Přejít na obsah

aldino

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem aldino

  1. Spíše to vypadalo jako malé prohlubně kruhového tvaru, budu se snažit ještě sehnat foto. Takže porucha studený start má pokračování. Nakonec se navíc ukázalo, že skutečná příčina studených startů byla ve částečně vadném čidle teploty chladicí kapaliny 06A919501. Nové čidlo má při teplotě 7°C odpor 4 kOhm a vadné čidlo mělo při stejné teplotě odpor 1,98 kOhm, což dle připojené charakteristiky odpovídá teplotě cca 30°C. Charakteristiku čidla jsem našel, až zde, je to sice z oktávky, ale hodnoty odpovídají tomu co jsem naměřil https://workshop-manuals.com/skoda/octavia-mk1/drive_unit/1.6_ltr./75_kw_engine_mechanical_components/engine_cooling/parts_of_cooling_system_summary_of_components/removing_and_installing_coolant_pump/testing_coolant_temperature_sensor_g83__(radiator_outlet)/ Jen pro zajímavost, když jsem úplně vychladlým motorem, vadným čidlem zapnul klíček a přístrojovka se rozsvítila, tak byl vidět nepatrný pohyb ručičky ukazatele mírně nad 50°C. S novým čidlem ručička se ani nehnula. Vadné čidlo jsem montoval před 04/2017 takže vydrželo necelé 3 roky.
  2. Já jsem měl také problémy se studeným startem FABIA combi 2005, 1,2HTP/47kW najeto 192 000 km, a každým dnem se to zhoršovalo. Během jízdy se ale žádná porucha neprojevila. Na diagnostice nebyly žádné chyby, Nakonec se ukázalo, že byly ne zcela vadné zapalovací moduly 1 a 3 válce. Na druhém válci byl zcela vadný zapalovací modul měněn již ve 180 000 km. Měl jsem štěstí, že se moduly zcela zničily až při vyjíždění ze servisu, kdy už se valil kouř z výfuku a válce znatelně vynechávaly. Na vadných zapalovacích modulech byly viditelné deformace ve tvaru kruhu, akorát jsem je nestačil vyfotit.
  3. aldino

    Sklopná anténa

    Taky jsem narazil na problém s prutem antény na Fabii. Zprvu jsem tahal, ale moc to nešlo, tak jsem závit prostříkal přípravkem na kontakty (kontox) a chvíli jsem nechal působit. Pak jsem anténu položil na střechu a lehkým zapáčením pomocí špičatých kleští jsem prut vytáhl. Pod anténu jsem si dal hadr, abych případně nepodřel střechu. Nasadit prut zpátky už nebyl problém.
  4. Měl jsem stejný problém u fabky combi 1,2 47kW 1/2005. Našel jsem vadný přepínač světel, má úplně vypálený kontakt viz. foto. a navíc konektor samice, která se zasunuje do přepínače byla teplem zdeformovaná. Na vrakovišti jsem sehnal jiný typ, který nešel dopasovat do původního držáku. Tak jsem musel předrátovat konektor samici. Pak předrátovat regulaci sklonu světlometů, protože můj původní měl jednořadý konektor s kontakty ISO mini a ten z vrakoviště měl konektor dvouřadý. Změřil jsem proud který odebírají potkávací světlomety a ten byl přes 7 A, měl jsem za to že se potkávací a dálkové spínají přes relé. Nevím jestli ten vypálený kontakt není daň za celodenní svícení s kterým v Boleslavi asi nepočítali, anebo jsem měl prostě smůlu na vadný kus.
×
×
  • Vytvořit nový...