Přejít na obsah

pekres

Uživatel
  • Počet příspěvků

    55
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem pekres

  1. Zdravím pánové....Já mám něco podobného ale mám problém v tom, že to nemůžu spárovat s telefonem. Musím zadat heslo když chci něco spárovat. Píše mi to ať zadám heslo ale bohužel. Na té věcičce to jaksi nejde Jak to tedy spárovat?
  2. A co na Vagu?.... Měnil jsem komplet zámek na předních dveřích u spolujezdce i dříve vzadu a žádný Vag jsem nepotřeboval. Leda tak smazat předchozí chybová hlášení. Mám sice O1 po face a otevíraní všech dveří centrálem a dálkou ale snad je to stejné i na Fabce. Spíše jde možná o to aby bylo na zámcích stejné číslo dílu. Aspoň já se podle toho řídil a zámek fungoval hned po výměně.
  3. Byl jsem si koupit novou krytku a ještě ten díl co je pod krytkou. Jenže ten díl nebyl a tak až přijde, tak to rozbiji a to lanko vyháknu. No, snad to pomůže. Tak se do toho pustím až příští týden, až budu mít ty doma všechny věci. Nechci jezdit bez krytky...
  4. Musím vyzkoušet vše abych ty dveře otevřel a tak to hned zítra s tím lankem zkusím, to mě tedy nenapadlo. Díky za radu. Možná je to tu probíráno už 100x ale když jsem začal psát do tohoto vlákna, tak v něm pokračuji. Jinak bych musel zřejmě popisovat znova co jsem dělal v prosinci atd. Myslím si, že je to rozumnější, než zadávat dotaz do jiného vlákna. Ještě mi řekni prosím tě, jak se k tomu lanku dostanu. Uvědomil jsem si, že je to pod krytkou která je upevněná šroubkem z boku dveří. Krytku rozbít? Přeji pěkný den všem...
  5. Dobrý den pánové... Zámek jsem v prosinci už nespravil a tak když bylo teď hezky, pustil jsem se do toho, že ten zámek ze dveří vymontuji a celý rozeberu atd. Jenže mám problém v tom, že nemůžu otevřít vůbec dveře. Jsem bezradný a nevím co teď. V servisu mi řekli, že se zámek rozbije atd. Tak to se mi tedy nechce dávat do servisu. Když otevřu dveře, zámek vymontuji a zkusím spravit. Když nespravím koupím někde jiný ( nový nebo z vrakoviště) a namontuji sám. Tak rozbití zámku v servise je poslední možnost. A vůbec si nedovedu představit jakým způsobem ho rozbíjejí. Má někdo radu jak otevřít dveře?
  6. Chtěl bych se ještě zeptat, jak můžu vyzkoušet ten zámek jestli je v pořádku, když ho mám veňku. Je tam šest kontaktu. Do kterých mám pustit 12V a vyzkoušet to? Podle plánku vede k motorku žlutý a šedý vodič na kontaktu 1 a 2. Můžu tam pustit těch 12V a na který + a na který - ? A co ty další kontakty? Prostě, chtěl bych vyzkoušet celý zámek jestli je v pořádku když ho mám veňku. Ví někdo jak to vyzkoušet?
  7. Máš pravdu, byl to torx 20.... dnes jsem konečně ten zámek z auta vymontoval. Očistil, namazal a zítra nebo pozítří ho namontuji a uvidím jestli to pomohlo.
  8. No s tím torxem jsem se sekl a torx 20 zkusím. Ale zdá se mi to větší. A taky si musím pořídit delší torx. Díky...
  9. Zdravím pánové... Mám taky problém se zámkem a tak jsem ho chtěl vymontovat a skontrolovat spínač atd. Koupil jsem si výše zmíňovaný bit na golu (sakra-85Kč) a zjistil jsem, že potřebuji ještě jeden prodloužený bit na ten malý šroubek který se povoluje z boku dveří při otevřené klice. Co tam je? Torx 6? Nebo 8? Nebo něco jiného? Je tady někdo z Havířova který by mi pomohl?
  10. Tak to se taky přidávám do klubu kdo jezdí bez pružiny. Našel jsem ji jednou pod sedadlem spolujezdce a nevěděl jsem kde patří. Sedačka fungovala a tak jsem pružinu odložil na dobu kdy se mi bude chtít se na to podívat a opravit.
  11. Díky libero1071.... Tak jsem se na ten návod díval a nevím, nevím jestli do toho půjdu a zkusím to sám. Zřejmě navštívím servis. Kolik to tak může stát výměna obou ložisek v autorizovaném servise? Aspoň přibližně.
  12. Dobrý den pánové... Nechci zakládat nové téma na hučení kol protože jich je tady dost a tak se zeptám tady. Mám v plánu vyměnit obě přední ložiska. Ještě jsem to nedělal a tak nevím zda budu potřebovat nějaký speciální přípravek. Sundám a nasadím to ložisko běžným nářadím? Potřebuji stahovák nebo se bez něho obejdu? Díky za odpovědi...
  13. Mě zabírá taky až nahoře a čekám, že to nebude dlouho trvat a odejde. Mám už najeto 105000. Kolik si mám aspoň přibližně připravit bobánku na výměnu spojky v servise Škoda? Mám OK1. Díky za odpovědi.
  14. pekres

