Přejít na obsah

Vaki

Uživatel
  • Počet příspěvků

    47
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Vaki

  1. Vaki

    chyba 16395

    Mea culpa, omlouávám se - záměna termínů. Je to přesně tak jak píše Wojnar. Já tehdá nechal vyměnit obojí (spolu s dalšíma věcma) aby ten motor šlapal pěkně
  2. Vaki

    chyba 16395

    Tuto chybu jsme měl také, na motoru 2.0 AZJ. Dle vyjádření technika má tento motor snímače dva, jeden na klice a jeden na vačce. Pokud je vše v pořádku jsou dokonale synchonní. Když mě tato závada začala naskakovat (sporadicky) zjistil jsem že je hodně jetý klínový řemen. Když se prudce přidalo, vzniklá vůle na řemenu způsobyla že oba snímače už nebyli synchonní (na zlomek vteřiny) a tak naskočila závada. Moje doporučení je zkontrolovat zda nenadešel čas vyměnit klínový řemen.
  3. Vaki

    Lambda sonda

    Tak chyby se mi rozmnožili, přibyla 17526 - rada 1 -sonda 2: topny okruh Preruseni P1118 - 35-00 - - 17606 - rada 1 -sonda 2: topny okruh Elektricka zavada P1198 - 35-00 - - obě jsem si už přečetl ve VISu 17526 mi fester777 identifikoval jako prerusene vedeni mezi RJ motoru a lambda sondou za katem , RJ motoru vadna , lambda za katem vadna 17606 je přerušení signálního vedení k ŘJ motoru, vyhrivani lambda sondy za kat. vadne Rád bych nejprve zkontroloval to vedení než investoval do nové lambdy (a servisu kterej jí tam dá), problém je že absolutně netuším kde je Neměla by nějaká dobrá duše schéma nebo obrázek kde by se to dalo najít? O1, 2.0i, rok 2002/2003 (modelový rok už je 2003) Předem děkuji
  4. Při startování se mi občas nerozsvítí kontrolka ABS, někdy ano, někdy poblikává a někdy ne. Na diagnostice ale žádná závada systému ABS není a abs normálně funguje. Všiml jsem si že kontrolka spíše funguje když stojím čumákem do kopce, naopak čumákem z kopce častěji nefunguje. Je možné že je špatný kontakt někde v budících či jejich napojení? Případně nějaký jiný nápad? Zkoumal jsem pojistky ale neshledal nic špatného.
  5. Vaki

