Přejít na obsah

bastien

Uživatel
  • Počet příspěvků

    80
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem bastien

  1. Takže jak to dopadlo - autorizovaný servis přehrál software a navigace mluví česky.
  2. Děkuju moc, obrátím se na servis. Jen nechápu, že auto vyrobené na objednávku před několika týdny v CZ má navigaci v angličtině.
  3. Ahoj, mám novou Octávii, infotaiment Columbus a navigace mi mluví jen anglicky, přitom zadávaní je v češtině. Nikde jsem nenašel, jak změnit jazyk. Jde to vůbec, jak to udělat? Prosím poraďte, jsem v tomhle nováček, díky.
  4. Když jsi začal s tím tempomatem, tak jaká je cena a zmiň se i o montáži, celkem rád bych ho domontoval, mám 1,2HTP 44kW výbava ambiente Mně dávali dodatečně tempomat do F1, v jednom pražském miniservisu, snažili se mi udělat cenu a stálo to s montáží něco přes 3.500,- Kč a za 2 hodiny to bylo hotový. Všechny funkce tempomatu chodí, jak mají. F2 jsem koupil už samozřejmě s tempomatem.....
  5. Mně to přijde, jako bys chtěl ze tříkolky udělat čtyřkolku. Řešitelné to je, ale za neúměrnou cenu a úsilí nově vzniklé muzice, která užitnou hodnotu auta nijak viditelně nezvýší. Věděl bych o lepších věcech - třeba tempomat. Dá se sehnat levně a montáž taky není nijak náročná a přitom práce, kterou udělá je neocenitelná, zvláště při dnešních radarech a bodech. Nehledě na to pohodlí při jízdě a tempomat sníží i spotřebu.
  6. Já bych řekl, že tu zásuvku v kufru mám (elegance).
  7. Mám vyměněné obě gumičky (plasty) u předních sloupků, jinak mi nešel uzavřít na doraz levý průduch vzduchu na palubce. Po letech Škodovek bych další F2 už nikdy nekoupil, protože to je neskutečně předražené auto, které je krokem zpět proti F1, tím ale nemám na mysli nějaké závady. Více jsem psal na http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...25&start=25.
  8. Nejde o to jestli se mnou souhalsíš. Já měl u TDI 74 kW naprosto stejnou zkušenost jako ty. Já píšu realitu, kterou vidím na své motoru a snažím se zjistit, zda sem chodí někdo, kdo má 77kW TDI ve Fabii 2 a ještě nový motor (naj. kolem 3 tis km jako já), abych porovnal alespoň porovnatelné. Jsem názoru, že do ujetí 5 tis. km nemá smysl tyhle věci řešit se servisem. Když to ještě rozebíráme... spotřeba mimo město je celkem dobrá a nemám připomínek, ale po městě to baští hodně (oproti tomu, co jsem byl zvyklý u 74 kW TDI). Četl jsem i názory na jiných forech, že řídící jednotka je v době záběhu (do ujetí určitého počtu km) programována tak, aby směs v době záběhu auta byla bohatější-proto vyšší spotřeba. Prý to tak je u všech škodovek bez ophledu na použité palivo.
  9. Ono je třeba vůbec zajímavé i to, že okamžitá spotřeba na volnoběh je naprosto stejná jak u studeného motoru, tak zcela ohřátého. S klimoškou se i u studeného motoru zvýší spotřeba stejně jako u ořátého. Nemyslím si, že by měření spotřeby ukazovalo vadně. U 74kW - F-1, jak píšeš, jsem měl stejné hodnoty, které uvádíš. Bohužel si už nepamatuju, jak to bylo, když byl nový. Přešel jsem totiž na TDI z 16v-74 kW. TDI byl pro mne takový rozdíl, že jsem nadšením nic neřešil.....
  10. Ahoj, máte někdo tenhle motor, resp. by mně zajímala jeho spotřeba (l/h) ohřátého motoru při volnoběhu, resp. s klimočkou při volnoběhu a taky třeba kolik máte najeto km. Pokud připojíte spotřebu po městě nebo mimo město, budu rád. Díky moc. Mám najeto 3 tis km a žere to jak ďas. 0,7l/h a s klimoškou 1l/h. Po městě s klimoškou se pod 7,5l/100km při běžném provozu nedostanu ani náhodou v kolonách raději nepíšu, co to baští. Mimo město to je už lepší. Zlatá stará Fabie s 1,9TDI, 74 kW. Ta jezdila proti tomuhle na vzduch.... Přijde mi ta spotřeba, jako by to jezdilo na benzin. Dá se něco dělat se spotřebou, kde hledat problém?
  11. bastien

    Tankovanie V-Power

    Kdybys tankoval (OČ 98), což je předepsáno do tvé motorizace, pak bys neřešil nějaký V-Pover 95. Nechápu lidi, co si koupí tenhle motor a lejou tam 95 oktanů.
  12. bastien