    Jaký olej

    Je fakt, že v servisní knížce je napsáno "Duplikát" takže nevím, nevím jestli ji věřit a proto není v ní ani ten štítek. V kufru u rezervy štítek je ale není čitelný, nemohl jsem z něho nic vyčíst. Dobrý nápad je si to přečíst ve Vagu. To zkusím i když ještě nemám s tím velké zkušenosti. Ale díky za nápad, něco takového jsem potřeboval. Díky! To WOJNAR Tak jsem to zkusil přes ten VAG a našel jsem si tam ten interval. Mám tedy QG2. Tak moc díky za radu, to jsem potřeboval.
  15. pekres

    Jaký olej

    Já děkuji všem za snahu ale ben06 má pravdu. Opravdu potřebuji zjistit jaký je správný interval a o štítku v servisní knížce vím a taktéž vím o štítku v kufru u rezervy. Ale jak jsem psal už výše, ani jeden štítek NEMÁM!
  16. pekres

    Jaký olej

    Jestli se dá servisce věřit, tak olej byl měněn každý rok v březnu. Tak to budu dodržovat i když těch 15000 km za rok nenajedu. Podle tohoto pravidelného měnění oleje, bych předpokládal, že tam je nastaven interval QC0. Jde mi i o to, abych koupil správný olej. Podle knížky a různých informaci by se do Octavky z roku 2002, měl lít olej specifikace VW 503.00 a měla by mít interval QG1. Pokuď tam bude ale interval QC0 a já tam naleji olej VW503.00, tak zničím motor jak je popsáno výše v odkazu. Tak mám pořád dilema a nemůžu se rozhodnout.
  17. pekres

    Jaký olej

    S tím intervalem souvísí i jaký olej do toho nalít. V tomto linku je to pěkně popsáno, že se oleje nemají měnit. Proto bych rád veděl jaký servisní interval mám. Psal jsem do škodovky na email 'info@skoda-info.cz' Je ještě jiná adresa kde budou vstřícnější?
  18. pekres

    Jaký olej

    Dobrý večer přeji. Potřeboval bych taky poradit pánove... Chystám se měnit olej a rozhodl jsem se pro Shell Helix 5W-40 protože ten podle servisní knížky tam je. Určitě splňuje i normu WV 503.00. I když mám servisní knížku není v ní štítek jaký mám servisní interval. Štítek je nečitelný i v kufru u rezervy. Tak jsem bezradný jak to zjistit. Psal jsem i do automobilky ale neozvali se. V knížce "Jak na to?" se píše, že modely Škoda Octavia od roku 2001 jsou vyráběny podle filozofie tzv. long-life service system. Protože mám Octavii z roku 2002 měl bych mít interval QG1. Palubní počítač mu začal psát " service" i když není od poslední prohlídky najeto 15000 ale je rok po servisní prohlídce. Tak jsem z toho zmatený a nevím přesně jaký servisní interval mám. Kde a jak to zjistím? Zajet do servisu? Tak těm tam moc nevěřím.. Poradí mi někdo? Díky pánové, popř dámy...
  19. pekres