    Lambda sonda

    Zdravím, rozsvítila se mi kontrolka motoru a na diagnostice vyskočila jediná závada: 1 Nalezeny chyby: 17526 - rada 1 -sonda 2: topny okruh Preruseni P1118 - 35-00 - - Moc chytrej z toho nejsem ale napadá mě zda to není sonda za katíkem? Mohl by se prosím někdo podívat co přesně toto číslo chyby je případně zda s tím někdo neměl nějaké zkušenosti? Předem díky
  6. Děkuji za korekci, čili je to jak jsem psal: ekon je bez kompresoru a auto s kompresorem. To zamlžování jsem psal ze svých zkušeností, pokud je venku velká zima tak režim auto v mém případě někdy opravdu zamlží. Na druhou stranu nevím proč vůbec používat klimakompresor když už je vzduch chladný "od přírody", to už je skutečné plýtvání výkonem.
  7. Je to prosté, mod ECON nepoužívá klimakompresor. Teplotu tedy nahání mícháním teplého vzduchu od motoru a chladného z venku + zapínáním ventilátorů. Mod auto podle potřeby použije kompresor. Econ tedy nedokáže některé teploty udržet nebo je doprovázen nepříjemným fučením ventilátorů. V zimně je zase lepší jezdit na econ protože připojení kompresoru může způsobyt nežádoucí zamlžení interiéru. Teoreticky připojení klimakompresoru zvyšuje nepatrně psotřebu, ale příliš poznatelné to není.
  8. Mě drobné vybrování v malých otáčkách způsoboval extrémně vyběhaný klínový řemen. V kombinaci s vadným silentblokem motoru to už bylo cítitelné.
  9. Dle mého soudu by měla bezproblému vydržet i déle. Naopak odpojení baterie tě připraví o výhody alarmu a asi smázne palubní počítač.
  10. nejdřív bych se podíval jestli je dost brzdové kapaliny. Pokud uniká tak hledat únik. Pokud ne tak mě ještě napadá vadnej mikrošpínač na ruční brzdě.
  11. Imho se teoreticky dá chipnout někam k 80 až 85kw. Ale to lze doporučit jen pokud je auto v opravdu dobrém stavu, pravidelně servisované a udržované a bumbá kvalitní benzínek
  12. Airsoft ale času a peněz už na to mnoho není. Jinak se stydím, ale nic jiného ne-e
  13. Imho ať pošle nascanovanou občanku a ty to pošli přesně na to jméno na té občance a je to. Do stejné kategorie zbraní spadá také kupříkladu paintball nebo airsoft zbraně a ty se stejným způsobem prodávají naprosto běžně - dokonce i bez té kontroly občankou. Neříkám že je to správně, jen že se to tak děje.
  14. Včera jsem jedno viděl na aukru, bylo to za pár korun.
  15. Souhlas, mám něco podobného. Oproti originálu od škody, který, pokud mě paměť neklame, skutečně tůtá či hluboce pípá, tyhle neoriginály spíš ječej než pípaj. Je to ton vysokej, otravnej a slyšitrelnej. Osobně jsem ten bzučák přilepil v kombíku +- na stejné místo a slyším ho až až. Je otázka jestli nebude časem slábnout - pro všechny případy jsem tam nechal celej kabel stočenej a vždycky ho můžu přestěhovat Někdo tu zmiňoval mute rádia při zařazení zpátečky. Tahle myšlenka se mi fakt líbí, podívám se jestli to moje rádio umí. Ne že by to bylo za potřebí, pípák slyším, ale přijde mi to jako hezká vychytávka
  16. Vypnutí motoru a neochota startovat bych sváděl i na problém s přísunem paliva. Ve spojení s tím že se uzamkne zapalování to vede na imobilizér. Problém je zjistit co imobilizér spouští. Můj postup by byl zjistit si co přesně je to za chyby co se ti na Vagu zjevili. Pokud se nevyčte nic z nich tak je smáznout a provést kontrolu opět ihned poté co k tomu dojde. (před opakovaným pokusem o startování). Ovšem jezdit normálně po silnici s autem které má tendence se vypínat je přinejmenším riskantní - dokud jen zhasíná motor je to ještě jakž takž, ale stejně může vysadit posilovač brzd, řízení nebo v nejhorším případě dojde k uzamknutí řízení. Pozor na to!
  17. Ono fakt záleží... podle uvedených informací můžeš najezdit dalších 200kkm a nebo taky nejet nikam vůbec. Zabrat dostává nejen motor, ale hlavně podvozek a potažmo celé auto. Patrně by jsi se setkal s únavou plastových dílů, mechanicky namáhaných dílů, zatékáním atd. Takové auto by se asi brzo stalo spíš noční můrou než zdrojem radosti. Na druhou stranu mohl předchozí majitel dělat nějaké generální opravy a může bejt v překvapivě dobrém stavu - to se bez dobrých znalostí a bystrého oka špatně odhadne na místě, natož pak podle fotek a popisu.
  18. Vaki

    Seřízení zámku

    Tohle se u škodovek moc nepovedlo, není důvod proč je to uchycení tak špatně přístupné. Asi to nechám na nějakém odborníkovi, jsem spíš uživatel než mechanik (ale tapec jsem sundat zvládl pochvalte mě někdo )
  19. Ruku do ohně bych za to nedal ale jelikož to tlačítko vlastně mačká spínač který je pod ním na společném plošňáku tak buď výměna celku nebo možná někdo opravdu šikovnej by zvládl ten spínač přepájet. Myslím ale že tenhle set čudlíků se na vrakáči sežene dobře
  20. Vaki