    Tankovanie V-Power

    Čistější olej tvůj brácha má jen z toho, že používá jiný olej. S benzinem to nemá co dělat. Při různých podvodech, které se dělají na pumpách, bych chtěl ten V-pover vidět.....
  13. Pokud ti voda vytéké jakoby z pátých dveří zevnitř, tak je napojení vypadlé přímo u motorku stěrače. Stačí vzít za ten plast zevnitř 5tých dveří silou ale opatrně a celý ho tak vycvaknout z kovových klipsů. Je jich tam požehnaně. Žádné skryté šroby tam nejsou. Pokud ti voda po nějaké době stříkání vytéká z průduchu v prahu pod LZ dveřmi, je vypadlá spojka nad LZ blatníkem (vyndej sedadlo a demontuj z kufru boční koberec a plast - lem nad LZ blatníkem. Pokud ti voda teče ze předu (pod řídící jednotkou), demontuj vzduch filtr (dle motorizace) a ŘJ a tam to nasuň zpět. Doporučuju, když to budeš mít už někde rozdělaný, spoj opatřit ocelovým škrtítkem (špatně se schání ma malý průměr) nebo alespoň umělohmotnou stahovací spojkou na kabely.
  14. S kotouči BOSCH taky nejsou problémy....
  15. Nemá to co dělat s výměnou vložky filtru?
  16. Ano, je to velmi kvalitní kombinace. Na Octavii I jsem je během 5.000km zkroutil a to rozhodně jako prase nejezdím. O tom, že pískají jako k**va, dokud se nezahřejí, ani nemluvím. Kdybych si sám vysoustružil kotouče z plechu, tak udělám lépe. Nějak se nemůžu ztotožnit se stanoviskem servicemana, že tyto kotouče vydrží vše... Ale až na výše uvedené jsem veskrze spokojen....no neberte to za ty prachy... Díky za názor, mně taky říkají, že ATE je to nejlepší na trhu.... Má ještě někdo s ATE kotouči zkušenost? Co BOSCH kotouče, ty se dělají taky v rozměru na Fabii. Nebo jinak jaké kotouče a destičky bez ohledu na cenu. V tomhle mně cena ani moc nezajímá, neb blbé kotouče či brzdy totálně zničí jízdu v sebelepším autě.
  17. A co kotouče a destičky od ATE? To je celkem kvalitní, ne?
  18. Přesně tenhle mi způsobovaly svíčky Brisk LGS, po výměně zpět na NGK bylo vše v pořádku. A to že motor na vonoběh běží nepravidelně, tak to dělají všechny auta - v tom bych neviděl žádný problém.
  19. Denzo Iridium..., cca 800 kč kus. Vybodni se na tyhle nesmysly, dej tam origo svíčky a filtr jsou jen vyhozené peníze. Iridium mám doma a vydržely mi v motoru cca 1000 km a letěly do sklepa. Věř tomu, že v MB vědí, jaké svíčky tam dávají.....
  20. Já je měl v 16V, 74 kW a zkušenosti dost negativní. - teplý motor hůře startoval - při akceleraci na dvojku (z pomalé jízdy) motor vždy při plném sešlápnutí plynu jednou cuknul, škupnutí se občas objevilo i při běžné jízdě. - mírně se zvýšila spotřeba Kladné valstnosti - zklidnění chodu na volnoběh - lepší kroutivý moment (posunul se cca 700 otáček níže) Pak jsem zkoušel IRIDIUM (už nevím jaké značky) a výsledek byl v globálu opět horší, jak při originálních svíčkách NGK.
  21. bastien

    PINY FOTO

    Já si nechal dodat a namontovat tempovat a stálo mně to 3200,- i s daní.... By mně tak bavilo celou noc něco študovat.
  22. Nechci ti kazit iluze, ale olej Shell Helix Ultra 5W30 VX je již výše uvedený longlife, ale nový typ, starší 0W30 se dokonce nedá u Shellu objednat..a olej Shell Helix Plus 5w40 určitě není nahrazenej tim VXem... jen tak pro pořádek. ..vím co nám od shellu chodí za oleje a co lijeme do aut.. Olej Helix 5W-40 plus samozřejmě neexistuje - to jsi taky mohl zjistit, že jsem se spletl. Tenhle plus je (byl) Helix 10W-40 plus, normy VW505.01 určený pro motory PD. Co vy lejete do aut nevím. Ale pro motory PD je již výše zmínění starý polosyntetický plus a nebo plněsyntetický VX. To, že se v CZ nedá něco objednat neznamená, že se to ve zbytku Evropy neprodává.
  23. Nalej tam olej, který tam patří! Tedy normy VW 505.01 nebo VW 506.01. Je důležité pro motor PD, aby byla norma s tím xxx.01, pokud je lepší olej pak ještě VW 507.00. Například od Shell to je Helix 5W-30 s označemí "VX" (nejedná se o běžný olej pro Helix Diesel), v CZ stojí nějakých 950 Kč, v DE pak jen 23 EUR, kde ho kupuju. Na Jarově ho mají např. za 750 Kč. Aral (a jiní) mají taktéž oleje určená pro koncernová auta. Ty píšeš o oleji, ale nikoliv o jeho kvalitě (tedy normě VW), ale jen o jeho hustotě! A jak správně píše přede mnou třeba Shell Helix Plus 5w40 - ale ten byl nahrazen olejem, který jsem uvedl výše. Pokud ti tam nalili 0W-30 - proč ne, ale je třeba vědět pro jakou normu (druh motoru) je tento konkrétní olej určený. To z těchle čísel nevyčteš.
×
×
  • Vytvořit nový...