    Termostat

    Myslím si, že je to určitě termostatem. Nestojí až tak moc aby sis ho nekoupil a nevyměnil. Je to práce na pár minut.
  20. Moc dobrý video. Pro ty kteří se do automobilky nedostanou dost dobrý!!!
  21. Tak já půl roku na PŠ v Podbořanech a pak zbytek v Benešově u Prahy. Dělal jsem mechanika BVP. A to od 4/82-3/84....Mazácká vojna, šikan atd....První rok byl docela těžký, pak už to šlo....
  22. Tak to jsi dobrý, že sis toho všiml!! Mě by to jistě nanapadlo...
  23. Tak jestli koupíš ten z hobbydiag jak je na obrázku nebo z Aukra vyjde nastejno. Já jsem si ten z hobbydiagu koupil, protože jsem si myslel tak jako ty, že bude lepší a poslali mi modrý který je na Aukru za těch 250kč. Vrátil jsem jim ho a na peníze zpátky jsem čekal 30 dní!! Tady je moje korespodence: Dobrýden, skutečnosti je taková, že v tuto chvíli neexistuje žádný "originální"KKL kabel. Kopie existují až u kabelů s HW klíčem (HEX CAN), které všaknenabízíme. KKL kabely jsou vyráběny stovkami výrobců po celém světě. Dledodávky prodáváme modré i černé kabely, vzájemně se liší pouze barvou. Kabel vevšech bodech odpovídá popisu, uvedenému na našich stránkách. Námi nabízenékabely máme otestovány a podíl reklamací je nižší než 2% a zničení ŘJ ani jinéfámy se opravdu nedějí. Pokud tedy trváte na dodání kabelu, který je vyobrazenna našich stránkách, není to problém, nicméně se oba kabely liší pouzedesignem. Opakuji tedy, že žádný "originální" kabel neexistuje. Na kabel sevztahuje (narozdíl od Aukra a jiných pochybných obchodů) standartní zákonemdaná záruka v délce 24 měsíců. Navrhuji tedy tři možné postupy: 1) ponechání stávajícího kabelu, protože odpovídá popisu na stránkách a budeřádně fungovat 2) výměna za jiný (designové odlišný) kabel 3) vrácení zboží ve 14-denní lhůtě, na účet Vám bude vrácena částka za zboží Mrzí mě, že se cítíte oklamán, nicméně pro to nevidím důvod. Prosím o Vaševyjádření.<br style="mso-special-character:line-break"><br style="mso-special-character:line-break"> S přáním hezkého dne Daniel Červenka www.hobbydiag.czinfo@hobbydiag.cztel.: 731 876 438 Křešťák Petr napsal(a): Dobrý den přeji. Vážení pánové. Dnes jsem dostal od Vás objednaný balíček abyl jsem docela překvapen co jste mi poslali! Pánové, já si od Vás objednával kabel KKL USB profi kabel pro VAG-COM (podpora 64-bit OS) jak je v příloze na obrázku foto01nebo detailně na obrázku foto02. Zdůrazňuji, že píšete profi kabel a nikde není napsáno, že by Vámiuvedený obrázek kable byl pouze ilustrační. Vy si přesto dovolujeteposlat mi čínskou kopii jakých je na internetu spousty např. foto03 nebo foto06 které jsou dokonce za poloviční cenu! Objednával jsem si kabel od Vás proto, a ne z Aukranebo z jiných pochybných obchodů, abych měl jistotu, že kupuji kabel který mi bude korektně fungoval a nemohl si např. s čínskou kopií kabluzničit kupříkladu ŘJ auta. Proto Vám kabel posílám ještě dnes zpátky a žádám od Vás abyjste mi poslali kabel originální, profi, který bude řádně fungovat, nebo pokuďnemůžete dostat svého závazku, poslali zpátky peníze na účet670100-2200134328/6210 Děkuji. S pozdravem Křešťák Petr PS. Reklamační formulář je přiložen v zásilce. Stačí to tak?
  24. Jasně že záleží jaké má kdo auto. Já měl do nedávna Favorita a tam jsem havarijní pojistku neměl. Teď mám Oktávku a dost by mě mrzelo kdyby mi ji někdo ukradl a proto pár let to havarijní platit budu abych měl o něco klidnější spaní. Když mi ji ukradnou, což škodovky se kradou nejvíc, tak za ní aspoň něco dostanu. Kdybych havarijní neměl, tak budu mít jen oči pro pláč. Ale každý má na to svůj názor. Můj jsem řekl.
  25. Tak to nemáš tak docela pravdu! Zapomínáš, že ti můžou auto ukradnout hned v prvním roce a jistě si za ušetřenou částku za pojistku nekoupíš nové!
×
×
  • Vytvořit nový...