku při otevření dveří řidiče.
  13. já na mé S22ce s GPS problém nemám. a ano při položení mobilu na tu desku by se měl zesílit GPS signál - nemohu posoudit, protože jsem to neporovnával. Ono když mi to funguje, tak se o to nestarám :D ....a také při položení mobilu (podporující bezdrátové nabíjení) se musí na displeji zobrazit nahoře u stahovací roletky vpravo takový symbol připomínající "P"
  14. Tak poslušně hlásím, že mi to opět vše funguje. Bezdrátově se připojí v pohodě 💪😁 Pomohlo vypnutí a zapnutí BT infotainmentu, takže jsem si to taky dal do roletky. Povolení polohy pro AA mám stále zakázané. Tak uvidím na jak dlouho budu mít klid :D Ještě přikládám fotky konfigurací AA a infotainmentu
  15. Kabelem připojení vždy selhalo, bezdrátově před systémovou aktualizací to fungovalo v pohodě. Android auto mám úplně původní konfiguraci jak na začátku. Jakou máš verzi Android Auto? Ale jelikož jak jsi psal, že nemáš Scalu, tak možná proto máš klid :D
×
×
  • Vytvořit nový...