Přejít na obsah

Igi54

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Igi54

  1. JJ, myslím ten "ventil systemu sekundarneho vzduchu" podle příručky pomáhá rychleji ohřát katalyzátor. Tady ten ventil nefunguje jako egr? Jak to teda funguje a jeho zaslepením bych si teda nemohl? Myslím to tak, že u "běžného" egru nepatrně vzroste výkon ale hlavně vzroste životnost motoru a v sání není bordel z nespálených zbytků apod..
  2. Podle dílenské příručky to má egr, mají ho pojmenovaný sdružený zpětný ventil spalin nebo tak nějak, nemám to teď u sebe...
  3. Ahoj, zatím jsem tu takové téma u tohoto motoru nenašel. Co říkáte na zaslepení/vypnutí egr ventilu? Máte s tím někdo zkušenosti? Mám od výroby LPG tj kód motoru CHGA. Díky.
  4. Zdravím, mám O2 1,6MPi + tovární LPG, rv 2012. Podvolantovka by měla být 5K0953234. Podporuje tato ŘJ tempomat? Stačí mi koupit jen páčka a stačí koupit jen tu levou páčku a ne celý set? Díky.
  5. Možná tvůj adaptér nepodporuje všechny příkazy, které nová Carista používá. Vyzkoušej ELM327 Identifier co ti ukáže, pokud nebudeš mít zelené všechny příkazy do verze 1.4 tak je to tím. Předchozí verze Caristy třeba nemusely používat všechny ty příkazy.
  6. Jak fungují ty beta verze co tady jsou? Je potřeba se někde registrovat nebo tak něco? Když jsem si tu beta verzi naistaloval a pustil tak vypadalo, že funguje. Pak jsem šel do auta, spustil aplikaci a najednou potřebovala internet bez nějž nefungovala.
  7. Igi54

    Chyby v Gateway

    Zdravím, mám OII rv2012 1.6MPi. Diagnostikou jsem zjistil, že je chyba CAN gateway 01305 - Databus Infotainment No signal/communication. Zkusil jsem chybu smazat, ale druhý den když jsem to znova kontroloval tak se objevila znova. Když jsem chtěl zkusit aplikaci na ELM327 Car Scanner a vybral profil co by odpovídal mému autu, v názvu bylo něco jako MPi + CAN bus, tak když jsem se zkusil připojit, tak mi to vyhodilo, že přes CAN se není možné připojit, že funguje pouze kwp bus. ELM adaptér mám co by měl podporovat i CAN. Kde myslíte že je problém? Díky.
  8. Přemýšlím, že bych aplikaci koupil, ale když jsem zkoušel free verzi tak na mé OII FL 1.6MPi rv2012 mi nefungoval profil "... MPi CAN-BUS.." ale jen obyč OBDII ŠKODA. V daném profilu nemám vůbec kolonku kódování. Nevím jestli na mé Octavii skutečně není sběrnice CAN-BUS, nebo mám špatný adaptér (i když tím samým adaptérem kóduji v Caristě) nebo mé auto není podporováno. Nevíte někdo?
  9. Tak máš pravdu, že mi najednou začalo fungovat protočení ručiček a i přisvícení mlhovek do zatáček, ale divím se že houknutí při odemknutí auta ani počet bliknutí blinkru pořád ne, nebo to nemusí fungovat všude? Zkusím to možná znova nakódovat.
  10. Ahoj, mám Caristu v6.2.0. Tváří se, že vše funguje. Zkoušel jsem vyčíst chyby, ukazuje 0 chyb (což by mělo sedět i když jsem to zkoušel přes Carly, kde mi ale zas nefunguje kódování). Když jsem v Caristě zkoušel kódování, tak se tváří, že vše funguje a že se změny i správně zapsaly. Když jsem ale potom danou funkčnost zkoušel, tak zůstalo vše jak před kódováním. Mám O2 FL a zkoušel jsem kódovat např. zatroubení při odemknutí auta, protočení ručiček, počet bliknutí blinkru při krátkém doteku.
  11. Ahoj, nedávno jsem koupil O2 rv2012 1.6MPi + továrně LPG. Když jedu na jakoukoliv rychlost a motor má kolem 2000ot/min. a více tak se ozývá jakoby od zadní nápravy dunění jako by to bylo sportovní auto. Ale zvuk je takový tlumený, není to moc nahlas. Zkoušel jsem přepínat na benzín i plyn a dělá to pořád stejně. Teď poslední dny se mi to zdá míň, ale myslím že to je spíš tím, že jsem si na to zvyknul. Myslíte, že to je vlastnost těchto motorů nebo mám třeba něco s výfukem nebo něco dalšího? Jak píšu není to nějaký rachot, ale třeba u Peogeota 1.1 byl v kabině sice větší hluk, ale žádné dunění.
  12. Zdravím koupil jsem O2 rv2012 1.6MPi v základní výbavě + manuální klima (a pár dalších drobností). Když zapnu ventilátor topení otočným přepínačem na stupeň 1-3, tak se nic neděje, nedělá to žádný zvuk a ani nefouká vzduch. Když přepnu přepínač na poslední 4. stupeň tak ventilátor funguje a řekl bych, že i síla odpovídá tomu 4. stupni. Kde by mohl být problém? Předpokládal bych přímo v tom přepínači, nebo může to být i něčím jiným? Dá se ten přepínač vyměnit jednoduše v domácích podmínkách? Díky.
  13. Igi54

    1.6 MPI LPG

    A co byste mi tedy doporučili vyměnit za filtry/ další věci když budu měnit olej?
  14. Igi54

    1.6 MPI LPG

    Ještě všeobecný dotaz - kromě věcí vyloženě ohledně LPG, tak jinak je vše úplně stejné jako 1.6MPi nebo některé díly jsou nějak speciální?
  15. Igi54

    1.6 MPI LPG

    No auto už jsem právě koupil, sice nebylo úplně nejlevnější (necelých 120k), ale zase má poctivou servisní historii, auto mělo jednoho majitele a bylo firemní a jezdil s tím většinou jeden starší člověk. Co myslíte, dá se za tu cenu? Takže se mi moc nechce hledat jiné. Trošku jsem prošel co se dá zde na fóru a jedno z řešení bylo použít jinou LPG řídící jednotku a pak by se daly tedy použít jakékoliv (kvalitnější) LPG vstřiky? Podle servisní knihy mají současné vstřiky méně než 60k km.
  16. Igi54

    1.6 MPI LPG

    Jo, to už jsem se ptal přímo ve vlákně LPG, že když je to tovární zástavba, jestli se taky mění, ale nejspíš se tedy mění. To mě čeká příští rok v červenci.
  17. Mám O2 1.6MPi LPG, co myslíte o chipu na toto auto? Od Cimbu, což by měl být zkušený "čipař" co se věnuje jen koncernovým autům, tak píše, že na tohle auto nedoporučuje jakékoliv úpravy, že z něj už moc víc dostat nejde.
  18. Igi54

    1.6 MPI LPG

    Ahoj, právě kupuju Octavii v této motorizaci. Co bych měl udělat jako takový vstupní servis? Vyměnit olej, olejový filtr, vzduchový filtr. Co ještě dalšího? Benzínový filtr nebo něco ohledně LPG? Auto má najeto cca 270k a rozvody už se dělaly. Má i servisku tak tam vidím co vše se měnilo. Díky.
×
×
  • Vytvořit nový...