Přejít na obsah

lastov

Uživatel
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 100 zobrazení profilu

Oznámení lastov

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

1

Popularita

  1. No oteplení samozřejmě také, ale termostat jsem měnil někdy v únoru a to byla ještě kosa jako kráva - a patrné to bylo v podstatě hned.
  2. tak jsem vyměnil termostat včetně snímače teploty chladící kapaliny a spotřeba klesla, ale jen na chvíli. Tak jsem si nechal vyměnit komplet termostat ve škodovce a od té doby jsem se nedostal přes 7,5 l/100 ve městě. Jinak když zařadím sem tam dálku ( cca 180km), tak jsem na 6,3 - což už se dá snést. No nevěřil bych, co udělá pos*ný termostat.
  3. WV Polo 2007 Trendline ( http://www.aaaauto.c...ter_yearto=2008 ) Nevím, jesti půjdou i do combi, dával jsem je do krátké .
  4. lastov

    Chyby na VAG

    Ahoj, kupoval jsem na Aukru, cena okolo 500 kč http://aukro.cz/search.php?sg=0&string=VAG
  5. lastov

    Zahřátí motoru

    Přispěji trochou do mlýna - dnes byla 0, auto stojí přes noc venku a motor je teplý do 4 km velmi klidné jízdy - sleduji to, protože mi měnili termostat a snímač chladící kapaliny. Před chladičem mám papír.
  6. Jezdím za 9,5l/100km.....bych si dal líbit 7l/100km!
  7. No, když už sme u tý spotřeby - mě to po Praze tahá v současné době 9,1-9,5l/100 km a opravdu nejsem nějaký závodník - jezdím tak, abych nikoho nezdržoval. jinak stejnou spotřebu má táta na Volvo S40 2.0 l
  8. lastov

    Chyby na VAG

    jj, děkuji za nápad, zkusím....jen nevím, jestli to může mít vliv na to Readiness: 0010 0101 ( to jsou lambdasondy, odvětrávací systém a katalyzátor ). Může být podle toho špatná např. lambda sonda (přesto, že mi testem akčních členů prošly obě dvě ok) ? Nebo je např. zničená nádobka s aktivním uhlím?? Až nebude tolik sněhu zkusím test odvětrávacího ventilu.... Auto mám z bazaru, tak nevím, co zažilo dříve. Pak už nevím a jdu si hodim provaz :-)
  9. lastov

    Chyby na VAG

    Nikdo mi neporadíte???? Mooooc prosím
  10. Díky moc, budu tedy koukat po 1,2 htp 47 kw...... mimo Prahu jedu opravdu jen výjmečně a když už , tak jen po dálnici a max. cca 100 km....ale 98% cest jsou po Práglu. Díky všem. Kdyby ještě byla nějaká vhodná motorizace do města, dejte vědět.
  11. lastov

    Chyby na VAG

    Ahoj, před časem jsem měníl snímač G62 (snímač chladící kapaliny) včetně termostatu, který se při výměně ukázal být totálně rozjebaný. V klidu jsem odjel na hory, kde mi auto místy přestávalo táhnout- prostě občas uvadlo :-( Dnes jsem tedy dělal diagnostiku a už nerozumím ničemu: 0 Nalezeny chyby: Readiness: 0010 0001 Tak jsem podle DP začal kontrolovat jednotlivé členy stímto výsledkem: lambda před kat: R1-S1 OK lambda za kat: R1-S2 OK katalyzator: katR1 OK nádobka s aktivním uhlím: TEV OK Tak jsem tak měl radost, že není výjmečně nic v prdeli a udělal znovu readiness. A výsledek?? Readiness: 0010 0101 Nevíte prosím, kde je zakopaný pes???? To auto má výkon jako dva cyklisti a chlastá jako našlapaný porsche :-( (mezi jednotlivými měřeními byla vymazána paměť závad, provozní teploty dle DP a provedena krátká jízda dle DP)
  12. Děkuji všem za rady - mám ted 1,4 mpi a žere mě to jako čert - město za 9,5/100.....ale to patří jinam. Když už bych měnil krátkou za kombi, vyměnil bych i motůrek - je pravdou, že nafta, než se ohřeje, tak jsem v cíli - jezdím cca 15 km..... jen psaná spotřeba výrobce ve městě (nevím, jak moc se tím orientovat, protože sám mám k 1,4mpi napsaných 5,5/100 mimo město a at dělám, co dělám, pod 6,3/100 jsem se nikdy nedostal....) 1,4 tdi -5,7l/100 1,2 47kw - 7,6l/100
  13. Ahoj, omlouvám se předem, jestli je zde podobné téma již založené, asi jsem ho přehlédl. Chtěl jsem jen od vás všech poradit, jaký je dobrý a úsporný motor do Fabie s 90% provozem ve městě (Praha -jižní spojka ve špičce) Mám v současnosti 1,4 Mpi (44kw) a ta mi sosne cca 9,5l/100km. Uvažuji koupi verze kombi, ale s jiným motorem - rozmýšlím se mezi 1,2 htp, ale spíš se přikláním k 1,4 tdi. Na oba motory jsem četl několik recenzí, ale bylo to tak 50:50 pro/proti. Ani v jednom jsem nikdy nejel, neřídil. Mé zkušenosti s Fabií jsou pouze ze zmiňované 1,4 mpi a 1,9tdi. Poradíte mi, zvláště vy, kteří máte nějakou zkušenost se zminovanými motory, nebo je ještě nějaká lepší alternativa pro provoz ve městě?? Předem díky za názory a rady.
  14. lastov

    Chyby na VAG

    čidlo jsem měřil než jsem ho vetkul do auta a při cca 100st (v hrnci na sporáku) jsem naměřil 250ohm - pak mě začali pálit ruce :-) ...termostat jsem už vyměnil (jen termostat s víčkem, ne celé těleso) - takže to topí a ručička jezdí na 90st jak má. Jen ještě zítra kouknu na diagnostiku - kontaktol ted u sebe nemám, pak to zkusím ještě prostříknout. Dnes mi v autor. škoda servise ještě říkali, jestli mám ty dráty od snímače k jednotce ok, ale to nevím. vede to někam hluboko do útrob motoru. Tu DP nemám - nemůžu ji nikde na netu najít..... :-(
  15. lastov

    Chyby na VAG

    jj, díky .... mám já to nějaký záhadný model - po projetí mám na novém čidle G62 opět chybu 16500 a ještě to přestalo topit - tak asi termostat v háji. Tahle Fabie je pro mě prokletí.
×
×
  • Vytvořit nový...