Přejít na obsah

Jura24

Uživatel
  • Počet příspěvků

    33
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Jura24

  1. Už tomu fakt nerozumím. Už jsem chtěl AA pochválit. Mám nejnovější verzi 9.8.632424. Zapnul jsem povolení používat GPS pro AA. Bezdrátové připojení fungovalo úplně v pohodě. Vždy cestou do/z práce se to bezdrátově chytlo v pohodě, dokonce jsem mohl zadávat přes klávesnici nehledě jestli jsem měl zpojenou ručku nebo ne. Ale dnes ráno opět se to nechtělo připojit. Všlijaké restartování Infotainmentu nepomohlo - zase to smrdí tím, že mu vadí povolené GPS. Od včerejška jsem v mobilu ani v autě nic nedělal. Nechápu, proč to zase nešlo.... Už mě to fakt vytáčí. Docela rád bych se osobně sešel s vývojáři Škodovky - měl bych na ně spoustu otázek, např. nechápu proč AA přes bezdrátové připojení potřebuje BT i WiFi zárověň? Kdyby se někomu podařilo na něco přijít, budu moc rád za feedback :)
  2. To jsem tak měl ale vždycky nastavené - tedy polohu zakázanou, aby bezdrátově se mi to připojilo. Nicméně v předchozích verzí AA mi psaní klávesnicí šlo když jsem stál nebo zastavil. Takže tím GPS oprávněním to asi nebude - spíš chybou v nejnovější verzi AA. Mám Samsung Galaxy S22 Btw, přišel už někdo na řešení? Připojování kabelem se mi fakt nechce, když bezdrátově mě to jinak funguje v pohodě.
  3. Tak já mám taky stejný problém. Po tom co AA naskočí (ať už mám zaplé zapalování nebo nastartovaný motor), tak mi to nedovolí psát - protože prej jedu. Děje se to tak ikdyž mám zataženou ruční brzdu. O tomto problému vím už ale dlouho - je to tak asi několik měsíců.
  4. 3,2 barů to je nějak přehnaně moc ne? :o
  5. Ahoj, také mě se to už stalo dvakrát po posledním tankování. Stalo se mi tak, když přes víkend jsem nejezdil a v pondělí ráno, kdy bylo -7°C, motor chytnul asi tak po 5s a dalších cca 3-5s jakoby škytal - auto se při tom zatřepe. Nechám ho na volnoběh minutu až se to uklidní a vyrážím citlivou jízdou. Tankuji EuroOil Diesel Optimal (zimní nafta s filtrovatelností -24°C) + Zimní VIF.....který mi zbyl z minulého roku - to si myslím, že za to mohl, protože zelená barva staršího zimního VIF byla taková více dozelena. Nový VIF má takovou mentolově zelenou. Navíc plechovku jsem míval vždy v kufru auta, což taky není správně, jelikož se to má skladovat do +5°C. V práci jsem využil naše světelné mikroskopy a udělal jsem si analýzu nového vs starého VIF. Zjistil jsem, že ve starém VIFu (který jsem teda nechával v zimně v autě) se vytvořili takové nerozpuštěné cucky - takže si říkám, že ta poslední dávka, která těchto cucků měla nejvíc, způsobila ucpání palivového filtru Přikládám dvě fotky z mikroskopu: V novém VIFu jsem viděl pár mikroskopických krystalků, kdežto ve starém (vlivem nízkých teplot a delšímu skladování) pravděpodobně došlo ke shlukování těchto krystalků do větších chuchvalců, které jdou vidět i pouhým okem. Zkoušel jsem je zahřát, ale už se nerozpustili. Takže závěrem: neskladovat zimní VIF v negarážovém autě v zimě a nepoužívat víc jak rok staré :D Edit: dneska budu tankovat tentokrát již s novým VIFem, tak se to snad zlepší :)
  6. Jo aha tak to jsem nevěděl :) Tak obecně benzíny mají menší emise než diesly (proto nepotřebují vstřikovat "chcanky" :D do výfuku), takže třeba po chipu jsi byl pořád v normě. Tak snad se sem někdo přidá do diskuze. Kdo má 1.6 TDI po chipu?
  7. Ahojte :) chci se jen zeptat: Letos na začátku listopadu jsem byl v autorizovaném servisu, kde mi řekli, že je potřeba vyměnit brzdové kotouče a destičky. Prý je kontrolovali a byly zralé na výměnu. Prý po 60tis. se musí vyměnit - nevím jestli je to pravda, nebo jestli si chtěli chlapci nadělit na Ježíška. Servis mě stál celkově přes 26tis. Kč v autorizáku. Takže tohle mám všechno nové vyměněné. Brzdí to lépe - s tím nemám problém. Ale teď poslední dobou mi docela dost pískají - zvlášť při brždění z nižší rychlostí (30km/h) Je to normální? Zlepší se to? U starých brzd mi to nikdy nedělalo. Díky za odpověď :)
  8. Právě si myslím, že to zvýší emise, když se zvýší množství nafty a vzduchu - zvýší se efektivita spalování - více energie = více zplodin. Myslím si, že kdyby to bylo tak jak píšeš, tak by výrobce prodával tuhle Scalu s tímto motorem ve dvou konfigurací: 85 kW a 110kW, ostatně takto to bylo i u jiných škodovek - rozdíl byl jen u programování řídící jednotky - a rozdíl v ceně daleko větší - prostě marketing. Důvod proč nemáme dieslovou Scalu s výkonem 110kW je prostý - prostě EU a splnění Euro6....proto by mě zajímalo, jestli na STK by na to chip přišly. Ale jak píšeš, že si s tím neměl problém na STK tak si myslím, že jsou dvě varianty: buď to špatně naměřily, nebo máš špatný ("falešný" - že tam vhání třeba jen více vzduchu) chip.... Chip jsem ještě nikdy nedělal, takže mě se to tu kecá viď :D Jen píšu co jsem se dozvěděl z netu, od známých nebo přímo od Škodovky :)
  9. když bych měl chip, tak na STK asi neprojdu, že? :D ...takže si to nechat udělat nekde (třeba Cimbu), kde mi udělají kopii originálního SW, který bych si zpětně nahrál před STK a po kontrole zase to hodil zpět?
  10. Víte prosím přesně o jaké silentbloky a různé gumové úchyty se jedná? Plánuji jet zase do autorizovaného servisu. Auto mám stále v záruce, takže na ně budu tlačit. Po minulém servisu mi řekli, že nic neslyšeli... Tak abych chlapce lépe navedl. Určitě bych upřednostnil výměnu z a nové.
  11. Tak jsem si řekl, že zkusím taky jednou přesedlat z Waze do Mapy.cz, které mají nejkrásnější namalované mapy. Bohužel po nastartování (auto stojí) mi AA ji nedovolí spustit (viz foto) spusteni v mobilu sice funguje, ale nepromítne se na infotainmentu. Jediný správný postup je před nastartováním auta i infotainmentu si nejdřív otevřít Mapy v mobilu (nejlépe s už nastavenou trasou). ...to mám takhle jako dělat pořád? S Waze takové problémy fakt nemám. A už mě nějak nebaví, že AA rozhoduje o tom co je bezpečné a co není....dost to omezuje na svobodném rozhodování řidiče. Vše mám aktuální. Samsung Galaxy S22 -> bezdrátové připojení
  12. Jura24

