Přejít na obsah

Croog

Uživatel
  • Počet příspěvků

    47
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Croog

Nováček

Nováček (1/14)

  • First Post Vzácný
  • Collaborator Vzácný
  • One Month Later
  • Week One Done
  • One Year In

Nedávné oznámení

4

Popularita

  1. Croog

    Nezávislé topení

    Tahle zaměnitelnost by mě také zajímala. Pochopitelně ne benzín vs diesel, ale generační obměny toho samého. Je u dieselu starší 5Q0898008F to samé jako novější 5Q0898008H (to bych tam měl mít) - jsou mezi sebou zaměnitelné ať už se použije starší nebo novější ŘJ? A co 3Q0815005N ? + Chápu dobře, že generické Thermo Top EVO 5 (tvarově shodný díl) bez VAG označení by s autem nekomunikovalo jako origo?
  2. No a proč tedy ta pumpa neběží i při tom samotném REST vyhřívání? Z logiky věci by přeci měla běžet. Není důvod pro opak, když je to jen elektrická záležitost. A vzhledem k tomu, že dle reportů některým uživatelům stejné generace aut opravdu REST vyhřívá i po deseti minutách, zjevně jim ta pumpa v tom režimu jede. To by tedy implikovalo, že je to jen otázka kódování. Nějaký guru tady přes toto? :)
  3. Nudil jsem se při čekání na manželku před krámem, tak jsem ještě testoval a potvrzuji původní chování popisované @miro_sk: Nehraje u mě roli, zda nechám AUTO nebo přepnu vzduch na okno nebo na nohy předtím než tlačítko REST zapnu (ono to jde měnit i když je aktivní, tak by mě udivilo, kdyby hrálo roli v jakým stavu klima je než REST aktivuje). @Patrik1971@Mira96 Citelné ochlazení vydechovaného vzduchu u mě dojde do minuty. Když zapnu zapalování (bez motoru), tak se vydechovaný vzduch během dvou sekund opět ohřeje zpět, jako při nastartovaném motoru. Neslyším přitom žádné cvaknutí nebo nějaký mechanický zvuk. Jedna z variant je, že se automaticky sepne elektrický příhřev vzduchu, ale moc se mi to nezdá (bez běžícího motoru? že by mělo tak rychlý efekt? proč by se pouštělo u zahřátého motoru?) V opačném případě to tedy opravdu nemůže znamenat nic jiného, že v REST nejede čerpadlo na cirkulaci vody, které myslím není důvod aby neběželo. většině to funguje blbě, ale je to taková okrajovka, že to nevědí ani uživatelé a neřeší to ani samotná Škoda/VW. Netušíte někdo zda ten běh čerpadla při REST jde přenastavit přes VCDS / kde? Do servisu kvůli tomu nepojedu...
  4. Mam VW Touran 11.2016 tdi a chova se mi to stejne. Teply vzduch se zacne rychle ochlazovat. Nasli jste prosim nejake reseni?
  5. @milanxx Aha, níže jsem již nekoukal. Takže vyřezávaný původní nárazník + nová bokem lakovaná krytka. Díky moc.
  6. To max 50kg svislé zatížení mě trochu překvapilo, nevím, proč tedy u všech tažných uvádí svislé zatížení vyšší, když jsou dělané pro Fabii, která to nevyužije. Vzhledem tedy k tomu, že samotný držák na kola váží k 20kg, tak s jedním elektrokolem už tam nedám ani 2. normální. No stejně jsem uvažovat vozit primárně jen jedno, tak to pro mě ještě není kompletní stopka.. @milanxx Ty máš Scoutline? Zajímavé, že tvé tažné zařízení je teď ve výrazné slevě (jen za 2k). Ale podle popisu pouze pro Scoutline... https://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/tazne-zarizeni-%E2%80%93-odnimatelne-6v9092155ax Jinak podle tvého popisu jsou tedy opravdu potřeba obě elektrické sady.. Ty sis to tedy nechal dodělávat dodatečně? Pokud ano, jak vypadá tvůj nárazník? Jinak tu 13pin elektro sadu pro vozy s přípravou 6V9 055 202 v eshopu nemají, tipnul bych si, že ji nahradila sada 6V6 055 202A. EDIT: Už jsem našel @milanxx příspěvek o instalace tažného. Pěkná práce! Je vidět, že to jde udělat jako originál, sláva! To je původní vyříznutý nárazník a nová krytka s rámečkem? Lakovalo se to? Kdybys měl fakturku s rozpisem, moc bych ocenil její poslání do zprávy. Díky!
