Přejít na obsah

prxl

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení prxl

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Zdravím, měl jsem tentýž problém. Jen potvrdím to, co napsal PROCHY603. Otevřít nádobku chladící kapaliny a dva drátky, které uvidíš, je třeba vyčistit. Já jsem je čistil starým zubním kartáčkem asi 5 minut. Závada se mi projevila před dvěma lety a dosud se neopakovala. BTW: Kamarád byl se stejnou závadou ve značkovém servisu a měnili mu celou nádobku chladící kapaliny nákladem snad skoro 2000 Kč. V podstatě mu to ale odůvodnili správně: Chyba "čidla" uvnitř nádobky. Nelze vyměnit samostatně. Nutno vyměnit celou nádobku.
  2. Dělali mi stejnou opravu v jednom autorizovaném servisu v Brně. Dveře byly pěkné, sklo bylo pěkné, škoda jen, že po vyjetí ze servisu nefungoval zadní stěrač. Tak jsem se po pár ujetých metrech vrátil a oni ho za 5 minut opravili. To, že nefunguje třetí brzdové světlo, centrál v 5. dveřích a osvětlení SPZ jsem zjistil až za několik týdnů. Prostě to nezapojili správně. Papír jsem od toho neměl (nedali mi ho, já bloud se po něm neptal, když to platila Bolka) a servis se bez papíru nechtěl o ničem bavit. Nejdříve jsem je chtěl dát na black list, ale nakonec jsem jim vděčnej, protože jsem se naučil spoustu nového o autoelektrice. Všechno jsem opravil sám. Byly to nejrůznější závady. Vůbec nejkurióznější bylo 3. brzdové světlo, kde byly spojený obráceně dva konektory, přestože mají jeden rožek zkosený, aby nešly přepólovat. Buď v tomto autorizovaným servisu dělají úplní joudové, nebo byly napitý, nebo to dali 14letýmu učni, kterej viděl první auto v životě až to moje. Jinak gratuluju k novejm dveřím. Potěží to, že?
  3. Díky za info já jsem si ty svíčky včera prohlížel a říkal jsem si, že to asi těžko půjde rukou, protože je to tak blbě přístupný. Snad jen ta první se dá rukou stáhnout. 5-ku kulatinu mám v garáži tak si udělám ten přípravek a vrhnu se na to. Dikec za zprávu. Já měl před Octou Favorita - tam to byla brnkačka a Feldu - ta měla zapalovací lištu. Takže toto je moje první zkušenost s takto nepřístupnejma svíčkama. Jináč ty speciální kleště na koncovky jsem se díval na intenetu stojí kolem pětistovky, což je mazec. PRXL
  4. Zdravím, můžete mi prosím vás někdo napsat jak stahujete koncovky zapalovacích kabelů ze svíček? Jde vám to rukou nebo na to máte takový ty speciální kleště. Mně totiž nejdou stáhnout rukou. Díky za odpověď. PRXL
  5. prxl

    Koupě Octavie I

    Zvaž taky náklady na údržbu. Toto auto je docela složitá mašinka a udržovat ji v chodu může být hodně drahý. Teda jestli nemáš dílnu a nejsi od fochu, případně jestli nemáš známýho mechanika, kterej to umí a opraví to zalevno. Vzhledem k nalítanejm kilometrům se může stát, že tohle auto bude údržbu a opravy už tu a tam docela potřebovat. A ta údržba je hodně drahá. Mám s tím blbý zkušenosti. Taky jsem nadšeně kupoval takhle ojetý auto a když se začaly množit opravy a pravidelný intervaly údržby a výměny různejch součástí, rval jsem si vlasy, kolik to stojí. Když jsem potom spočítal roční náklady na tyhle opravy, tak mě mohli omejvat.
  6. Měl jsem ten stejnej problém s cukáním auta, byla to taky prasklá hadice odvětrávání klikovky. Na štěstí to bylo prasklý v přístupným místě a nebylo to úplně vejpůl. Opravil jsem to omotáním silným alobalem a stáhnul jsem to 2 svorkama na zahradní hadice. Tak to proběhlo už vloni v létě a od té doby je auto v pohodě. Jak tady někdo psal, že nová hadice stojí 1400,- Kč - z toho jsem docela v šoku. Ještě když si to někdo nechá dělat ve značkovým servisu, kde lidem rádi natroubí, že je to složitější než to je, aby z nich vyvařili, může za to dát i 2500,-. To je dost maso cena.
  7. S podobným problémem jsem se už setkal. Kolega prodával auto přes jeden velkej bazar. Servisku to nemělo, ale protože chodil na základku s klukem, kterej je mechanik v autorizovaným servisu, nechal si od něj vyrazítkovat prázdnou servisku a záznamy dopsal různejma propiskama střídavě on a jeho mladá. Krátce po tomto zážitku jsem kupoval Octu I a se zkoumáním pravosti servisky jsem si dal dost práce. Ale stejně nevím jestli jsem nenaletěl. Dneska to mají ti čímani, kteří v tomhle byznysu podnikají, dost vychytaný.
×
×
  • Vytvořit nový...