    Jaký olej?

    Tak mě včera na autorizovaném servisu řekli, že 5W-30 507.00 rozhodně nedoporučují - prý je to jen jako nouzovka na kratší dojezd. Takže mi doporučili 0W-30 507.00 - všiml jsem si, že ho taky mám napsaný na nálepce z boku při otevření dveří řidiče.
  13. já na mé S22ce s GPS problém nemám. a ano při položení mobilu na tu desku by se měl zesílit GPS signál - nemohu posoudit, protože jsem to neporovnával. Ono když mi to funguje, tak se o to nestarám :D ....a také při položení mobilu (podporující bezdrátové nabíjení) se musí na displeji zobrazit nahoře u stahovací roletky vpravo takový symbol připomínající "P"
  14. Tak poslušně hlásím, že mi to opět vše funguje. Bezdrátově se připojí v pohodě 💪😁 Pomohlo vypnutí a zapnutí BT infotainmentu, takže jsem si to taky dal do roletky. Povolení polohy pro AA mám stále zakázané. Tak uvidím na jak dlouho budu mít klid :D Ještě přikládám fotky konfigurací AA a infotainmentu
  15. Kabelem připojení vždy selhalo, bezdrátově před systémovou aktualizací to fungovalo v pohodě. Android auto mám úplně původní konfiguraci jak na začátku. Jakou máš verzi Android Auto? Ale jelikož jak jsi psal, že nemáš Scalu, tak možná proto máš klid :D
  16. Já měl právě S22 předobjednanou. Byl jsem mezi prvními, jen jsem jí dostal až na začátku května. Mě to taky právě běželo přesně úplně v pohodě - nehledě na to jestli před vstupem do auta stáhnu všechna okna, nebo jestli se nejdřív připoutám, pak zapnu infotainment. Bylo to STABILNÍ a SPOLEHLIVÝ. Určitě to způsobila softwarová aktualizace Samsungu Možná moje Scala není taky žádný svatoušek, takže může mít na tom taky nějaký podíl - viz fotka infotainmentu po restartu
  17. Dneska ráno jsem se nepřipojil bezdrátově ani kabelem. Furt jen hláška, že spojení selahlo. Povolení polohy mám zakázené. Ještě jsem to zkoušel se připojit i s vypnutou GPS na mobilu - taky nic. To opravdu při každém zastavení na krátkou dobu (jak dlouhou?) to vypadne? To musí být vopruz při popojíždění v kolonách... Ano S22ky mají bohužel hodně problémů. Od počátku, kdy výrobce lhal o obnovovací frekvenci displeje, mizerná jen jednodenní (někdy ani ne) výdrž baterky a teď Android auto. Jestli to neopraví, tak příští mobil bude buď Pixel nebo Jablíčko. Už na to nemám nervy. Potřebuju mít stabilní a funkční mobil.
  18. Tak včera cestou z práce domů jsem se zase trápil. Po totálním tvrdém smazání samozřejmě připojení AA selhalo. Říkal jsem si, že na to nemám čas a vyjel jsem. Během jízdy jsem infotainment zkoušel zase restartovat. A najednou se mi objevila na displeji úplně nová věc, viz foto. Už jste se s tím někdo setkal? 😅 Vyfotil jsem, pak jsem dal znovu restart (několika sekundové podržení hlavního tlačítka) a pak vyskočilo okno, jako by se software aktualizoval - to trvalo chvíli pak systém naskočil znovu. Možná je to nějaký trik jak zaktualizovat software infotainmentu - to co dělají v autorizovaném servisu - což nikdy nepochopím proč si to nemůže řidič dělat sám - proč by tam jinak bylo to tlačítko Aktualizovat software, že?
  19. Super díky za info! Tak to je dobrá zpráva - snad to pomůže. Nicméně na google play ta aktualizace tam zatím není. Navíc mě překvapilo, že mám zastaralou verzi 7.5.621364 a nevím, proč se mi to ještě nezaktualizovalo na verzi 7.6. Nevím jak to updatovat ručně, jelikož AA je už vlastně natvrdo součástí Androidu 12
