Přejít na obsah

Berry

Uživatel
  • Počet příspěvků

    447
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

2 049 zobrazení profilu

Oznámení Berry

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

1

Popularita

  1. Berry

    Zpětné zrcátko

    Zbytečný to takhle rvát. Nejde to nasadit bez nějakého přípravku nebo vercajku mimo sklo, natož, když je držák nově přilepený na sklo. Je to stejné jako u Octavie. Zásadně lepit v celku.
  2. Také jsem musel řešit roztrhaný bok na sedačce řidiče. Nový potah v servisu stojí 3.200,- Kč ... to se asi posr.li, ne? Nejsem socka, ale odmítl jsem tolik dát. Čalouníci v okolí chtěli 1.600 až 2.000,- Kč. Tak to bych si mohl rovnou koupit ten nový. Rozhodl jsem se pro koupi staršího nepoškozeného sedáku. Hned v prvním vrakovišti jsem uspěl. Chtěli 500,-Kč. Položil jsem ho tam na podlahu a řekl, že je křivý. Řekli, že není, ale pokud si ho vezmu hned, tak za cenu 150,-Kč, jako bych si bral jen samotný potah opěradla. Sedák jsem přivezl domů a s radostí jsem ho hned vyměnil. Kolečka do kolejnic sedla bez nejmenších problémů. Jenže rám byl trošku ohnutý, sedák byl až na dotek k loketní opěrce. Na vrakáči to ale vůbec nebylo poznat. Je to fakt risk si koupit někde sedačky, pokud s jistotou nevíte, že nejsou z bouraného auta. Podle návodu ze zdejšího fóra jsem přivezenou sedačku rozebral s tím, že si potah vyměním. Mezi fotky jsem tady dal i fotku samotné kostry, že nekecám. Potah jde dolů dobře, nejhorší je rozpojit tu černou lištu dole. Musí se fakt pořádně zabrat, jak už tady někdo psal, a pak to jde. Moje překvapení ale bylo, jak byl poškozený ten molitan opěradla. Dráty, na které se upíná potah a které jsou v tom molitanu zalité, byly místy vytrhané, protože molitan v těch místech popraskal. Nevím, kolik auto, ze kterého ten sedák byl, mělo najeto. Já mám na autě 170.000 km. Představa, že rozeberu můj sedák, molitan pod ním bude také poškozený a já budu muset měnit i molitan opěráku, mě dovedla k myšlence, že zdravý potah ze sedáku z vrakoviště natáhnu na opěrák mého sedadla jako potah např. od firmy MAD. Z potahu jsem jsem vyřezal ty vodící dráty, které se sponkami (někdo malými bindry) přitahují k drátům v molitanu opěradla. Potah šel natáhnout bez potíží a i spodní lišta šla spojit zcela bez problémů. Za max. 2 minuty bylo hotovo. Na fotkách posuďte sami. Potah se ani nehne, kdo neví, že je tam natažený potah, nic nepozná. Jen zezadu není potah tolik přitažený k rámu, jako ten spodní. Ono to přes něj ani nejde. Na druhou stranu mě to stálo jen 150,- Kč.
  3. Já mám tyhle : http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-gfq-6-2 , mám je bez zesilovače a jsou fakt hodně super. Dal jsem tenkrát na radu prodejce a fakt jsem nešlápl vedle. Samozřejmě v kombinaci s MDF podložkami a vytlumením dveří.
  4. Zdá se, že je to vyřešeno. Šel jsem do servisu si objednat test váhy vzduchu. Technik to nejdříve projel a na jeho radu jsem si ještě jednou koupil čistič palivové soustavy od firmy RETECH v jejich servisu VW. Dotankoval jsem opět na stejné SHELLce a vyjel nádrž. Auto jede jako splašené a už odspodu bez problému zatáhne. Další tankování BENZINA. Po druhé aplikaci čističe máme najeto nějakých 1400 km a zdá se, že je to OK. I manželka říká, že táhne jako dřív. Vysvětlení, proč nestačila jedna aplikace čističe, technik neměl, prý se jim to často nestává. Ale když byl naše auto projet, hned si prý myslel, že váhou vzduchu to není.
