Přejít na obsah

Ben

Uživatel
  • Počet příspěvků

    291
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Ben

  1. A jelikož jde o kusovou výrobu, bude cena astronomická! Odhaduju 10-20x cena běžného skla.
  2. To že je i u FL clonka jsem nevěděl, myslel jsem, že je to dáno především sklonem reflektoru, ale dává to smysl. Dík za info. U H4 bych jen doplnil, že u nás homologované žárovky H4 mají výkon jen 55/60W a vždy svítí jen jedno vlákno(z textu to nebylo úplně jasné), jinak ok. V posledním odstavci to platí, popsal jsem to taky tak. Pouze Fabia ve výbavě Mote Carlo to má jinak. Na místě paraboly pro dálková světla je jen parkovačka. http://www.obautodil...rave-5J1941018F#
  3. Je to konstrukční vada světlometu.. neboť máš při tlumených světlech polovinu žárovky zakrytou (clonkou), takže i když tam dáš +90%, tak ti nebudou nikdy svítit tak dobře jako běžné H4 světlomety, kde není světelný výkon "škrcen". U nových světel po faceliftu už projektorové světlomety tu clonku nemají, čili žárovka svítí na plný výkon.. Navíc mají separé parabolu pro dálkáče. Netýká se to ovšem provedení Monte Carlo (ta černá světla), kde je konstrukce podobná těm před faceliftem.. čili jedna žírovka s clonkou na každé světlo. Tam kde je u inovovaných projektorů dálkové je u MC jen parkovačka.
  4. Tipoval bych max. posledních pár týdnů. Tak jak došly skladové zásoby a nasmlouvané objednávky.
  5. Mě se prošoupaly od nastupovíní i ty obyčejný, zato se sportovníma nemám problém. Navíc v zatáčkách jsem klouzal jako pometlo po ledě. K těm problémům se zády mě napadá jediná pmožnost a to hlavová opěrka. Ve staré se dala sklápět dopředu a zpět takže nezavazela, u nové mě nutí mít hlavu nepřirozeně dopředu a to mi vadí. (sedadlo mám spíš na kolmo něž jako gauč).
  6. Ben

    Životnost motoru

    Vždyť ten odkaz vyznívá celkem ve prospěch motoru. A řetězy jsou konstrukčně mnohem starší, než ozubené řemeny, jo jen na okraj
  7. Ben

    kryt pod motor

    1) na hluk má vliv jak který kryt. Pokud je origo plněný skleněnými vlákny , tak ten ne. Pokud koupíš "čínu" za 500, tak ten tlumí dobře, ale zase nemá tu životnost a rád se vlivem tepla vyvěsí (přépadně se začne po čase lámat.. je víc materíálů těch neorigo krytů) 2) na proudění to vliv má a pokud jsem tam měl velkoplošný kryt, tak se motor snáze zahříval a měl pak tudíž nižší spotřebu (do 20km). Taky se malinko miň špinil.. ale to jen dokud mi ho v servise při výměne nezapsrasili od oleje Za mě doporučuji origo škoda.. je darhý, ale kvalita je nesrovnatelná.
  8. A jak je soused spojkojenej. Pozoroval nějaký útlum hluku od motoru, nebo to bylo jen aby měl to co druhej..
  9. Myslím, že starší modely to neměly. Možná by to šlo doplnit přehráním SW, ale nevím to jistě.
  10. Ben

    Sněhové řetězy

    A je jisté, že mu to pak nebude posílat většinu výkonu jen na přední nápravu. Pohne se pak z místa?
  11. Ben

    2.0 TDI CR 125kW

    To znamená, že 10% výkonu se někde ztrácí?
  12. Samo záleží na stylu jízdy a zatížení
  13. S tou rezervou to je pravda. Nevím, jestli je to přesně 100 km, ale mám ověřeno, že od okamžiku kdy PP ukáže dojezd 0km ještě dalších 50 najedu. Kámoš na OII najel osobně 70km. Pak už byla čerpačka
  14. Ben

    Chiptuning

    Tak ať hodně dlouho a dobře slouží
  15. Ben

    Chiptuning

    A bylo to znát? Klesla spotřeba?
  16. Nevím jak to má Yeti, ale Fabia má přepínač vedle pojistek. Takže lze denní svícení zapnout nebo vypnout dle libosti.. Je to pod plastovým krytem pod volantem.
  17. Zajímavá vychytávka, o tom jsem ještě neslyšel.
  18. Víc než 160 to nešlo, nebo jsi auto ještě šetřil? Jen dotaz.
  19. Ben

    Yeti

    Dnes už je to všude..
  20. Ben

    Yeti

    Odkudpak to máš? Na oficiálním webu zatím nic není.
  21. Mám technický dotaz. Jak dlouho vydrží v autě DPF filtr. Známý mi tvrdil, že po 100 000 se musí spolu s rozvody měnit. Zdálo se mi to jako hovadina, ale neměl jsem u to jak vyvrátit.
  22. Ben

    Yeti

    To je smutné, ale sleva, na druhou stranu, snad útrapy čekání zmírní
  23. Ben

    Yeti

    Ještě malé upozornění od 12.4.2010 by se měla rozjet nová akce na Yetiho ****************************************** Limitovaná edice Yeti Champion – oslavte s námi dvojnásobný titul Využijte mimořádné příležitosti vyjet do jarních měsíců ve voze ŠkodaYeti, nositeli dvojnásobného ocenění Auto roku 2010 v ČR, a dopřejte si navíc originální vzhled a rozšířenou výbavu. Limitovaná edice Yeti Champion startující na ceně 508 800 Kč vám přináší mj. dvouzónovou klimatizaci Climatronic nebo sportovní sedadla; vzhled vozu jistě zatraktivní 17" kola z lehké slitiny Annapurna v černo-stříbrném provedení či dekorativní paket v ALU designu. Podrobnosti naleznete příští týden na stránkách Škoda Auto v sekci Novinky/Kampaně – prodejní akce. Pro více informací kontaktujte také autorizované obchodníky Škoda.
  24. Jsou tuningový a a svítí ještě hůř než origo..
×
×
  • Vytvořit nový...