  20. Ahoj Skaláci :) Info co mám: 1,6 TDI manuál, Bolero Samsung S22 (ten nejmenší), vše aktualizované ....vím, že není oficiálně v kompatibilitě. Poslední je S21. Doufám, že se tak v brzké době změní - třeba to problémy vyřeší Asi 3 týdny vše chodilo bez problému: Nasedl jsem do auta - neodemčený mobil (v něm zapnutá wifi, BT, GPS) položen na své místo bezdrátového slotu - zapnu infotainment - do 15s vždy naskočil AA s Waze - paráda <3 ...můžu hned vyrazit. Do režimu vývojáře v aplikaci AA jsem vůbec nemusel jít. Pro AA jsem měl úplně všechna oprávnění povolená, optimalizace pro využití baterie vypnuta. Bohužel od včerejška (po systémové aktualizaci mobilu - ach, to bude asi zase tím) se mi nedaří bezdrátově připojit. Musím z mobilu smazat auto a z auta smazat mobil = tvrdé smazání. Pak vše od znova, tedy párování BT (to funguje vždy rychle a spolehlivě), pak to po mě chce připojení k WLAN (není problém - připojím mobil) - a pak ve většině případů je ticho a tím jsem skončil. Zázračně někdy naskočí AA - ale to asi musí být vhodné postavení Slunce-Jupiteru-Pandora... Jinak ještě v životě se mi nestalo, abych po stisknutí tlačítka Android auto na infotainmentu jsem se úspěšně připojil. A vůbec nechápu tu logiku (a upřímně mě už to začíná štvát) to všelijaké klikání a potvrzování na infotainmentu (tak to je asi jasné, že se chci připojit) - hrozně to zdržuje a stejnak to vždy končí hláškou "Připojení selhalo" Člověk pak nad tím stráví i 30 minut. Omlouvám se, že tu tady tak fňukám. Rozhodl jsem se napsat nejdřív sem, jestli někdo z vás má také S22 a stejné problémy? Jelikož auto vždy používám hlavně na cestu do práce, tak se mi nechce obětovat jeden den v autoservisu - i když to stejnak vidím, že tam musím zase zajet kvůli dalším věcem :D Dnes jsem udělal restart mobilu, smazal jsem i veškerá data z AA, zakázal jsem pro AA přístup k poloze (jestli to pomůže?) a uvidím. Pak dám vědět. Ještě poznatky, co jsem zjistil: Když přijdu k rozpálenému autu, tak stáhnu všechna okénka klíčem na dálku - to jsem zjistil, že občas způsobuje problémy s připojením, protože auto nebylo "standardně odemčeno" dotykem na klice dveří. Při nasednutí totiž neuslyším zvuk odemčení volantu Při nasednutí musím slyšet odemčení volantu Pokud po zapnutí infotainmentu (neodemčený mobil je položen na bezdrátovém slotu) vyskočí první hláška "Kontakty byly nainportovány", tak vím, že je to pro mě prohra a je to zase v háji, protože tomu už nic nepomůže než "tvrdé smazání" Restart infotainmentu (před nastartováním nebo při jízdě) nikdy nepomáhá Když už nic nepomůže, tak kromě "tvrdého smazání" může pomoct metoda Vystoupit/Zamknout/...obejít Zeměkouli.../Odemknout/Nastoupit :D Jestli jste dočetli až sem, tak vám gratuluji a děkuji :D A to jsem to zkrátil - jinak by na to byl potřeba asi nějaký seminář.
  21. já musím říct, že na 6ku mi Scala zrychluje znatelně do 140 - a to mi stačí :) Ale jinak samozřejmě podřazením táhne ještě líp - to mě vždycky baví při cestě do práce když najíždím na D6ku z Velké Dobré směr Praha, tak si to hezky rozvalím na 3ku do kopce z 50 na 140 (čas zrychlení jsem si ještě neměřil, můžu vyzkoušet :D) O chipu uvažuji možná do budoucna, zatím mi ten výkon bohatě stačí s dlouhodobou průměrnou spotřebou 5,0l (vypočtenou podle tankování, né podle Scaly) při průměrné rychlosti kolem 75km/h.....a to jí hodně nakládám :D
  22. Jojo, přesně ve 3 sekundě videa to je ten zvuk. Dokonce zvenčí jde to slyšet daleko víc, až se za to stydím :D Jo a zapomněl jsem dodat, že mám TDI, ojetou ještě v záruce, dokonce i přímo z Mladé Boleslavi jako předváděcí vůz, se kterým se moc nemazlili. Byla to asi jediná Scala (rok výroby 2019), která už měla tolik najeto - přes 40k km. A to nepočítám spoustu odřených míst na laku od kamínků, ale to jsem zalakoval, takže to ani nejde poznat. Takže se ani nedivím toho vrzání. Včera dokonce to vrzalo, ikdyž jsem zatáčel doleva nebo přejížděl přes malé nerovnosti. Zkusím teda autorizovaný servis přemluvit o namazání vazelínou, ikdyž bych byl rád zá kompletní výměnu - mohli by mi to vyměnit zdarma, když je to ještě v záruce?
  23. Tak jsem se rozhodl, že ten vrzací zvuk nahraju. V práci ho slyším 2krát denně při přejezdu přes velký retardér. Krásně to tam jde slyšet, když se auto zhoupne. Ten zvuk neumím moc dobře popsat, ale řekl bych, že to jsou určitě ti silentbloky. Video ukážu v servisu, aby viděli, že si nevymýšlím :D 20220222_084924.mp4
  24. Jura24