  7. @Lancelot Hmm, na tom papíru co mi dali smíchali několik variant dohromady a kromě toho, že tam dali odnímatelnou i neodnímatelnou kouli tak dali dvě(?) verze elektriky a uvedli že jsou oboje třeba. https://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/sada-elektricke-instalace-k-taznemu-zarizeni-6v6055202ax a https://eshop.skoda-auto.com/cz/ProductDisplayView2?catalogId=10051&langId=-11&productId=287049&storeId=10001 Proto mi je to dost nejasné, asi jsem narazil na neschopného servisáka... Rozdíl mezi těma dvěma je v zásuvce? Oboje deaktivujou zadní senzory? K tomu nárazníku. Nějak nechápu, jak ten nárazník pak jde zpět zakrytovat, když to prostě vyříznou. Zajímalo by mě, jestli to jsou někde schopni tímto způsobem udělat tak, aby to fungovalo jako originál z výroby, tzn. při sejmuté kouli nezůstane díra na zadku auta. Tohle je u Superba určitě jiné, tam i v základu nevede tažné skrz prostředek nárazníku. EDIT: A ještě něco. Ve velkém techničáku mám záznam 17: Největší svislé statické zatížení spojovacího zařízení (závěs/točnice) [kg]: Z 50 To je to samé co max svislé zatížení koule nebo to s tím nesouvisí?
  8. Ahoj, koukám po tažném na F3C před FL, odnímatelné a ideálně vedené středem nárazníku, ať nehrabe o zem a při odmontování je to skryté. Chci to používat na nosič 2 elektro kol (dohromady i s nosičem tedy 60 - 65kg). Nemůžete někdo prosím poslat foto nebo nasdílet zkušenost, jak si Fabia sedá při tahání více kol na nosiči? Zvažuji totiž, jestli je tohle správná cesta nebo se na takovou kombinaci radši vykašlat a rovnou koupit dodávku. :-) Co se týče montáže, ptal jsem se na jaře v ŠA a přinesli mi akorát výpis, ze kterého jsem vyluštil cenu 11600,- za materiál. (BTW, nevíte zda ten nárazník mění nebo prostě řezají díru? - ten tam uveden nebyl). Dále jsem teď koukal na SVC a středem nárazníku mají pouze tento kus https://www.svcgroup.cz/tazne-zarizeni-vertikalni-bajonet-skoda-fabia-kombi-01-2015-07-2018-p7565-v916 , který má omezené zatížení (65 vs 85kg), takže nic moc výběr.
  9. Ahoj, nebyl by tady prosím někdo z Prahy a Prahy-východ ochoten zapůjčit na následující cca 3 týdny mezipodlahu do Fabie 3 - pakliže ji nevyužívá stále? Využil bych ji v případě, že budu muset před porodnicí spát v autě. :) Kupovat ji kvůli tomu samozřejmě nebudu, páč jinak ji nepotřebuji.
  10. V offroad mode se dají aktuální kW zobrazit také? Já myslel, že jsou tam ty defaultní pro mě nezajímavé hodnoty napevno. No tak to problem solved.
  11. Ahoj, nedávno jsem koukal na recenzi Pola GTI a hodně se mi líbila možnost zobrazit si aktuální výkon motoru v kW na infotainmentu. Tohle asi do Fabie dokódovat nepůjde, že? @wirer Super, dobře jsi udělal ten stahovací formulář. Osobně bych začal min. od dvou eur. Když někdo pošle jen jedno, tak ti skoro všechno sežerou paypal poplatky a zbyde ti prd... Jinak chybí mi možnost stažení přes "již jsem dotoval dříve".
  12. @wirer určitě, mě by toto předtím ušetřilo vzhledem k ne příliš logickému překladu aplikace dotaz na fórum (a vám odpověď). :) Díky
  13. @Martab Mám to v tom příspěvku u videa: Bolero HW H25, SW 0245
  14. @ilmirec Tak tento reset jsem zkusil, dle předpokladu to na funkci nemělo vliv, asi je ta funkce Vehicle Path u mé verze Bolera prozatím nedoladěná. Takže jsem to opět vypnul. @Galaxy64 Ty máš taky MR2016, tobě se ty čáry zobrazují správně nebo ti to blbne jako mě ve videu na předešlé stránce? Jinak dobrá věc se podařila, podařilo se mi opět rozhejbat tu jednotku 09 tím, že jsem se nejdříve připojil k jiné.. Asi nějaký méně kvalitní kabel, nebo nevím, proč se to tak chová. Každopádně aktivován mimo jiné i ten alarm, a alarmuje. Tak snad nebudou s Kessy falešné poplachy. Dále jsem zapnul mlhovky při dálkovkách - mám rád, když vidím v nočních serpentýnách do zatáčky ale zároveň jsem ty mlhovky schopný při protijedoucím autě okamžitě vypnout. Je taky dobře, že je to nerozsvěcuje při světelné houkačce. Pak aktivován klasický HHC, stahování okýnka při vypnutým zapalování a bliknutí brzdovky při zamykání, ať se nemusím při zavírání kufru kroutit pro sledování mrknutí blinkru, jestli se to zamklo. I když uvidím, jestli mě to v noci naopak nebude zbytečně oslňovat. @wirer díky za tvoji příručku a zdejší podporu! Poslal jsem ti nějaké drobné na pivko. :)
  15. @wirer, jo už jsem na to kápnul a nastavil jsem další věc. Naopak, tvůj návod je perfektní! Jen bych k té kapitolce 3.2.2 dopsal, že je to třeba udělat dříve než požadované nastavení a přidal bych tam screenshot s tím tlačítkem.. :) Já jak to mám v češtině, tak jsem nepochopil, že mám nejdřív zmáčknout to tlačítko Bezpečný přístup... Každopádně nastavil jsem nějakou další věc, ale pak mi 09 jednotka začala ať jsem dělal co jsem dělal vyhazovat chybu komunikace. Kašlu na to, zkusím to zas někdy jindy, jestli se to náhodou neprobere samo.
×
×
  • Vytvořit nový...