Přejít na obsah

norbou

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem norbou

  1. S velkou radostí z tiché jízdy uzavírám, že jsem to nakonec vyřešil výměnou všech 4 ložisek a nábojů. Rozdíl je obrovský. Co mě docela fascinuje, je, že všechna ložiska odešla najednou a prakticky ze dne na den, tomu se mi nechtělo věřit.
  2. Na podruhé se to povedlo! Byly tam jen asi dva litry, bazéneq vypuštěn. Už zase nevím, jestli odklopit k sobě anebo od sebe, ale kdesi ve středu dvěří je pod gumou kanálek. Už jen jak tomu předejít a možná i vnitřek dveří vysušit. Asi to udělají v servisu v rámci ošetření dutin...
  3. Ahoj vespolek, dnes jsem si všiml, že zadní dveře v šplouchají, jak kdyby tam bylo 5 litrů vody! To asi není moc dobrý, že? Je na to nějaký fígl, jak jí dostat ven a odhalit příčinu, kde se tam vzala? Někdo to tady skvěle shrnul :-D https://www.youtube.com/shorts/fbKQuWc2dH0 Jirka
  4. Re to Koudy: jestli myslíš olej pro 4x4 tak ne, mám Motorový olej - 05W30 Shell a auto je dvoukolka CNG. Hluk se objevil až cca 4 měsíce po výměně oleje.
  5. Zmíním to v servisu, ale vibrační charakter to podle mě nemá, asi tedy vyměním i ty přední ložiska a náboje, pneu se bude muset vyměnit do roka určitě tak jako tak. Pak už to snad zase bude v pohodě.
  6. RE TO JIVI: Míra hluku je závislá jen na rychosti jízdy, ne na povrchu, takže má spojitý průběh a konstantní hlubší tón.
  7. Ahoj vespolek, mám Octavii III 5E5 08/2015 a auto začalo být hlučnější bez ohledu na otáčky motoru. Hluk se projevuje od cca 70 km/h a nejsilnější je při cca 120 km/h. Nejprve jsem si myslel, že o nic nejde a dělají to zimní pneumatiky, nicméně problém přetrval i po výměně na letní. Co mě ovšem zaráží je fakt, že ten hluk se projevil prakticky skokově. Vše bylo ok a při další jízdě už bylo auto hlučnější. A nebylo možné identifikovat, odkud hluk přesně jde. Další domněka byla, že budou opotřebovaná ložiska a nechal jsem vyměnit oba zadní náboje s ložisky, nicméně se to zlepšilo jen nepatrně. Od té výměny mám subjektivní pocit, že hluk jde spíše zpředu. Dnes jsem zavolal do autorizovaného servisu a prý mě vezmou za tři týdny na diagnostiku za 2 000 Kč... Není tu náhodou někdo, kdo něco takového již řešil a vyřešil? Letní i zimní pneu mám z roku 2016, takže je také budu měnit, ale že by byla příčina v pneumatikách se mi k výše uvedeným skutečnostem úplně nezdá. Díky, Jirka
  8. Návod je normálně v češtině přímo od distributora. Chápu to tak, že standardně u starých jednoduchých aut by dobíjení přes zásuvku fungovat mělo, ale složitější auta mohou mít nějaké kontrolní prvky (např. diodu), odpojování zásuvky po nějakém čase, apod. Ale pokud je to pod stálým napětím, jak píšeš, tak to vypadá slibně. Aktuálně mám úplně novou baterii, ale můžu zkusit změřit alespoň nějaký minimální rozdíl po zapojení power banky. Každopádně je fajn mít nějaké řešení pro příští konec životnosti baterie nebo případný dočasný pokles nabíjení v průběhu zimy.
  9. Dobrý den, mám power banku s funkcí pro dobíjení autobaterie zapojením výstupu do zásuvky zapalovače. Instrukce pro použití jsou následující: Pokud autobaterie nenastartuje motor z důvodu vybití, lze k zapalovači cigaret připojit doplňkovou nabíječku do auta, která doplní výkon autobaterie s maximálním výstupním výkonem 72W. Tento výrobek nemůže nastartovat motor přímo. Může napájet pouze 12V baterii, aby zajistil dostatek energie pro nastartování motoru. Doba potřebná k nabití baterie vozidla pro nastartování motoru závisí na skutečné situací zdvihového objemu vozidla a baterie, obvyklá doba trvání je více než 35 minut. Auto by mělo být schopné podporovat zpětné nabíjení zapalovače cigaret. Absolutně netuším, jestli Octavia III podporuje zpětné dobíjení ze zapalovače :-) Nevěděl by někdo, kde to dohledat nebo jak se to dá ověřit? Mám k dispozici i multimetr.
×
×
  • Vytvořit nový...