    Full led svetlá

    Ahoj, nenašel jsem jiné vlákno, kde by se tento problém řešil. Mám Style a dnes (po dlouhé době) hned od rána jasno a Slunce svítilo až tak, že jsem si musel vzít sluneční brýle. Světla jsem si hodně zvykl přepínat do pozice AUTO. ALE po celou dobu cesty do práce z Kladna do Prahy, kdy v podstatě Slunce jsem měl celou dobu před sebou, se světla né a né přepnout do denního svícení :-/ Veškeré senzory jsou čisté, bez žádných překážek ve výhledu. Ovšem když je Slunce výše, tak to funguje bez problému. Tak nevím, jestli se to tak chová normálně nebo to mám řešit se servisem? Díky za odpověď ;-)
  25. Řekl bych že to vrže - mám tedy silné podezření o tom gumovém puku a uchycení stabilizační tyče. Zkoušel jsem to prostříkat silikonovým sprejem - na týden byl asi klid. Teď už je vše při starém. Se zapnutou hudbou to skoro ani nevnímám, ale slyšet to jde. Když jsem to dal tátovi poslechnout při přejezdu, aby se auto zhouplo, tak zrovna (jako naschvál) nic nešlo slyšet :D Ale zjistil jsem, že to výrazně zavrže při zhoupnutí, když to kolo mám natočené (je jedno na jakou stranu) - dokonce to jde slyšet, když se auto lehce zhoupne při zatáčení. Zkusím do autorizovaného servisu na tu lithiovou maz, ale asi jsem pro výměnu všech těch gumových silentbloků "vrzačů"
×
×
  • Vytvořit nový...