Přejít na obsah

melman

Uživatel
  • Počet příspěvků

    94
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem melman

  1. Tip na někoho z Prahy kdo by dokázal nakódovat funkce zde popisované ?
  2. "Pokud opravit tužkou, jak v takovém ťukanci o průměru 1 mm vybrousit rez?" Já používám rýsovací jehlu nebo šídlo a důkladně korozi vyškrábu (netlačím na to a ne moc do hloubky), potom zatírám lakovací tužkou a ty první jsou v pohodě již 6 let.
  3. Nezná někdo výrobce originálního střešního nosiče ? Případně zda se dá dokoupit nová T guma do drážky, bohužel jsem obě ztratil.....
  4. Cca 130.000 - 140.000,- Kč v případě prodeje koncovému zájemci bez využití firem jenž auta vykupují. Toť můj názor.
  5. melman

    Doporučte servis

    Jezdím už šest let do autorizáku Autodružstvo Spojovací, maximální spokojenost a je možné si donést vlastní olej i ostatní díly bez vlivu na záruku mobility a "razítko" do servisky. Měl jsem i možnost vidět výměnu oleje u mého auta na vlastní oči a od té doby jim auto svěřuji.
  6. Věděl by někdo o kolik cm je snížený strop v případě originálního střešního okna (Sup sedan 2014) ?
  7. melman

    Mlhovky závada

    Právě jsem se vrátil z garáže a funguje to přesně jak píšeš. Manuál mám ale nedošlo mi že se jedná o tuto funkci. Auto mám 6 let a byl jsem si nechat dodělat parkovací asistent a bylo mi dokódováno i pár funkcí navíc (co prý zákazníci chtějí) a toto jsem nějak nepobral.....Všem moc děkuji za pomoc a jdu si v klidu lehnout
  8. melman

    Mlhovky závada

    Jak to přisvícení do zatáček funguje ? To když mám potkávací světla (poloha přepínače II) tak se při zatočení volantem rozsvítí mlhovka ?
  9. Společně s potkávacími světly mi svítí přední levá mlhovka (někdy pravá) ale vždy pouze jedna. Pokud zapnu mlhovky klasicky vytažením rozsvítí se i druhá. Octavia II 2008 2.0 TDi. Odpojení baterie nepomohlo. Nevěděl by někdo co se děje ?
  10. Mám stejné od roku 2008, pasují perfektně jen se to nasune. Pět let je používám, drží, neprotáčí se vypadají stále jako nové - můžu doporučit. Kupoval jsem přes eshop v ČR ale podrobnosti si již nepamatuji.
  11. Zkus porovnat tvoje pojištění s nabídkou na Top-Pojištění.cz
  12. To je zvláštní, já mám 2.0TDi a zatím nic, mám původní žárovky z roku 2008.
  13. melman

