Přejít na obsah

elmarees

Uživatel
  • Počet příspěvků

    66
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem elmarees

  1. U benzínu se přesně takhle projevoval "snímač klikové řídele".
  2. Asi snímač otáček motoru....na jedničkové octávii mi to dělalo stejně.
  3. elmarees

    Výběr motoru

    Kdybych se rozhodl pro 1.9TDI tak určitě BXE bez filtru. V bazarech jich je hodně co maji pres 200t i 300t km...takže pokud neprdne ojnice tak je to celkem spolehlivej motor ... 2.0TSI RS...to už je zas vyšší level. Úpně nejlepší pro mě by bylo koupit 1.9TDI v kombajnu na denní ježdění + delší trasy a 2.0TSI RS hatchback na takové spanilé vyjížďky ...ale na to nejsou finance
  4. elmarees

    Výběr motoru

    pro 5icz: to jsem tak tipoval přes ten týden. Tu roční mám spočítanou celkem za 7 let co mám auto. Najel jsem 182tisíc / 7 let = 26 tisíc za rok. Někdy jezdím kvůli práci dál a někdy ne a léto udělá hodně...nějaké výlety po ČR nebo k moři.
  5. elmarees

    Výběr motoru

    Jééé...to je pěkné vlákno i trefný název . To je tak když dělám víc věcí najednou...rychle, rychle a nic není pořádně. Já beru tak 2.0 TDI - 6,5l a 1.8 TSI do 8l. Nejvěší rozdíl by byl právě u té 1.9ky - 5.5l na sto. Pořád mi to vrtá hlavou...mám poslouchat srdce nebo mozek?
  6. elmarees