  5. Ač jsem tento motor chválil, došlo i na mě a musím řešit první problém s ním. Motor má najeto 161 000 km. Před pár dny jsem čistil sprejem sedla ventilů přípravkem od firmy BERNER. Přestože bylo v návodu uvedeno, že se má vyndat vzduchový filtr a stříkat sprej do sání, já jsem raději odpojil vedení sání až za váhou vzduchu, aby to nešlo přes ní. Postupoval jsem podle návodu. Nevím, jestli to má se ztrátou výkonu něco společného, ale druhý den, když jsem s autem jel, měl jsem pocit, že na dvojku hůř táhne. Na 3-4-5 to bylo lepší, ale měl jsem pocit, že to není ono. Natankováno jsem měl na BENZINĚ, takže žádný JZD. Nezávisle na tom mi to samé řekla manželka - rozjezd na jedničku OK, pak přeřadila na dvojku a ztráta výkonu, prostě do nebylo ono. Auto se se sníženým výkonem rozjíždělo pozvolna, na 3-4-5 to prý už jelo. Dřív by se auto na dvojku rozjelo bez problémů, teď by problémy mělo. V nádrži bylo tak 10 litrů. Nalil jsem do ní čistič palivové soustavy od firmy RETECH, který jsem koupil v servisu VW, a dotankoval na SHELLce. Po ujetí 30 km jsem měl dojem, že je to vyřešeno, i na dvojku auto táhlo, na pětku bez problémů 170 km/h a šla by víc, ale nebyl jsem na dálnici . Druhý den mi manželka řekla, že na dvojku jí auto táhlo jako na 100% i do hodně prudkého kopce. To bylo ráno. Odpoledne s tím jela znovu a znovu hlásila, že auto bylo na dvojku líné. - Při čištění ventilů sprejem jsem neměl elektriku odpojenou, motor musí běžet. Jak jsem psal, přes váhu vzduchu ten sprej nešel. - V servisu na testu jsem byl hned, jak se ztráta výkonu projevila po čištění sedel - sporadická porucha váhy vzduchu - vymazáno před tím, než se výkon zlepšil a pak zase začal blbnout. A teď další věc - postavil jsem auto do garáže a slyším nějaké zvuky vzadu. Obešel jsem ho a slyšel jsem, jako když mi probublává vzduch do nádrže (bylo v ní tak 40-45 litrů). Otevřel jsem víčko, na boku zmáčknul ten čudl, aby se otevřela klapka do nádrže, ale vzduch se do ní nenasával, jako když se to udělá při tankování po té, kdy vypne pistole. Chvíli to bublalo, pak klid, pak to zase začalo a dokola. Šel jsem od toho, nevěděl jsem, co to je a čím to je. 1. Máte někdo s tímhle zkušenost, nápad, po čem se podívat? 2. Setkal jste se někdo s tím probubláváním do nádrže? Příčina, rada, ... ? 3. Může ta ztráta výkonu souviset s tím probubláváním? Jak?
  6. 1. Někdo, kdo changer má - jeho odpojíš a svůj napojíš a vytáhneš magazín s CD 2. Každý, kdo opravuje autorádia, dělá jejich montáž apod. - bez napojení na 12V to podle mě nejde, tedy pokud ho nechceš natrvalo poslat do kytek
  7. TP SLP 4 je dobrý materiál, ale já bych ho volil až jako druhou vrstvu. Jedná se především o termoakustický materiál. Jako první vrstvu je třeba zvolit tlumící vrstvu, která se lepí přímo na plech a jako první pohlcuje vibrace, které vlastně způsobují hluk ve vozidle - jedná se údajně až o 70 % hluku. Od firmy STP je např. STP Silver nebo STP Gold. Jsou ale i jiné, stejně účinné a zároveň levnější materiály. V zásadě platí, že než jednu silnou vrstvu jednoho materiálu je lepší dát víc vrstev různých materiálů. Ale základ tlumení je pořád stejný : zastavit vibrace a pak řešit až to další. Je potřeba počítat s tím, že to něco stojí. Já dal za vytlumení Octy I. combi okolo 25.000,-Kč. Kupoval jsem ale zbytečně drahý matroš, dneska bych již volil jiný, který je stejně kvalitní a o dost levnější. Ale stojí to za to.
