Přejít na obsah

Pako

Uživatel
  • Počet příspěvků

    70
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

856 zobrazení profilu

Oznámení Pako

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Pako

    Chiptuning

    Tvrzení, že jedině chip od "CIMBU" je proveden profesionálně je dosti odvážné, v podstatě rovnajíci se bludu. Minimálně Sportmotor má také dlouhodobé a úspěšné úřinkování na poli chiptuningu. Dokonce u některých motorů, pokud se porovná křivka výkonu a hlavně kroutícího momentu, má tento lepší řešení než Cimbu. A navíc dokonce jsou motory (celkem běžné), které Cimbu neumí a Sportmotor ano. Jinak mám od Sportmotoru chipnuty auta hled dvě, jedno najeto po chipu cca 70 tis, druhé 50 tis. a nevidím žádný problém.
  2. Pako

    Chiptuning

    ne, na brzdě jsem opravdu nebyl. Abych pravdu řekl, jestli je tam 62, či 64 kW mě vůbec nezajímá. Naopak mě zajímá, že to významně líp táhne v oblastech, kdy to před ch. nebylo nic moc, a to cítím i bez brzdy. Lidi, co tvrdí, že u atmosférických motorů není zdaleka takový přínos jako u motorů s turbem mají pravdu. Nemají jí ale v tom, že to není znát. Je, a konkrétně u motoru 55 kW v otáčkách 2 až do 3,5 tis. a pak přes 4,5 tis., tedy tam, kde se to při normální jízdě pohybuje + při předjíždění a kde to bez chipu není nic moc. Sportmotor jsem zvolil z prostého důvodu. Nevím, jaká je situace dnes (ch. je tam 3,5 roku), ale tehdy Cimbu neuměl chipnout mou řídící jednotku, ani se netvářil, že by ho to nějak moc tankovalo. Naopak Sportmotor po prvním neúspěchu a navrácení ŘJ do původního stavu se to během 14 dnů naučil a provedl. A jsem tomu rád, že to tak dopadlo, pokud porovnáš grafy průběhu kroutícího momentu zjistíš, že Sportmotor na rozdíl od Cimbu mění jeho charakteristiku s větším nárůstem v pod 3 až 3,5 tis. ot. Přitom se jedná o firmy s téměř shodnou profesionální pověstí, takže zcela jistě u Cimbu chybu taky neuděláš. Jinam bych se ale neobracel ani náhodou.
  3. Pako

    Chiptuning

    no, nerad bych tady rozpoutal nějakou vášnivou diskusi. Na tomto webu bylo již kolem chiptuningu napsáni víc než dost s cílem dokázat, že se jedná o placebo efekt, případně že se po určité době motor rozsype, taktéž že sportovní filtr je nesmysl atd. atd., na druhé straně x spokojených….. Takže u obou aut to mám děláno u Sportmotoru + KN filtr. Na 16 ventilu mám najeto po chipu cca 5O tis, na MPI více jak 60 tis. Žádné problémy, přínos je v tom, že to teď jede i v režimu, kdy to dřív nebylo nic moc (u obou). S rozjezdy jsem neměl nikdy problémy, ani před chipem. 1,4 16 V, 55 kW pokud se pamatuji, před ch. se to nějak rozjelo zhruba u 3 tis. otáček, zajímavé to bylo od 3,5 tis. a po cca 4,5 tis. to začalo vadnout. V podstatě se s tím dalo dobře jezdit na dálnici, mimo pouze za cenu neustálého řazení. Po čipu je tomu jinak, rozjíždí se to zhruba po 2 tis. otáček, zajímavé, a to velmi, je to už před 3 tisíci a jde to celkem plynule až do 5 až 5,5 tis. Takže nyní to jde celkem rozumě využívat i mimo dálnici. Např. při předjíždění běžně praktikuji 3 stupeň, plný plyn a když je vyřešeno rovnou 5 stupeň a přechod mezi je pohoda. To před tím nebylo možný ani náhodou. 1,4 MPI, 50 kW tady před chipem byla, pokud se pamatuji zcela jiná situace. Šla celkem krásně hned kolem 2 tis. otáček, a to celkem plynule až to 3 tis., pak to bylo takový nevýrazný, bezzubý, prostě nanic. V podstatě to bylo celkem dobře využitelný mimo dálnici a rozmýšlet si předjíždění. Nevím, jak Cimbu, ale Sportmotor u daného motoru posunul max. kroutícího momentu do 3 tis. km, takže nyní po ch. to krásně jede od něco pod 2 tis. až do 3,5 tis. ale jde přijatelně i dál až do necelých 5 tis. otáček. Takže teď si při tom předjíždění člověk může dovolit víc, ale na takové „srandičky“ jako přímo z 3 st. na pětku to přeci jenom není. A ta dálnice je teď v pohodě. Můj názor je, čipovat, čipovat a zase čipovat
  4. Pako

