Přejít na obsah

Lukáš Fiala

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Lukáš Fiala

  1. Na to jsem moc levej. Ale nechal jsem to v servisu vyměnit, teď to krásně drží teplotu na 90 °C. Vyměnit jsem nechal i čidlo větráku. Prý je sice normální, když to na felicii spíná až blízko 110 °C, ale tohle nové by prý mělo sepnout okolo 98 °C (ještě jsem nezkoušel). Takže díky, Wittmanne, za správnou diagnózu a trpělivost.
  2. Ahoj, tak po nějakých krátkých jízdách to nevypadá, že by se chladicí kapalina mastila, takže tohle bude asi OK. Někde jsem četl diagnostický postup na ten termostat. Že se má motor nastartovat a rukou zkusit, jestli se hned začne ohřívat chladič. Tak jsem to nastartoval, po chvilce se snížily otáčky (netušíte, jestli to dělá podle teploty, nebo to jen odpočítává čas od nastartování?). Rukou jsem zkoušel místo, pod kterým je termostat (a vychází tam hadice do chladiče - při pohledu zepředu vpravo od motoru - viz fotka), to se postupně zahřívalo. Asi po čtyřech minutách po nastartování a žádném šlapání na plyn už se tam nedal udržet prst a začal se ohřívat chladič. Na palubní desce se ale ručička teploměru v tom okamžiku ještě nezvedla ze zarážky na minimu. Motor jsem vypnul a po pár vteřinách ještě rozsvítil palubní desku, ručička už byla "ve vzduchu", ale pod 70 °C. Takže co soudíte - je na výměnu termostat, nebo je špatné jen čidlo pro palubní desku + čidlo ventilátoru? Foto jsem našel tady: část vlevo se ohřívala rychleji, než část vpravo u hadic http://img.skoda-virt.cz/forum_upload/2007/12/29/7_539_72669__2007-12-29_16-12-23_85.jpg
  3. Hmm, to upřímně nevím, jak poznat. Na přístrojovce to ukazuje jen od nějakých 70 °C a při plynulé jízdě za normálního počasí (když není vedro) to ukazuje pořád u spodních čárek. S těžkou nohou na plynu, při delší jízdě do kopce nebo při stání a popojíždění se to zahřeje. Mám podezření, že už nějakou dobu je v háji čidlo/spínač větráku, protože ten se neroztočí, ani když je indikovaná teplota okolo stovky. Do městských zácp s tím téměř nejezdím a v létě teplotu hlídám, takže jsem to neopravoval.
  4. OK, co konkrétně bych měl pozorovat? A jak poznám, že je termostat v háji - že to na přístrojové desce nebude ukazovat, i když se mi to bude vařit?
  5. Ahoj, dolíval jsem na Felicii (1.3 BMM, 1995) vodu do chladiče a zapomněl potom přišroubovat víčko. Po návratu jsem si všimnul, že pod kapotou to bublá, ale nechal jsem to být. Před další jízdou jsem to zapomněl zkontrolovat, takže s neznámým stavem kapaliny jsem ujel dalších asi 5 km tam a 5 zpátky, přičemž při zajíždění domů auto pár minut postálo s motorem na volnoběh. Po dojetí (teploměr ukazoval okolo 100 °C, nebyl úplně nadoraz, ale otázka je, jak dobře to v takové situaci měří) jsem otevřel kapotu, v otevřené nádržce chladiče nebyla žádná voda a stoupala z ní pára, a z motoru byla cítit neurčitá spálenina. Vím, jsem blb, ale už je dokonáno. Je něco, co se mohlo poškodit a bude to nutné nechat zkontrolovat/opravit? Nebo můžu dolít chladicí kapalinu dolít, někdy brzy vyměnit olej a bude to v pořádku? Díky.
  6. Když budu chtít, aby mi s autem nikdo neojdel, zamknu řadicí páku.
  7. Tak nakonec se měnila spínací skříňka (auto kvůli tomu muselo být odtaženo do servisu) a preventivně i to zapalování (že se tam časem opálí kontakty). Servisák při té příležitosti vymontoval i ten imobilizér, že prý bývaly taky dost poruchové.
  8. Olej a baterka se právěže nerozsvítí. Stejně jako když zapomenu odblokovat imobilizér. Nesvítí nic a jenom když klíček natáhnu až do polohy, kdy má startovat, svítí červený vykřičník.
  9. Dalo by se to nějak diagnostikovat přesně? Já se bojím, aby třeba nebyla mrtvá řídící jednotka motoru. A co se s tím pak dělá, to se musí sehnat nová spínací skříňka a vyměnit?
  10. Ahoj, dneska ráno jsem přišel do garáže a auto jsem vůbec nenastartoval. Dioda imobilizéru nebliká a ani po přiložení čipu se auto neodblokuje, při otočení klíčkem svítí jenom kontrolka s vykřičníkem, ani startér se neroztočí. Baterka je v pořádku, měřil jsem ji voltmetrem, i nouzové blikačky svítí, v tom problém není. Felicia je r. v. 1994 nebo 1995, prostě z dřívějších sérií. Prosím o radu, co s tím mám dělat, když nepojízdné auto nedostanu do servisu?
×
×
  • Vytvořit nový...