Přejít na obsah

Xp3

Uživatel
  • Počet příspěvků

    567
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Xp3

  1. Dají se sehnat ty těsnící o-kroužky u patic obrysových světel? Už je mám tvrdé, rozlámané a poztrácené. PS. je to vyhřáté od denního svícení
  2. Ta gumička je pomník plastového obložení sloupku. Samé nevýhody: extradíl, šrouby, klipy, drahé, přínos jen estetika, jako bonus nekvalitní provedení a trhání gumičky. Když už chtěl designér černé sloupky, měl použít jen černou barvu 😀
  3. Zapečený kroužky, haťapková klasika.
  4. Sítko v expanzce není, nic neměň, nevypouštěj, dolij chybějící kapalinu 50% destilky, 50% G13 a fertig.
  5. Zkorodované těsnění pod hlavou z důvodu nevyměněné chladící kapaliny?
  6. Byly to takove nafouknute boulicky?
  7. Já jsem se taky nikdy nedozvěděl důvod proč měnit chladící kapalinu. Chladící okruh je uzavřený, nepřijde do styku s okolním vzduchem, chemické reakce mezi kapalinou a kovy časem ustanou, a pokud kapalina neutíká, nebo se nevymnění součástka motoru za novou, která by potřebovala k nasycení ionty z chladící kapaliny, tak opravdu není důvod kapalinu měnit. Olej v posilovači řízení taky nikdo nemění, a přitom podle stejné logiky stárne stejně jako převodový olej. Motorový olej a brzdovka je něco jiného, ty časem stárnou vzdušnou vlhkostí.
  8. Ten, komu se nic nepodpálilo, bude říkat, že záleží na stylu jízdy, a ten, komu se podpálilo, bude říkat, že na stylu nezáleží.
  9. Souhlasim s ben06, zalezi na stavu zbytku auta. Fabii ja osobne povazuju za kvalitni a bytelne auto, idealni pro denni jezdeni 2x16km, a po oprave motoru muze nekolik let bezproblemu slouzit. Kdyz opravit, tak si pote auto nechat co nejdele. Pokud to mate jako nouzovku a tak jako tak chcete casem jine auto, tak neopravovat, a prodat dal se zavadou, kterou uvedete kupujicimu. Jinak 22tis. za komplet repas motoru vcetne spojky mi prijde nejak malo ....
  10. Do odkazu, ktery posila Malta, jsem psal i ja, ze mi to dela nekolik let, jen pri teplote cca 19 az 22 stupnu, cim to je, jsem nezjistil. Stav se nezhorsuje ani nezlepsuje, v tu chvili se vzdy bojim o rozvody, aby neskocily, ale myslim, ze s touto zavadou auto uz dozije.
  11. Mam to na Roomsteru BZG take uz 3 roky, ale jen pri startovani pri venkovni teplote 18 az 22 stupnu, pri mensi i vetsi teplote startuje bez problemu, i za hlubokoho mrazu.
  12. Projevuje se 0.3 l / 1000 oleje nejak na svickach nebo na emisich? Nemas zniceny kat, neskube motor? Jsou to 3 litry na jednu vymenu po 10tis, to uz je dost....
  13. To teda cumim, s preskocenym rozvodem se neda jezdit, nebyl jen vytahany ?
  14. Tak dnes venkovni teplomer ukazoval 39 st, jizda po dalnici rychlosti 100-110 km/hod, tri lidi v aute, klimatic na 22 st, vetrak na 3 a spotreba 7.6, coz je teda sila. Autu se nechtelo jet, jak by byla zatazena rucni brzda.
  15. Xp3

    Rotace pneu

    Souhlasim, take mam letni jen outside/inside a neresim kde kolo bylo nasazeny. Je to fakt uplne jedno.
  16. Já mám též BZG, jezdím dálnice 120 km/h a spotřeba dotankováním několik let 6.5 až 6.8 L. edit: Roomster 2008
  17. Ja osobne bych dokoupil litr toho co tam ted je a hotovo. Jezdi to na to 9 let, mas v garazi 2 litry, jezdis 9tis. km rocne klidnou jizdou. Neprozival bych to.
  18. Opucuji toto staré téma ne z důvodu, že bych se nudil, ale protože mi BZGčko začíná žrát po 130tis. km olej, tak měřím olej poměrně často: ano, žlábek měrky odemně ukazuje o cca 5 mm víc než když je žlábek ke mně. Na studeným motoru ukazuje měrka víc než je šrafovaná oblast, za tepla ukazuje o 5 mm míň.
  19. Dobry den, je vymena slozita pro obyc. neautorizak? Je tam dost rozebiracky okolo, co jsem koukal na youtube, pak pretesneni vany, prsou, povoleni altiku, expanzky, rozvodu olej. pumpy, atd. Aby tam prumerny mechanik neco nepodelal, kdyby se rozvod menil jen preventivne...
  20. Tak konecne po trech letech mam doplnenou klimu. Prvni den nadhera, tichoucko, bzuceni zmizelo. Druhy den bzuceni zase jako obvykle, ve stejne intenzite (velke intenzite). Na klimu definitivne kaslu, uz zadne doplnovani, uz zadne cpani penez. Chladi a chladila vzdy dobre, az prestane fungovat, tak holt prestane.
  21. podle internetu VW 502.00 má, jsem zklamany
  22. Jaky konkretne olej to byl, prosim? 501.01 nebo 502.00?
  23. Dotaz na zdejsi rekordmany, zejmena pana Maltu: menili jste nekdy preventivne chladici kapalinu, a prevodovy olej, nebo povazujete oboji za dozivotni?
  24. turek.c - po kolika km menite olej? Po 15ti nebo driv?
  25. No mne zase pri rychlostech nad 140km/h BZGcko zere olej, cca 1/2 litru na 3000km. Po okreskach, po meste a do 120km/h nezere ani kapku.
×
×
  • Vytvořit nový...