Přejít na obsah

molczik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    178
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem molczik

  1. Tak návštěva pneuservisu, kolo vyváženo, srovnány tlaky a je po vibraci. ?
  2. Ahoj všem. Včera jsemv podzemních garážích při zatáčení celkem dost trefil obrubník pravým zadním kolem. Hned dneska jsem na dálnici cítil od zadku vibrace. Auto je téměř nové, takže jsem rozhodnutý koupit nový disk, moje podezření směřuje na něj. Může to být i něco jinýho? Třeba guma? Ta vypadá bez poškození (235/45 R19). Nebo dokonce něco s podvozkem? To se mi ale nezdá. Taková pecka to zas nebyla. Taky byste šli po disku?
  3. Mám taky 7/2020 a start/stop vypnutý kodováním. Takže to jde. ?
  4. Tak jsem si před třemi dny vyzvedl Superb s TDI EVO motorem (110 kW) a musim říct, že jsem nadšený. Je to moje asi desáté TDIčko a zatim nemam výhradu. Oproti motoru co jsem měl v Passatech (taky vždy 110 kW) je tohle úplně jiná písnička. Zvukový projekt i celkový feeling je jak u benzíňáku. Motor je tichý a má krásný lineární zátah. Na volnoběh když stojím ho uvnitř téměř neslyšim. Najeto mam zatim 600 km a průměrná spotřeba 5.4 l / 100 km, takže si dovedu představit, že to bude v pohodě jezdit pod 5l.
  5. Tak jsem si před třemi dny vyzvedl Superb s TDI EVO motorem (110 kW) a musim říct, že jsem nadšený. Je to moje asi desáté TDIčko a zatim nemam výhradu. Oproti motoru co jsem měl v Passatech (taky vždy 110 kW) je tohle úplně jiná písnička. Zvukový projekt i celkový feeling je jak u benzíňáku. Najeto mam zatim 600 km a průměrná spotřeba 5.4 l / 100 km.
  6. Chlapi, zkoušel jste to někdo řešit mimo autorizovaný servis? Pokud totiž ze mě budou dělat v autorizáku blbce, hodlám se sebrat a nechat si to vyměnit za "H" jinde, normálně si to zaplatit jako požadovanou službu. Víme kolik ten nový silentblok "H" stojí? Někdo tu psal že je to tak hodina práce. Je to tak?
  7. Víkendy se dělají jen v mimořádných případech, je to pro automobilku příliš drahé a kalkulace s tím většinou nepočítají. Stejně tak svátky.
  8. molczik

    Zástěrky

    Až na ty zástěrky je to super auto/fotka.
  9. www.dagro.cz Rádi ti je ušijeme.
  10. Mam 2.0 TDI a po 15 tisících jsem musel také dolívat. Ale kontrolka svítila. Cvrnknul jsem tam trochu destilky a bylo. Až pojedu kolem servisu, nechám si změřit mrazuvzdornost.
  11. To je neuvěřitelný....takovou dobu čekat na auto. To nechápu.
  12. Tak PD je traktor v každym autě, tak nemíchejme jabka s hruškama. A co se týče aerodynamického hluku, tak tam vítězí samozřejmě taky Passat. Ale to se není čemu divit, to auto je o třídu výš. Už jen to, že ho srovnáváme s Octou je pro Octu obrovské plus.
  13. Tak já mám srovnání myslim velmi dobrý. V jeden okamžik jsme si se společníkem koupili jak Passata, tak Superba. Stejný motor, obdobná výbava. A musím říct, že Passat převyšoval Superb jak v jízdních vlastnostech, tak v hluku od motoru, byl prostě líp odhlučněný. Na druhou stranu mu zas vrzal ten interier, což byl děs běs. A benzín do toho netahej...je jasný, že ten je s hlučností uplně jinde.
  14. Passat byl podstatně tižší, tam motor v porovnání s OIII fakt skoro nebyl slyšet. Octavia je proti tomu traktor, hlavně za studena. ad výbava: Tak jasný...vždyť jsem psal, že v Oktě mám výbavu lepší. Ale zas taková socka ten Passat nebyl.
  15. Od čoček s klasickými žárovkami ustupují všechny automobilky. Je to zbytečně drahé řešení bez rozdílu ve svítivosti. Passat v předposlední generaci B7 už měl taky jenom halogeny nebo bi-xenony, to samé trojkový BMW atd. Třeba Passat B5.5 (2001 - 2004) ten čočky měl a to bylo peklo. To auto bylo uplně slepý.
  16. Zkusím také srovnat s předchozím autem (VW Passat Variant 2.0 TDI Comfortline r.v.2012) Passat: + ... špičkově vyladěný podvozek, jízdní vlastnosti, pohodlí, nulový hluk od motoru, velmi přesné řazení (krátká šaltr páka), pohodlné sedačky, lepší image auta - ... vrzání přístrojovky (občas brutální), starší verze multimédií (chybí USB vstup), horší výbava než mam v Oktě Octavia III: + ... sportovní look, moderní multimédia, tichá přístrojovka bez vrzání, lepší výbava a možnost nastavení auta přes Bolero, silnější motor + lehčí auto = rychlejší odpichy než Passat - ... výrazně horší pohodlí (podvozek), auto není na silnici tak jisté jako Passat, chybí mi lampičky na bočních zrcátkách pro osvětlené prostoru kolem auta (to jsem měl i na OII FL), motor hodně slyšitelný v interieru Takže asi tak. Překvapilo mě, jak se dá Octavia s Passatem porovnat, čekal jsem to bude v mém případě krok zpět a není to tak hrozný.
  17. S těmi Polarisy jsi vážně tak spokojen? Už s nimi máš něco odjeto? Jinak ty kola vypadá fakt dobře...za tu cenu není co řešit myslim.
  18. Pánové, může se stát, že v servisu na kontrole (třeba při 30 t. km) vše uvedou do původního stavu? Hrabou do kodování?
  19. molczik

    Zástěrky

    Je to určitě věc názoru a vkusu a ten můj osobní říká, že "zástěrky = nějaký důchodce za volantem". Souhlasím s Clintem, že málokterý doplněk může tak zkazit design moderního auta, (jakým je třeba Octavie) jako jsou plastové zástěrky. Mě by to na auto prostě nesmělo. Ale pokud se vám to chlapci líbí, tak proti gustu, žádnej dišputát...to je jasný. Nedává si někdo takové ty plastové chrániče na hrany dveří (ideálně s odrazkami)? To je taky praktické. http://www.tuning-in.cz/chranic-dveri-s-odrazkami-4-ks.html No offense, chlapci. Jenom jokuju.
  20. Přesně tak. U PD se dolívalo furt, u CR jsem ještě nikdy nedolíval. Ani u Passata, ani teď u Octy.
  21. Zvuky, které se linou z výdechů klimatizace, nebo prostě z "přístrojovky" můžou mít často původ i v motoru. Mě jednou drnčela palubka v Golfu a nakonec jsem přišel na to, že je uvolněný box na vzduchový filtr (v motorovém prostoru).
  22. Tak jsem dnes konečně objednal. Vybral jsem nakonec kvůli ceně Semperit Speed Grip 2 FR v rozměru 225/45 R17 H. K tomu kola Dezent TD ve stříbrné barvě. A zima může přijít.
  23. No podíváš se na ně a vidíš. Je to takovej ten gumovej "převis"v místě kde se guma dotýká disku ... nic víc v tom nehledej.
×
×
  • Vytvořit nový...