Přejít na obsah

radlat

Uživatel
  • Počet příspěvků

    200
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem radlat

  1. radlat

    Škoda Fabia IV

    Myslím si, že do MC panorama prostě patří, stejně jako je u Scaly nebo i dříve u Spacebacku. Je dobře že je v základu, ten prut na střeše mě v testech iritoval.
  2. Jasně, takže je to ta lepší verze, co netahá volant z ruky.
  3. Jak je to vůbec po faceliftu Karoqa? Dodává se Lane Assist do základní výbavy stejně jako u Fabie, Scaly, Kamiqa a Octavie, nebo toho byl zatím ušetřen?
  4. Setkání generací. Abych řekl pravdu, obojí mají něco do sebe.
  5. Zajímavý poznatek přinesl Martin Vaculík ve SM k brzdám ve Scale. Na rozdíl od rapidu silnější verze motorů 1.0 ani 1.5 nemá lepší brzdy od AT, ale starou klasiku FS III. https://www.auto.cz/galerie/premium/135894/martin-vaculik-a-ojeta-skoda-scala-vlastne-je-docela-fajn-ale-zalezi-na-motoru?foto=61
  6. Koho irituje po vyhození molitanů trochu větší hlučnost, nevyplatí se to spojit s odhlučněním podběhů a je po dilematu?
  7. Ano, ale ta přišla myslím někdy na jaře 2018, ne s novým MR. Vaculík to psal ve SM.
  8. to Martab: Přesně tak. Na horní fotce jinak vedou hadice s chlazením plus jsou tam nějaké fičury navíc. V tomto případě o žádnou verzi Evo nejde. Když jsem tak projížděl fotky motorů, změna nastala někdy v roce 2020, protože některé to mají, některé ne. Všechny další ročníky to mají bez výjimky.
  9. Je to tak. MR 2019 se od MR 2018 už takřka v ničem nelišil. Náběh DPF nepřišel s novým MR , ale v jeho průběhu.
  10. Může někdo fundovaný blíže specifikovat v čem se liší poslední "tsíčka" montované do trojkové fabie? Někdy v roce 2020, než z výroby vypadla silnější verze 81 kW, se začala objevovat jiná verze. Jestli se nepletu, s filtrem pevných částic to nemá zřejmě nic společného, ten přišel už v 2018. Přikládám dvě fotky, kde je rozdíl na první pohled patrný.
  11. Není to na tříletý kousek přece jen málo? https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/auto-hejtman-martin-netolicky-skoda-kodiaq.A220210_152917_pardubice-zpravy_lati
  12. radlat

    Škoda Fabia IV

    Jasně, ale díky těm (ne)umístěným finletám už půjde rozpoznat 1.0 MPI od 1.0 TSI 70 kW. To doteď nešlo. Zpátečka se u MPI řadí dopředu jako u TSI.
  13. radlat

    Škoda Fabia IV

    Přemýšlím, že jediná kombinace, kterou asi nelze rozpoznat pohledem na kola nebo do interiéru je kombinace 1.0 TSI 81 kW AT a 1.5 TSI AT. Rozdíl bude možná ve tvaru výfuku, ale jistý si nejsem.
  14. radlat

    Škoda Fabia IV

    Jestli se nepletu, zrovna u těchto dvou motorizací úplně jednoduše. 1.0 MPI má menší brzdy a navíc se nedělá s automatem. 1.5 TSI je s většími brzdami a automatem vždy.
  15. radlat

    Škoda Fabia IV

    Alespoň člověk od sebe rozezná jednotlivé motorizace, aniž by musel koukat pod kapotu.:-)
  16. radlat

    Škoda KAMIQ

    Skleněná střecha je také někde jinde s váhou, což se projevuje výše položeným těžištěm a trochu jinak nastaveným podvozkem.
  17. radlat

    Fabia III

    Už je vyrobená nebo jsi mezi posledními čekateli? Specifikace základní Tour?
  18. Nesouladu mezi mapovými podklady s realitou si všimli u D35 na idnesu: https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/dalnice-d35-navigace-skoda-casy-ostrov.A211221_164943_pardubice-zpravy_lati
  19. Má tento typ motoru řazení zpátečky stále dozadu nebo došlo v průběhu výroby k inovaci? Někde jsem četl, že u dnešních motorů MPI má převodovka (MQ 100?) řazení stejně jako všechny ostatní škodovky, tedy dopředu.
  20. Je otázka, zda se u FIII někdy vrátí... Zrovna front assist, který u ostatních modelů je bez omezení, mi nedává logiku.
  21. Všiml si někdo v souvislosti se stoupající cenou Fabia Combi Tour ještě jednoho fenoménu? A tou je nenápadné seřezávání bezpečnostních prvků, ať už v základní výbavě, tak v té doplňkové. V konfigurátoru ani ceníku už nenajdete ani čárku o front assistu, který byl v základu od výbav Ambition. Dnes tam není a není vidět ni na obrázku konfigurovaného auta. V doplňkové výbavě chybí kdysi vyzdvihované novinky jako systém vyparkovávání a hlídání mrtvého úhlu (Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert low). Je však možné, že to souvisí s výpadkem dodávky čipů, protože kromě front assistu nemá tyto fičury v ceníku ani Fabia IV.
  22. Záleží, zda dávat VIF třeba s Vervou 100 nebo MaxMotion, když výrobce tvrdí, že podobná aditiva do benzinu už dává.
  23. radlat

    Škoda Fabia IV

    Jen trochu nepobírám tu informaci ohledně odnímatelné síťky na panoramatickou střechu, která je prý větší. Nikam nepůjde zasunout, jen v případě potřeby nasadit. V tropech si to neumím představit. Trochu jsem podle maskovaných prototypů očekával, že podobně jako Polo dostane Fabia střechu otevírací. Na druhou stranu je to rozpoznávací znak všech menších škodovek, které kdy panoramu dostaly (jestli se nepletu - začal s tím Roomster, pak Rapid, Fabia a Scala).
×
×
  • Vytvořit nový...