    Výběr motoru

    20 km do práce není zase tak málo aby to motoru nějak moc škodilo, mám 2.0 TDi a čtvrtým rokem jezdím každý den 10km do práce a 10km zpět. Jinak moc nejezdím. S motorem žádné problémy, mám pevný servisní interval 15.000 km a olej jsem ještě nikdy nedoléval. Jen spotřeba je při takovém popojíždění po Praze 7L.
  14. Já jsem tenhle plastový kryt koupil už loni a odjezdil s ním celou zimu, drží na těch z-kách perfektně. Jen se mi na té černé masce nelíbily ty stříbrné šroubky tak jsem je stříknul černou. Jinak pasuje perfektně.
  15. O kolik je ten dieslel servis dražší ? Najedu za pět let 50.000 km a pak dám auto pryč tak mi spočítej o kolik zaplatím na těch čtyřech servisních prohlídkách víc - to bude asi balík který mě přesvědčí že jsem udělal blbost jak troufale tvrdíš. Nevíš už že mě 2.0 TDi stálo stejně jako v čechách 1.6 MPI kterou bych si osobně nikdy nekoupil kvůli tomu jak zrychluje z nízkých otáček, celkové pružnosti motoru když se naloží a jakou má spotřebu. Ještě k té záruce. Já jsem kupoval nové auto v SRN a někteří mě strašili že mi nebudou chtít v servisu v ČR dělat záruční opravy. Volal jsem tedy přímo do Škodovky a tam mi bylo sděleno že každý autorizovaný servis musí udělat záruční opravu pokud má auto v pořádku servisní knížku - třeba i rusky vyplněnou. V případě že by český autoriz. servis odmítl, je potřeba to písemně sdělit do Škody a oni už si to prý se servisem vyřídí - sami mají zájem na tom aby síť fungovala. Navíc síť Škoda je tak hustá že odmítne-li jeden mohu jet do jiného. Jak zde v jiném vláknu psali kluci co jim rezla kastle, někde to na záruku odmítli a jiný servis bez problémů opravil.
  16. Já najedu cca 10tis ročně a pořídil jsem si diesel, rozhodně bych neměnil, doporučuji benzín i diesel protáhnout na zkušební jízdě a až podle toho se rozhodnout, každému vyhovuje něco jiného. Jezdit v autě jehož motor mi po čase nebude vyhovovat a pak se denně chlácholit že je finančně výhodnější není nic příjemného (vl.zkušenost).
  17. Já nejezdím na Long Life, používám pouze olej pro pevný servisní interval (15000 km) a spotřeba na dálnici je 6 - 7 l/100km. Max jsem se dostal na 8,7 l/100 ale to byla jízda s tachometrem na doraz. Olejem to asi nebude....
  18. mám taky pozitivní zkušenost s podobnou reklamaci, nakonec když to roztřískali tak proč by na to měl zaplatit zákazník....
  19. kód motoru je ve velkém TP, např. BKD
  20. Osobní zkušenost Uniqua : rozpočet ze značkového servisu 82000,- , to se jim zdálo moc tak opraveno v neznačkovém za 34000,- což bylo odsouhlaseno, na účet ale přišla částka 13000,- (úplný výsměch). Na dotaz kde je zbytek : náš likvidátor to podle tabulek spočítal na tuto částku. Pak jim napsal právník a za týden byl na účtě i zbytek. Divné metody...
  21. melman

    Doporučte servis

    Asi je to tak, Karlos pracuje v Auto Jarov jako mistr automechaniků a všechno co tam šlohne vozí na vrakoviště do Vršovic, to je ta jeho autodoprava a protože je toho dost má i vlastní řidiče......
  22. Poté co mi tyhle doklady již jednou ukradli, mám celé desky doma a vozím pouze kopii první stránky ze servisky kde je VIN, štítek a datum prodeje - orig. můžu kdykoli doložit dodatečně, pouze když jedu do zahraničí beru servisku s sebou.
  23. a fotili to tvoje auto když jsi uzavíral pojistku ?
  24. Některé pojišťovny rozpočtem neplní (např. Triglav) takže tudy cesta asi nevede. Když jsi auto pojišťoval tak jsi auto určitě musel přistavit na focení, mě pokaždé fotili palubní desku, fotku rádia by tedy měli mít. Dále je pak u většiny smluv jakýsi protokol kde je vyznačeno co v autě je (např ABS, ESP, metalíza atd.) a mělo by tam být i to rádio. Pokud ne tak v servisní knížce a v kufru u rezervy je nalepený takový štítek kde je v kódech zapsaná výbava s jakou šlo auto z továrny - takový rodný list. Jestli tam byl z výroby Stream pak se pojistná smlouva vztahuje pouze na Stream, jinak je potřeba při uzavírání smlouvy přesně písemě vyspecifikovat jaké rádio tam vlasně je. Takže bych si jako první nechal ukázat tu fotodokumentaci kterou provedla pojišťovna,pak ten protokol o výbavě a když to nebude ani tak jasné, potom jim přinést rozpočet na nový Stream ze servisu což bude palba. Pak bych se domluvil s likvidátorem jestli mi zaplatí starší Audienci (pokud na ní trváš) což bude třeba 1/2 toho nového Streamu na to by mohl slyšet.
  25. Mě by zajímalo jestli se po chipu zvýší maximálka.
×
×
  • Vytvořit nový...