  8. Dneska jsem tam taky dal LEDku. Vzal jsem si ponaučení z tohoto vlákna a nejdřív jsem celou schránku vytáhl (5x torx a odpojit konektor). Potom teprve vytlačit světlo, vyměnit sufitku za LEDku a zpětná montáž. To celé za 5 minut. Skutečně nedoporučuji rvát to světlo dovnitř do schránky. Ze začátku to nejde lehce a pak to najednou povolí. Jak to vjede dovnitř, snadno spadne ta páčka s pružinkou a je vyděláno. LEDku jsem dával 31mm. Šla tam v pohodě. Kdybych měl větší, určitě bych jí tam dal. Odhaduji, že bez problémů tam vleze i 34mm.
  9. http://www.skoda-dil...ku-oe-8069.html hledal jsi tohle nebo je ve dvojkové jiná?
  10. Díky. Popravdě řečeno jsem si myslel, že zrovna ty ozveš.
  11. Nevíte někdo, kudy přesně vede v Octavii I. combi kabel od changeru z kufru k rádiu? Předpokládám, že z kufru jde okolo prahu u řidiče. Ale kudy dál? Po podlaze pod kobercem pod pedály nebo někde nahoře pod palubovkou?
  12. Tak přesně tohle jsem řešil o Vánocích. Za jízdy se ozývalo takové to cvakání, jako když dálkovkou otevírám již otevřené auto. Baterie se odebírala do věčných lovišť. Samozřejmě jsem nejdřív zkoušel porozpojovat štekry, vystříkat kontaktolem a "pořádně" pospojovat. Nic platné. Pak jsem jednou zapomněl na 10 minut vypnout parkovačky a bylo mi jasné, že moje 11-letá původní (a to skutečně nekecám) baterka jde do věčných lovišť. Takže novou a rázem bylo i po cvakání za jízdy. S tou baterkou fakt nekecám. Ještě na sobě měla nějaký obal, asi aby jí v zimě nebyla taková zima
  13. :kol-124: Sonax, turtle jsou jen baumaxové, benzínkové značky, které slibují vše v jednom, tváří se levně, ve skutečnosti jsou ale dražší, než opravdová "autokosmetika"? Nadřeš se, výsledek není 100% uspokojivý a výdrž na autě se měří maximálně v týdnech ??? :kol-72: Dovolím si oponovat. V létě mi došel SONAX, použil jsem k leštičce TURTLE WAX. Ještě dneska, když prší, mi běhají kapičky po kapotě a po střeše. COYOTE jsem nikdy nepoužil, tam nevím, ale SONAX a TURTLE WAX fungují velmi dobře a jsou odhadem za polovinu ceny. Nesmíš je ale kupovat na té "benzínce". Toť moje zkušenost a klidně to podepíšu.
  14. já je koupil na základě zkušeností jiných členů v AUTOKELLY Objednací kód: XS 1U9827550B P/L vzpěra 5-tých dveří - Kombi http://www.autokelly.cz/#|k86fjqApTvRrqc8lit9NBIDUZacIjJR2CZKzK0hEac5o9Jbl4matu8mQvfgq60EuD6LuXGCloKUiR84uFycZX5AxGgmceFRtXSH5S/A3rkB72IvFxxFKqWko0OyZg54d fungují na 100% - tlačná síla je akorát - rychle se zvednou a na konci perfektně dobrzdí, objednal jsem po netu, platil jsem 415,-Kč za obě, vyzvedl jsem si je na prodejně
  15. Bude komunikovat CD changer z VW Sharan s rádiem Škoda Symphony z Octavie I.? Ten changer má na konci kabelu starý modrý 8-pin konektor jako changer z Octavií I. Vypadá úplně stejně, jen na něm není štítek s VW číslem dílu. Ten tam kdysi byl, ale je odlepený.
×
×
  • Vytvořit nový...