    Seřízení zámku

    Nechtělo se mi zakládat nové forum, tak to připíšu sem: Přetrhlo se mi táhlo (lanko) od vnitřní kliky LP dveří k zámkovému mechanismu. Sehnal jsem si nové, demontoval tapec ale narazil na problém jak zaháknout lanko do páky na mechanismu zámku. Je na to nějaký fígl jak to udělat bez demontáže zámku? Nebo mě čeká i jeho vykuchání? Předem dík za rady
  21. Vaki

    Auto bez RZ

    Zásadní je jak byla formulovaná smlouva, totiž jak bylo definováno kdy se kupující stane majitelem. Opravdu to záleží na formulaci smlouvy (doufám že je písemná). Jinak pozor na odpovědnost provozovatele - pokud nadělá pokuty a bude tvrdit že řídila osoba jemu blízká, dle novely o "obecné odpovědnosti provozovatele" to bude platit osoba zapsaná v registru jako provozovatel, tedy bohužel asi ty. Možná by schopný právník mohl jít i přes tuhle cestu - že tě svým jednáním (respektive nejednáním) záměrně vystavuje nebezpečí finančního postihu nebo něco podobného. Ta linka ochrany spotřebytele je dobrej nápad, jen nevím zda řeší i občanské vztahy (zda nejsou spíše ve vztahu občan-fyzická osoba) ale rozhodně zkuste!
  22. Tak startér je venku, byl to boj ho vyndat ale snad bez dalších ztrát na životech. A mám patrně i tu závadu. Dokud to bylo vevnitř tak jsem si toho nevšiml ale totálně přehnil ten kus měděného splétaného vodiče co spojuje spínací část smotorem. A tím je to asi vyřešeno. Problém je že tenhle kousek neopravím - takže jdu obvolat vrakoviště Při montáži nafotím kdyby měl někdo v budoucnosti podobný problém tak ať má představu, ikdyž je to asi docela jasný (když sem to zvládl vyndat já tak asi i polocvičená opice)
  23. Vaki

    Vykradená dílna

    Upřímnou soustrast, mně nedávno vykradli barák a mimojiné vzali většinu hezkého nářadí. Vím jak moc chybí mně a to ho mám jen pro hobby, v dílně je to katastrofa. Doufám že ve Vašem případě policie zapracuje lépe než v mém.... Držím palce
  24. No auto nemám kde zvednout a pokud je to tímhle nechce se mi ho nikam tahat, takže zkusím taky vrchem. Jinak abych si to tam dobře prohlídl tak už jsem stejně vyndal baterku i baterkovej box takže místa je tam teď docela dost porod to bude všechno tam zase nacpat A už se strašně těším až tam dám novej startér (pro ten jsem už rozhodlej tak jako tak, tenhle je od pohledu divnej) a ono to pořád ani neškytne, to se asi umlátím smíchy. Každopádně Všem děkuju za rady, motivovalo mě to k tomu problém pochopit, najít a pokusit se ho vyřešit. Velmi nerad bych skončil jako průměrný majitel dnešního auta "svítí kontrolka-jedu do servisu". A je fajn vědět že jsou tu fajn lidi ochotný poradit. Až problém vyřeším podělím se o příčinu.
  25. Tak buď je to ukostřením motoru - na první pohled se zdá trošku olezlé ale to by asi diagnostika poznala a nebo je to startér. Očividně nespíná. Chjo, nesnáším když je auto nemocné. Pro případ že je špatnej cvelej startér (což může bejt) hledal jsem kde je přidělán k bloku motoru a našel jsem dva šrouby (po jednom nahoře a dole), ale přijde mi to málo Kde jsem nějakej přehlídl?
×
×
  • Vytvořit nový...