Přejít na obsah

Martin_TDi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    692
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    3

Martin_TDi naposledy zvítězil 3. Únor

Martin_TDi nejvíce like obsah!

2 Sledující

O uživateli Martin_TDi

  • Narozeniny 11.4.1976

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://
  • ICQ
    228133678

Návštěvy profilu

2 950 zobrazení profilu

Oznámení Martin_TDi

  1. Zeptám se zde, připojil jsem k rádiu Dance přes AUX telefon Samsung Galaxy S21, někdy je přehrávání hudby bez problémů a někdy se mi přehrávání samo pauzuje a nelze pokračovat. Zkoušel jsem dotlačit konektory, jestli se třeba vibracemi konektory nevysunuly, ale ne. Dělá mi to jak při pouštění hudby kterou mám přímo v mobilu, nebo i ze Spotify. Tušíte čím by to mohlo být? Je to třeba nekvalitou kabelu?
  2. Tak toto není moc dobrá vizitka tohoto motoru..... Jsem tedy rád, že mám ještě starší 140kW verzi a klepu na dřevo, protože mezi výměnami dolévat olej nemusím. Držím palce !
  3. Jezdil jsem se zapojeným káblíkem na mínus pólu baterie 5 let. Po 4 letech se odporoučela původní baterie, dal jsem novou, nakódovala se a více než rok byl celkem klid. Občas jsem baterku oživil a jezdilo se. Nyní ale po nedávném dobíjení před dovolenou na horách a následném ujetí 2000 Km se mi při startu objevila hláška o nefunkčím parkovacím systému, což znamená, že baterie nemá dostatečnou kapacitu a odpojuje určité okruhy. Po změření napětí jsem naměřil 12,2V. Zkusil jsem odpojit kabel od "inteligentního dobíjení" a světe div se, po dvou normálních 50 Km jízdách má najednou baterie 12,7V . Jedinou vadou na kráse je občasná hláška o chybě start/stop systému, ale to přežiju. Takže za mě je toto super fíčurina na ničení baterie nikoli aby se něco vydrželo delší dobu !
  4. Můj otec má Octu z roku 2003 s nájezdem 330 tisíc. Rezavá není, motor šlape jako hodinky, STK a Emise stále bez ztráty kytičky. Věřím, že s ní bude ještě dlouho jezdit. Já jsem měl O1 taky, ale jak mi začala rezavět (přední blatníky, zadní kufr), tak jsem se jí zbavil. Nový majitel do ní trošku zainvestoval a jezdí dále. Nechtělo se mi už do toho strkat peníze. Vždy je to kompromis. Záleží co chceš. Novější auta jsou fajn, pohodlnější, tišší, lépe vybavené ale se spoustou elektroniky, která se může a bude časem kazit. Je na každém a jeho kapse aby si to své nej vybral. O1 je super auto, jednoduché a levně udržitelné. Pokud bych měl radit, tak pokud je hodně rezavé, tak se na to vykašli a sežeň jiné auto v lepším stavu.
  5. Jinak je to celkem dobře patrné kde je prostor pro olej do haldexu a pak do diferenciálu. Dávate originální Škoda/WV olej nebo náhrady? Našel jsem čísla : olej pro Haldex G06 517 5A2 https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/g065175a2-olej-spojky-haldex-skoda-42617.html olej do diferáku : G05 258 0A2 https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/g052580a2-prevodovy-olej-haldex-skoda-44489.html
  6. Je tam plastové sítko (filtr), které má 2 gumové O-kroužky. Je potřeba to celé vyčistit a O-kroužky vyměnit.
  7. Taky mě to brzo čeká, prý na tom nic těžkého není. Viděl jsem na Youtube české video z fairplaycars.cz, kde se to ukazovalo. Jen je potřeba se nesplést a nezaměnit olej do haldexu s olejem převodovým do diferáku. Samosebou nakoupit potřebný origo olej do haldexu a těsnění k filtru.
  8. Mám auto už po záruce 1/2018 a mám tento typ nádobky se silikagelem. To mi už nikdo zdarma asi nevymění že ? Je tam velká pravděpodobnost že ten sáček teda praskne a ucpe celý chladící okruh?
  9. Můžete se prosím podělit o způsob výměny hardy spojky? Chtěl bych si to vyměnit taky, tak ať vím jak na to, jestli je zde nějaké úskalí. Díky moc předem.
  10. Koupil jsem originální sadu včetně kabeláže, všechno krásně pasovalo, natahal jsem kabely, zapojil a hraje to fajně. Nyní mi začalo vadit drnčení tapeců a chci vylepšit trošku ten zvuk z reproduktorů, tak jsem nakoupil na Ahifi materiál a postupně dělám vytlumení dveří.
  11. OK, takže pokud to není řidším olejem za velmi nízkých teplot, tak proč tyto 147kW verze mají podstatně vyšší spotřebu oleje než ostatní 110kW nebo 140kW verze? Je u motoru 147kW nějaká konstrukční chyba?
  12. To jako všechny tyto verze 147kW žerou olej ? Nebo je to dáno tím, že používají velmi řídký olej 0W-30 ?
  13. Byl jsem u TDiFuna cca před 1/4 rokem se Superbem a maximální spokojenost. Naladil mi 140kW verzi na 160kW a je to nebe a dudy. Nechtěl jsem žádné extrémy vzhledem k DSG a Haldexu. Ty máš předokolku a manuál, takže bych vůbec neváhal. Kdysi mi dělal 2x SW úpravu na O1 TDi a taky jsem byl s jeho prací maximálně spokojený. Takže mohu jen doporučit. MotoPowera tu taky všichni chválí, takže neuděláš chybu ani s jedním.
  14. Suri, ten tvůj plnící přípravek se mi líbí, v jednoduchosti je krása! Dosud jsem vždy z manuálních převodovek plnil olej ručním olejovým lisem a taky to šlo. Mám jej na 0,5 litru, v manuálu byly necelé 2 litry, tak to nebyl takový problém. Nyní u DSG a Haldexu by mě z toho nasávání a tlačení 6-ti litrů asi víc bolely ruce . Takže si asi vyrobím něco podobného jako ty.
  15. Tak ty kotouče jsou KO. Já jsem reklamaci brzd nejdříve zkoušel ve velkém autorizáku a neuspěl jsem. Pak jsem zkusil reklamaci v malém autorizáku a uspěl jsem bez problémů. Záleží na koho narazíš.
×
×
  • Vytvořit nový...