Přejít na obsah

Estrugo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Estrugo

  1. Ahoj, asi už to tu někde bude, ale jsem jelito a nenašel jsem konkrétně tu informaci, kterou hledám. Chtěl jsem sundat brzdič, ale zezadu je chycen dvěma šrouby, nebo jedním šroubem a čepem, ale to nevím, pač jsem dál se nedostal. Narazil jsem hned z počátku na problém. Sundal jsem onu gumovou krytku a jal se povolit šroub a ejhle, je to asi inbus (asi, pač tam zezadu přes ten gumovej návlek nevidím). A já se ptám, jaký je rozměr toho inbusu? 6 byla malá, 8 velká. Mám tedy shánět inbus číslo 7? Anebo je tam něco úplně jiného? Mám Fabii rok 2001, motor 1,4, 44kW. Díky za radu:)
  2. a kde tedy ten zadni operak drzi? na krajich, nebo i uprostred? ja ze kdyz jsem na to cucel, tak je neco i uprostred a je to zasroubovany v operaku....a nevim, ci to musim odsroubovat nebo ne?
  3. add5) jo me je to jasny, ja jen, ze mam jeset Escorta a u toho at to otevru kdykoliv (oteviram to celkem casto, nebot nadobka je uz nepruhledna a musim vzdy mrknout kolik je tam jeste vody, je to uz stary auto a ma toho dost za sebou, takze tak) tak se nic ven nedere, a dale mam Opla Mantu a u te to same, orevrit to mohu kdykoliv a nic....proto sem se ptal, zda je to tim, ze to jezdi prehraty a blbe ukazujou budiky anebo je to normalni (je to pod tlakem a tak se dere ven)
  4. Ahoj, nedávno jsem se stal majitelem Fabie rok 2001, motor 1,4 MPi 44kW, najeto nyní 168 tis. km. Mám tyto problémy či otázky a byl bych rád, kdyby někdo dokázal poradit 1) po dobu co to auto mám, když sedím uvnitř, pocituju lehké nepravidelné vibrace, jakoby kolísaly lehce otáčky, auto se celé jakoby klepe, ale opravdu lehce a nepravidelně, čili po chvilce rovnoměrného běhu menší škubání a takhle dokola...dále jsem si všiml rozdílu když jedu a šlapu na plyn a když jedu a mám vyřazeno, cítím i malinké vibrace do pedálu a řízení.....mířím tím k nepravidelnému chodu motoru a malému kolísání otáček (na budíku téměř nepostřehnutelné), ale jak jsem psal výše, vše jen jakoby lehce...nevím, zda je to normální a hledám jen zbytečné mouchy, ale v jiných autech se mi to nezdálo...děje se to vždy 2) poslední týden se mi pravidelně ráno (nebo pokud auto déle stojí) po nastartování rozsvítí červená kontrolka teploty, budík ukazuje ráno nejnižší teplotu a pokud auto déle stojí, tak někde mezi minimem a půlkou, vždy stačí 2-4 auto chcípnout a nastartovat znovu a přestane ukazovat, čili řekl bych, že to souvisí se zahřátím motoru, anebo by to mohla popřípadě být chyba v elektrice, nevím zda je to současně s tím, ale píše mi to na budíku INSPECTION, čili mám zajet na prohlídku 3) v souvislosti s předešlou otázkou by mne zajímalo, kolik má tenhle motor teplotních čidel, zda to pro budík neukazuje dobře a druhé, které je špatné hlásí chybu počítači 4) kolik by měl ukazovat budík teploty v normálu (půlku?) a při jaké teplotě (zajímá mne hodnota a i kolik má ukazovat budík) se spouští sahara? přijde mi totiž, že budík se dostane lehoučce za půlku a na té se drží, ale to samé (nebo neznatelně více) ukazuje budík i v případě zapnuté sahary 5) dnes jsem zjistil, že mám méně vody než je vyznačeno riskou MIN na nádobce, jasně dolít....ale zajímá mne tohle: je normální, že po otevření víčka nádobky s vodou se voda začné drát ven? auto sem zaparkoval po jízdě, čili provozní teplota vody....je tedy voda tady pod tlakem a má tedy vyšší bod varu, nebo to znamená, že mám v pytli čidla tepltoy a voda je přhřátá? vody je tam méně, ale ne o tolik.... Předem díky za odpovědi. Možná vám budou připadat některé otázky hloupé, ale moc se v novějších autech nehrabu a raději se zeptám, než do něčeho budu hrabat, nebo chci mít alspoň představu co a jak, kdybych to nechával někde dělat. Díky
  5. a svitilo ti to stale, nebo jen nekdy?
×
×
  • Vytvořit nový...