    Výběr motoru

    Nemůžu se rozhodnout...mělo by se jednat o ročník 2008-2009, najeto do nebo kolem 150t km. 1.8TSI Pro - výkon, ticho a žádný smrad Proti - debilní napínák, trochu vyšší spotřeba 1.9TDI Pro - spotřeba, některé mají za sebou i 300t km, velký výběr v bazarech Proti - kvalita nafty u nás, diesel mi smrdí, hlasitost Je to extrémní výběr, ale s tou 1.9TDI bych jezdil kolem 5l/100km a měsíčně bych ušetřil cca 2000 kč. Najezdím tak do 30 000t km za rok. V pracovní dny do práce 15km a zpět a o víkendech 100-200km. Beru to spíš jako takovou anketu, kolik bude hlasů pro 1.8TSI a kolik pro 1.9TDI. 2.0TDI neřeším to už se blíží spotřebou k 1.8čce benzínu .
  7. Taky jsem to řešil a dlouho...a taky palivové čerpadlo...to mi řekněte, že tak odchází
  8. Myslel jsem že to fakt bude ten snímač otáček...
  9. takže pánové...po dlouhé době můžu v klidu spát a hlavně jezdit! Po kontrole nebo výměně hadic, škrtící klapky, regulátoru tlaku paliva, svíček, zapalovacích cívek....a pořád nic - studené starty na x-tý pokus, "jakoby vynechávání turba" při zrychlení, tak konečně!!!! bylo to palivovým čerpadlem!!! hned všichni neměnit, ale nechat si změřit tlak benzínu. + jsem vyměnil lambda sondu před katem a výsledek? Spotřeba jako kdysi dávno...teď jsem jel Opava - Krnov a zpět a spotřeba 7,3l. Tam jsem jel pomalu 100-110km/h mimo obec, v obci skoro předpisově, předjel jsem cca 3 auta a za těch 23km spotřeba 6,6l na sto. A zpátky jsem zkoušel turbo, takže se celková zvedla na těch 7,3l. Brácha mi to vezl z Olomouce do Krnova a neštřil to a výskedek 8,2l. Cesta je pořád do kopce a zkoušel to turbo.... Hlavně motor zrychluje plynule a lépe bez cukání!!!! Pořád mi to připadalo jako únik tlaku někde z hadice nebo ve spoji hadic... Tak snad to někomu pomůže...jinak mě k tomu palivovému čerpadlu přivedl jeden slovák co to řešil na jiném fóru s tou samou Ochcávkou 1.8T 4x4 Jinak mám najeto 315 tisíc km!!! Olej to nežere a sice asi nemám těch původních 110kW, ale teď cítím tak 90 až 95% EDIT: jinak ještě dodám - původní turbo a původní spojka (s dvouhmotou)
  10. Tak dneska to nebude...objednali jiné čerpadlo...já mám 4x4 a patří tam tohle http://www.cc-autodily.cz/cerpadlo-paliva-4-4 Takže jako obvykle je to dražší protože 4x4, sakra ...
  11. Tak aktuálně řeším tu samou věc (už dva roky )... Taky jsem procházel různá fóra atd....mě nepomohly hadičky, svíčky, zapalovací cívky, čištění škrtící klapky, regulátor tlaku paliva a nevím co ještě . Pořád mi to po ránu startovalo na x-tý pokus. Někdy se to chytlo hned na poprvé. Poslední dobou se to zhoršilo a někdy mi i při přidání plynu (při jízdě a zrychlení) auto nechtělo jet. No, nedávno jsem našel na jiném fóru slováka, kterému chtěli kvůli tomu měnit v servisu váhu vzduchu, škrtící klapku a kdo ví co...on se ale nedal a šel jinam a ten jinej servisák mu už po telefonu říkal, že to vypadá na palivové čerpadlo. Změřil mu tlak benzínu, vyměnil čerpadlo a měl klid. U mě to je už asi poslední možnost co by to mohlo být...jinak to hážu ze skály Teď mám auto v servisu a v pátek odpoledne budu mít to čerpadlo vyměněné (mimo jiných věcí co jsem potřeboval). Takže kdyžtak dám vědět jestli to bylo čerpadlem i u mě.
  12. Nebude to protíkat tím turbem? Tipuju špatný repas...to jinak nevím jak by se ten olej dostal do výfuku.
  13. Bratrancovi na octavii 1.8 taky odešel...vždy když se mu zahřálo auto, tak snímač přestal fungovat a motor zhasl. Musel čekat třeba půl hodiny než vychladl a pak pokračoval dál v jízdě ...ten snímač musí mít určitý odpor, když nefunguje nebo blne tak nejde změřit. Výměna cca 20min a cena něco kolem litru
  14. Octavia od bratrance 1.8 20V měla taky podobný problém. Když se motor moc zahřál tak zdechnul a nešel nastartovat. Musel vždycky počkat. Byl špatný snímač otáček motoru. Ve Vagu byla jen sporadická chyba toho čidla.
  15. vypinani motoru dela i vadny snimac otacek motoru...ale to vetsinou vyhodi i chybu
  16. ty pasy jsem jen zkousel jestli to jde vypnout a s tou kontrolou brzd.desticek vice mene taky, ale mam to vypnute, protoze me to znervoznuje...a ted se mi nechce hledat kde je preruseny kabel... samozrejme by bylo super kdybych si nasel cas a opravil si to jo a kdyz jsem hned pripoutany, tak nic nepipa ani neviti...to jasny...
  17. Ahoj... zmenil jsem kodovani budiku...vypnul jsem si pasy a brzdove desticky. Desticky mi to neukazuje ...to jsem chtel, protoze mam kabel v pr..., ale u pasu slysim zvuk, kontrolka uz nesviti, ale ten zvuk, ze nejsem pripoutanej je porad...
  18. mel jsem xenony a vymelnil jsem je za klasicke svetla s H4. Musis si jen sehnat konektory k normalnim...a podle schematu to prepinovat.
  19. Tak mě tohle dělá už rok a něco...Někdy to jde třeba týden na jeden drnc a někdy až po druhé nebo po třetí...
  20. ááá Raven1 ...můj zachránce . Pořád mi nejde do hlavy ten olej - že byl tak zasraný. Jinak teď jsem zvědavý na tu škrtící klapku...myslel jsem, že už odchází a že jsou už opotřebené ty drážky, jak jsou na obrázku (č.2)... Jinak super práce a jde vidět, že jste odborník !!!!
  21. kdyz je blba hlava, trpi cele telo... ta kontrolka u me nemela moc respekt (zacinal jsem se skodou 120 )...az do ted!
  22. prominte ze byl jsem sprostej... ted jeste vidim ze, ta odpoved byla tesne pred tim nez se mi to stalo cca 30 - 90 minut...v patek 7.5.2010 kolem jedenacte... to je jako naschval ???
  23. No to je snad zlej sen!!! Ja neverim tomu co se mi stalo a hlavne, ze jsem 5.května jeste reagoval co se stalo, ale odpoved jsem si pak neprecetl... 7.kvetna jsem jel ze Znojma do Krnova a v Prostejove cervena kontrolka oleje - volam Skoda Assistance, at mi daji Prostejovsky Skoda servis. Borci prijeli, proturovai to na miste, odjeli do servisu a zmerili tlak (byl nizsi)...Rikal jsem, ze jsem az z Krnova, ze to je v prdeli - oni teda, ze to dojedu, kdyz to nebudu "hanit". Kurva, dojel jsem do Olomouce! Pak to zacalo, jakoby zdechat. Vypnu to, volam radsi primo uz do Skodovky v Uvalne a tam mi reknou jak me mohli pustit z cervenou kontrolkou mazani !!!! Takze odtahovka a ted si pockam a taky zaplatim !!! Asi me mrdne...A dneska ctu odpoved na mou otazku...to je parodie.... Za blbost se plati...nejezdit s cervenou kontrolkou oleje
×
×
  • Vytvořit nový...