    Chiptuning

    jo Tak tohle je příspěvek na houby - nic jsme se nedozvěděli. Hej.... zajímá mě to taky. Pako, jaký pocítils rozdíl. Dík totální spokojenost. Pochopitelně i po chipu to není 1,8T, ale došlo zejména v otáčkách, kdy bez něj není motor nic moc, k citelnému nárůstu kroutícího momentu. V otáčkách kolem 3800 je to téměř stejné jako dřív. Pokud se dobře pamatuji před ch. po 4500 to trochu "vadlo", nyní to jde dál za plynem až do cca 5500. Výsledkem je tedy mnohem pružnější motor plně odpovídajícímu grafu na www.sportmotor.cz. Po zkušenostech to i u budoucího auta bude jeden z prvních zásahů. Průměrná spotřeba při normální jízdě se v podstatě nezměnila, i když podle palubního počítače, pokud se na to pořádně šlápne, to tam teče. Mám srovnání, stejné trasy a zátěže do Itálie (před 7,1 po 6,7 - auto plně naložené a na dálnici pokud to jenom trochu jde kolem 150, 160). Na STK, vlastně na emisích nepoznali nic. Mimochodem služební 1,4 50 kW mám taky čipnuté, taktéž spokojenost.
  5. zimní kapalina na rozplácnutej hmyz není zrovna nejlepší. Já proto od jara do podzimu používám letní (žlutou) a neředěnou. V přechodném období to prostě míchám (do zbytku naleju tu druhou). Ideální byla letní zn. Rally, která snesla mráz do -5 st.C. Bohužel jsem ji už nějaký čas neviděl.
  6. Pako

    Servisní prohlídky

    To myslis jako vazne, jo? To te pekne natahli ...asi bys mel dodat co vsechno sis nechal vymenit mimo pravidelne vymeny. 60000 prohlidka stoji do 4000 max. no nevím, zda natáhli, či nenatáhli, ale byla v tom kromě předepsaných úkonů vztahujících se k 60 tis. km i výměna brzdových destiček a komplet stabilizátoru (starý typ), geometrie a desinfekce klimatizace. Jenom svíčeky stály, pokud se nemýlím cca 800 a olej tam dávám SLX (taky nic levnýho). No co, už začínám šetřit na další prohlídku.... a taky jsem nepřímo musel zaplatit dnešní zvídavý telefonát nějaké baby z servisu s dotazem, jak jsem spokojen
  7. Pako

    Servisní prohlídky

    jde o to, vytřískat z tebe peníze. V pondělí jsem to absolvoval - 16 kolíků jasná zpráva
  8. Pako

    Motorovy olej

    U 74kw bych nechal 10w40 a hlavně u totálně zajetýho až ojetýho auta bych olej zásadně neměnil (mám na mysli značku a specifikaci) naopak náplň bych vyměnil okamžitě, pokud opravdu neznám historii auta
  9. Ano, na svým (55 kW) a na služebáku (1.4 50 kW). V obou případech totální spokojenost.
  10. Pako

    1.4 16V klepe

    60 tis.
  11. Pako

    1.4 16V klepe

    Taky mám BBY a nic neřeším. Motor - švýcarský hodinky hned po startu. Olej Castrol SLX a pohoda, klídek, tabáček
  12. Pako

    Zadní mlhovky

    Ať studuju techničák z jakéhokoliv směru, informaci o počtu zadních mlhovek nevidím. Máš asi na mysli schválení do provozu. No to je podle nějakého předpisu, který o zadních mlhových světlech říká, že mají být dvě, pokud je na straně jedné, má být vlevo. No, a nad rámec schválení do provozu si mohu dát na auto co chci, pokud to má zákonnou oporu (předpis říká jedno vlevo, nebo dvě) a to něco musí mít navíc atest. No, a ta zadní pravá lampa atest má, dokonce s osazením žárovkou umožňující mlhové světlo. Tak tedy, v čem je problém ?? A aby nedošlo k nedorozumění. Po 2 světlech netoužím, neb jsem přesvědčený, že je to v podstatě jedno.
  13. Pako

    Zadní mlhovky

    No, já mám tažný z fabriky, r.v. 2002 a svítí mě jen jedno. A je mě to jedno. A nechápu, pro by mělo na STK vadit pokud bych zapojil i druhé.
  14. u služebáku včera, 8600,- sada GoodYear UG 7 do mrazíků zajedu a pak pohoda, klídek, tabáček
×
×
  • Vytvořit nový...